Dodaj do ulubionych

wózek firmy NURSE ktos zna ?

21.08.08, 12:41
mam zamiar kupic wozek firmy nurse ale jestem ciekawa opini na temat
tych wozkow -jesli Ktos ma to prosze o opinie
Obserwuj wątek
    • maya151 Re: wózek firmy NURSE ktos zna ? 21.08.08, 22:41
      Ja dzisiaj oglądałam Nurse Sunny wygląda porządnie.Materiał świetny, konstrukcja
      wydaje się być mocna. Pani mówiła, że jest to podproducent Jane, ale nie
      podróbka. Udzielają gwarancji na dwa lata
      • roksanaa22 Re: wózek firmy NURSE ktos zna ? 22.08.08, 10:10
        Widziałam go wczoraj z gondolą.Wyglądał bardzo fajnie.Śliczne
        soczyste kolory:)Ale klekotał paskudnie:/
      • waiting_for Re: wózek firmy NURSE ktos zna ? 22.08.08, 10:17
        jeżeli Jane jest producentem (a w sumie wózki podobne trochę) to może mieć tak samo fatalnego dystrybutora na Polskę i fatalny serwis...

mnie to odstrasza skutecznie
    • maya151 Re: wózek firmy NURSE ktos zna ? 22.08.08, 10:53
      Ja chyba dzisiaj jeszcze raz przejadę się do sklepu. Zmierzę ten gondolo-fotelik
      wsadzę do wózka lalkę w zimowym kombinezonie, aby sprawdzić, czy się zmieści.Mój
      maluszek ma się urodzić pod koniec listopada. Zapytam również o serwis. Wczoraj
      sprzedawczyni mówiła, że przynoszę wózek do sklepu i oni wszystko
      załatwiają.Jeżeli macie jeszcze jakieś pytania to piszcie, pomęczę
      sprzedawczynię w imieniu nas wszystkich-)))
      • asiak0976 Re: wózek firmy NURSE ktos zna ? 22.08.08, 11:23
        Ja myślę o zakupie tej normalnej gondoli i fotelik osobno no i
        oczywiście spacerówki która jest podstawa tylko jeszcze nie wybralam
        ktore podwozie wybrac u nas w sklepie sa cztery do wyboru -tez
        wypytam co z serwisem- a co do kolorow to wlasnie te bardzo zywe
        troche mnie przerazaja czy malenstwo nie bedzie troche w "szoku" od
        tego soczyscie pomaranczowego srodka ja chyba wybiore ten granatowo
        blekitny z czerwonaym srodkiem- a normalna gondolka jest dosc duza
        sprawdzalam bo moja dzidzie urodzi sie pod koniec pazdziernika wiec
        tez musze brac pod uwage kombinezon
        • magda79pn Re: wózek firmy NURSE ktos zna ? 22.08.08, 11:29
          zapytajcie co z serwisem, bo ja chciałam jeszcze kupić maclarena volo ale teraz
          wypatrzyłam nurse tutto kolor neon i pomyślę :)
      • ela-e22 Re: wózek firmy NURSE ktos zna ? 22.08.08, 16:22
        maya151 napisała:

Wczoraj
        > sprzedawczyni mówiła, że przynoszę wózek do sklepu i oni wszystko
        > załatwiają.
        Jeżeli to ten sam serwis to Jane, to po ok. 3 tygodniach przy
        odrobinie szczęścia dostaniesz wózek.
        • maya151 Re: wózek firmy NURSE ktos zna ? 22.08.08, 17:38
          Już jestem. Spędziłam chyba godzinę w sklepie.Nie pytałam czyj jest
          serwis, ale wiem że do 10 dni roboczych wózek mają obowiązek
          naprawić.Zrobiłam kilka fotek tylko nie wiem, jak wkleić. Ja
          koncentrowałam się na wózku Sunny i gondolo-foteliku Duplo. Jako
          gondolka jest malutki wymiary wewnętrzne szerokość 28cm długość
          70cm.Co prawda nie dociskałam metra mocno do ścianek. Myślałam, że
          noworodek ledwie się tam zmieści, ale była w sklepie klientka z 5
          miesięcznym chłopcem, który już jeździł w spacerówce i o dziwo
          zmieścił się do gondolki( nawet miał trochę luzu).Bardzo podobała mu
          się wewnętrzna strona budki(pomarańczowa) przyglądał się i śmiał.
          Te tradycyjne gondolki Capazzo są o wiele większe, ale osobno trzeba
          dokupić fotelik.Nic nie klekotało. Niestety niektóre mechanizmy
          ciężko chodziły np podnóżek, czy budka w gondoli. Budka w spacerówce
          składa się lekko i cichutko natomiast w gondoli trzeba nacisnąć
          takie coś i z tym jest problem, bo mi się blokowało.Tapicerka cała
          ściągana do prania.Niestety spacerówka montowana tylko w jedną
          stronę. Nie wiem, co jeszcze mogę napisać.Jeżeli coś Wam przyjdzie
          do głowy to proszę pytać Teraz czeka mnie intensywne myślenie, który
          wózek wybrać-)))
          • maya151 Re: wózek firmy NURSE ktos zna ? 22.08.08, 18:03
            Chyba udało mi się wkleić zdjęcia-)
            • maya151 Kupiłam Nursa 02.11.08, 11:43
              Od piątku jestem szczęśliwą posiadaczką wózeczka Nurse Sunny z gondolą Duplo.
              Kilka wrażeń:
              super wykonana tapicerka, wszystko ściąga się do pranie
              łatwo się składa
              świetna torba na akcesoria
              duży kosz na zakupy z łatwym dostępem
              skrętne koła, które można zablokować w jakiejkolwiek pozycji a i tak ustawią się
              we właściwej
              kółka dość duże
              po złożeniu wózeczek sam stoi
              bardzo łatwo rozkłada się spacerówkę do leżenia
              Gondolo- fotelik duży i głęboki
              centralne napinanie pasów
              Kilka wad:
              po zamontowaniu na stelażu za pomocą adapterów gondolka minimalnie się rusza(
              może dlatego, że zdemontowaliśmy spacerówkę, gdy zakładaliśmy na spacerówce nic
              się nie ruszało)
              dość sztywne zawieszenie
              aby złożyć budkę w foteliku trzeba przycisnąć na raz dwa guziczki, co jest dość
              trudne
              podnóżek w spacerówce również dość trudno regulować, bo ciężko chodzi
              wózeczek z gondolką waży chyba więcej niż podaje producent.

Jeszcze ciekawostka. Byłam przekonana, że Nurse to podróbka Jane. Jednak po
              otworzeniu tylnej klapy w foteliku zobaczyliśmy naklejkę Grupo by Jane oraz
              wytłoczony na plastiku napis Jane-)

• sadzik81 Re: Kupiłam Nursa 02.11.08, 19:01
                Wyglada na to ze jest chyba troche lepszy niz Nomand bo Sunny ma
                duzy kosz i latwo dotepny i latwo sie oparcie sklada.A siedzisko
                spaceroeki jest duze ?i czy ma regulacje wysokosci raczki do
                prowadzenia?jak mocno naciaga sie bude? i czy widzisz moze jakas
                roznice miedzy Sunny a Nomandem?
              • rubi88 Re: Kupiłam Nursa 02.11.08, 19:02
                A można prosić o zdjątka:)
              • anusia_kra Re: Kupiłam Nursa 02.11.08, 20:47
                W sklepie wydawało mi się, że on w zasadzie nie ma podnóżka-mówie o spacerówce
                rzecz jasna. Jak to jest w rzeczywistości?
                Przyznam, że macałam sobie tylko ta wersje trójkołową dakar i ona jest bez
                podnoszonego podnóżka
                • maya151 Re: Kupiłam Nursa 02.11.08, 21:46
                  Sadzik niestety rączka nie jest regulowana. Jest jednak na fajnej wysokości
                  ponieważ ani ja 160cm ani mąż 185 nie mamy problemu z prowadzeniem.Budka w
                  gondolce duplo jest bardzo głęboka, w spacerówce chyba też-)Nie wiem za bardzo
                  czym różni się od Nomada, bo tam gdzie kupowałam nie było Nomadów. Na pewno
                  plusem jest to, że w komplecie ma pokrowiec na nóżki, torbę i folię.Spacerówka
                  jest baaardzo obszerna z fajnymi podłokietnikami i łatwo demontowanym pałąkiem
                  Rubi zdjęcia postaram się juro wkleić, bo muszę zmontować spacerówkę. Na razie
                  mam zamontowany na stelażu fotelik
                  Anusia są dwa podnóżki jeden na dole na stałe i drugi zaraz przy końcu siedziska
                  regulowany w dwóch poziomach, rzeczywiście nie za duży.
                  • anusia_kra Re: Kupiłam Nursa 03.11.08, 07:21
                    Tak ten na dole podnóżek zauważyłam ale on jest w praktyce dla naprawde dużych
                    dzieci takich 1,5 rocznych. Chodzi mi bardziej o ten górny, bo w nomadzie jest
                    on dość spory:
                    allegro.pl/item467551296_jane_nomad_pro_matrix_pro.html
                    od razu mówie nie moja aukcja :)
                    a w nurse wydaje sie taki mały:
                    allegro.pl/item468204603_wozek_sunny_gondola_nurse_fotelik_torba_gratis.html
                    A może mogłabys fotki wrzucić :)
                    • maya151 Re: Kupiłam Nursa 03.11.08, 10:59
                      Anusiu podnóżek ma 13 cm długości. Nie wiem, jak w Nomadzie?
                      Siedzisko spacerówki jest bardzo głębokie, więc nie powinno być problemu z
                      nóżkami malucha. Jeszcze jedno mi się nasunęło, w Nursie fotelik i gondolę
                      montujemy za pomocą adapterów,a w Jane chyba jest system Clik-clak.
                      Fotki będą wieczorkiem.Na razie są trzy ze sklepu-)
                      • maya151 Re: Kupiłam Nursa 03.11.08, 21:49
                        Obiecane zdjęcia
                        picasaweb.google.pl/tupot2/NurseByJane#
                        • anm-aj Re: Kupiłam Nursa 09.11.08, 23:32
                          A mozesz podac wymiary oparcia, szer i dł ale wew nie liczac miekkich bokow oraz
                          szer rozstawu kół. pozdrawiam, wozek prezentuje sie pieknie
                          • maya151 Re: Kupiłam Nursa 10.11.08, 20:51
                            Nie wiem, czy dobrze pomierzyłam, ale mniej więcej są takie wymiary
                            Siedzisko spacerówki szerokość około 37cm/ głębokość( bez podnóżka)
                            36cm/wysokość oparcia 45cm.Rozstaw kół po zewnętrznej tylne 63,5cm;
                            przednie 55cm.
                            • anm-aj Re: Kupiłam Nursa 10.11.08, 21:34
                              Bardzo dziekuje za odpowiedz
                              • rubi88 Re: Kupiłam Nursa 10.11.08, 21:44
                                Właśnie dotarłam do zdjęć...z lekkim poślizgiem czasowym.I mogę
                                powiedzieć ze wózeczek bardzo ładnie prezentuje się w realu, duzo
                                lepiej niż na zdjęciach z internetu.
                        • maya151 Re: Kupiłam Nursa 23.02.09, 17:43
                          Addinka usunęłam album jeżeli chcesz to wstawię jeszcze raz.
                          Od grudnia jeździmy wózeczkiem i jestem baaardzo zadowolona-)))
                          Mam kilka uwag, ale zalet jest znacznie więcej.
                          • pabla28 Re: Kupiłam Nursa 23.02.09, 21:04
                            Maja151 - ja też bym chętnie zobaczyła Twój wozeczek....zastanawiam sie nad
                            kupnem nurse sunny, ale nie mogę go nigdzie w wawie znaleźć żeby obejrzeć na
                            żywo. Napisz mi te uwagi które masz po okresie użytowania wózka, będę wdzieczna
                            za wszelkie informacje.
                            • maya151 Re: Kupiłam Nursa 27.02.09, 15:18
                              Pabla fotki wkleję wieczorem, gdy mąż wróci i mi pomoże-)
                              Ogólnie jestem z wózka bardzo zadowolona.Na razie nie używałam jeszcze
                              spacerówki cały czas jeździmy w foteliko- gondoli.
                              Oto moje uwagi:
                              - dość ciężki fotelik ponad 3 kg
                              -brak amortyzacji( moja córka uwielbia telepanie, więc dla mnie to plus)
                              -bardzo ciężko chodzący podnóżek, ciągnęłam na siłę i urwałam jeden zaczep
                              -Foteliko- gondola po zamontowaniu na podwoziu za pomocą adapterów delikatnie
                              się rusza
                              - bardzo ciężko składa się daszek foteliko-gondolki trzeba wcisnąć na raz dwa
                              przyciski i wtedy pchać tylko trzeciej ręki brakuje-)
                              Główne zalety:
                              -niesamowicie zwrotny
                              -duże koła mimo, że piankowe radzą sobie na śniegu
                              - mocny i duży kosz na zakupy
                              -leciusieńki stelaż
                              -łatwa do czyszczenia tapicerka
                              -mimo, że rączka bez regulacji wysokości zarówno ja 160cm jak i mąż 190cm bez
                              problemu prowadzimy wózek
                              -świetna i pojemna torba na akcesoria z przewijakiem
                              -super design; już wiele mam mnie zaczepiło z pytaniem, co to za wózeczek
                              O siedzisku spacerowym będę mogła w maju napisać coś z własnego doświadczenia-)
                              • pabla28 Re: Kupiłam Nursa 27.02.09, 17:40
                                Maya - dzięki, czekam na fotki! i byłabym bardzo wdzięczna za zamontowanie
                                spacerwóki i zrobienie fotki - bo ja właśnie nad spacerówką sie zastanawiam....
                              • pabla28 Re: Kupiłam Nursa 28.02.09, 19:33
                                Maju - gdzie można te zdjęcia obejrzeć?
                                • maya151 Re: Kupiłam Nursa 28.02.09, 20:16
                                  Podaj mi proszę adres mailowy lub nr. GG. Wyślę Ci wtedy link do strony na
                                  picasie bo tu coś mi nie działa.
                                  • pabla28 Re: Kupiłam Nursa 01.03.09, 09:59
                                    Mayu - paula_jasek@op.pl. czekam na linka i dziekuję za wszystkie info.
              • wzawadzka Re: Kupiłam Nursa 10.03.09, 20:14
                Rozglądałam się za wózkiem spacerowym. Priorytetem dla mnie była
                waga i pompowane koła. Wózek taszczę sama, a ten który posiadam jest
                ciężki i jakby tego było mało - ogromniasty. Pompowane koła dlatego,
                że po 8 miesiacach jeżdżenia camem na kółkach piankowych dostawałam
                szału. Miałam wrażenie, że moja córka dostanie w końcu wstrząsu
                mózgu.
                Oglądałam między innymi wózki Nurse w hurtowni i Nurse sunny (ale to
                moje subiektywne odczucie) po złożeniu był bardzo nieporęczny jeśli
                chodzi o przenoszenie - za to sam wózek prezentuje się super.
                Bardzo spodobał mi się też Nurse dakar - pompowane, resorowane
                koła, rozkładany do leżenia, pięciopunktowe pasy bezpieczeństwa,
                duża rozpinana budka, łatwo sie składa i jak dla mnie po złożeniu
                był poręczny i nie czułam jego wagi (8 kg). Minusem jest podnóżek.
                Ponieważ jednak nie ma wózków doskonałych ;) - wybrałam dakara.
                Zastanawiałam się nad Jane slalom - bo są bardzo podobne te dwa, ale
                dakar był 600 zł tańszy. Czekam teraz aż zostanie sprowadzony w
                konkretnym kolorze

• sylwek_81 Re: Kupiłam Nursa 10.03.09, 21:12
                  Ja też zastanawiam się nad Dakarem no i duży minus to ten niepodnoszony
                  podnóżek. Najgorsze co mnie jednak martwi to kiepski serwis-dziewczyny pisały że
                  to ten sam co Jane. Rzeczywiście Slalom jest dużo droższy i co mi w nim
                  przeszkadza to to ze gondola jest nisko osadzona(ja jestem wysoka)-miałam
                  wrażenie że w Dakarze jest wyżej-czy któraś może wie coś na ten temat? Napisz
                  ile zapłaciłaś za swojego Dakarka:)
                  • wzawadzka Re: Kupiłam Nursa 11.03.09, 09:55
                    Dakar jest wyższy - (ale ja nie widziałam gondoli tylko spacerówkę)
                    i to między innymi było jednym z czynników wyboru tego wózka.
                    Zresztą babeczka, z którą rozmawiałam w sklepie na ten temat
                    powiedziała, że slalomy sa niżej montowane. Podnóżek - wolałabym by
                    był taki jak w slalomie, ale z drugiej strony Paulina ma skończone 8
                    miesięcy, nie jest dużym dzieckiem, ale kiedy posadziłam Ją w wózku -
                    było ok. Co do serwisu - powiem Ci, że też się nad tym
                    zastanawiałam - ale w końcu są przepisy, dzięki którym można
                    wyegzekwować swoje prawa, prawda? Jeśli się popsuje to będę mogła
                    coś na ten temat powiedzieć.
                    Cena - 1160 zł, ale dostaniemy jeszcze jakiś rabat. Chyba
                    jednocześnie kupimy fotelik do auta więc liczę na to, że i upust
                    bedzie trochę większy.

• paulaiigi Re: Serwis 11.03.09, 10:55
                      Ja mam bardzo pozytywne wrażenia dotyczace serwisu Jane, z mojej
                      winy uszkodziłam tylne koło w slalomie napisalam meila do serwisu i
                      po tygodniu dostałam nowy komplet kół - wg mnie świadczy to dobrze o
                      serwisie.Oczywiście nic nie płaciłam:)
                    • sylwek_81 Re: Kupiłam Nursa 11.03.09, 11:41
                      No to nas koleżanka pocieszyła a propos serwisu:) Ja znowu widziałam samą
                      gondolę a spacerówkę tylko na zdjęciu. Moja córcia(6-7 miesięcy w przyszłą
                      zimę) musiałaby jeździć już w spacerówce. Czy nie uważasz ze ta spacerówka jest
                      za mało zabudowana na zimę?Czy dają to kompletu w ogóle śpiworek? U mnie w
                      sklepie spacerówka kosztuje 1250zł, a gondola 550zł-dużo. Na allegro znalazłam
                      taniej ale nie wiem jak to potem jest z serwisem-czy nie trzeba najpierw do
                      sklepu w którym się kupiło wysyłać..
                      • wzawadzka Re: Kupiłam Nursa 11.03.09, 14:17
                        Nie wiem dokladnie jak jest z serwisem. Nie potrafie na to pytanie
                        odpowiedzieć, ale jak już będę odbierała swój to dopytam w sklepie i
                        napiszę.
                        Wydaje mi się, że dakar wygląda na mało zabudowaną spacerówkę bo nie
                        ma śpiworka ani osłony na nogi. Przypuszczam, że brak jest w ogóle
                        tych akcesoriów bo nie znalazłam nic na stronie www.nurse.es
                        Za to na stronie Jane jest uniwersalny śpiworek do wszystkich wózków
                        tej firmy więc pewnie na nursa też by pasował. Tylko cena - w
                        sklepie mama i ja zanalazlam go za 299 a na allegro za 379. Więc
                        śpiworek polarowy kupię sobie nieorginalny.
                        • sylwek_81 Re: Kupiłam Nursa 11.03.09, 23:47
                          OK. To napisz proszę jak się wózeczek sprawuje-jestem strasznie ciekawa,a w
                          necie kompletny brak opinii na temat tego wózka. Śpiworek też bym nieoryginalny
                          dokupiła, bo te ceny to przesada.Jakbyś mogla to zmierz oparcie siedziska-jakieś
                          mi się krótkie wydaje(a moja córcia zapowiada się na dużą kobitkę),a tak
                          szczegółowych wymiarów niestety też w necie brak. Czekam na recenzję i pozdrawiam:)
                          • wzawadzka Re: Kupiłam Nursa 20.04.09, 00:56
                            Witam
                            Bardzo dawno nie było mnie na forum i dlatego dopiero teraz
                            odpisuję.
                            Wózek jest od ok. miesiąca w naszym posiadaniu i cóż - ja polecam.
                            Jestem zadowolona z zakupu - jest lekki, baaardzo zwrotny, dobrze
                            się prowadzi. Wg. mnie amortyzacja również świetna, nie czuć
                            nierówności, mam wrażenie "pływania"
                            Żeby nie było za różowo do minusów zaliczam - mało zabudowany
                            daszek, wolałabym by był nieco dłuższy i mała torba.
                            Oparcia siedziska szczerze mówiąc nie zmierzyłam, ale wcale nie jest
                            krótkie i nieregulowany podnóżek też okazał się nie być problemem.
                            • sylwek_81 Re: Kupiłam Nursa 20.04.09, 13:01
                              Dzięki za info:)Ja jednak ze względu właśnie na budkę, amortyzację i cenę
                              zdecydowałam się na inny wózeczek.
    • addinka Re: wózek firmy NURSE ktos zna ? 10.02.09, 10:08
      jestem zainteresowana tym wozkiem, fotek wozka zrobionych przez forumowiczke
      maya nie widzę:((
      • kaskasto80 Re: wózek firmy NURSE ktos zna ? 01.03.09, 09:08
        czy ja również mogę prosić fotki na maila??
        kaskasto@wp.pl

w albumie nie są one dostępne ;(
        • maya151 Re: wózek firmy NURSE ktos zna ? 01.03.09, 12:02
          Dziewczynki wysłałam Wam zdjęcia wózka. Dajcie proszę znać, czy doszły.
          • tori101 Re: wózek firmy NURSE ktos zna ? 01.03.09, 20:46
            wysłałam do Ciebie maila z prośbą o fotki, ale może tu jeszcze o to
            poproszę;)mój adres tori101@tlen.pl
            pozdrawiam
            • maya151 Re: wózek firmy NURSE ktos zna ? 01.03.09, 22:41
              Przepraszam, ale nie sprawdzałam gazetowej poczty. Mam nadzieję, że teraz już
              wszystkim odpisałam-)
              • pabla28 Re: wózek firmy NURSE ktos zna ? 02.03.09, 08:42
                Mayu - dziękuję, zdjęcia doszły. Obejrzałam, wózeczek fajny bardzo!! a może z
                wawy jesteś, to bym chętnie w realu go obejrzała :-)
                • maya151 Re: wózek firmy NURSE ktos zna ? 02.03.09, 09:47
                  Pabla jestem z Krakowa-)
                  • tori101 Re: wózek firmy NURSE ktos zna ? 02.03.09, 10:02
                    wielkie dzięki za fotki;)doszły

a ta budka nie jest za mała?w nomadzie tez taka jakaś skąpa...wystarcza?da się
                    naciągać do pałąka?
                    • maya151 Re: wózek firmy NURSE ktos zna ? 02.03.09, 13:43
                      Spacerówki nie używałam.rzeczywiście budka nie należy do największych, ale chyba
                      jest ok. Czy chodzie Ci o ten pałąk zabezpieczający malucha przed
                      wypadnięciem?Jeżeli tak, to budka tam nie sięga-(Jest za to fajna folia
                      przeciwdeszczowa i osłonka na nóżki która częściowo osłania budkę.
                      • jo-ma Re: wózek firmy NURSE ktos zna ? 16.03.09, 00:13
                        do maya151 szukam wózeczka dla mojej córci i nurse sunny wygląda nie
                        najgorzej. czy mogłabym prosić o zdęcia (asia174@op.pl) z góry
                        dziękuję, jak się sprawuje? (wózek oczywiście)
                        • sikoreczka2 Re: wózek firmy NURSE ktos zna ? 19.03.09, 12:44
                          maya151, i ja mam podobną prośbę odnośnie zdjęć wózeczka (annmarii@interia.pl),
                          szukam czegoś poręcznego (mieszkam na 4 piętrze bez windy :( ) i spodobał mi się
                          gondloko- fotelik, tylko czy jest on duży w środku?? do którego mc mniej więcej
                          można w nim przewozić dzidzie??
                          Z góry dziękuję
                          • sikoreczka2 Re: wózek firmy NURSE ktos zna ? 20.03.09, 08:38
                            Czy gondolka duplo ma funkcje bujaczka?? Czy wózeczek dobrze się
                            prowadzi,"miękko"?, jakie ma koła? (dla mnie to abstrakcja)
                            Dzidzia ma wprawdzie pojawić się dopiero pod koniec lipca, ale już szukam
                            fajnego, praktycznego wózeczka.
                            Napisz gdzie go kupiłaś, też jestem z Krakowa
                            Pozdrawiam
                            • maya151 Re: wózek firmy NURSE ktos zna ? 25.03.09, 15:41
                              Przepraszam, że tak późno odpisuję, ale dawno nie zaglądałam na Forum
                              Sikoreczko wózek kupiłam na Teligi w Bajce.
                              Gondolka nie ma funkcji bujaczka, koła są piankowe, duże. Amortyzacja marna.
                              Wieczorkiem wyślę Wam fotki
                              • ulagorny Re: wózek firmy NURSE ktos zna ? 27.05.09, 09:44
                                Czy mają tam również nurse run?
                                Czy ktoś go widział w rzeczywistosci?
                                • manaya Re: wózek firmy NURSE ktos zna ?POROWNANIE Z NOMAD 02.07.09, 11:34
                                  Mam ten wozek od 2 tygodni. Mialam okazje prowadzic kilka razy Nomada, wiec mam porownanie (poza tym moim poprzednim wozkiem byl Jane Solo, wiec generalnie znam firme). Tak wiec, co do porownania Sunny i Nomada:
                                  - wagowo podobny do Nomada, ale jednak troche ciezszy, waga bardziej odpowiada Jane Solo, ok 8-9 kg
                                  - prowadzi sie bardzo dobrze, jest zwrotny, ma dobre podbicie, nawet przy pelnym koszu na zakupy
                                  - ogolna jakosc wykonania jest dobra, ale ma prostsze rozwiazania od Nomada
                                  - tapicerka ok, chociaz Nomad ma wkladki z bawelny, Sunny tego nie ma
                                  - Nomad ma lepsze pasy
                                  - bardzo dobry kosz na zakupy
                                  - szerokosc siedziska porownywalna z Nomadem, moj 6,5-miesieczny synek spi w nim bardzo wygodnie (w calosci miesci sie w wozku, nozki nie wystaja)
                                  - oparcie jest rozkladane zupelnie na plasko, dzieki czemu moj synek spi w nim po 1,5 godziny na spacerach

MINUSY Sunny:
                                  - krotka budka, ale po zamocowaniu parasolki przeciwslonecznej, jak dla mnie, problem znika
                                  - najwiekszy minus - nie ma regulowanej raczki, raczka jest dosc wysoko, wiec uwazam,ze wozek absolutnie NIE NADAJE SIE DLA NIZSZYCH OSOB, tylko dla osob, ktore maja co najmniej w okolicach 170 cm (ja mam 167 cm i dla mnie jest ok)

PLUSY Sunny:
                                  - budka jest z odpinana z tylu, dzieki temu jest przewiew w wozku, przy rozlozonej gorze budki
                                  - malo istotny, ale fajny dodatek - tacka na napoje, mocowana przy raczce (idealnie wchodzi mi w nia termokubek na kawe i butelki dla dziecka)
                                  - najwiekszy plus, ROZKLADAM GO I SKLADAM JEDNA REKA (i noga:), w drugiej trzymajac dziecko, nie da sie tego zrobic z Nomadem, (musze skladac wozek, bo niestety mam waskie drzwi w piwnicy i tylna oś nie przechodzi) i to dla mnie jest najwazniejszy argument za tym wozkiem.

Ogolnie mowiac, Nomad jest oczywiscie lepszy jakosciowo i stylistycznie, ale ja kupowalam wozek na spacery po lesie i zakupy na targu, wiec to nie bylo najwazniejsze. Roznica w cenie to okolo 1000 zl (Sunny ok. 850 zl, Nomad ok 1800 zl). Jak dla mnie 1000 zl za regulowana raczke i lepsza budke to zdecydowanie za duzo. Kwestia, co dla kupujacego jest najwazniejsze cecha wozka - dla mnie byla to: waga wozka, maksymalnie szerokie siedzisko (powyzej 35 cm) i mozliwosc rozlozenia i zlozenia jedna reka. Sunny wygral wlasnie rozkladaniem.
                                  • groniek1977 Re: wózek firmy NURSE ktos zna ?POROWNANIE Z NOMA 04.07.09, 12:16
                                    Ja też analizuję te wózki do jakiegoś czasu i jeszcze baby design
                                    sprint. No i właśnie, po wnikliwej analizie (wszystke trzy dokładnie
                                    testowałam w sklepach-zapinałam, odpinałam, podnosiłam itp.a sprint
                                    jeszcze na żywo) stwierdzam, że sunny stanowczo bardziej jest
                                    zbliżony do sprinta. Na pewno jeśli chodzi o jakość, mocowania,
                                    działanie mechanizmów. Jedynie na plus w sunny jest to że można
                                    zrobić przewiew w budce, a w sprincie nie (a cena 2 razy taka) Nomad
                                    bezwględnie lepiej się podbija!! Lepsze materiały, nieporównywalnie
                                    lepiej działające mechanizmy.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka