Dodaj do ulubionych

Dotarł mój OTH:)

13.01.09, 08:13
Wczoraj dotarł wreszcie mój wymarzony wóz:) Jak się spodziewałam, jest piękny, bardzo porządnie i estetycznie wykonany. Mąż twierdzi, że konstrukcyjnie jest to bardzo prosty wózek, co może być zaletą, bo niewiele rzeczy w nim będzie się mogło popsuć. Oczywiście, nie jest wózkiem idealnym, wady ma, ale wiedziałam o nich (dzięki, Pinik:), więc nie jestem rozczarowana. No a teraz krótkie podsumowanie:
Zalety:
1. Jest przepiękny;)
2. Przestronne, siedzonko, którego szerokość ogranicza jedynie materiał budki czy rurki stelaża.
3. Wysokość oparcia wynosi 50 cm, więc nie muszę się obawiać, że małemu zacznie szybko wystawać głowa.
4. Dość lekki (choć nie waży, jak podają w specyfikacji technicznej, 10 kg, lecz zdecydowanie więcej)
5. W zestawie świetna folia przeciwdeszczowa, dość gruba, ale miękka, łatwa do składania, wyposażona w otwierane okienko z przodu (taki patent, jak w buggsterze)
6. Oczywiście bardzo zwrotny, jak na trójkołowca przystało
7. Podnóżek jest wykonany z aluminium, więc, gdy dziecko będzie chodzić, łatwo będzie usunąć brud naniesiony przez buciki
8. Oparcie rozkłada się do pozycji prawie leżącej, oraz osiąga przyzwoitą pozycję siedzącą (obie widoczne na zdjęciach). Nie jest to pełne 90 stopni, ale wygląda wygodnie. Uwaga!Mój egzemplarz to model jeszcze z 2007, a podobno od 2008 regulacja oparcia została poprawiona i teraz da się ustawić bardziej pionowo, a pozycja leżąca jest już bardziej płaska. Choć, moim zdaniem, w moim jest wystarczająco płasko, spokojnie możnaby wozić w nim np. 5 miesięczne dziecko.
9. Oparcie jest regulowane na pasach, nie jest to moje ulubione rozwiązanie konstrukcyjne, ale tu jest ono całkiem wygodnie pomyślane - pasy są 2, aby podnieść oparcie wystarczy pociągnąć za oba i gotowe. Pomoc kolana nie będzie potrzebna;)
10. Kosz jest rewelacyjny, duży, pojemny, z przegródkami na niezbędne akcesoria
Wady:
1. Budka jest mała, trzeba będzie używać parasolki lub zainwestować w suncover
2. Po złożeniu jest bardzo duży, nie próbowałam jeszcze wkładać go do bagażnika, ale nie wykluczam, że może być z tym problem

A tu zdjęcia:
fotoforum.gazeta.pl/5,2,aribeth1.html
Obserwuj wątek
    • aga_punk Re: Dotarł mój OTH:) 13.01.09, 08:28
      to ten Mountain Buggy Urban Jungle?
    • aga_punk Re: Dotarł mój OTH:) 13.01.09, 08:29
      chciałam napisać gratuluję, extra wózek, jeszcze go w życiu nie
      widziałam. pozazdrościć:)!
      • aribeth1 Re: Dotarł mój OTH:) 13.01.09, 08:49
        Dzięki:)
      • zoslo82 Re: Dotarł mój OTH:) 13.01.09, 08:54
        jest piekny !!!! ciesze sie ,ze juz dotarl do Ciebie.
        ja swojego w piatek zobacze...uffff. miesiac na to czekam !!!!
        a jak to jest z tymi modelami ??? teraz wyszedl 2008 ? oni chyba tak to robia,
        ze np. w 2008 roku - model 2007 itd.

• aribeth1 Re: Dotarł mój OTH:) 13.01.09, 09:07
          Nie mam pojęcia, w jakim systemie wychodzą kolejne roczniki. Wydawało mi się, że
          widziałam gdzieś w jakimś sklepie internetowym modele opisane jako 2009, ale nie
          dam sobie za to głowy uciąć.
          Dziękuję Ci, że podzieliłaś się linkiem do tamtej aukcji, bez tego raczej nigdy
          nie kupiłabym tego wózka:) Nawet nie brałam go pod uwagę, ze względu na ceny:)
          • zoslo82 Re: Dotarł mój OTH:) 13.01.09, 10:51
            z przyjemnoscia podzielilam sie linkiem :) dlaczego by nie??? tyle informacji i
            pomocy otrzymalam na tym forum,ze sama chcialam byc pomocna :)
    • pinik Re: Dotarł mój OTH:) 13.01.09, 09:10
      Hej,

gratulacje! :-)

Ten wozek jest super! Szkoda tylko, ze taki dlugi po zlozeniu. Ale i
      tak go kocham! :-)

Co do daszka: dokup sobie Sunset czy jakos tak sie to nazywa
      teutonii. Pasuje b. dobrze i duzo daje, jest maly po zlozeniu (mozna
      trzymac w kieszonce w koszyku, ktory naprawde jest genialny! Wielki,
      ogromny i z kieszonkami i dobrym dostepem). I to kosztuje chyba kolo
      14 euro w Niemczech. Dla mnie jest to lepsze niz parasolka, ktora
      sie wciaz gdzies majta, ktora trzeba przykrecac/odkrecac, ustawiac
      itd.
      • aribeth1 Re: Dotarł mój OTH:) 13.01.09, 09:19
        O, fajny pomysł, muszę go przemyśleć:) Jakoś mi parasolka wizualnie nijak do OTH
        nie pasuje, a co do oryginalnego suncovera, to zastanawiałam się, czy dziecku
        nie byłoby w lecie pod tą tkaniną gorąco.
        • monjan Re: Dotarł mój OTH:) 13.01.09, 12:08
          fajnie wygląda
    • polijanka Re: Dotarł mój OTH:) 13.01.09, 18:42
      Mnie się też bardzo podoba ten wózek, ojjjjjjjjjjj bardzo. Super
      masz teraz!
      • naszaheidi Re: Dotarł mój OTH:) 13.01.09, 21:22
        Widzialyscie cene:
        Jesli to ten sam model to troche taniej niz ceny z ebaya

www.daintybaby.com/Mountain-Buggy-Urban-Jungle-Single-Stroller/M/B001MVPF6U.htm
        • jokka Re: Dotarł mój OTH:) 13.01.09, 22:14
          może i taniej, ale z przesyłką z usa wyjdzie drożej chyba
          • naszaheidi Re: Dotarł mój OTH:) 14.01.09, 08:44
            Watpie zeby drozej,w NY jest pol-amer,wiec to juz groszowa sprawa
          • aribeth1 Re: Dotarł mój OTH:) 14.01.09, 09:28
            Jak widać na przykładzie aukcji, którą znalazła Zoslo82 i z której obie skorzystałyśmy, można znaleźć okazję i w Europie i kupić OTH po bardzo przyzwoitej cenie. Teraz nie widzę niczego tak opłacalnego, ale za to jest Babyjogger City Elite:
            http://cgi.ebay.co.uk/BABY-JOGGER-ELITE-BUGGY-BLACK-INC-RAIN-COVER-DELIVERY_W0QQitemZ200297028970QQcmdZViewItemQQptZUK_Baby_BabyTravel_Pushchairs_GL?hash=item200297028970&_trksid=p3286.c0.m14&_trkparms=72%3A1298|66%3A2|65%3A12|39%3A1|240%3A1318
            Nawet pytałam tego sprzedawcę o koszty transportu, akurat podał spore, bo 45 funtów (transport OTH kosztował 19), ale ciągle się to opłaca - no i nie trzeba czekać paru tygodni, aż dopłynie ze Stanów.
            • zoslo82 Re: Dotarł mój OTH:) 14.01.09, 09:38
              inna sprawa z przesylka ze stanów bezposrednio od sprzedawcy to to, ze mozna sie
              spodziewac zaplaty cla !!! ja mieszkam w Norwegii,ktora nie jest w UE i raz
              zamawialam wlasnie z UK questa . Cena i przesylka super, a tu tydzien pozniej
              dostalam rachunek zeby clo zaplacic i juz tak fajnie nie bylo. dlatego OTH
              wyslalam do PL, bo wiedzialam, ze bede go mogla odebrac.
              do tego nie zawsze sprzedawca w ogole chce wysylac za granice. tez pisalam , czy
              bedzie taka mozliwosc, to do tej pory nie otrzymalam odpowiedzi... no chyba, ze
              ktos ma znajomych, rodzine ktora moze dany wozek dostarczyc.
              • pinik Re: Dotarł mój OTH:) 14.01.09, 10:38
                Czesto tez jest tak na ebayu amerykanskim, ze OTH sa super tanie,
                ale nie wysylaja ich za granice kraju. TA cena jest tylko, jesli
                kupuje ktos na amerykanski adres. Tez juz kiedys sie tak napalilam
                tam na OTH i chcieli mi wyslac jedynie na terenie USA. I nie
                chodzilo to o zadne problemy z paczka (tzn np z robieniem jej itd),
                tylko o to, ze maja umowe, ze to cena na Stany.
                • aribeth1 Re: Dotarł mój OTH:) 14.01.09, 10:48
                  O, tu jest dobra cena:
                  http://cgi.ebay.co.uk/Gorgeous-Mountain-Buggy-Urban-Designer-3-wheeler-NEW_W0QQitemZ180320443235QQcmdZViewItemQQptZUK_Baby_BabyTravel_Pushchairs_GL?hash=item180320443235&_trksid=p3286.c0.m14&_trkparms=72%3A1298|66%3A2|65%3A12|39%3A1|240%3A1318
                  Tylko nie wiem, co do za kolorek, bo wcześniej takiego nie widziałam.
                  • ensata Re: a powiedzcie 14.01.09, 10:50
                    czy to kółko nie przeszkadza na wertepach??mozna je zablokowac byc jezdziły
                    prosto?Od jakiego wieku mozna w nim wozic dziecko???
                    • ensata Re: a powiedzcie 14.01.09, 10:51
                      ensata napisała:

> czy to kółko nie przeszkadza na wertepach??mozna je zablokowac byc jezdziły
                      > prosto?Od jakiego wieku mozna w nim wozic dziecko???
                      aaa, i czy ma on odpowiednik np w wózkach dostepnych w POlsce?
                      • zoslo82 Re: a powiedzcie 14.01.09, 10:59
                        airbeth - tez go wczoraj widzialam, ale to jest raczej sprzedawca prywatny , nie
                        sklep, takze ten raczej nie wysle za granice.. ale fakt cena super !!!

ensata - kolko mozna zablokowac. to jest wozek raczej terenowy, dlatego wertepy
                        dla niego powinny byc ok. wozek ten raczej nie ma odpowiednika polskiego.
                        ja bede wozila w nim dziecko w wieku 5 miesiecy.
                        • ensata Re: a powiedzcie 14.01.09, 11:03
                          zoslo82 napisała:

> airbeth - tez go wczoraj widzialam, ale to jest raczej sprzedawca prywatny , ni
                          > e
                          > sklep, takze ten raczej nie wysle za granice.. ale fakt cena super !!!
                          >
                          > ensata - kolko mozna zablokowac. to jest wozek raczej terenowy, dlatego wertepy
                          > dla niego powinny byc ok. wozek ten raczej nie ma odpowiednika polskiego.
                          > ja bede wozila w nim dziecko w wieku 5 miesiecy.

Ja tez potrzebuje na pózniej. Najgorsze, ze nie ma gdzie co zobaczyc na
                          zywo;-(Podoba mi sie bardzo jego waga i chyba nawet te 3 koła jestem w stanie
                          przezyc;-)
                    • aribeth1 Re: a powiedzcie 14.01.09, 10:54
                      Koło można zablokować. Odpowiednikiem dostępnym w Polsce jest Emma Cangaroo,
                      tyle, że ma piankowe koła. A wozić można, moim zdaniem, od urodzenia. Można też
                      kupić gondolę. Acha, i udźwig ma do 30 kg, czyli bardzo dużo jak na wózek.
                      • ensata Re: a powiedzcie 14.01.09, 11:02
                        Emma, to emma;-)))? czy to skrót. Jezuuuu, ile Wy wiecie o tych wóżkch;-)
                      • zoslo82 Re: a powiedzcie 14.01.09, 11:03
                        ahh nie wiedzialam, ze emma cangaroo bylaby dopowiednikiem...
                        no wlasnie i nosnosc super. od poczatku do konca wozkowania :)
                        • zoslo82 Re: a powiedzcie 14.01.09, 11:05
                          emmaljunga cangaroo !
                          ja juz moja mala w piatek do niego zapakuje :) ahhh nie moge sie doczekac.
                          • ensata Re: a powiedzcie 14.01.09, 11:08
                            No włąsnie doszłam do tego, tak podejrzewałam, ale ewidentnie mam mózg
                            zmniejszony w tej ciązy;-))))Dziękuję. Daj znac po spacerze, koniecznie
                            • pinik Re: a powiedzcie 14.01.09, 11:25
                              Ta emmaljunga tez jest super! Nawet jest lzejsza i chyba ma
                              fajniejsza budke i palak w zestawie! wiele rzeczy ma identycznych
                              (stelaz, koszyk itd).
                              • ensata Re: a powiedzcie 14.01.09, 11:35
                                No, dobrze, to terz jakie są różnice miedzy Emmą;-))))a tym cudem???Własnie
                                poinformowałam M ze chce taki wózek w maju. Patrzy na mnie juz lekko
                                podejrzliwie, bo co chwile mam inny pomysł;-)))
                                • aribeth1 Re: a powiedzcie 14.01.09, 11:49
                                  Dla mnie podstawową różnicą są piankowe koła w Cangaroo. Nie wiem, jak przez to
                                  z amortyzacją, ale pewnie jest dobrze, przecież to Emmaljunga;) No i fajnie, że
                                  jest pałąk, do OTH można dokupić. Ja jeszcze nie wiem, czy będzie mi potrzebny,
                                  czy nie. Oprócz tego - trochę inna budka i inna rączka, ale to już różnice
                                  kosmetyczne.
                                  • jokka Re: a powiedzcie 14.01.09, 11:59
                                    Dziewczyny zamorduje ;)
                                    dlaczego mi to robicie, jeszcze nie dotarł do mnie mój wymarzony
                                    baby jogger city elite a ja już marze o emmie cangaroo :(
                                    mam nadzieje ze jak dostane jogger to mi przejdzie, wrrr...
                                    • ensata Re: a powiedzcie 14.01.09, 12:02
                                      jokka napisała:

> Dziewczyny zamorduje ;)
                                      > dlaczego mi to robicie, jeszcze nie dotarł do mnie mój wymarzony
                                      > baby jogger city elite a ja już marze o emmie cangaroo :(
                                      > mam nadzieje ze jak dostane jogger to mi przejdzie, wrrr...

Nie przejdzie;-)))))to chyba uzależnia;-)
                                      • polijanka Re: a powiedzcie 14.01.09, 12:30
                                        Moje drogie:) Dobra wiadomość sprzed 2 min:). Zaprzyjaźniona Pani z
                                        Happy Baby powiedziała mi, że będą mieć OTH!
                                        www.happybaby.pl/?p=productsList
                                        Mają to napisane na stronie. I że będą w sklepach. I że to już nie
                                        jest OTH tylko Mountain Buggy po prostu. No i potiwerdza że super
                                        wózki..

Tylko nie powiedziała kiedy...... hmm. Ceny też nie powiedziała. I
                                        że cena będzie europejska bo powiedziala to samo co pinik ze stany
                                        maja tylko na stany, więc jak kogoś wypatrzycie kto wysyła to
                                        pewnie, że dawajcie linki.

Ja się cieszę bo mi się ten wózek bardzo podoba i chętnie zobaczę
                                        na żywo i kto wie kto wie kto wieeeeeeeeeee

oj oj oj już czuję dreszczyk i klawiatura mi się pali pod palcami.
                                        Emma nie taka trendy:)))))))
                                        • ensata Re: a powiedzcie 14.01.09, 12:35
                                          polijanka, super wiadomosc, ale jak bede po 2700;-( to ja nie kupie. Moj waz w
                                          kieszeni mi nie pozwoli;-)za taka cene to ja mam suszarke do bieliny. Moj
                                          najlepszy zakup jezlei chodzi o usprawnianie zycia;-))))no i starczy na dłużej;D
                                          • zoslo82 Re: a powiedzcie 14.01.09, 12:47
                                            no a ja znow podaje link ( ciagle ten sam sklep) z OTH . Z przesylka wyjdzie ok
                                            1950zl. To jest najnowszy model i wszystkie kolory.
                                            to troszke taniej niz 2700....
                                            www.pramworld.co.uk/category/109/Mountain_Buggy_Three_Wheelers
                                            • polijanka Re: a powiedzcie 14.01.09, 12:53
                                              euro ma stanieć na wiosnę:)

(w pt. się ubezpieczałam i był u mnie doradca finansowy z ing:))))
                                              • ensata Re: a powiedzcie 14.01.09, 13:01
                                                polijanka napisała:

> euro ma stanieć na wiosnę:)
                                                >
                                                > (w pt. się ubezpieczałam i był u mnie doradca finansowy z ing:))))

eee, mam nadzieje ze stanieje;-))najlepiej do 3 zł;-)))
                                            • ensata Re: a powiedzcie 14.01.09, 13:00
                                              Kochana jestes, ja juz sobie zapisałam ten sklep. Mam czas do maja, jak nic nie
                                              upoluje to pewnie tam kupie. na razie neimam co, bo Ewa urodzi sie 5
                                              marca;-))))i dziewczyna pojezdzi troche jednak w gondoli Bebecomfort po
                                              siostrze. Powiedz, Ty tam zamawiałas???Nie było problemów???Kupowałs pałak i
                                              ocieplenie na nogi???
                                  • ensata Re: a powiedzcie 14.01.09, 12:01
                                    aribeth1 napisała:

> Dla mnie podstawową różnicą są piankowe koła w Cangaroo. Nie wiem, jak przez to
                                    > z amortyzacją, ale pewnie jest dobrze, przecież to Emmaljunga;) No i fajnie, że
                                    > jest pałąk, do OTH można dokupić. Ja jeszcze nie wiem, czy będzie mi potrzebny,
                                    > czy nie. Oprócz tego - trochę inna budka i inna rączka, ale to już różnice
                                    > kosmetyczne.

Rzeczywiscie pałąk. Nie zwróciłam uwagi. Mnie sie bardzo podoba kolor
                                    coco;-)ciekawe jak z cenami w Berlinie?Do Berlina mogę spokojnie myknąc na
                                    zakupy. Pałąk bardzo sie przydawał, przynajmniej moim dzieciom. Wisiały na nim i
                                    łypały z wózka. Pola w ogóle juz w wieku 4 miesiecy domówiła zdecydowanie jazdyw
                                    gondoli. Ciekawe jak bedzie tym razem;-)
                              • aribeth1 Re: a powiedzcie 14.01.09, 11:37
                                www.bobowozki.com.pl/product_info.php?manufacturers_id=3&products_id=1018&%3CosCsid%3E
                                Dokładnie, stelaż jest taki sam, tylko chyba rurki cieńsze, bardziej delikatny
                                się ten wózek wydaje. Ale konstrukcyjnie to to samo.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka