ksiezniczka_ewelajda 02.10.08, 21:20 doczytałam się gdzieś w archiwum że miałaś zamiar kupić- w zeszłym roku- concord neo?? i niestety nie doszukałam się twoich opinii na jego temat???czekam na jakieś wiadomości? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
rubi88 Re: PYTANIE DO ewcians!!! 02.10.08, 21:28 Ja nie Ewcians, ale dużo z nią pisałam o Neo. Zatem niestety nie kupiła sobie Neo z powodów niezaleznych od niej.Kupiła wtedy sobie z przymusu wózek bliźniaczy.Ewcians miała Concordy Fusiony. Ogólnie Cocncordy są dość popularne na Słowacji i w Czechach i zarówno Neo jaki i Fusion tam schodzą.tak samo popularne są tam Casualplaye, u nas troszkę mniej. Ja widze jedną wadę do naprawienia w Neo, mianowicie brak koszyka.Ale już widziałam ze i na Słowacji i w UK mają tam już jakieś koszyczki, niewielkie ale zawsze coś.Moze i unas są już w sklepach???Poza tym zawsze mozesz mieć na rączce siatkę, lub torbę. Odpowiedz Link Zgłoś
ksiezniczka_ewelajda do rubi88 02.10.08, 21:35 dzieki rubi- ja szukam dla mojego przyszłego jeszcze nie , że tak powiem - wyprodukowanego dzidziusia więc mam jeszcze czas ale widze ze od nowego roku(już są na stronie)jest nie tylko nowa wersja kolorystyczna ale też neo właśnie z koszami! a może wiesz czy te kółka z przodu są baaardzo małe? np w porównaniu z buzzem takie same czy jeszcze mnejsze? bo troszkę mnie przerażają! a co do ewcians to tak:doczytałam się że miała fusion ale o tych już sporo wiem bo ja miałam nomada a doczytałam się gdzieś i widzę po wyglądzie że chyba z jednej fabryki wychodzą- no może stelaż inny troszkę!!! Odpowiedz Link Zgłoś
rubi88 Re: do rubi88 02.10.08, 21:38 Buzz ma ciut większe(te pszednie) ale węższe.Neo ma je odrobinkę mniejsze ale są grubsze, przypominają takie "wałki". Amortyzacja podejrzewam ze podobna. Odpowiedz Link Zgłoś
ksiezniczka_ewelajda Re: do rubi88 02.10.08, 21:42 amortyzacja podobna czyli dobra czy nie za bardzo bo buzza też nie znam zbytnio- tylko z widzenia!a właśnie odnośnie buzza- w porównaniu z neo- chodzi mi o spacerówke-która większa i wygodniejsza dla dziecka- jak na kubełki?? Odpowiedz Link Zgłoś
rubi88 Re: do rubi88 02.10.08, 21:50 Jak dla mnie obie będą wygodne.Bo obie mają super tapicerka(Neo ma taką że maluszek się nie poci, ale taka była w kolorze 2008 jak jest w nowych??? ). Buzz ma tą przewage ze ma tylne koła pompowane więc na tył na pewno amortyzacja większa w nim.Neo ma wszystkie koła piankowe,amortyzacja coś jak Nomad.Buzz ma większą,ale właśnie na tył, przód jest już twardy. Jeżeli będziesz kupować np. Buzza to weź 4-kołowego.Bo ten 3 ma problemy z tym pojedynczym kołem. Acha Neo ma lepszą budę.Buzz...kontrowersyjną;) Odpowiedz Link Zgłoś
ksiezniczka_ewelajda Re: PYTANIE DO ewcians!!! 02.10.08, 21:39 a tu link: www.concord.de/en/moving/buggys/concordneo/travelsystem/apple.html Odpowiedz Link Zgłoś
ewcians Re: PYTANIE DO ewcians!!! 04.10.08, 02:24 Witaj Księżniczko:) No tak jak wspomniała RUBBY - mimo szczerych apetytów nie zdołałam zakupić Neo ponieważ byłam zmuszona do kupienia bliźniaczej kolumbryny........strasznie zresztą do dziś żałuję, że tak się stało:( Mam doświadczenie z Fusionami, z którymi zresztą mam "kontakt" do dzisiejszego dnia:) (kupiły ode mnie znajome). I z nich są w 100% zadowolone:). Wiem jednak jedno - jak będę jeszcze kiedyś miała mieć Bobaska na pewno zdecyduję się na NEO - tak między Bogiem a prawdą kosz to nie priorytet w wózku - ja sobie radzę z torbą jeśli chodzi o moje Maluszki od zawsze - a nie powiem, nawet w bliźniaczych modelach-kolumbrynach kosze to imitacja koszy:) Zakupy wieszam na rączkach;) i jakoś żyję mimo małych koszy:D P.S. Mam od początku (czyli od prawie 2 lat) torbę Red Castle i mieszczę do niej wszystko - jedzenie, ciastka, owoce, ubrania na zmianę, (niestety jeszcze) pieluchy, chusteczki i swoje bibeloty:D Także koszyków właściwie nie używam - więc nawet z Bliźniakami da się bezeń żyć:) Odpowiedz Link Zgłoś
dziobek25 Re: PYTANIE DO ewcians!!! 04.10.08, 16:18 przepraszam, że się wtrącę, ale czy neo ma podobną amortyzację do fusiona? Jeździłam fusionem i ta słaba amortyzacja go dyskwalifikuje, jak dla mnie. Też bardzo podoba mi sie neo, może ma lepszą amortyzację? Odpowiedz Link Zgłoś