asiak0976 21.08.08, 12:41 mam zamiar kupic wozek firmy nurse ale jestem ciekawa opini na temat tych wozkow -jesli Ktos ma to prosze o opinie Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
maya151 Re: wózek firmy NURSE ktos zna ? 21.08.08, 22:41 Ja dzisiaj oglądałam Nurse Sunny wygląda porządnie.Materiał świetny, konstrukcja wydaje się być mocna. Pani mówiła, że jest to podproducent Jane, ale nie podróbka. Udzielają gwarancji na dwa lata Odpowiedz Link Zgłoś
roksanaa22 Re: wózek firmy NURSE ktos zna ? 22.08.08, 10:10 Widziałam go wczoraj z gondolą.Wyglądał bardzo fajnie.Śliczne soczyste kolory:)Ale klekotał paskudnie:/ Odpowiedz Link Zgłoś
waiting_for Re: wózek firmy NURSE ktos zna ? 22.08.08, 10:17 jeżeli Jane jest producentem (a w sumie wózki podobne trochę) to może mieć tak samo fatalnego dystrybutora na Polskę i fatalny serwis... mnie to odstrasza skutecznie Odpowiedz Link Zgłoś
maya151 Re: wózek firmy NURSE ktos zna ? 22.08.08, 10:53 Ja chyba dzisiaj jeszcze raz przejadę się do sklepu. Zmierzę ten gondolo-fotelik wsadzę do wózka lalkę w zimowym kombinezonie, aby sprawdzić, czy się zmieści.Mój maluszek ma się urodzić pod koniec listopada. Zapytam również o serwis. Wczoraj sprzedawczyni mówiła, że przynoszę wózek do sklepu i oni wszystko załatwiają.Jeżeli macie jeszcze jakieś pytania to piszcie, pomęczę sprzedawczynię w imieniu nas wszystkich-))) Odpowiedz Link Zgłoś
asiak0976 Re: wózek firmy NURSE ktos zna ? 22.08.08, 11:23 Ja myślę o zakupie tej normalnej gondoli i fotelik osobno no i oczywiście spacerówki która jest podstawa tylko jeszcze nie wybralam ktore podwozie wybrac u nas w sklepie sa cztery do wyboru -tez wypytam co z serwisem- a co do kolorow to wlasnie te bardzo zywe troche mnie przerazaja czy malenstwo nie bedzie troche w "szoku" od tego soczyscie pomaranczowego srodka ja chyba wybiore ten granatowo blekitny z czerwonaym srodkiem- a normalna gondolka jest dosc duza sprawdzalam bo moja dzidzie urodzi sie pod koniec pazdziernika wiec tez musze brac pod uwage kombinezon Odpowiedz Link Zgłoś
magda79pn Re: wózek firmy NURSE ktos zna ? 22.08.08, 11:29 zapytajcie co z serwisem, bo ja chciałam jeszcze kupić maclarena volo ale teraz wypatrzyłam nurse tutto kolor neon i pomyślę :) Odpowiedz Link Zgłoś
ela-e22 Re: wózek firmy NURSE ktos zna ? 22.08.08, 16:22 maya151 napisała: Wczoraj > sprzedawczyni mówiła, że przynoszę wózek do sklepu i oni wszystko > załatwiają. Jeżeli to ten sam serwis to Jane, to po ok. 3 tygodniach przy odrobinie szczęścia dostaniesz wózek. Odpowiedz Link Zgłoś
maya151 Re: wózek firmy NURSE ktos zna ? 22.08.08, 17:38 Już jestem. Spędziłam chyba godzinę w sklepie.Nie pytałam czyj jest serwis, ale wiem że do 10 dni roboczych wózek mają obowiązek naprawić.Zrobiłam kilka fotek tylko nie wiem, jak wkleić. Ja koncentrowałam się na wózku Sunny i gondolo-foteliku Duplo. Jako gondolka jest malutki wymiary wewnętrzne szerokość 28cm długość 70cm.Co prawda nie dociskałam metra mocno do ścianek. Myślałam, że noworodek ledwie się tam zmieści, ale była w sklepie klientka z 5 miesięcznym chłopcem, który już jeździł w spacerówce i o dziwo zmieścił się do gondolki( nawet miał trochę luzu).Bardzo podobała mu się wewnętrzna strona budki(pomarańczowa) przyglądał się i śmiał. Te tradycyjne gondolki Capazzo są o wiele większe, ale osobno trzeba dokupić fotelik.Nic nie klekotało. Niestety niektóre mechanizmy ciężko chodziły np podnóżek, czy budka w gondoli. Budka w spacerówce składa się lekko i cichutko natomiast w gondoli trzeba nacisnąć takie coś i z tym jest problem, bo mi się blokowało.Tapicerka cała ściągana do prania.Niestety spacerówka montowana tylko w jedną stronę. Nie wiem, co jeszcze mogę napisać.Jeżeli coś Wam przyjdzie do głowy to proszę pytać Teraz czeka mnie intensywne myślenie, który wózek wybrać-))) Odpowiedz Link Zgłoś
maya151 Re: wózek firmy NURSE ktos zna ? 22.08.08, 18:03 Chyba udało mi się wkleić zdjęcia-) Odpowiedz Link Zgłoś
maya151 Kupiłam Nursa 02.11.08, 11:43 Od piątku jestem szczęśliwą posiadaczką wózeczka Nurse Sunny z gondolą Duplo. Kilka wrażeń: super wykonana tapicerka, wszystko ściąga się do pranie łatwo się składa świetna torba na akcesoria duży kosz na zakupy z łatwym dostępem skrętne koła, które można zablokować w jakiejkolwiek pozycji a i tak ustawią się we właściwej kółka dość duże po złożeniu wózeczek sam stoi bardzo łatwo rozkłada się spacerówkę do leżenia Gondolo- fotelik duży i głęboki centralne napinanie pasów Kilka wad: po zamontowaniu na stelażu za pomocą adapterów gondolka minimalnie się rusza( może dlatego, że zdemontowaliśmy spacerówkę, gdy zakładaliśmy na spacerówce nic się nie ruszało) dość sztywne zawieszenie aby złożyć budkę w foteliku trzeba przycisnąć na raz dwa guziczki, co jest dość trudne podnóżek w spacerówce również dość trudno regulować, bo ciężko chodzi wózeczek z gondolką waży chyba więcej niż podaje producent. Jeszcze ciekawostka. Byłam przekonana, że Nurse to podróbka Jane. Jednak po otworzeniu tylnej klapy w foteliku zobaczyliśmy naklejkę Grupo by Jane oraz wytłoczony na plastiku napis Jane-) Odpowiedz Link Zgłoś
sadzik81 Re: Kupiłam Nursa 02.11.08, 19:01 Wyglada na to ze jest chyba troche lepszy niz Nomand bo Sunny ma duzy kosz i latwo dotepny i latwo sie oparcie sklada.A siedzisko spaceroeki jest duze ?i czy ma regulacje wysokosci raczki do prowadzenia?jak mocno naciaga sie bude? i czy widzisz moze jakas roznice miedzy Sunny a Nomandem? Odpowiedz Link Zgłoś
anusia_kra Re: Kupiłam Nursa 02.11.08, 20:47 W sklepie wydawało mi się, że on w zasadzie nie ma podnóżka-mówie o spacerówce rzecz jasna. Jak to jest w rzeczywistości? Przyznam, że macałam sobie tylko ta wersje trójkołową dakar i ona jest bez podnoszonego podnóżka Odpowiedz Link Zgłoś
maya151 Re: Kupiłam Nursa 02.11.08, 21:46 Sadzik niestety rączka nie jest regulowana. Jest jednak na fajnej wysokości ponieważ ani ja 160cm ani mąż 185 nie mamy problemu z prowadzeniem.Budka w gondolce duplo jest bardzo głęboka, w spacerówce chyba też-)Nie wiem za bardzo czym różni się od Nomada, bo tam gdzie kupowałam nie było Nomadów. Na pewno plusem jest to, że w komplecie ma pokrowiec na nóżki, torbę i folię.Spacerówka jest baaardzo obszerna z fajnymi podłokietnikami i łatwo demontowanym pałąkiem Rubi zdjęcia postaram się juro wkleić, bo muszę zmontować spacerówkę. Na razie mam zamontowany na stelażu fotelik Anusia są dwa podnóżki jeden na dole na stałe i drugi zaraz przy końcu siedziska regulowany w dwóch poziomach, rzeczywiście nie za duży. Odpowiedz Link Zgłoś
anusia_kra Re: Kupiłam Nursa 03.11.08, 07:21 Tak ten na dole podnóżek zauważyłam ale on jest w praktyce dla naprawde dużych dzieci takich 1,5 rocznych. Chodzi mi bardziej o ten górny, bo w nomadzie jest on dość spory: allegro.pl/item467551296_jane_nomad_pro_matrix_pro.html od razu mówie nie moja aukcja :) a w nurse wydaje sie taki mały: allegro.pl/item468204603_wozek_sunny_gondola_nurse_fotelik_torba_gratis.html A może mogłabys fotki wrzucić :) Odpowiedz Link Zgłoś
maya151 Re: Kupiłam Nursa 03.11.08, 10:59 Anusiu podnóżek ma 13 cm długości. Nie wiem, jak w Nomadzie? Siedzisko spacerówki jest bardzo głębokie, więc nie powinno być problemu z nóżkami malucha. Jeszcze jedno mi się nasunęło, w Nursie fotelik i gondolę montujemy za pomocą adapterów,a w Jane chyba jest system Clik-clak. Fotki będą wieczorkiem.Na razie są trzy ze sklepu-) Odpowiedz Link Zgłoś
maya151 Re: Kupiłam Nursa 03.11.08, 21:49 Obiecane zdjęcia picasaweb.google.pl/tupot2/NurseByJane# Odpowiedz Link Zgłoś
anm-aj Re: Kupiłam Nursa 09.11.08, 23:32 A mozesz podac wymiary oparcia, szer i dł ale wew nie liczac miekkich bokow oraz szer rozstawu kół. pozdrawiam, wozek prezentuje sie pieknie Odpowiedz Link Zgłoś
maya151 Re: Kupiłam Nursa 10.11.08, 20:51 Nie wiem, czy dobrze pomierzyłam, ale mniej więcej są takie wymiary Siedzisko spacerówki szerokość około 37cm/ głębokość( bez podnóżka) 36cm/wysokość oparcia 45cm.Rozstaw kół po zewnętrznej tylne 63,5cm; przednie 55cm. Odpowiedz Link Zgłoś
rubi88 Re: Kupiłam Nursa 10.11.08, 21:44 Właśnie dotarłam do zdjęć...z lekkim poślizgiem czasowym.I mogę powiedzieć ze wózeczek bardzo ładnie prezentuje się w realu, duzo lepiej niż na zdjęciach z internetu. Odpowiedz Link Zgłoś
maya151 Re: Kupiłam Nursa 23.02.09, 17:43 Addinka usunęłam album jeżeli chcesz to wstawię jeszcze raz. Od grudnia jeździmy wózeczkiem i jestem baaardzo zadowolona-))) Mam kilka uwag, ale zalet jest znacznie więcej. Odpowiedz Link Zgłoś
pabla28 Re: Kupiłam Nursa 23.02.09, 21:04 Maja151 - ja też bym chętnie zobaczyła Twój wozeczek....zastanawiam sie nad kupnem nurse sunny, ale nie mogę go nigdzie w wawie znaleźć żeby obejrzeć na żywo. Napisz mi te uwagi które masz po okresie użytowania wózka, będę wdzieczna za wszelkie informacje. Odpowiedz Link Zgłoś
maya151 Re: Kupiłam Nursa 27.02.09, 15:18 Pabla fotki wkleję wieczorem, gdy mąż wróci i mi pomoże-) Ogólnie jestem z wózka bardzo zadowolona.Na razie nie używałam jeszcze spacerówki cały czas jeździmy w foteliko- gondoli. Oto moje uwagi: - dość ciężki fotelik ponad 3 kg -brak amortyzacji( moja córka uwielbia telepanie, więc dla mnie to plus) -bardzo ciężko chodzący podnóżek, ciągnęłam na siłę i urwałam jeden zaczep -Foteliko- gondola po zamontowaniu na podwoziu za pomocą adapterów delikatnie się rusza - bardzo ciężko składa się daszek foteliko-gondolki trzeba wcisnąć na raz dwa przyciski i wtedy pchać tylko trzeciej ręki brakuje-) Główne zalety: -niesamowicie zwrotny -duże koła mimo, że piankowe radzą sobie na śniegu - mocny i duży kosz na zakupy -leciusieńki stelaż -łatwa do czyszczenia tapicerka -mimo, że rączka bez regulacji wysokości zarówno ja 160cm jak i mąż 190cm bez problemu prowadzimy wózek -świetna i pojemna torba na akcesoria z przewijakiem -super design; już wiele mam mnie zaczepiło z pytaniem, co to za wózeczek O siedzisku spacerowym będę mogła w maju napisać coś z własnego doświadczenia-) Odpowiedz Link Zgłoś
pabla28 Re: Kupiłam Nursa 27.02.09, 17:40 Maya - dzięki, czekam na fotki! i byłabym bardzo wdzięczna za zamontowanie spacerwóki i zrobienie fotki - bo ja właśnie nad spacerówką sie zastanawiam.... Odpowiedz Link Zgłoś
pabla28 Re: Kupiłam Nursa 28.02.09, 19:33 Maju - gdzie można te zdjęcia obejrzeć? Odpowiedz Link Zgłoś
maya151 Re: Kupiłam Nursa 28.02.09, 20:16 Podaj mi proszę adres mailowy lub nr. GG. Wyślę Ci wtedy link do strony na picasie bo tu coś mi nie działa. Odpowiedz Link Zgłoś
pabla28 Re: Kupiłam Nursa 01.03.09, 09:59 Mayu - paula_jasek@op.pl. czekam na linka i dziekuję za wszystkie info. Odpowiedz Link Zgłoś
wzawadzka Re: Kupiłam Nursa 10.03.09, 20:14 Rozglądałam się za wózkiem spacerowym. Priorytetem dla mnie była waga i pompowane koła. Wózek taszczę sama, a ten który posiadam jest ciężki i jakby tego było mało - ogromniasty. Pompowane koła dlatego, że po 8 miesiacach jeżdżenia camem na kółkach piankowych dostawałam szału. Miałam wrażenie, że moja córka dostanie w końcu wstrząsu mózgu. Oglądałam między innymi wózki Nurse w hurtowni i Nurse sunny (ale to moje subiektywne odczucie) po złożeniu był bardzo nieporęczny jeśli chodzi o przenoszenie - za to sam wózek prezentuje się super. Bardzo spodobał mi się też Nurse dakar - pompowane, resorowane koła, rozkładany do leżenia, pięciopunktowe pasy bezpieczeństwa, duża rozpinana budka, łatwo sie składa i jak dla mnie po złożeniu był poręczny i nie czułam jego wagi (8 kg). Minusem jest podnóżek. Ponieważ jednak nie ma wózków doskonałych ;) - wybrałam dakara. Zastanawiałam się nad Jane slalom - bo są bardzo podobne te dwa, ale dakar był 600 zł tańszy. Czekam teraz aż zostanie sprowadzony w konkretnym kolorze Odpowiedz Link Zgłoś
sylwek_81 Re: Kupiłam Nursa 10.03.09, 21:12 Ja też zastanawiam się nad Dakarem no i duży minus to ten niepodnoszony podnóżek. Najgorsze co mnie jednak martwi to kiepski serwis-dziewczyny pisały że to ten sam co Jane. Rzeczywiście Slalom jest dużo droższy i co mi w nim przeszkadza to to ze gondola jest nisko osadzona(ja jestem wysoka)-miałam wrażenie że w Dakarze jest wyżej-czy któraś może wie coś na ten temat? Napisz ile zapłaciłaś za swojego Dakarka:) Odpowiedz Link Zgłoś
wzawadzka Re: Kupiłam Nursa 11.03.09, 09:55 Dakar jest wyższy - (ale ja nie widziałam gondoli tylko spacerówkę) i to między innymi było jednym z czynników wyboru tego wózka. Zresztą babeczka, z którą rozmawiałam w sklepie na ten temat powiedziała, że slalomy sa niżej montowane. Podnóżek - wolałabym by był taki jak w slalomie, ale z drugiej strony Paulina ma skończone 8 miesięcy, nie jest dużym dzieckiem, ale kiedy posadziłam Ją w wózku - było ok. Co do serwisu - powiem Ci, że też się nad tym zastanawiałam - ale w końcu są przepisy, dzięki którym można wyegzekwować swoje prawa, prawda? Jeśli się popsuje to będę mogła coś na ten temat powiedzieć. Cena - 1160 zł, ale dostaniemy jeszcze jakiś rabat. Chyba jednocześnie kupimy fotelik do auta więc liczę na to, że i upust bedzie trochę większy. Odpowiedz Link Zgłoś
paulaiigi Re: Serwis 11.03.09, 10:55 Ja mam bardzo pozytywne wrażenia dotyczace serwisu Jane, z mojej winy uszkodziłam tylne koło w slalomie napisalam meila do serwisu i po tygodniu dostałam nowy komplet kół - wg mnie świadczy to dobrze o serwisie.Oczywiście nic nie płaciłam:) Odpowiedz Link Zgłoś
sylwek_81 Re: Kupiłam Nursa 11.03.09, 11:41 No to nas koleżanka pocieszyła a propos serwisu:) Ja znowu widziałam samą gondolę a spacerówkę tylko na zdjęciu. Moja córcia(6-7 miesięcy w przyszłą zimę) musiałaby jeździć już w spacerówce. Czy nie uważasz ze ta spacerówka jest za mało zabudowana na zimę?Czy dają to kompletu w ogóle śpiworek? U mnie w sklepie spacerówka kosztuje 1250zł, a gondola 550zł-dużo. Na allegro znalazłam taniej ale nie wiem jak to potem jest z serwisem-czy nie trzeba najpierw do sklepu w którym się kupiło wysyłać.. Odpowiedz Link Zgłoś
wzawadzka Re: Kupiłam Nursa 11.03.09, 14:17 Nie wiem dokladnie jak jest z serwisem. Nie potrafie na to pytanie odpowiedzieć, ale jak już będę odbierała swój to dopytam w sklepie i napiszę. Wydaje mi się, że dakar wygląda na mało zabudowaną spacerówkę bo nie ma śpiworka ani osłony na nogi. Przypuszczam, że brak jest w ogóle tych akcesoriów bo nie znalazłam nic na stronie www.nurse.es Za to na stronie Jane jest uniwersalny śpiworek do wszystkich wózków tej firmy więc pewnie na nursa też by pasował. Tylko cena - w sklepie mama i ja zanalazlam go za 299 a na allegro za 379. Więc śpiworek polarowy kupię sobie nieorginalny. Odpowiedz Link Zgłoś
sylwek_81 Re: Kupiłam Nursa 11.03.09, 23:47 OK. To napisz proszę jak się wózeczek sprawuje-jestem strasznie ciekawa,a w necie kompletny brak opinii na temat tego wózka. Śpiworek też bym nieoryginalny dokupiła, bo te ceny to przesada.Jakbyś mogla to zmierz oparcie siedziska-jakieś mi się krótkie wydaje(a moja córcia zapowiada się na dużą kobitkę),a tak szczegółowych wymiarów niestety też w necie brak. Czekam na recenzję i pozdrawiam:) Odpowiedz Link Zgłoś
wzawadzka Re: Kupiłam Nursa 20.04.09, 00:56 Witam Bardzo dawno nie było mnie na forum i dlatego dopiero teraz odpisuję. Wózek jest od ok. miesiąca w naszym posiadaniu i cóż - ja polecam. Jestem zadowolona z zakupu - jest lekki, baaardzo zwrotny, dobrze się prowadzi. Wg. mnie amortyzacja również świetna, nie czuć nierówności, mam wrażenie "pływania" Żeby nie było za różowo do minusów zaliczam - mało zabudowany daszek, wolałabym by był nieco dłuższy i mała torba. Oparcia siedziska szczerze mówiąc nie zmierzyłam, ale wcale nie jest krótkie i nieregulowany podnóżek też okazał się nie być problemem. Odpowiedz Link Zgłoś
sylwek_81 Re: Kupiłam Nursa 20.04.09, 13:01 Dzięki za info:)Ja jednak ze względu właśnie na budkę, amortyzację i cenę zdecydowałam się na inny wózeczek. Odpowiedz Link Zgłoś
addinka Re: wózek firmy NURSE ktos zna ? 10.02.09, 10:08 jestem zainteresowana tym wozkiem, fotek wozka zrobionych przez forumowiczke maya nie widzę:(( Odpowiedz Link Zgłoś
kaskasto80 Re: wózek firmy NURSE ktos zna ? 01.03.09, 09:08 czy ja również mogę prosić fotki na maila?? kaskasto@wp.pl w albumie nie są one dostępne ;( Odpowiedz Link Zgłoś
maya151 Re: wózek firmy NURSE ktos zna ? 01.03.09, 12:02 Dziewczynki wysłałam Wam zdjęcia wózka. Dajcie proszę znać, czy doszły. Odpowiedz Link Zgłoś
tori101 Re: wózek firmy NURSE ktos zna ? 01.03.09, 20:46 wysłałam do Ciebie maila z prośbą o fotki, ale może tu jeszcze o to poproszę;)mój adres tori101@tlen.pl pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
maya151 Re: wózek firmy NURSE ktos zna ? 01.03.09, 22:41 Przepraszam, ale nie sprawdzałam gazetowej poczty. Mam nadzieję, że teraz już wszystkim odpisałam-) Odpowiedz Link Zgłoś
pabla28 Re: wózek firmy NURSE ktos zna ? 02.03.09, 08:42 Mayu - dziękuję, zdjęcia doszły. Obejrzałam, wózeczek fajny bardzo!! a może z wawy jesteś, to bym chętnie w realu go obejrzała :-) Odpowiedz Link Zgłoś
maya151 Re: wózek firmy NURSE ktos zna ? 02.03.09, 09:47 Pabla jestem z Krakowa-) Odpowiedz Link Zgłoś
tori101 Re: wózek firmy NURSE ktos zna ? 02.03.09, 10:02 wielkie dzięki za fotki;)doszły a ta budka nie jest za mała?w nomadzie tez taka jakaś skąpa...wystarcza?da się naciągać do pałąka? Odpowiedz Link Zgłoś
maya151 Re: wózek firmy NURSE ktos zna ? 02.03.09, 13:43 Spacerówki nie używałam.rzeczywiście budka nie należy do największych, ale chyba jest ok. Czy chodzie Ci o ten pałąk zabezpieczający malucha przed wypadnięciem?Jeżeli tak, to budka tam nie sięga-(Jest za to fajna folia przeciwdeszczowa i osłonka na nóżki która częściowo osłania budkę. Odpowiedz Link Zgłoś
jo-ma Re: wózek firmy NURSE ktos zna ? 16.03.09, 00:13 do maya151 szukam wózeczka dla mojej córci i nurse sunny wygląda nie najgorzej. czy mogłabym prosić o zdęcia (asia174@op.pl) z góry dziękuję, jak się sprawuje? (wózek oczywiście) Odpowiedz Link Zgłoś
sikoreczka2 Re: wózek firmy NURSE ktos zna ? 19.03.09, 12:44 maya151, i ja mam podobną prośbę odnośnie zdjęć wózeczka (annmarii@interia.pl), szukam czegoś poręcznego (mieszkam na 4 piętrze bez windy :( ) i spodobał mi się gondloko- fotelik, tylko czy jest on duży w środku?? do którego mc mniej więcej można w nim przewozić dzidzie?? Z góry dziękuję Odpowiedz Link Zgłoś
sikoreczka2 Re: wózek firmy NURSE ktos zna ? 20.03.09, 08:38 Czy gondolka duplo ma funkcje bujaczka?? Czy wózeczek dobrze się prowadzi,"miękko"?, jakie ma koła? (dla mnie to abstrakcja) Dzidzia ma wprawdzie pojawić się dopiero pod koniec lipca, ale już szukam fajnego, praktycznego wózeczka. Napisz gdzie go kupiłaś, też jestem z Krakowa Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
maya151 Re: wózek firmy NURSE ktos zna ? 25.03.09, 15:41 Przepraszam, że tak późno odpisuję, ale dawno nie zaglądałam na Forum Sikoreczko wózek kupiłam na Teligi w Bajce. Gondolka nie ma funkcji bujaczka, koła są piankowe, duże. Amortyzacja marna. Wieczorkiem wyślę Wam fotki Odpowiedz Link Zgłoś
ulagorny Re: wózek firmy NURSE ktos zna ? 27.05.09, 09:44 Czy mają tam również nurse run? Czy ktoś go widział w rzeczywistosci? Odpowiedz Link Zgłoś
manaya Re: wózek firmy NURSE ktos zna ?POROWNANIE Z NOMAD 02.07.09, 11:34 Mam ten wozek od 2 tygodni. Mialam okazje prowadzic kilka razy Nomada, wiec mam porownanie (poza tym moim poprzednim wozkiem byl Jane Solo, wiec generalnie znam firme). Tak wiec, co do porownania Sunny i Nomada: - wagowo podobny do Nomada, ale jednak troche ciezszy, waga bardziej odpowiada Jane Solo, ok 8-9 kg - prowadzi sie bardzo dobrze, jest zwrotny, ma dobre podbicie, nawet przy pelnym koszu na zakupy - ogolna jakosc wykonania jest dobra, ale ma prostsze rozwiazania od Nomada - tapicerka ok, chociaz Nomad ma wkladki z bawelny, Sunny tego nie ma - Nomad ma lepsze pasy - bardzo dobry kosz na zakupy - szerokosc siedziska porownywalna z Nomadem, moj 6,5-miesieczny synek spi w nim bardzo wygodnie (w calosci miesci sie w wozku, nozki nie wystaja) - oparcie jest rozkladane zupelnie na plasko, dzieki czemu moj synek spi w nim po 1,5 godziny na spacerach MINUSY Sunny: - krotka budka, ale po zamocowaniu parasolki przeciwslonecznej, jak dla mnie, problem znika - najwiekszy minus - nie ma regulowanej raczki, raczka jest dosc wysoko, wiec uwazam,ze wozek absolutnie NIE NADAJE SIE DLA NIZSZYCH OSOB, tylko dla osob, ktore maja co najmniej w okolicach 170 cm (ja mam 167 cm i dla mnie jest ok) PLUSY Sunny: - budka jest z odpinana z tylu, dzieki temu jest przewiew w wozku, przy rozlozonej gorze budki - malo istotny, ale fajny dodatek - tacka na napoje, mocowana przy raczce (idealnie wchodzi mi w nia termokubek na kawe i butelki dla dziecka) - najwiekszy plus, ROZKLADAM GO I SKLADAM JEDNA REKA (i noga:), w drugiej trzymajac dziecko, nie da sie tego zrobic z Nomadem, (musze skladac wozek, bo niestety mam waskie drzwi w piwnicy i tylna oś nie przechodzi) i to dla mnie jest najwazniejszy argument za tym wozkiem. Ogolnie mowiac, Nomad jest oczywiscie lepszy jakosciowo i stylistycznie, ale ja kupowalam wozek na spacery po lesie i zakupy na targu, wiec to nie bylo najwazniejsze. Roznica w cenie to okolo 1000 zl (Sunny ok. 850 zl, Nomad ok 1800 zl). Jak dla mnie 1000 zl za regulowana raczke i lepsza budke to zdecydowanie za duzo. Kwestia, co dla kupujacego jest najwazniejsze cecha wozka - dla mnie byla to: waga wozka, maksymalnie szerokie siedzisko (powyzej 35 cm) i mozliwosc rozlozenia i zlozenia jedna reka. Sunny wygral wlasnie rozkladaniem. Odpowiedz Link Zgłoś
groniek1977 Re: wózek firmy NURSE ktos zna ?POROWNANIE Z NOMA 04.07.09, 12:16 Ja też analizuję te wózki do jakiegoś czasu i jeszcze baby design sprint. No i właśnie, po wnikliwej analizie (wszystke trzy dokładnie testowałam w sklepach-zapinałam, odpinałam, podnosiłam itp.a sprint jeszcze na żywo) stwierdzam, że sunny stanowczo bardziej jest zbliżony do sprinta. Na pewno jeśli chodzi o jakość, mocowania, działanie mechanizmów. Jedynie na plus w sunny jest to że można zrobić przewiew w budce, a w sprincie nie (a cena 2 razy taka) Nomad bezwględnie lepiej się podbija!! Lepsze materiały, nieporównywalnie lepiej działające mechanizmy. Odpowiedz Link Zgłoś