Dodaj do ulubionych

Jaki wózek podobny do Nomada a tak samo dobry?

13.12.08, 15:40
Polećcie coś mamy "wózkowe"
Jak wychodzi Nomad w porównaniu z:
Carrerą
Abc Design Dolphin
NURSE
Który najlepszy z wymienionych?
A może jest jakiś który podobny jest do Nomada gabarytowo i lekkim prowadzeniem?
Proszę o pomoc
Obserwuj wątek
    • rubi88 Re: Jaki wózek podobny do Nomada a tak samo dobry 13.12.08, 15:52
      Najbardziej podobny do Noama i bardzo dobry jakościowo to Concord
      Fusion.

Carrera podejrzewam że podobna, chociaz moim zdaniem dość wąska w
      ramionkach, ale może mi się wydaje..
      ABC Desigd Dolphin...za przeproszeniem spieprzyli ten wózek przez to
      siedzonko kubełkowe:/Do tej pory ten wózek miał tradycyjne
      siedzisko, a teraz dali to, które nie jest najlepsze.Jest dosć
      miękkie pod pleckami.Nurse nie znam ktoś go tu na forum miał i ponoć
      fajny, ale jak w dłuższym użytkowaniu, nie wiadomo

Weź pod uwage te:
      *Concord Fusion
      *Emmaljunga Nitro
      *Teutonia Cosmo
      *Jak Carrera to i Peg Perego Pliko P3
      *Mutsy Transporter
      *Hartan VIP

Dość podobny gabarytowo jest Maclaren XLR(tyle ze to parasolka ale
      bardzo obszerna)i Quinny Speedi(ten po złożeniu)

Nomad to nie jest malutki ,więc w tym typie wózków jest mnóstwo
      • ogar_polski Re: Jaki wózek podobny do Nomada a tak samo dobry 13.12.08, 15:58
        Ale abc design nie ma kubelkowego siedzonka.
        Odpadają wózki:
        Taczki czyli trójkolowce
        Maclareny
        Parasolki
        Potrzebuję coś w stylu Nomada i tak samo dobrego
        Ten concord to cięzki trochę ;)
        • rubi88 Re: Jaki wózek podobny do Nomada a tak samo dobry 13.12.08, 16:09
          A przepraszam pomyliłam sobie z ABC Design Concord(dawniej Turbo)

Nomad waży 10 kg, Concord 11,5 więc różnica niewielka:)
          • ogar_polski Re: Jaki wózek podobny do Nomada a tak samo dobry 13.12.08, 16:26
            Oj to duża różnica te 1,5 kg.
            Acha i odpadają wózki z tymi przednimi kołami jak z kosza marketowego :)
          • ogar_polski Re: Jaki wózek podobny do Nomada a tak samo dobry 13.12.08, 16:27
            ... a Nomad waży 9,5 kg więc to 2 kg róznicy ;)
            • pstrabiedronka Re: Jaki wózek podobny do Nomada a tak samo dobry 13.12.08, 16:47

Fusion jednak najbardziej podobny - kształt identyczny.

Jeszcze lepszy bo lżejszy i mniejszy po złożeniu a siedzisko tak samo duże to
              PegPerego Atlantico. Niestety już nie produkowany więc można zdobyć tylko używany.
              • ogar_polski Re: Jaki wózek podobny do Nomada a tak samo dobry 13.12.08, 16:54
                Ten Fusion mi się podoba ale nie chcę tych małych kółek z przodu ;(
                No i chcialabym jakiś nowy bo nie kupuję używek ;)
                Kurcze czy ten Nomad to jedyny w swoim rodzaju jest ? :)
                Chyba jednak najlepszy z tych wszystkich co?
                A jak wypada w porównaniu Nomad z Carerrą?
                • leila78 Re: Jaki wózek podobny do Nomada a tak samo dobry 13.12.08, 17:14
                  mam carrerę. kupiłam ostatnio, a mamy dzieci w tym samym wieku. carrera to też
                  parasolka. popatrz na moją galerię. jak masz pytania to chętnie odpowiem.
                  • ogar_polski Leila78... 13.12.08, 17:34
                    podaj linka do galerii ;)
                    • leila78 Re: Leila78... 13.12.08, 21:41
                      tu masz zdjęcie z moim synkiem: 13 kg, ok 90 cm (ubranka na 92/98); w wózku jest
                      jeszcze śpiwór uniwersalny maclarena.
                      • leila78 linka zapomniałam;) 13.12.08, 21:49
                        www.voila.pl/189/yoa97/?1
                • pstrabiedronka Re: Jaki wózek podobny do Nomada a tak samo dobry 13.12.08, 17:17

nie będe Cie na siłe przekonywać oczywiście :)
                  ale spójrz na ten link - masz tam real zdjęcie Fusiona. Kółka nie sa na pewno
                  mniejsze niż w Nomadzie (mam Nomada) a nawet chyba lepsze bo pojedyńcze.
                  www.bobowozki.com.pl/product_info.php?manufacturers_id=&products_id=919

Carrery nie miałam ale ona waży 12 kg więc nie wiem czy jest lepsza od Nomada...
                  Na tej aukcji jest podana waga kompletnej spacerówki
                  www.allegro.pl/item497307845_wozek_jane_carrera_aniversario_kolekcja_2008_h64.html
                  poza tym koła przednie Carrery maja 16,5 cm średnicy a Nomada 21,5 cm. Więc
                  Carrera ma dużo mniejsze.
                  • ogar_polski Re: Jaki wózek podobny do Nomada a tak samo dobry 13.12.08, 17:33
                    pstrabiedronka napisała:

>
                    > nie będe Cie na siłe przekonywać oczywiście :)
                    > ale spójrz na ten link - masz tam real zdjęcie Fusiona. Kółka nie sa na pewno
                    > mniejsze niż w Nomadzie (mam Nomada) a nawet chyba lepsze bo pojedyńcze.
                    > www.bobowozki.com.pl/product_info.php?manufacturers_id=&products_id=919
                    >
                    > Carrery nie miałam ale ona waży 12 kg więc nie wiem czy jest lepsza od Nomada..
                    > .
                    > Na tej aukcji jest podana waga kompletnej spacerówki
                    > www.allegro.pl/item497307845_wozek_jane_carrera_aniversario_kolekcja_2008_h64.html
                    > poza tym koła przednie Carrery maja 16,5 cm średnicy a Nomada 21,5 cm. Więc
                    > Carrera ma dużo mniejsze.

Carrera to nie ta!
                    ja mówiłam o Carrera C
                    taka:
                    www.allegro.pl/item504774490_wozek_jane_carrera_c_pomaranczowy_nowy_promocja.html
                    Waga 7,3
                    Mi się nie podobają wózki z tymi marketowymi kołami niestety więc odpada.
                    Ale wieeeelkie dzięki za pomoc.
                    Ja jeżdzę obecnie chicco pick up i dla mnie to super wozek ale mi sie znudził
                    troszkę ;)

>
                    >
                    >
                    >
                    • pstrabiedronka Re: Jaki wózek podobny do Nomada a tak samo dobry 13.12.08, 17:45

a - nie zauważyłam.
                      Ale wiesz - koła to nadal 16,5 cm więc mniejsze niż Nomad.
                      Modele "C" to stara wersja, teraz wszystkie nazywają się PRO.

Znając zwyczaje firmy Jane, podawania wagi wyłącznie stelaża, sprawdzałabym na
                      żywo ile waży ten wózek.
                      Cos mi się nie chce wierzyć, że stara Carrera była lżejsza od nowej.

• ogar_polski Re: Jaki wózek podobny do Nomada a tak samo dobry 13.12.08, 17:53
                        Model carrera "C" waga 7,2
                        model Carrera pro waga 7,2
                        ten anivesario waga 9,2 i te marketowe kółka :)
                        • rubi88 Re: Jaki wózek podobny do Nomada a tak samo dobry 13.12.08, 18:13
                          Obawiam się ze to są wagi stelaży, bo niestety ale firma Jane ma to
                          do siebie ze tymi wagami potrafi zmylić kupujących. Chociażby jak
                          ten Nomad pisze wszędzie 6,5 a jest 10:/

Skoro tak bardzo chcesz podwójne kółka,wage Nomada i najlepiej
                          wewnętrzne wymiary siedziska też, więc obawiam się że ten wątek jest
                          zbędny;)Bo nazwijmy to "w głebi" duszy już wybrałeś.
                          Jedyna podobne do Nomada ale niewiele o nic wiadomo do Nurse, CAM,
                          Baby Design SPRINT, Graco jakościowo pewnie gorsze ale wizulanie
                          takie jak ty chcesz.
                          • rubi88 Re: Jaki wózek podobny do Nomada a tak samo dobry 13.12.08, 18:15
                            A piszesz ze nie chcesz parasolki, ale mimo wszystko ABC Design i
                            Carrera to parasolki, tyle ze większe,cięższe i bardziej zabudowane.
                            • magda79pn Re: Jaki wózek podobny do Nomada a tak samo dobry 13.12.08, 18:42
                              ja miałam baby design sprint, i wózek był jak najbardziej OK !!!
                      • kalizma Re: Jaki wózek podobny do Nomada a tak samo dobry 13.12.08, 18:58
                        Concord Fusion na 100%
                        • ichmama Re: Jaki wózek podobny do Nomada a tak samo dobry 14.12.08, 14:08
                          kalizma napisała:

> Concord Fusion na 100%

Zgadzam się, Fusion to w zasadzie Nomad tylko koła inne. ostatnio porównywałam
                          je z Nomadowymi i już na pierwszy rzut oka Concord ma wieksze. mieszkam na
                          4tympietrze i z/wnosze zawsze osobno stelaz i gondole z pasazerem - spacerówke
                          bez problemu tez wniose bez dziecka oczywiscie. wczoraj nudziło nam sie z
                          dzieciakami (maluch spał w łózeczku) i zmontowalismy spacerówke - nasz duzy
                          2latek mógłby się spokojnie przespać (długie siedzisko),a wysokiej 4latce 107 cm
                          trochę wystawały nogi.
                        • sadzik81 Do Kalizmy 14.12.08, 16:07
                          Mam prosbe czy moglabys wkleic zdjecia swojego Fusiona,jak by sie
                          dalo to tez z synkiem w srodku.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka