Dodaj do ulubionych

Dwie gondole Capazo

30.10.08, 16:47
Witam,
dwie gondole Capazo na Allegro i obie odbiór wyłącznie osobisty - Kraków i
Szczecin:)
Dziewczyny macie doświadczenie w sprzedaży wózków- czy to aż taki problem
zapakować paczkę kurierowi?

www.allegro.pl/item470036958_gondola_jane_capazo_pro_kolor_cherry_jak_nowa.html
www.allegro.pl/item465512215_gondolka_jane_capazo.html
Obserwuj wątek
    • magda79pn Re: Dwie gondole Capazo 30.10.08, 17:06
      to nie jest żaden problem po prostu komuś się nie chce... po złożeniu budki
      wychodzi tak taka zgrabna paczka że bez problemu można wysłać pocztą polską...
      • filmo-teka Re: Dwie gondole Capazo 30.10.08, 17:35
        Tak też myślałam!!! Pytanie tylko, czy ograniczanie się do potencjalnych kupców
        w zakresie lokalizacji, jest korzystne pod względem powodzenia transakcji? Chyba
        nie:(
        • territta Re: Dwie gondole Capazo 30.10.08, 19:01
          Myślę, ze zawsze mozna napisać do takiej osoby i jednak poprosić o możliwość
          wysłania. Jeśli komuś naprawdę zależy, zeby sprzedać, to nie powinien tak
          ograniczać liczby potencjalnych kupców. Ja kupowałam właśnie gondolę Capazo na
          Allegro i nie było żadnego problemu z wysyłką - przyszła zgrabna paczuszka. A
          kiedyś sama wysyłałam gondolę Chicco i też jakoś zapakowałam. Ha, nawet wózek
          wielki, wielofunkcyjny polski czołg wysyłałam. Ale przyznam, ze przy pakowaniu
          wózka to się namęczyłam. Gondola to przy takim wózku pikuś :)
          • filmo-teka Re: Dwie gondole Capazo 30.10.08, 21:36
            Hej,
            Territo, gdybys mogła - napisz, proszę, jak sprawuje się gondola Capazo w
            codziennym użytkowaniu. O Nomadzie spacerówce wiem wiele dobrego, ale jak
            funkcjonuje ta gondola na stelażu Nomad, bądź co bądź słabo amortyzowanym, w
            kontekście jazdy z noworodkiem/niemowlakiem. Będę wdzięczna za wszelkie
            wrażenia, nie tylko od Territy.
            • samanta25 Re: Dwie gondole Capazo 31.10.08, 21:20
              Ja też kupowałam gondolę Capazo i nie było problemów z wysyłką.
              Dziewczyna zapakowała ją do pudła kartonowego po kosiarce i co
              najważniejsze za przesyłkę kurierem zapłaciłam 40zł

• territta do filmo-teka 01.11.08, 17:50
              filmo-teka napisała:

> Hej,
              > Territo, gdybys mogła - napisz, proszę, jak sprawuje się gondola Capazo w
              > codziennym użytkowaniu. O Nomadzie spacerówce wiem wiele dobrego, ale jak
              > funkcjonuje ta gondola na stelażu Nomad, bądź co bądź słabo amortyzowanym, w
              > kontekście jazdy z noworodkiem/niemowlakiem. Będę wdzięczna za wszelkie
              > wrażenia, nie tylko od Territy.

Niestety, nie pomogę Ci na razie. Gondola póki co czeka na pasażera. Córka ma
              się urodzić za miesiąc. Też jestem ciekawa, jak się będzie sprawować :)
              • filmo-teka Re: do filmo-teka 02.11.08, 16:57
                territta napisała:

> Niestety, nie pomogę Ci na razie. Gondola póki co czeka na pasażera. Córka ma
                > się urodzić za miesiąc. Też jestem ciekawa, jak się będzie sprawować :)

Dziękuję za odpowiedź! Będziemy niecierpliwie czekać!!:)
                Z życzeniami szczęśliwego przybycia małej pasażerki:)
                • filmo-teka Re: do filmo-teka 08.12.08, 12:35
                  Hej hej Territo

czy możesz już powiedzieć coś więcej o użytkowaniu Capazo? :))
                  Czy jeszcze czekamy?
                  • filmo-teka Re: do filmo-teka 01.01.09, 14:07
                    up

:))
                  • territta o gondoli Capazo 02.01.09, 17:00
                    Przepraszam, ze dopiero teraz. Zupełnie zapomniałam...

Gondola sprawdza się super. Wózek prowadzi się bardzo lekko, tak, jak sama
                    spacerówka. Podbija bardzo dobrze. Jest bardzo zwrotny - zupełnie jak w
                    przypadku samej spacerówki.
                    Fakt, gondola mogłaby być lżejsza, bo wnoszenie jej z małym pasażerem na 2p. nie
                    jest łatwe, ale daję radę (na razie ;) Mała urodziła się duża - 4560g, a teraz,
                    gdy skończyła miesiąc waży już chyba 5500g albo więcej.
                    Ciężar dziecka odczuwa się jednak tylko przy noszeniu gondolki. Podczas
                    prowadzenia wózka - zupełnie nie. Wózek prowadzi się jedną ręką.
                    Super jest też ta regulacja zagłówka, zwłaszcza, jak dziecko jest po jedzeniu i
                    moze się mu ulać.

Ogólnie - bardzo polecam! :)
                    • filmo-teka Re: o gondoli Capazo 02.01.09, 21:04
                      Dziękuję za odpowiedź i gratuluję serdecznie córeczki.
                      Fajnie,że Nomad w wersji gondolowej również się sprawdza. A jak amortyzacja -
                      jak dla niemowlaka - ten brak możliwości pobujania w razie potrzeby nie jest
                      przeszkodą?
                      • territta Re: o gondoli Capazo 04.01.09, 20:21
                        Moim zdaniem amortyzcja jest znosna. Wcale mocno nie trzesie. Do miasta jak
                        najbardziej. Pewnie, ze nie ma co poownywac z wozkami na pompowanych kolach i na
                        super amorach lub paskach, ale cos za cos. Przynajmniej stelaz jest leciutki, a
                        dla mnie to wazne.
                        Acha, i bardziej wyczywam te amortyzacje wlasnie w wersji z gondola niz przy
                        samej spacerowce. Pewnie kwestia obciazenia i innego rozlozenia ciezaru.
                        Amortyzacja na plus dla gondoli :)
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka