ania.priv 11.03.05, 19:15 Mam pytanie do dziewczyn, ktore biora tabletki antykoncepcyjne / hormonalne - jak one wplywaja na Wasze odchudzanie??? Czy tylko ja po nich tyje!??? Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
moonika_l Re: hormony 11.03.05, 21:05 Aniu, ja biore tabletki anty, te ktore zaczelam brac ostatnio (inne niz wczesniejsze) dodały mi apetytu. Mimo wysiłków nie mogę schudnąć, ale przeczekam najgorszy okres (czyli zimę) i wezmę się ostrzej do roboty. Ale pocieszające jest to, ze nie tyję. A jakie Ty masz objawy? M. Odpowiedz Link
ania.priv Re: hormony 11.03.05, 21:40 Ja, jakis czas temu bralam tabletki anty, które mi przy okazji mialy wyregulowac cykl, w sumie czulam się po nich dobrze, ale kg mi troche przybylo (mialam wiekszy apetyt i tendencje do zatrzymywania wody); teraz powinnam znowu troche pobrac, bo "umieram z bolu co miesiac" i pewnie moja waga będzie stala (jak nie wzrosnie, co byloby już porazka!), dlatego pytam jakie Wy macie doswiadczenia. Odpowiedz Link
zielona_slomka Re: hormony 12.03.05, 12:54 Ja biorę te same tabletki już siedem lat i nie przytyłam, nie mam żadnych problemów, a przytyłam, bo przestałam się ruszać. Niegdyś pracowałam w sklepie gdzie non stop byłam na nogach. Teraz siedze przy papierkach, no własnie - siedzę. Biorę Cilest. Wiesz ja słyszałam, ze ginekolog powinien określić poziom hormonów, a potem dobrać tabletki według wyników i według wagi. Bo np powyżej 75 kg tabletki już tak dobrze się nie wchłaniają. Ja bym poszła do ginekologa, dlatego, że znajoma miala ten sam problem i okazało się, że ma za wysoką dawkę hormonów, co powoduje u niej jakby syndrom przedmiesiączkowy i wilcze napady głodu - jadła więcej od męża. Odpowiedz Link
ania.priv Re: hormony 12.03.05, 17:20 Moze rzeczywiscie mam zle tabletki...? Chyba bede musiala poszukac dobrego lekarza (pol roku temu sie przeprowadzilam i moj lekarz zostal 200km stad:)). Odpowiedz Link