reniusia.only 24.03.09, 11:35 Hej. Bardzo proszę o opinie rady. O negatywy i pozytywy. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
gosia_np3 Re: mikrus alu sprint 25.03.09, 11:49 Mam ten wózek od roku i byłam z niego bardzo zadowolona. Duże pompowane koła przez co jest dosyć miękki, skrętna oś bardzo ułatwia prowadzenie, gondola jest naprawdę duża- mała spała w niej do 8 miesiąca. Zasuwana moskitiera-bardzo szczelna, świetna rzecz na lato. Ogólnie wersja z gondolą jest moim zdaniem bardzo udana, nie zamieniłabym go na żaden inny. Gorzej ze spacerówką, bo jest dość płytka, chodzi mi o to, że ma nie zabudowane, niskie boki, przez co wożenie dziecka bez zapiętych pasów jest niebezpieczne. Na razie jeszcze jej używamy, ale mam w planach zakup parasolki. Jakbyś miała jeszcze jakieś pytania, to chętnie odpowiem. Aha i ma naprawdę pakowny kosz! :-) Odpowiedz Link Zgłoś
necia5 Re: mikrus alu sprint 28.04.09, 17:44 Ja kupiłam wózek "Mikrus" model "Alu-Sprint" osobiście jestem z niego bardzo zadowolona i gdybym miała ponownie dokonać wyboru to padłby on także na ten sam model. Choć nie ukrywam że jak każdy ma on swoje wady, jednakże w moim przekonaniu zalety przeważają. WADY: - jest dosyć duży (jednak bardzo stabilny) - nie ma przekładanej rączki (mi to nie było potrzebne) - jest dosyć ciężki - spacerówka mogłaby mieć jeszcze jedną dodatkową pozycję półleżącą (ma siedzącą i leżącą) ZALETY: - tylna oś skrętna z możliwością blokady do jazdy na wprost (przez co wózek bardzo lekko i wygodnie sie prowadzi nawet po leśnych ścieżkach - fotelik samochodowy montowany na stelażu - adaptery w zestawie (sprawia że do samochodu bierzemy tylko stelaż a potem wpinamy w niego dziecko razem z fotelikiem) - duża i wygodna gondola - duże pompowane koła (ze szprychami - świetny oryginalny wygląd) - spacerówka zamontowana tak tyłem jak i przodem do kierunku jazdy nie ma zupełnie wpływu na lekkość prowadzenia wózka - odblaskowe elementy na wózku poprawiają jego widoczność po zmroku - wypasione dodatki (osobny śpiwór na spacerówkę, torba, materac, pościel: kocyk i poduszeczka, 2 okrycia - do gondoli i na fotelik samochodowy, folia od deszczu, moskitiera na gondolę) teraz widziałam że dodają jeszcze parasolkę przeciwsłoneczną - więc pozostaje jedynie w razie potrzeby dokupić moskierę na spacerówkę - tapicerka nawet po wielu praniach wygląda jak nowa (nie płowieje, nie spiera się) - to pewnie sprawa drugorzędna - ale on po prostu optycznie bardzo mi się podoba: ma z jednej strony nowoczesny a z drugiej elegancki wygląd Poza tym producent jest bardzo przychylny klientowi także po zakupie przez niego wózka, ba nawet po upływie okresu gwarancji - bardzo miło, szybko i sprawnie można załatwić z nim wszystki sprawy. Dwukrotnie drogą telefoniczną zwracałam się bezpośrednio do producenta i w obu przypadkach jestem bardzo usatysfakcjonowana obsługą i sposobem załatwienia moich spraw. No to chyba wszystko tak "z grubsza" o tym wózku. Natomiast co do osobnej spacerówki - też ją dokupiłam (parasolkę) i jest to tzw. wózek samochodowy tj. leży na stałe w bagażniku i używam go tylko na wyjazdach. Odpowiedz Link Zgłoś