Dodaj do ulubionych

S7 - analogie

04.01.11, 16:59
Czy nie macie wrażenia, że cała ta historia związana z powstawaniem, wróć! - z niepowstawaniem S7, zaczyna Wam coś przypominać? Oglądałem kilka dni temu po raz kolejny "Misia" i powiem Wam, że ten film znowu staje się aktualny. Ot, choćby pierwszy przykład z brzegu: "Hej młody Junaku, smutek zwalcz i strach! Przecież na tym piachu za trzydzieści lat, przebiegnie z pewnością jasna, długa, prosta, szeroka jak morze Trasa Łomiankowska! I z brzegiem zepnie drugi brzeg, na którym twój ojciec legł ! La, la, la, laaa, la, la, la... " W oryginale jest oczywiście "Łazienkowska", ale prawda jak pasuje? Można byłoby jeszcze popracować nad "i z brzegiem zepnie drugi brzeg", a wówczas piosenka na nasz doroczny łomiankowski festyn jak znalazł. Na całe 30 lat! A późniejsze wyznania artysty: "Panowie, ja Wam wszystko zaśpiewam" nic Wam nie przypominają? A pamiętacie wypowiedź pewnego reżysera o TVN i tej drugiej zaprrzyjaźnionej stacji? Gorąco ten film polecam. Można się nieźle ubawić, widząc jak historia zatoczyła koło. Choć śmiech ma nieco gorzki smak... Pozdrawiam.
Obserwuj wątek
    • piotr1271 Re: S7 - analogie 05.01.11, 09:53
      W jeszcze nie tak dawnej Polsce wszelkiemu złu tradycyjnie byli winni "Żydzi i cykliści". 5 lat temu "Żydów" z roli kozła ofiarnego zwolnili PISowcy. Teraz przyszła pora na wymęczonych "cyklistów". Z przykrego (bądź co bądź) obowiązku brania na siebie winy zwolnił ich wczoraj premier Donald Tusk, wyjaśniając na mównicy sejmowej, że winę za zawalenie się rządowego programu budowy autostrad ponoszą nauczyciele, pielęgniarki i emeryci. Jak słusznie Premier zauważył, gdyby nie ich rospasanie i żądza pławienia się w zbytkach, autostrady wyrosłyby w Polsce jak grzyby po deszczu. No, ale kto mógł się spodziewać, że te grupy społeczne będą się zachowywać tak nieodpowiedzialnie?
    • papirus22 Re: S7 - wnioski do MI 05.01.11, 12:37
      Wniosek do S7 i do programu rządowego, które wrzucił nam Robert_C, o podzielnie S7 na dwa odcinki i które złożyliśmy do Ministerstwa Infrastruktury zajmuje pierwsze miejsce pod względem ilości złożonych do MI w Polsce. Dziś ostatni dzień konsultacji w Ministerstwie.
      www.mi.gov.pl/2-482be1a920074-1793571-p_1.htm
      Wnioski były tu:
      www.lomianki.info/document.php?did=2017
      pzdr
      • piotr1271 Re: S7 - wnioski do MI 05.01.11, 22:56
        Czyli jednak dalej cykliści?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka