Dodaj do ulubionych

multiway, saturn, waltz, swif..a może coś innego??

08.08.09, 21:36
Szukam spacerówki dla mojej 6 miesięcznej córci.Pomóżcie proszę, bo im dłużej się zastanawiam, tym trudniej jest mi podjąć decyzję:(
Chciałabym, żeby wózeczek był:
- lekki
- niunia miała sporo miejsca (gdy zimą ubiorę ją w kombinezon mogła trosze się powiercić:)
- rozkładał się na płasko
- miał jakąś amortyzację

Podoba mi się coneco saturn, bo ma sporą budkę..zimową porą widać byłoby tylko oczka maluszka, ale chyba nie jest za lekki. Zastanawiam się nad chicco multiway, albo ct 04, lecz wydaje mi się, że jest mało miejsca dla dzidzi. Z wyglądu podoba mi się cosatto swift, ale jest trochę droższy.
Proszę pomóżcie

Obserwuj wątek
    • kina82 Re: multiway, saturn, waltz, swif..a może coś inn 08.08.09, 23:10
      Ja mam ten sam problem, synek ma 7 m-cy i mam te same założenia. Też
      rozważałam multiway i ct 0.4. Dodatkowo zoopery: waltz i hulę. Oto
      moje spostrzeżenia:
      chicco mają sporo miejsca, wcale dziecku nie będzie ciasno, bo mają
      szerokie siedzisko i wysokie. Są natomiast słabo zabudowane bokami i
      zimą może troche je podwiewać. Prowadzą się bardzo dobrze, koła
      duże, ale to zwiększa ich rozmiar po złożeniu.
      Zoopery są bardziej "zabudowane" bokami, dodatkowo ta budka
      opuszczana do pałąka. Siedzisko jest dość duże. Na żywo widziałam
      waltza i 10-cio kilogramowego użytkownika w nim i miał jeszcze dużo
      miejsca. Prowadzi się dobrze. Ale składa się w kwadrat i zajmuje
      więcej miejsca niż parasolka. Natomiast hula to parasolka, siedzisko
      prawie takie jak waltz. Ale podobno się gorzej prowadzi. Nie
      widziałam jej na żywo ale ona jakoś najbardziej do mnie przemawia.
      Jeszcze myślę więc co wybrać.
      Innych coneco czy jakiś polskich klekotów nie rozważam bo to
      badziewia.
      • justka1805 Re: multiway, saturn, waltz, swif..a może coś inn 09.08.09, 10:05
        fajne są te zoopery, ale do nich nie ma niestety osłonki na nóżki co jest w chicco:(
        • jasminee Re: multiway, saturn, waltz, swif..a może coś inn 09.08.09, 10:25
          Oczywiście ze w zooperach jest przykrycie na nózki w komplecie:)W
          waltzu na pewno
          • justka1805 Re: multiway, saturn, waltz, swif..a może coś inn 09.08.09, 10:49
            bardziej poszperałam i znalazłam:) i coraz bardziej się przekonuje do niego:)

fajna jest też hula, ale waltz przez chyba lepiej się prowadzi przez to, że ma
            jedną rączkę
            • kina82 Re: multiway, saturn, waltz, swif..a może coś inn 09.08.09, 22:18
              jedna z koleżanek Forumek twierdzi, że waltz się faktycznie lepiej
              prowadzi niż hula ale dlatego, że ma z tyłu pojedyńcze kółka.
              Ja jednak zdecydowałam się na hulę bo składa się w parasolkę.
              • justka1805 Re: multiway, saturn, waltz, swif..a może coś inn 14.08.09, 09:08
                Kupiłam Hulę.

Nie jestem jednak do końca zadowolona..wygląd nie powiem - bardzo mi się podoba,
                rozkładana budka do pałąka się przydaje, jest lekki i łatwo podbija. Jednak, nie
                rozkłada się całkowicie na płasko, ma malutkie kółka bez amortyzacji, maluszek
                podskakuje cały czas..a spacerowaliśmy po polbruku, kosz na zakupy..hm..raczej
                zmieści tam się tylko kocyk maluszka..a rączki faktycznie "latają"..okienko w
                budce szare..widać, że dziecko jest w wózku, ale co robi to już nie:(

to są moje spostrzeżenia po pierwszym spacerze..ale to moja pierwsza
                spacerówka..może się przyzwyczaję:)
                • cibora Re: Zooper Hula 31.08.09, 18:42
                  Witam!
                  Znalazłam informację, że kupiłaś Zoopera Hulę już dwa tygodnie temu :-) I jaki jest w użytkowaniu? Szukam lekkiej parasolki przewozowej, na razie nie na spacery, ale za jakiś rok, półtora, żeby też była wygodna. Podoba mi się właśnie Zooper Hula. Proszę o informacje, jak się sprawuje ten wózek.
                  Dziękuję i pozdrawiam!
                  Agnieszka i Staś (3.05.2008)
                  • funnybaby Coneco sturn 02.09.09, 15:55
                    Jak na wózek parasolke spisuje sie bardzo dobrze, jest lekki, kosz
                    na zakupy średni(minus za to że jak dziecko śpi to dostać się do
                    niego nie da :) Rozkłada sie do pozycji leżącej ale nie na płasko.
                    Bardzo podoba mi się budka którą da się naciągnąć do samego pałąka,
                    a razem z osłonka ta opcja w razie deszczu jest super. Jak na
                    parasolke jest dość szeroki, jak nie najszerszy z parasolek. U nas
                    sprawuje na szybkie wypady lub spacery, stosuje zamiennie z x-
                    landerem. Ma też swoje minusy ale chyba jak każdy wózek tego typu :)
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka