pimpinella_magna 20.08.08, 15:20 Czy ktoś ma/miał taki wózek (ABC Design Turbo 6s)? Jakie są według Was jego zalety, a przede wszystkim interesują mnie jego ewentualne wady;) Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
mija0602 Re: ABC Design Turbo 6s 25.11.08, 11:41 Zobacz nowszy model ABC Design CONDOR 6S też jestem ciekawa czy warto;) Odpowiedz Link Zgłoś
anm-aj Re: ABC Design Turbo 6s 25.11.08, 22:27 Mam Abc Desing Turbo trzykołowy, ale starszy model i sama spacerowke plus wkladke, taka mini gondolke wkladana do siedziska. Porownywalam ze zdjeciami z neta, aby upewnic sie czy to ten sam model i wygladaja prawie identycznie, tzn moj podnozek jest prosty a w nowszym lekko wygiety z takim zakonczeniem i ja mam z tylu pompowane, a z przodu piankowe, poza tym identyczne. Wozek jest rewelacyjny, kupilam go w 2006 roku i wciaz dziala bez zarzytu, co prawda, nie byl to jedyny ale jezdzilam glownie nim. Poz 2 latach nic sie nie zepsulo, jedynie co musialam przy nim robic to z 3-4 razy napompowac kola, nie zeby sie przebily tylko dopompywalam cisnienie. jezdz po blocie, chlapie, sniegu, nie raz spacerowalam po lesie, konary mu nie straszne, dziecko nawet sie nie budzilo. Zalety: - duze kola, przednie skretne z 3 mozliwosciami, albo jedzie tylko prosto, albo kreci sie 380, albo skreca sie tak do prawie polowy, ta wersja dobra na zime, bo latwo skreca, a jednak nie kreci sie jak szalone na lodzie -duza buda mozliwosc naciagniecia calej do palaka, przydatne jak pada a nie ma sie foli, albo po rozpieciu zamka jest daszek -regulowqana wys raczki, dziala bez zarzutu -wygodne siedzisko, mieciutkie nie trzeba zadnego kocyka podkladac, tzn miekka tapicerka bo stelaz caly pelny twardy, nie zadne szczebelki, moja corka jezdzila w nim od 3 miesiaca, rozkalada sie jedna reka - boczki w oparciu jezeli odpnie sie zatrzask odchylaja sie powiekszajac szer oparcia po zapieciu z takim zaglowkiem na koncu oparcia tworza mini gondole, mnie to wystarczalo, ale bylo lato. zaglowek potem odgina sie do tylu aby dziecku nie przeszkadzal jak wieksze bedzie -bardzo duzy i wytrzymaly kosz, wozilam w nim mase zakupow, napakowany po brzegi ciezkimi zakupami stan idealny, bez problemu sciaga sie go do czyszczenia -podnozek super z 4 pozycjami, albo calkowicei zwisa kat prosty, albo troche podniesiony, albo na rowno z siedziskiem, albo calkowicie do gory, tak ze zamykal siedzisko i tworzy gondolke, podnozek jest twardy( teraz chce przejsc na parasolke i nie wiem jak przyzwyczaje sie do miekkich podnozkow nozkami zapadnietymi w nich) - latwo sie sklada, ale sam stelaz siedzisko trzeba zdjac w sumie jest malutki, tzn na pewno krotki, taki kwadracik, przekreca sie pokretlo i naciska na raczke i juz - siedzisko mozna matowac przodem i tylem -Nic nie piszczy, a kola plyna, mozna prowadzic jednym palcem, dokladnie bo sprawdzalam, po kostce brukowej wogole go nie slychac - rewelacyjne resory na tylnie kola, dopiero zauwazylam je po 3 mies jak sie wyrobily, mozna kolysac, nie na boki, naciskajac na raczke, roznica odchylenia, tzn 0k 5-7 cm obniza sie, dziwnie to opisalam, mam nadzieje ze zrozumiesz - pasy gorne mozna przeciagnac przez 2 rozne otwory, wyzej, nizej np dla maluszka, mozna wyciagnac tez calkowicie A teraz wady: - palak zdejmowany, ale dla mnie ciezko, moze tez sie nie wyrobil, bo robilam to moze z trzy razy, na jego plus jest to ze jest regulowany, moze byc w roznej odlegloscie od dziecka, tzn przymocowany jest w jednym, ale mozna go po nacisnieciu zrobic rozny kat nachylenia, dlatego to odpinanie specjalnie mnie nie przeszkadzalo no i ma taki pasek przeciagniety ktory mozna odpiac, ja mialam zapiety i dziecko bez pasow jezdzilo, bo nie mialo mozliwosci wysuniecia sie dolem, - dla kogos kto musi nosic, dosc ciezki, ja nie musialam, ale nie wiem ile,cos okolo 12-13 kg, tak na moje wrazenie - tapicerka zdejmowana, ale dosc ciezko, jednak zawsze to zatrzaski, a nie srubki, jak w niektorych modelach -dla mnie teraz wada jest szeroki rozstaw tylnich kol 62 cm, wszedzie wchodzi, ale po przeprowadce mam wezsza winde, dlatego teraz szukam wezszego - tapicerka budy troche wyblakla, ale nadal jest sliczna szara z dodatkami zielonego jabluszka i zywego niebieskiego. reasumujac jestem zadowolona, moge wkleic zdjecia jak ktos mi powie jak je tu wstawic, no i bez palaka bo teraz jezdzi nim moja druga corcia 7 miesieczna a na spacerkach spi w spiworze wiec palaka nie uzywam , a nie chce mi sie go szukac...swiezo po przeprowadzce i nie wiem gdzie go dalam. Mam nadzieje, ze pomoglam i ze to ten sam model:) co z przed 2 lat Odpowiedz Link Zgłoś
anm-aj Re: ABC Design Turbo 6s 25.11.08, 23:16 Przegladalam i moj Abc Desing Turbo 3S Star Line, tak chyba dokladnie sie nazywa, ale wygladem prawie identyczny, tak jak pisalam, a zatem moze i wybrany model przez Ciebie bedzie rownie bezawaryjny Odpowiedz Link Zgłoś