leila78 29.06.08, 18:35 powiedz mi proszę czy jeździłaś pp uno? ja mam teraz pliko i i'coo peak3 i zastanawiam się czy nie posprzedawać i nie kupić zamiast i'coo - uno (bo jednak czasem idę do parku;)) i zamiast pliko buggstera lub maclarena. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
pinik Re: pytanie do PINIK 30.06.08, 00:13 Jak mam ci radzic, to ja zawsze radze zmiane :-) Takie zmiany i testowanie to super przyjemnosc :-) A teraz na powaznie: co do i'coo (to sa wozki Haucka, do ktorych jestem b. negatywnie nastawiona) to nigdy go nie mialam i wogole sie nimi nie interesowalam, wiec tu nie moge nic powiedziec. PP uno tez w Niemczech w zadnym sklepie nie widzialam. Kiedys je w Ameryce chwile ogladalam, ale bylam z dziecmi i nie mialam za bardzo szans na glebsze obadanie tego wozka... Wiec tu wole sie nie odzywac (choc tak na szybko podobal mi sie nawet). Co do wymiany pliko na buggstera/maclarena. Popieram! Uwielbiam P3 przy pierwszym dziecku. Pozniej mialam maclareny i buggstera i kiedy kupilam sobie przy drugim znow moje upragnione (w konkretnym kolorze) nastepne pliko, to wogole mi sie nim fajnie nie jezdzilo. Strasznie mi sie go prowadzilo. Bylam nim dwa razy na spacerze i pozegnalam sie z P3 na zawsze chyba. MAclareny sa fajne (tu wole chyba model quest od techno). Czego w nich nie znosze to terkot kolek, przewracanie sie, jak masz cos na raczkach zawieszone (a ja mam zawsze jakas torebke) i brak dostepu do koszyka, jak dziecko spi. Przez to uzywam techno baaaaaaardzo sporadycznie, choc to b. dobrze wykonany wozek i ma np. fajna budke, pozycje zupelnie lezaca... U mnie zdecydowanie wygrywa Buggster. To moja parasolka nr 1. Jedzie spokojnie, cichutenko, ma wygodne, b. szerokie siedzonko z super wkladka i wcale nie taka zla pozycje do spania (moje dziecko b. dobrze w nim spi i nie wyglada na to, zeby mu jakos niewygodnie bylo). Wspanialy jest koszyk tego wozka. Naprawde duzy z dobrym dostepem. Jak sie wyjmie kolko przednie (jeden guzik) to wozek jest b. plaski po zlozeniu. Dla mnie buggster jest genialny, choc niektorzy marudza, ze podbijanie srednie. Mnie w P3 bylo po buggsterze b. nieprzyjemnie wozek podbijac. I buggster sobie w parku tez spokojnie da rade. Ma dosc spore kolka i szerokie. Ja nim po ledwo wydeptanych polnych drogach jezdzilam i nie bylo jakos b. zle. Odpowiedz Link Zgłoś
leila78 Re: pytanie do PINIK 30.06.08, 09:03 no właśnie. prawie nikt nie jeździł uno. a ja pojechałam do sklepu, wsadziłam do niego mojego ponad 11 kg 10 mies. i się zachwyciłam. takiej amortyzacji na tylnich kołach dawno nie widziałam, zwrotny, szerokie siedzisko, długaśny podnóżek, świetna buda. po przełożeniu rączki podbija się podobnie jak... pliko. ale wystarczy sobie pomóc nogą na podnóżku. no i waga. niwcałe 11 kg za wielgachną spacerówkę. co do mavlarena to myślałam raczej o xlr. bo moje dziecko wielkie i my też. 175 cm i 193, a on ma wysoko rączki. i dlatego Ciebie pytam bo wiem, że mi nie odradzisz kupowania, a ja to uwielbiam. wózek i,coo jest suuperr. tylko dla mnie zupełnie nieprzydatny. to wózek dla ludzi, którzy dużo chodzą, a nie jeżdżą samochodem i na chwilę do parku. ale tak to rewelacja! Odpowiedz Link Zgłoś
pinik Re: pytanie do PINIK 30.06.08, 09:10 No mnie sie uno na szybko tez spodobal. Co do XLR. Dla mnie to troche krowiasty wozek (po zlozeniu). Dla duzego dziecka XT tez jest chyba ok. Bo XLR jest tylko szerszy, ale chyba nie dluzszy, z tego co wiem, ale pewna na 100% nie jestem. Ten XLR jest duzy i ciezki dla mnie, a jednak jezdzi jak parasolka. To od tego wolalabym uno. A moze uno i buggster? Albo uno i quest? Bo jaki sens jest uno i XLR? A XT tez ma wydluzane raczki i chyba w XLR nie sa wyzej. Dla mnie XT ma za wysoko raczki (mam 165 cm). Odpowiedz Link Zgłoś
ola_wrobel Re: pytanie do PINIK 30.06.08, 17:38 no to ja mam UNO i fajny jest ale teraz juz szukam czegos dodatkowego mniejszego i chyba padnie na buggstera. UNO jest b wygodny i dla Malej i dla mnie - latwo sie prowadzi chociaz po przelozeniu raczki ze dziecko siedzi przodem do mnie juz nie tak latwo:( kosz jest duzy wiec wszystko nam sie miesci. Dla mnie super jest jeszcze system obudowy - mozna dopiac kawalek materialu tak ze nogi sa jakby zakryte od bokow - taka mini gondola - wrzucam tam mojej Majce zabawki i nic nie wypada. Sprawdzal sie tez na plazy bo duze kolka latwo sie po piasku prowadza. Acha i budke mozna otworzyc tak ze zaslania cala gore tworzac taki kokon/balon co tez przy sloncu sie super sprawdza ! Odpowiedz Link Zgłoś
leila78 Re: pytanie do PINIK 30.06.08, 19:11 a ile waży Twoja córeczka? i jak te mniejsze kółka na naszych chodnikach się spisują? Odpowiedz Link Zgłoś
ola_wrobel Re: pytanie do PINIK 03.07.08, 22:37 11kg. a co do kolek to ok. tak jak pisalam wozek z przelozona raczka czyli male kolka z tylu prowadzi sie wg mnie niewygodnie ale w opcji odwrotnej czyli standardowej nie ma zadnych problemow. dobrze sie podbija - oczywisie dobrze jak na plastikowe kola - mam jeszcze wozek z duzymi pompowanymi i rzecz jasna tamten jest wygodniejszy ale rezygnuje czesto z wygody prowadzenia na wygode Majki z uzytkowania. Acha i wozek ma uzyteczny kosz - naprawde sporo sie w nim miesci! Odpowiedz Link Zgłoś
ola_wrobel Re: pytanie do PINIK 03.07.08, 22:41 dodam jeszcze ze3 sporadycznie jezdzi tez nim mojej siostry syn i tez juz wazy wiecej - ma 2 lata i nie ma tez problemów - wozek jest naprawde szeroki i wygodny bardzo do spania. Wada to: po rozłozeniu siedzenia mam wrazenie ze głowa jest niżej niz nogi wiec zawsze mam malutką poduszkę w koszu. I te pasy bezpieczenstwa - moja Mala jak spi to ja odpinam bo spi na boku a one ciagle gdzies ja uwieraja wiec musialam opatentowac sposob na ich chowanie - oczywiscie jak nie spi to sie bardzo przydaja bo Maja juz wyłazi wiec sama nie wiem czy to wada :) Odpowiedz Link Zgłoś
leila78 Re: pytanie do PINIK 03.07.08, 22:46 no właśnie. ja chcę wymienić mój wózek na pompowanych kołach na uno - jako główny spacerowy. i cały czas się zastanawiam czy dobrze robię;) mój synek ma 11 mcy i waży już pewnie 11,5 kg. potrzebuję jeszcze normalnej spacerówki, nie tylko parasolki. Odpowiedz Link Zgłoś
ola_wrobel Re: pytanie do PINIK 05.07.08, 21:17 no to zalezy gdzie spacerujesz. Jak po lesie/parku to nie polecam. Ono potrzebuje utwardzonej drogi typu chodnik. A jak wlasnie po chodniku to wg mnie jest jak najbardziej ok. Odpowiedz Link Zgłoś
leila78 Re: pytanie do PINIK 05.07.08, 21:29 no właśnie na chodnik i do parku. ale tam utwardzone alejki są, jednak zmiemne nie murowane... i sama już nie wiem. Odpowiedz Link Zgłoś
ola_wrobel Re: pytanie do PINIK 05.07.08, 21:45 hm, to ja tez nie :) podsumowujac: ja jestem z wózka bardzo zadowolona. Sprawdza sie i do bagaznika, i na wakcje i na spacer po osiedlu. Mam jeszcze drugi wozek na duzych kolach i OCZYWISCIE tamten na wertepki jest lepszy ale mysle tez ze 11 mies bobas to juz nie wymaga wozka do wszytskiego bo juz niedlugo to sam bedzie go chetnie pchal a nie nim jechal :) Odpowiedz Link Zgłoś