25.10.10, 23:55
Kandydaci jak kandydaci. Mało niespodzianek. W zasadzie bez pomysłu. Sporo krewnych i znajomych królika :) Ale i tak dobrze, że nie ma dynastii :)
Ciekawe, jak parytet

PO - kiepsko: 24/76
Łączą nas Łominki- 40/60%
Łomianki Razem - dokkładnie 50/50%
Obserwuj wątek
    • veldon Re: parytet 26.10.10, 06:55
      Parytet obowiązuje nie komitety, ale wyborców.

Jednym słowem masz demokratyczny obowiązek skreślić po równo,
      raz chłopa, raz babę ...

I tego się trzymajmy ... ;)

:D

PS nie powinno być: Łączą nas Muminki? :D:D:D
    • pwz90 Re: parytet 26.10.10, 08:22
      Deklaracje polityków np. z PO to jedno a działanie to drugie. Jak widać KWW TWOJE ŁOMIANKI realizuje to co inni obiecują i to jeszcze przed wyborami.

KWW TŁ
      21 Kobiet i 21 mężczyzn.
      • sparrow.jack Re: parytet 26.10.10, 09:33
        Człowieku, skończ z tą kampanią. Statystyki to jedno, umiejętności to drugie. Na pewno święty Dąbrowski i wspaniałomyślny Grądzki to dla nas najlepszy wybór. Tylko który lepszy?
        • tefalfm Re: parytet 26.10.10, 09:36
          Oczywiście Grądzki.
        • roberto19633 Re: parytet 26.10.10, 16:30
          sparrow.jack napisała:

> Człowieku, skończ z tą kampanią. Statystyki to jedno, umiejętności to drugie. N
          > a pewno święty Dąbrowski i wspaniałomyślny Grądzki to dla nas najlepszy wybór.
          > Tylko który lepszy?
          >> Parytetku<< na pewno Pszczółkowski nie jest tym super-hiper.
          Pszczółkowski ,może jest tym co przeprowadzi nas przez morze?
          Daj spokój miał swoje 5 minut, wypalił się , kadencja na 3+ ,i takim go zapamiętajmy.
    • boruta24 Re: parytet 26.10.10, 09:44
      Kobiety do polityki! Brawo Twoje Łomianki za odwagę!
      • corner111 Re: parytet 26.10.10, 11:09
        By powstał realny parytet to trzeba kobiety zainteresować polityką. Branie z łapanki raczej nie ma sensu!
        • corner111 Re: parytet 26.10.10, 11:10
          Proszę tej uwagi nie traktować osobiście, tylko jako sprawę generalną!
          • pwz90 Re: parytet 26.10.10, 11:13
            corrnel vel amigo vel kaczusi vel j46 vel...

Mam do ciebie uwagę malutką. Pisząc o łapance obrażasz startujące kobiety z listy Twoje Łomianki. Zapewniam Ciebie, że żadna z nich nie jest z łapanki. Są świadome swoich decyzji, chcą spróbować walczyć o sprawy dla nich ważne.
            Łapanka to była chyba w PO jak całe rodziny poszły na listy.
            • corner111 Re: parytet 26.10.10, 12:49
              Ależ pięknie podbudowujesz moje ego!
    • kmsanczia Re: parytet 26.10.10, 11:40
      Ale jaja, w moim okręgu nie ma na kogo zagłosować. =O
      wybory2010.pkw.gov.pl/geo/pl/140000/143205.html
      Czarno to widzę.
      • esscort Re: parytet 26.10.10, 11:55
        To ta tajna broń Roberto nie jest od ciebie?
        Co prawda nie wiem, która to (miałem od razu poznać, ale laski z okolic Chopina to ja znam głównie z urody a nie z nazwiska ;).
        • kmsanczia Re: parytet 26.10.10, 12:02
          Tajna broń to chyba z okręgu 3, a ja jestem w 2. ;)

Jak tak patrzę na listę KWW TŁ to jestem w lekkim szoku, znam kilka osób i nigdy bym ich nie podejrzewała, że mogą firmować swoimi nazwiskami takie dno. =O
          Ale może ja niepotrzebnie postrzegam ich przez pryzmat tego szmatławca. Z drugiej strony gdyby nie popierali tych treści to by się to tego komitetu nie zapisali. Z trzeciej strony jaki mieli wybór, albo Grądek albo przymusowe wstąpienie do partii rządzącej. ;) Z czwartej strony mogli założyć swój komitet.
          Sama nie wiem co o tym myśleć.
          • pwz90 Re: parytet 26.10.10, 12:30
            Dla rządzących każda gazeta krytykująca ich poczynania będzie szmatławcem, hieną, szmatą i czym tam sobie wymyślą. Tak samo rządzący z poprzedniej ekipy nazywali przed wyborami 2006 Nasze Łomianki, lecsokole. Nowa ekipa już po wyborach tak samo nazywała Życie Łomianek i teraz TŁ. Zawsze tak było i pewnie już pozostanie.

Gazeta niezależna nie jest od cukrowania, tylko od pisania faktów, bez względu czy się to komuś podoba czy nie. Każdy ma prawo do oceny, tym dla których Pszczoła jest guru będzie to szmatławiec, dla tych którzy go oceniają źle będzie to świetna gazeta. Dla tych którzy się wahaja będzie to po prostu niezależna prywatna gazeta.

Fakt jest taki, że gazeta jest prywatna, zarejestrowana, nie lukruje władzy,ma prawo do
            pisania tego co uważa za stosowane. Sam komitet jest bezpartyjny, ma zachowane parytety, skupia wielu fajnych i porządnych ludzi, wiele kobiet. Mieszkańcy mają wybór i to jest najważniejsze. Kmsanczia też ma, zagłosuje sobie na Pszczołę i na pewno bedzie szczęśliwa, pewnie tyle jej wystrczy i ok szanuję jej wybór, choć mam inne zdanie

Zaślepieni we władzy jej zwolennicy zawsze będą pluć na gazetę niezależną, zapominając o tym że GŁ(samorządopodobna) jest dużo gorsza, droższa i wydawana z publicznych pieniędzy. Owszem tego już nie zauważą, bo widzą tylko to co chcą widzieć.
            • kmsanczia Re: parytet 26.10.10, 12:31
              Nie udawaj głupszego niż jesteś.
              • pwz90 Re: parytet 26.10.10, 12:51
                Trudno mnie obrazić. Dalej uważam że masz prawo do swoich ocen, choć zapewniam ciebie że tkiwsz w błędzie i w sprawie gazetki i w innych też. Ale masz do tego jak najbardziej prawo:) Nie musisz się kryć z uwielbieniem Wiesława, naprawdę żyjemy w wolnym kraju, nie wstydź się daj upust swoim emocjom, pragnieniom politycznym. Naprawdę masz wybór:)
                • kmsanczia Re: parytet 26.10.10, 13:07
                  Obraża cię to, że ktoś napisał że nie jesteś głupi, tylko udajesz? :D
                  No ale dobra, wmawiaj opinii publicznej te bzdety dalej skoro lubisz. Pewnie gdybym była na pierwszym miejscu listy wyborczej TŁ to też bym ich broniła do upadłego wszelkimi metodami. :P
                  Niestety nie ma żadnego Wiesława na listach w moim okręgu, chyba że chodzi o drugie imię.
                  • neetkaa Re: parytet 26.10.10, 13:32
                    > Niestety nie ma żadnego Wiesława na listach w moim okręgu, chyba że chodzi o dr
                    > ugie imię.

Ha. ha... ha.... i jeszcze kmsanczia udaje, iż nie wie o którego Wiesława chodzi. Naprawdę mamy ich w i e l u i to tych o któych w ostatnim czasie jest głośno.
                    Rzadko tu bywam ale niestety nawet ja zorientowałam się o którego Wiesława chodzi.
                    To jest właśnie mydlenie oczu przez elektorat PO?
                    Czy mi się tylko tak wydaje?
                    ;)
                    • kmsanczia Re: parytet 26.10.10, 13:37
                      No to wspaniale, że wiesz o którego chodzi, tylko pokaż mi w którym miejscu on jest na liście kandydatów do rady gminy, mądralo. :/
                      • neetkaa Re: parytet 26.10.10, 14:23
                        A czy to było napisane konkretnie że chodzi o kandydata do rady Gminy?
                        Przeczytaj uważnie post pwz90 z 12.30 - nie oponowałaś.
                        Późniejsze stwierdzenie też pwz90 ,,Wiesław jest tylko jeden'' mówi samo za siebie.
                        hm........ próbujesz łapać za słówka?
                        • kmsanczia Re: parytet 26.10.10, 14:27
                          Wybacz, ale tobie pozostawię uważne czytanie tego, co pisze pwz. ;) Świetnie ci to wychodzi nie po raz pierwszy, tylko niestety tracisz rozeznanie o czym jest cały wątek i do czego odnoszą się pozostali. Aniu. :)
                          • neetkaa Re: parytet 26.10.10, 15:15
                            Mogę cię zapewnić iż Anią ( nawet nie wiem o kogo Ci chodzi) nie jestem.
                            Tak do Twojej wiadomości: pierwsza literka mojego imienia (wpisanego w dowodzie osobistym) zaczyna się mniej więcej w połowie alfabetu. I na tym niech pozostanie.
                            A kończąc post: niezmiernie mi miło z racji stwierdzenia iż świetnie mi wychodzi czytanie tego co pisze pwz. :)
                            Widocznie nadajemy na tych samych falach, więc się rozumiemy.
                            a tak apropo pwz90 - to jedna z nielicznych rozsądnych i logicznie myślących osób na tym forum.
                            • kmsanczia Re: parytet 26.10.10, 15:21
                              neetkaa napisała:
                              > Mogę cię zapewnić iż Anią ( nawet nie wiem o kogo Ci chodzi) nie jestem.

Aniu, popieram i podpisuje się pod Twoimi słowami.
                              Śr, 12-05-2010, 15:21:55
                              Forum Łomianki Autor: neetkaa

No patrz, a Wiesława od razu zgadłaś. :P
                              A kończąc post znów manipulujesz moimi wypowiedziami, jak twój guru.
                              • neetkaa Re: parytet 26.10.10, 16:38
                                Czy Ty próbujesz łapać mnie za słówka?????????????
                                Jak ktoś mam nick Ania to chyba można ją poprzeć. Inaczej mówiąc można mieć takie samo zdanie jak ktoś inny. To tak trudno zrozumieć?
                                I kto tu czyimi słowami próbuje manipulować?
                                Jaki guru? Śmieszna jesteś do łez.
                                Chyba Cię nieźle ,,porąbało" i to przed wyborami.
                                Już nawet nie można mieć takiego samego a zarazem innego zdania niż większość tutaj? ( czytaj poplecznicy obecnego burmistrza)
                                I dobra rada na koniec: czytaj ze zrozumieniem a nie będzie zatarczek słownych.
                                • kmsanczia Re: parytet 26.10.10, 16:42
                                  Przecież to ty zaczęłaś.
                                  I nie unoś się, bo wychodzą z ciebie inne nicki. ;)
                                  • neetkaa Re: parytet 26.10.10, 16:50
                                    Zastanów się co piszesz.
                                    I nie próbuj wmawiać mi czegoś co nie ma i nie miało miejsca.
                                    • kmsanczia Re: parytet 26.10.10, 17:05
                                      Obiecuję. Zaraz po tym jak ty to zrobisz.
                                      • neetkaa Re: parytet 26.10.10, 17:13
                                        Typowa prowokacja.
                                        Ja już się określiłam. I zdania nie zmienię.
                          • neetkaa Re: parytet 26.10.10, 16:23
                            Mogę cię zapewnić iż Anią ( nawet nie wiem o kogo Ci chodzi) nie jestem.
                            Tak do Twojej wiadomości: pierwsza literka mojego imienia (wpisanego w dowodzie osobistym) zaczyna się mniej więcej w połowie alfabetu. I na tym niech pozostanie.
                            A kończąc post: niezmiernie mi miło z racji stwierdzenia iż świetnie mi wychodzi czytanie tego co pisze pwz. :)
                            Widocznie nadajemy na tych samych falach, więc się rozumiemy.
                            a tak apropo pwz90 - to jedna z nielicznych rozsądnych i logicznie myślących osób na tym forum.
                  • tefalfm Re: parytet 26.10.10, 13:33
                    Od razu wiedziałem , że to jakiś propagandysta TŁ, tylko Kłódkiewicz czy Rusiecki bo Nastula to chyba ma to wszystko gdzieś.
                    • pwz90 Re: parytet 26.10.10, 14:01
                      Znowu pudło. Strzelajcie dalej. Pomimo tego popieram i zachęcam do głosowania na komitet Twoje Łomianki a Wiesław jest jeden.

Do tefala o Janku "On już był, on się nie sprawdził" Poza tym tefal nie ściemniaj, wiele razy pisałem o komitetcie Twoje Łomianki pozytywnie nie ukrywam swoich sympatii, jak np. kmsanczia. Myślę, że nie mam się czego wstydzić, wielu porządnych ludzi jest na listach tego bezpartyjnego komitetu. Jeżeli bardzo chcesz się przyłączyć do naszej bezpartyjnej inicjatywy to zachęcem jest jeszcze czas, na listy może za późno, ale możesz znaleźć się w szerokim gronie wielu wybitnych osobistosci popierająych nasz komitet. Śmiało daj spokój Jankowi on już był i naprawdę się nie sprawdził.
                      • kmsanczia Re: parytet 26.10.10, 14:03
                        pwz90 napisał:
                        > nie ukrywam swoich sympatii, jak np. kmsanczia.

Słabe dosyć i łatwe do zweryfikowania, który to wykład z psychologii społecznej? Kiepsko chyba zanotowałeś. Ale strzelaj dalej. ;)
                        • pwz90 Re: parytet 26.10.10, 14:12
                          Nie, to był wykład z psycholingwistyki akurat:)
      • roberto19633 Re: parytet 26.10.10, 16:34
        kmsanczia napisała:

> Ale jaja, w moim okręgu nie ma na kogo zagłosować. =O
        > wybory2010.pkw.gov.pl/geo/pl/140000/143205.html
        > Czarno to widzę.
        A mówiłem Ci - startuj !!!!!!!!!!!!
        • kmsanczia Re: parytet 26.10.10, 16:37
          Dobre, chcesz dobrego kandydata - głosuj na siebie. :P
          Roberto jeśli kiedyś stwierdzę, że będę dobrą kandydatką to cię poinformuję.
        • esscort Re: parytet 26.10.10, 16:38
          Chyba już ten kawał opowiadałem :

żona do męża, który kandydował w wyborach i dostał 3 głosy:
          - wiedziałam, że masz kochankę!

• tuzimka Re: parytet 26.10.10, 18:23
            Esscort, to przepowiednia dla Pwz, prawda?
            • roberto19633 Re: parytet 26.10.10, 18:43
              Każdy widzi co chce. Ja myślę że dowcip jest o............, miałem mu nie dokuczać.
              Ale Pwz , to raczej ma trochę za poważny wiek na takie figle.
              Pozatym Tuzimka , głodnej chleb na myśli.
              • tuzimka Re: parytet 26.10.10, 18:46
                Ja nie startuję. To Pwz jest głodny.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka