Dodaj do ulubionych

Spacerówka Hauck a Chicco

06.04.08, 11:11
Proszę, poratujcie... Tyle się naczytałam i dalej jestem głupia i nie wiem co wybrać. Zastanawiam się nad Hauck'iem Roadster'em lub Jeep'em

www.allegro.pl/item339967094_hauck_roadster_skretne_kolo_3_kolory_ocieplacz.html
www.allegro.pl/item341987288_wozek_3_kolowy_jeep_hauck_skretne_kolo_folia.html
a Chicco CT 0.4

www.allegro.pl/item339252678_chicco_ct_0_4_wozek_kolor_lollipop_barierka_.html
Nie zależy mi specjalnie na ciężkości, nawet wolałabym wózek z pompowanymi kołami, ale mam wątpliwości co do stabilności trójkołowców.Plusem jest też kosz na zakupy :). W Chicco nie przekonują mnie te piankowe koła. Córeczka ma 18 miesięcy i waży 13 kg. Lekka i mała to ona nie jest. Ktoś z Was może napisać parę słów o jednym i drugim wózku? :)
Obserwuj wątek
    • channah13 Chicco 06.04.08, 12:09
      my mamy ct 0,4
      mieszkamy na wsi i wózek sie sprawdził na wertepavch. ma duze koła i
      mimo ze nie pompowane to super sobie radzi.
      łatwo sie składa, jest skretny, lekko sie podbija, lekko sie
      prowadzi. dla mnie super,
      jak masz konkretne pytania to śmiało
      • gabi207 Re: Chicco 06.04.08, 12:46
        Właśnie oglądnęłam sobie zdjęcia w Twojej galerii :) Wózek wygląda dość
        solidnie. Mam tylko jedną prośbę, czy mogłabyś zmierzyć wysokość od siedziska do
        budki- rozłożonej? W Naszym Driverze właśnie to jest problemem. Kiedy mała
        siedzi, nie jestem w stanie zaciągnąć już budy, bo ociera się głową :)Wrzasku
        jest co niemiara, a tragedia jak pada deszcz.
        Śliczną macie niunię! :D

Aha, czy ta podkładka za plecami jest jakoś regulowana?
        • artjoasia wysokość budki 06.04.08, 16:09
          Wysokość mierzona równolegle z oparciem (czyli tam, gdzie powinna być głowa)
          wychodzi mi 55-56 cm. Wysokość do brzegu budki (mniej więcej prostopadle do
          ziemi) 57 cm. Podkładka czyli ta poduszka? Nie, nie jest regulowana, można ją
          tylko zdjąć. Regulowane jest oparcie, aż do pozycji leżącej.
          Kupiłam ct04 kilka dni temu po długich rozważaniach, jak dotąd OK. Dziecku jest
          wygodnie, jest super zwrotny, skręca dosłownie w miejscu, lekko się prowadzi
          jedną ręką.
          • gabi207 Re: wysokość budki 06.04.08, 22:57
            artjoasia, dzięki! Poratowałaś mnie... :) Widzę, że Chicco zbiera sporo
            pozytywów. Jakoś się przekonuję do niego. Oczywiście jestem otwarta na więcej
            opinii :)
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka