Dodaj do ulubionych

zooper twist a maclaren xt

17.11.08, 23:30
Mam pytanie. Da sie te dwa wozki porownac? xt ponoc rewelacyjny, super sie
podbija, prowadzi, fajna buda, bezawaryjny. Twist podobna waga, buda, wymiary
siedziska, fajny pałąk no i cena wiele nizsza. Czy jako wozek do galeri i na
spacer bez zakupow sprawdzi sie? A dokladniej jak sprawdzaja sie kolka w
sklepie, czytalam ze czasem sie nie kreca i jak na kostce w parku oraz czy na
pałąku w twist dziecko moze sie wieszac lub nogi zalozyc, bo wydaje mnie sie
bardzo wysuniety do przodu, pewnie przez to, aby mozna go do gory przelozyc.
resumujac warto sie skusic czy maclaren wygrywa i czy nie ma on krotkiego
siedziska- maclaren, czy dziecko z niego nie zjezdza. prosze o odpowiedz
Obserwuj wątek
    • anm-aj Re: zooper twist a maclaren xt 18.11.08, 00:40
      Jeszcze jedno. Czy sa jeszcze jakies inne fajne parasolki z buda jak w maclaren
      lub twist, bo z tego co widzialam inne maja krotka bude, ale rozpinana na
      daszek, a moze ta wersja lepiej sprawdza sie jak slonce swieci, daszek rozsunie
      sie w strone slonca i nie bedzie tak duszno jak moze byc w budzie rozlozonej
      prawie do paląka?
      Drugie pytanie: czy przez to okienko w budzie po rozsunieciu dziecko ma w miare
      widocznosc
      Trzecie pytanie: na te pytanie moze powinam osobny post, ale sprobuje czy w
      czrne tapicerki sprawdzaja sie latem
      • magda79pn Re: zooper twist a maclaren xt 18.11.08, 13:52
        miałam obydwa te wózki i odpowiedź jest trudna...
        maclaren na pewno lepszy, ale dla mnie mimo że mam 177cm był za wysoki, jadąc
        nie widziałam głowy mojego synka bo mi budka przeszkadzała, podbijał się łatwo-
        zooper podobnie, siedzenie jest mniej więcej takie samo - dziecko nie zsuwa się,
        budka w zooper twist ma duże okienko i od góry możesz patrzeć na dziecko, a jak
        jest naciągnięta do pałąka to dziecko patrzy gdzie jedziecie przez to samo
        okienko :) jeśli chodzi o budkę latem to zooper ma odpinany tył i zostaje wtedy
        przewiewna siateczka (nie jest duszno) takie budki ma kilka wózków np coneco
        traffic i espiro jet ale one mają siedzenie głębokie na max 22cm a to trochę
        mało. Ja byłam z niego zadowolona, ale ponieważ nadarzyła się okazja cenowa na
        peg perego atlantico to go sprzedałam ze względu na to że robię dużo zakupów i
        twist ciężko z takim obciążeniem jechał oraz ciężko się manewrowało. Teraz mam
        atlantico i maclarena triumpha i jestem bardzo zadowolona z tego
        "zestawu".Techno nie lubiłam... ruszały mu się rączki a wysuwany podnóżek
        doprowadzał mnie do szału ;)
        Sumując: twist wart jest ceny 319zł (ja tyle dałam) a maclaren techno lepszy
        (nie dla wszystkich) no ale też droższy...
        Kolor czarny odradzam na lato (w ogóle odradzam) po moim abc giro czarno
        czerwonym mam taki uraz do czarnych wózków że już bym nie kupiła... jak
        kupowałam triumpha to miałam wybór między kolorami i wybrałam coffee i powiem ci
        że mimo iż jest ciemny to jednak dużo ładniejszy od czarnego, mogłam też mieć
        questa sport czarno czerwonego ale po abc giro nie mogłam się przekonać do tej
        kolorystyki, ostatecznie został triumph bo niema tego nieszczęsnego wysuwanego
        podnóżka i kolory ok.
        • anm-aj Re: zooper twist a maclaren xt 18.11.08, 20:44
          dziekuje za wyczerpujaca odpowiedz, choc dalej nie wiem czy skusic na maclerana
          czy zaryzykowac z tansza, tlumacze sobie ze bedzie on sluzyl typowo jako
          przewozuwka, ale w koncu na krotkich trasach chce, aby dziecku rowniez bylo
          wygodnieale mam jeszcze troche czasu na zastanowienie wiec nadal studiuje forum.
    • magda.tyl Re: zooper twist a maclaren xt 18.11.08, 17:01
      Mam twista i o nim mogę powiedzieć w zasadzie to samo co magda79pn.
      Prawda, że na początku był problem z niekręcącymi się kółkami, ale
      po 2 smarowaniach wd40 "wyrobiły się", są w porządku. Co do kręcenia
      się na podłodze w sklepach - w jednym supermarkecie się nie kręcą, w
      innym tak (pewnie zależy od rodzaju podłogi).
      Pałąka nie używam, bo jest za wysoko zamocowany jak dla mojego syna
      (ma około 78 cm wzrostu), ale nie jest bardzo odsunięty od oparcia,
      myślę że w sam raz. Nogi pewnie by dało radę przełożyć, ale wieszać
      na nim chyba nie bardzo (nie mam doświadczenia, moje dziecko w wózku
      siedzi spokojnie).
      • pstrabiedronka Re: zooper twist a maclaren xt 18.11.08, 22:31

może jeszcze ja wtrącę swoje trzy grosze :)
        ja z kolei mam Maclarena i jestem juz od ponad roku bardzo z niego zadowolona.
        Pierwsza córka jeździła nim dość dużo, teraz mamy drugie dziecko i zamierzamy
        używać XT dalej - jego stan techniczny jest idealny.

Prawda że różnica w cenie jest dość duża między tymi wózkami ale z drugiej
        strony - dziś wyda się 750 zł na Maclarnea, a potem mozna go sprzedać - niech
        nawet za 350 zł - i wychodzi na to, że można używać Maclarena za tą samą cenę co
        Zoopera. A jakiekolwiek usterki w Maclarenach zdarzają się niezwykle rzadko.
        • magda79pn Re: zooper twist a maclaren xt 19.11.08, 00:16
          zapomniałam o barierce... mój duży 2 latek używał jej zawsze bo bardzo mu się
          spodobała, wieszał się na niej całym ciężarem razem z misiem ;) i teraz w
          triumphie brakuje mu barierki bo misiu spada i musi go trzymać ;)
          • anm-aj Re: zooper twist a maclaren xt 19.11.08, 11:19
            A zatem postawilam na xt, tylko musze jechac z mama, ona ma 165 cm i musi
            sprawdzic czy bedzie dla niej wygodny, gdyz bardzo duzo spaceruje z mala, jest
            niezastapiona. Juz jest mi glupio bo co chwile zagladam do sklepu i przegladam
            maclareny(to jedyny sklep u nas gdzie te cuda sa)a nie kupuje, a teraz pojade
            znowu, a i tak kupie w internecie. panie w sklepie z pewnoscia juz mnie kojarza
            i mrucza ...znowu ta przyszla pojezdzic po sklepie. Qest jest ponoc lepszy dla
            niskich osob, ale jak dla mnie ma gorsza bude, ta w xt jest rewelacyjna no i
            chyba wieksza szansa, ze skorzysta z xt rowniez starsza corka 2,5 latka w razie
            potrzby. Bardzo dziekuje za pomoc... oby mamie pasowal.
            • pinik Re: zooper twist a maclaren xt 19.11.08, 12:53
              Ja mam techno xt, questa i twista. Twist najgorszy jakosciowo (choc
              za te cene nie zadna tragedia! Ladnie jest wykonczony, materialy ok,
              tylko te kolka tak troche tepo chodza). Jedyny z palakiem i to
              naprawde fajnym (dziecko ma duzo miejsca, a palak mozna fajnie do
              gory otworzyc). Budka latem jeszcze fajniejsza od tej w techno.

Techno ma fajna budke, ale mnie sie go zle prowadzi. Juz robilam do
              niego tyle podejsc i jakos mnie nie zachwyca. Jest wysoki, ta buda
              jak sie ja zlozy to tez tak wysoko sterczy, kola strasznie mi
              przeszkadzaja, bo terkocza niemozliwie (przy tej cenie wozka!).

Mnie sie o wiele lepiej prowadzi questa (mam 165 cm wzrostu). Moze
              tez przez to, ze XT ma te resory jakies tam, to sie jakos kolebie na
              boki i mi to tez troche nie pasuje. Quest ma moze najmarniejsza z
              nich budke, ale ogolnie to dla mnie niezastapiony wozek. Malutki,
              zgrabny i naprawde wygodny dla dziecka i super sie prowadzi!

Wg mnie starsze dziecko to wlasnie jeszcze najpredzej questem
              pojezdzi.
              • ela-e22 Re: zooper twist a maclaren xt 19.11.08, 13:57
                Miałam dwa Zoopery, co prawda zupełnie inne modele, ale wydaje mi
                się , że Maclareny są znacznie trwalsze, lepsze i mocniejsze. Mam
                teraz trzeciego Maclarena i jest super (Quest). Kupiłam używanego ,
                bo nie do końca mogłam uwierzyc w jego rewelacyjnosc :) Teraz marzy
                mi się nówka , bo lubię miec "nieskazitelne" wózeczki, a wiadomo, że
                używany zawsze cos ma nie tak . Wcześniej miałam xt i xlr i dla mamy
                lepszy był xt, ale miał trochę za wysoko rączki jak dla mnie. Teraz
                na pierwszym miejscu stawiam Questa (zastąpił Zappa).Kupiłam go dla
                siedmiomięsięczniaka, myślałam ,że to trochę za wcześnie, ale
                synkowi dobrze się spało na spacerku :) Wiozłam też nim trzylatka
                (ponad 16kg) z zakupami i wózek sam jechał.Jedyne co mi nie pasuje w
                Maclarenach to regulacja oparcia, nie mogę się jej nauczyc.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka