Dodaj do ulubionych

Dziewczyny ratujcie!!!

13.08.09, 11:05
Pokusiłam się na quinny zapp dla starszej córy. Kupiłam na allegro w podobno
bardzo dobrym stanie, po otwarciu paczki koszmar, wózek śmierdzi papierosami,
ma wypalona dziurę w tapicerce. Nie obejrzałam go dokładnie bo mi się
odechciało w sekundzie. Poza tym kupiony był w tajemnicy. Cholera jak można
być takim gnojkiem (allegrowicz z zerowym staniem) i tak oszukiwać ludzi!!!
Chyba nie pozostaje mi nic jak nieco go "podreperować" i sprzedać ze stratą.
Kosztował 350 + 22 zł przesyłka. Chce mi się wyć!!!!!
Obserwuj wątek
    • magda79pn Re: Dziewczyny ratujcie!!! 13.08.09, 11:50
      koniecznie wysmaruj porządnego negatywa !!!
      • driver_ka Re: Dziewczyny ratujcie!!! 13.08.09, 12:09
        Negatyw to obowiązkowo, ale najpierw spróbuję "polubownie". Babka mnie jeszcze
        podkręcała że ma innego kupca, MATKO!!! Kurcze a mogłam "Trip-kę" sobie kupić, a
        mnie licho podkusiło!!!!
        • ela-e22 Re: Dziewczyny ratujcie!!! 13.08.09, 12:16
          Spróbuj polubownie , grzecznie i miło (na początek). Może uda Ci się
          zwrócic wózek. Zaproponuj ,że weźmiesz na siebie koszty zwrotu ( u
          mnie tak 2 razy zadziałało), ew. poproś o zwrot części poniesionych
          kosztów. Może się uda. Z komentarzem poczekaj, jak wystawisz
          zostaniesz ze złomkiem.
          • 3miecia Re: Dziewczyny ratujcie!!! 13.08.09, 12:26
            Czy to ten może kupiłaś?
            www.allegro.pl/item709112209_zapp_quinny_strawberry.html
            Jest z Krakowa, podaj adres tej osoby, chętnie ją odwiedzę, też
            mieszkam w Krakowie, hihi :)
            • driver_ka Re: Dziewczyny ratujcie!!! 13.08.09, 13:21
              Niestety to nie ten ja kupiłam różowy od Pani ze Świebodzina. A tak na
              marginesie mam tak kilku znajomych heheheh :) Dzięki za pomoc ;)
    • smeagoul Re: Dziewczyny ratujcie!!! 13.08.09, 12:26
      a udało Ci się zdjąć tapicerkę z tego speediego?
      :)
      • driver_ka Re: Dziewczyny ratujcie!!! 13.08.09, 13:20
        Udało mi się tzn. tak myślę :) zlokalizować miejsce gdzie można przeciągnąć
        pasek. Jest szpara w tym metalowym nazwijmy to "uszkiem", ale przyznam, że nie
        zachęca to do częstego prania wózka :D :D
        • driver_ka Trochę ochłonęłam ... 13.08.09, 13:28
          wrzuciłam tapicerkę do pralki, na dziurę chyba znalazłam sposób, zaniosę do
          krawcowej i poproszę o wstawienie "brzydkiej" łatki na tą "piękną" dziurę :D,
          użyję kawałka materiału z wózka - dokładnie z części ochraniacza krokowego(jest
          podwójny). Jeśli wszystkie mechanizmy będą działać to pomyślę nad dalszymi
          losami wózka. Aha, mąż ma mleczko maskujące do lakieru może uda mi się trochę
          stelaż odnowić. Jeśli sprzedam sam wózek taniej to może nadrobię sprzedając
          osobno akcesoria np. torbę, adaptery i folię bo te rzeczy są faktycznie w bardzo
          dobrym stanie :). Może nie będzie tak źle jak się zapowiadało. Dzięki za
          wsparcie :).
        • berciunia1 Re: Dziewczyny ratujcie!!! 13.08.09, 14:00
          tak własnie mi chodziło o tą szpare w uszku- ale nie wiedziałam jak to opisac
          hihi:) co do zaapa to pertraktuj i odeślij- mnie się kiedyś udało więc spróbowac
          warto
          • magda79pn Re: Dziewczyny ratujcie!!! 13.08.09, 14:26
            jeśli chcesz naprawić tapicerkę to zrób fotkę tej dziury, coś wymyślimy :) ja
            bym nie wycinała kawałka materiału nawet jeśli jest podwójny... przecież można
            coś dobrać, nawet jak naprasujesz jakiś kwiatek (kupisz gotowe w pasmanterii) to
            nie będzie przeszkadzać i będzie lepiej wyglądało niż łatka nawet ta najlepiej
            dobrana kolorystycznie. A dokładnie w jakim miejscu jest ta dziurka? jedna czy
            kilka?
            • driver_ka Re: Dziewczyny ratujcie!!! 13.08.09, 14:53
              Najgorzej wygląda to z tyłu są dwie ohydne wypalone dziury jak mniemam
              papierosem z przodu jest po prostu mała dziura. Umiejscowienie: siedzisko na
              krawędzi pleców i bocznej ściany gdzieś w połowie wysokości. Ktoś z fajką pewnie
              się schylał po coś i dotknął wózka. A propos zapachu, płukam tapicerkę już drugi
              raz i średnio "wypłukuje" smród, jest jakiś sposób?? Magda to mój e-mail
              sylwia()szymkowiak.pl napisz że ws tej nieszczęsnej tapicerki to wyślę Ci
              zdjęcia :).
              • magda79pn Re: Dziewczyny ratujcie!!! 14.08.09, 10:53
                driver_ka napisała:

> Najgorzej wygląda to z tyłu są dwie ohydne wypalone dziury jak mniemam
                > papierosem z przodu jest po prostu mała dziura. Umiejscowienie: siedzisko na
                > krawędzi pleców i bocznej ściany gdzieś w połowie wysokości. Ktoś z fajką pewni
                > e
                > się schylał po coś i dotknął wózka. A propos zapachu, płukam tapicerkę już drug
                > i
                > raz i średnio "wypłukuje" smród, jest jakiś sposób?? Magda to mój e-mail
                > sylwia()szymkowiak.pl napisz że ws tej nieszczęsnej tapicerki to wyślę Ci
                > zdjęcia :).
                -----------------------------------------
                NAPISAŁAM DO CIEBIE :)
                DOPIERO DZISIAJ BO WCZORAJ ZAPOMNIAŁAM :)
    • hop_angel Re: Dziewczyny ratujcie!!! 14.08.09, 10:11
      A ja Ci się dziwię, że nie zgłosiłaś sprawy do Allegro ponieważ
      wówczas możliwe że oni by interweniowali i że nie skontaktowałaś się
      ze sprzedającym, ja bym zwróciła wózek ale niestety tak to czasem
      jest jak się kupuje od osób z zerowym stanem, ja tak robię tylko w
      przypadku mozliwości wysłania za pobraniem i przy małych kwotach,
      przy większsych to muszę mieć możliwość obejrzenia na miejscu, w
      każym razie życzę powodzenia...
      • driver_ka Re: Dziewczyny ratujcie!!! 14.08.09, 11:17
        Skontaktowałam się z tym babsztylem bo inaczej jej nazwać nie mogę, ale bez
        odzewu. Dałam jej ultimatum do poniedziałku,a do allegro też zgłoszę tylko co to
        da?? Oni to są prędcy w usuwaniu aukcji za użycie nieodpowiedniego wyrażenia
        niestety ... Wiesz po ochłonięciu stwierdziłam, że może nie wyjdę na tym źle
        jeśli zdecyduję się na sprzedaż wózka, to komplet jaki kupiłam po prostu
        podzielę i wszystkie akcesoria sprzedam osobno tzn. wózek, folia, torba,
        adaptery. Jak się uda to może będę jeszcze do przodu :) Ale i tak nie smak
        pozostanie. Kilka dni wcześniej kupiłam Speedi używane i się nie zawiodłam, może
        dlatego tak ślepo zaufałam w przypadku Zappa.
    • driver_ka Zjęcia Zappa w "bardzo dobrym" stanie .... :/ 14.08.09, 11:31
      Tekst linka
      Tekst linka

Pierwszy raz wklejam więc przepraszam jak coś nie będzie działać :)
      Tak ku ścisłości skopiuję opinię tej Pani o wózeczku:
      "WÓZEK MA NIE CAŁE 23 MIESIĄCE A OGÓŁEM BYŁ UŻYWANY OKOŁO ROKU MIELIŚMY ZOSTAWIĆ
      DLA NASTĘPCZYNI ALE JEDNAK ZDECYDOWALIŚMY SIĘ NA SPRZEDAŻ ,WÓZEK POSIADA JESZCZE
      BODAJŻE MIESIĘCZNĄ GWARANCJE POSIADA NORMALNE ŚLADY UŻYTKOWANIA NIE MA ŻADNYCH
      PRZETARĆ ANI NIE JEST NIGDZIE PĘKNIĘTY CZY POGIĘTY ITP!!!!!"
      Hehe dobre co??!! W końcu dziura to nie przetarcie :D :D
    • hop_angel Re: Dziewczyny ratujcie!!! 14.08.09, 12:18
      Tragedia dobry stan hehe, ja bym postraszyła babę policją bo to
      najczęściej działa masz możliwość wystąpienia do programu ochrony
      kupujących i wtedy zgłaszasz to na policji jak się nie odezwie to
      tym ja postrasz...
      • magda79pn Re: Dziewczyny ratujcie!!! 14.08.09, 12:31
        widziałam fotki, te dwie dziurki to są z tyłu oparcia tak? a ta jedna jest na
        wierzchu?
        dostałaś maila? jeśli nie to napisz na sowa796@wp.pl
        • driver_ka Re: Dziewczyny ratujcie!!! 14.08.09, 15:41
          Magda wysłałam Ci zdjęcia, przepraszam, że w tak dużej rozdzielczości ale się
          spieszyłam. Dziewczyny a czy mogę od tej baby żądać zwrotu poniesionych kosztów
          reperacji tapicerki???
          • driver_ka PYTANIE DO HOP-ANGEL!!!!!! 14.08.09, 15:43
            Czy masz taki sam nick na allegro??? Jeśli tak to jakiś czas temu kupiłaś ode
            mnie śpiwór do PP UNO :D Matko, ale tan świat mały :D!!!!
            • magda79pn Re: PYTANIE DO HOP-ANGEL!!!!!! 14.08.09, 16:06
              żądać nie możesz, możesz grzecznie się z nią dogadać, np że ona odda 100zł a ty
              kupisz sobie nową tapicerkę (naprawa byłaby tańsza więc napisz że kupisz nową)
              w ogóle to zacznij od tego że chcesz go zwrócić a jeśli nie to wtedy zaproponuj
              że chcesz zwrot części kosztów bo wózek nie jest zgodny z opisem i zaznacz że
              jeśli się na to nie zgodzi to zgłaszasz sprawę do allegro i pójdziesz do
              rzeczoznawcy i do sądu konsumenckiego że towar jest niezgodny z opisem aukcji a
              aukcja allegro jest umową wiążącą dla obydwóch stron :) niech sobie głupia gęś
              uzmysłowi że to nie jest tylko kliknięcie (twoje czy jej) że trzeba opisywać
              przedmioty szczegółowo i nie można innych robić w balona.

Próbuj może się uda.
              • driver_ka Re: PYTANIE DO HOP-ANGEL!!!!!! 14.08.09, 16:54
                Przez weekend zastanowię się nad treścią dosadnego listu, problem tylko w tym,
                że baba w ogóle nie daje znaku życia, nie odpisała mi na e-maile a telefon
                podała jakiś trefny bo ciągle "zajęte". :/
            • hop_angel Re: PYTANIE DO HOP-ANGEL!!!!!! 14.08.09, 18:40
              Tak to ja ale ten świat mały rzeczywiście, a śpiwór super, czekamy
              do zimy choc teraz to ja się napialiłam tez na Jane Nomad jak młody
              urośnie to będzie jak znalazl zatem zbieram kaskę połowe kwoty już
              mam hehe... a o swoje walcz ja jak się pewnie zorientowałaś duzo
              kupuję i sprzedaję na allegro i nie dałabym się wrobić w cos
              takiego, sama ma zapa w dobrym stanie zastanawiam się nad sprzedażą
              po weekendzie mogę ci wyslac zdjęcia ale tapicerkę mam czarną...
              gwarantuję brak dziur...
              • driver_ka Re: PYTANIE DO HOP-ANGEL!!!!!! 17.08.09, 18:05
                Cieszę się że jesteś zadowolona :) co do wózka to los mojego jeszcze nie
                przesądzony, ale w razie co się zgłoszę :D
    • gosia2122 Re: Dziewczyny ratujcie!!! 16.08.09, 07:09
      Bardzo Ci wspołczuje.Zgłos na allegro i napisz negatywa!
      czy mozesz mi podac nazwe tego mleczka maskującego do lakieru?
      • driver_ka Mleczko maskujace :) 17.08.09, 18:04
        dziewczyny dziś je wypróbuję a efekty opiszę jutro :). Co do Allegro to wysłałam
        skargę, a w odpowiedzi Pan bardzo mi współczuł i na tym współczuciu się
        skończyło... masakra !!! Tapicerka u krawcowej, baba milczy a ja dumam co dalej :)
    • 3miecia do driver_ka 17.08.09, 18:57
      Mam na zbyciu granatową tapicerkę do Zappa. Jeżeli jesteś
      zainteresowana to pisz na priva
      • driver_ka Re: do driver_ka 19.08.09, 10:56
        Dzięki za info, ale chyba po reperacji tapicerki wózek sprzedam, będzie mi się
        źle kojarzył więc wole się go pozbyć :) I chyba na razie dam sobie spokój z
        kupowaniem wózków :D :D. Co do mleczka nadaje się tylko na powierzchnie
        lakierowane, sądzę że ukryłby rysy na konkretnym kolorze stelaża np. na czarnym.
        Na szarych nie malowanych nic nie daje :( a szkoda ...
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka