nii-dea 29.06.10, 12:28 A ja zgłaszam kolejny postulat: kino w Łomiankach. Może być w Icds, obojętne. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
esscort Re: Ale kino 29.06.10, 15:31 postulat fajny, tylko jeszcze frekwencję zapewnij (oczywiście z kasą na bilet, bo to że gazłom na płocie wieszają, to nie znaczy, że bilety do kina tez będą wieszać) Odpowiedz Link Zgłoś
redakcja.lomianki.info Re: Ale kino 29.06.10, 17:10 esscort napisał: > postulat fajny, tylko jeszcze frekwencję zapewnij (oczywiście z kasą na > bilet, bo to że gazłom na płocie wieszają, to nie znaczy, że bilety do > kina tez będą wieszać) lomianki.info/document.php?did=555 Dom Kultury organizował. Darmowe karnety miały przeciętnie wzięcie :( kilkanaście zgłoszeń dostałem. Odpowiedz Link Zgłoś
esscort Re: Ale kino 29.06.10, 17:12 Bo z kinem w lomiankach jest tak jak z knajpami na Żoliborzu - każdy chciałby, żeby były, ale jak są, to wszyscy jęczą, że piwo droższe niż w sklepie :))) Odpowiedz Link Zgłoś
kmsanczia Re: Ale kino i sklepy i knajpy 29.06.10, 18:09 Może w Auchan będzie kino, o ile w ogóle ten market powstanie. Ale kto teraz chodzi o kina? Generalnie fajnie by było gdyby było wszystko na miejscu, tylko potem korzysta się sporadycznie. Bo albo siermiężnie, albo nic nie ma, albo długo trzeba czekać (knajpy) itp. Jedyne co mnie czasem w Ł. ratuje to sklep zabawkowy Piccolino. Ceny wysokie, ale nie opłaca się jechać po jedną zabawkę na prezent do Wwy, zwłaszcza że jest z czego wybierać. Z pozostałych sklepów zawsze wychodzę zdołowana asortymentem. ;) Odpowiedz Link Zgłoś
lomek2 Re: Ale kino i sklepy i knajpy 29.06.10, 18:24 Niestety, wszystko się monopolizuje. Żeby sklep z art przemysłowymi miał wybór, musi mieć obrót, chyba że właściciel jest altruistą. Żeby miał obrót musi być duży i w dobrym miejscu. Najlepiej wśród innych dobrych dużych sklepów. Ewentualnie "po drodze" z dogodnym parkingiem (np Piccolino). Bo kto będzie się przeciskał przez korki i potem szukał miejsca do parkowania, tylko po to żeby wstąpić do jednego sklepu, choćby i dobrego, kiedy jest wybór? Odpowiedz Link Zgłoś
lomek2 Re: Ale kino 29.06.10, 18:19 Co nie powinno dziwić, skoro woda jest droższa od piwa. ;] Odpowiedz Link Zgłoś
anka0292 Re: Ale kino 29.06.10, 20:08 Generalnie to z tym kinem bylby dobry pomysl. Tyle, ze pewnie koszty organizacji duzego, profesjonalnego kina sa zbyt wysokie by oplacalo sie je tu robic. A jak by zrobili kino bylejakie to co za roznica czy w domu TV odpalisz czy w dusznej sali kinowej posiedzisz. Raczej wszyscy teraz maja duuuze monitory wiec kino musi byc naprawde dobre i robiace wrazenie. Co innego z teatrem - ale teatr tu u nas to napewno by nie przezyl. Chyba ze jakis nieduzy dla dzieci... Odpowiedz Link Zgłoś
kmsanczia Re: Ale kino 29.06.10, 20:53 A w trakcie seansu przekaz podprogowy: 'Adin, dwa, tri, cietyrje... wybierasz trasę po wale'. ;) Odpowiedz Link Zgłoś
roberto19633 Re: Ale kino 29.06.10, 20:40 redakcja.lomianki.info napisał: > esscort napisał: > > postulat fajny, tylko jeszcze frekwencję zapewnij (oczywiście z kasą na > > bilet, bo to że gazłom na płocie wieszają, to nie znaczy, że bilety do > > kina tez będą wieszać) > > lomianki.info/document.php?did=555 > Dom Kultury organizował. Darmowe karnety miały przeciętnie wzięcie :( kilkanaśc > ie zgłoszeń dostałem. > > Może repertuar miałeś do bani. Zacznij od filmów z P.Selersem - zawrzyj alians z Polonią-iluzjonem i kto wie. > Odpowiedz Link Zgłoś
redakcja.lomianki.info Re: Ale kino 29.06.10, 22:49 roberto19633 napisał: > redakcja.lomianki.info napisał: > > > esscort napisał: > > > postulat fajny, tylko jeszcze frekwencję zapewnij (oczywiście z > kasą na > > > bilet, bo to że gazłom na płocie wieszają, to nie znaczy, że > bilety do > > > kina tez będą wieszać) > > > > rel="nofollow">lomianki.info/document.php?did=555 > > Dom Kultury organizował. Darmowe karnety miały przeciętnie wzięcie > :( kilkanaśc > > ie zgłoszeń dostałem. > > > > Może repertuar miałeś do bani. Zacznij od filmów z > P.Selersem - zawrzyj alians z Polonią-iluzjonem i kto wie. > > Roberto. ja miałem repertuar? a czytać to kolega ze zrozumieniem potrafi? :) Odpowiedz Link Zgłoś
roberto19633 Re: Ale kino 29.06.10, 20:38 esscort napisał: > postulat fajny, tylko jeszcze frekwencję zapewnij (oczywiście z kasą na > bilet, bo to że gazłom na płocie wieszają, to nie znaczy, że bilety do > kina tez będą wieszać) Ale , Ess byłby to doskonały pomysł na zdobycie głosów mieszkańców. Bilety do kina studyjnego za 1 pln , oczywiście kino w ICDS. Niech nowy burmistrz zrobi coś dla poprawy kultury w Łomiankach. NP mieszkańcy z meldunkiem w Łomiankach wchodzą za 1pln po okazaniu dowodu z adresem.. A kino na zasadzie ,, Iluzjonu,,. Odpowiedz Link Zgłoś
esscort Re: Ale kino 29.06.10, 22:12 sorry, ale ja bym wolał, żeby burmistrz nie uszczęśliwiał mnie biletem do kina za 1 zł. Niech burmistrz robi, co do niego należy, a ja jak będę chciał iść do kina, to sobie pójdę na to, na co będę chciał Odpowiedz Link Zgłoś
roberto19633 Re: Ale kino 29.06.10, 22:40 esscort napisał: > sorry, ale ja bym wolał, żeby burmistrz nie uszczęśliwiał mnie biletem > do kina za 1 zł. Niech burmistrz robi, co do niego należy, a ja jak > będę chciał iść do kina, to sobie pójdę na to, na co będę chciał Ess chodzi o to by się spotkać pod pretekstem kina i sobie pogadać,nie tylko o polityce. Winko i takie tam klimaty. Odpowiedz Link Zgłoś