Dodaj do ulubionych

Podtopienia w Sadowej

16.03.13, 14:27
Wracamy do tego wątku podtopień w Sadowej. Opisujcie jak woda wam przeszkadza i co może gmina w tej sprawie zrobić... Pamiętacie wielką wodę ? przecież to kwestia czasu gdy znowu dojdzie do zalań....w Sadowej...jeżeli nic się w tej sprawie nie zrobi?
Obserwuj wątek
    • krzysiom1 Re: Podtopienia w Sadowej 16.03.13, 15:24
      Jak się buduje domy na wyschniętym bagnie to się ma.......wodę w piwnicy i na podwórku.
    • nasze.lomianki Re: Podtopienia w Sadowej 16.03.13, 16:01
      Ależ mój drogi stefanku. W Sadowej n i e m a podtopień. Sadowa jest sucha i niezatapialna .
      Tak mówią i piszą chcący wybudować nową szkołę.
      Bajki opowiadasz tam jest s u c h o na razie na papierze.
    • 90procent Re: Podtopienia w Sadowej 16.03.13, 18:29
      I znów wracamy na te zakomarzone i malaryczne bagna Sadowej, gdzie ktoś po ich melioracji odkomarzeniu i uporaniu się z malarycznym klimatem edukacyjnego kitu chce rozbudować SP.
      Ale i tak jak Salomon, trudno jest przelać z pustego w próżne.
      Oj dobrze że nasz ,,roztropny inaczej,, sindy nie jest wiceburem od spraw edukacji
    • adserserwis Re: woda -bezcenny skarb 16.03.13, 20:02
      Na Wilczej Strudze ma być wybudowany stopień wodny ,który powstrzyma odpływ tego skarbu z okolic Sadowej . Oczywiście osiedle będzie zabezpieczone podwyższoną groblą .
      Jest to część projektu odtworzenia mokradeł finansowanego przez UE .
      Uczestnikami tego projektu są mi.in gmina Czosnów , Łomianki , WZMIUW , REC POLSKA , KPN
      Towarzyszyły temu konsultacje z mieszkańcami .
      Więc nie narzekajcie na dostatek wody .
      • 90procent Re: woda -bezcenny skarb 16.03.13, 23:57
        adserserwis napisał:

> Na Wilczej Strudze ma być wybudowany stopień wodny ,który powstrzyma odpływ te
        > go skarbu z okolic Sadowej . Oczywiście osiedle będzie zabezpieczone podwyższon
        > ą groblą .
        > Jest to część projektu odtworzenia mokradeł finansowanego przez UE .
        > Uczestnikami tego projektu są mi.in gmina Czosnów , Łomianki , WZMIUW , REC POL
        > SKA , KPN
        > Towarzyszyły temu konsultacje z mieszkańcami .
        > Więc nie narzekajcie na dostatek wody .
        >
        > Czosnów to powinien wybudować wcześniej szkołę dla swoich uczniów.
        Trudno tak ciągle waletować na Łomiankowskiej oświacie.
        >
        • adserserwis Re: woda -bezcenny skarb 17.03.13, 18:29
          90procent napisał(a):

> adserserwis napisał:
          >
          > > Na Wilczej Strudze ma być wybudowany stopień wodny ,który powstrzyma odp
          > ływ te
          > > go skarbu z okolic Sadowej . Oczywiście osiedle będzie zabezpieczone podw
          > yższon
          > > ą groblą .
          > > Jest to część projektu odtworzenia mokradeł finansowanego przez UE .
          > > Uczestnikami tego projektu są mi.in gmina Czosnów , Łomianki , WZMIUW , R
          > EC POL
          > > SKA , KPN
          > > Towarzyszyły temu konsultacje z mieszkańcami .
          > > Więc nie narzekajcie na dostatek wody .
          > >
          > > Czosnów to powinien wybudować wcześniej szkołę dla swoich uczniów
          > .
          > Trudno tak ciągle waletować na Łomiankowskiej oświacie.
          > >
          Może źle zrozumiałem Twój wpis , ale odniosłem wrażenie , że są ważniejsze problemy niż ingerencja w przyrodę , odtwarzanie warunków środowiskowych z XVIII ?
          Pieniądze wydawane na odtworzenie populacji żubra (min w KPN) , przeznaczyć na kształcenie dzieci ? może masz rację , ostatnia wpadka z poprawianiem ewolucji w naszych parkach narodowych jakby za tym przemawiała.www.nowiny24.pl/apps/pbcs.dll/article?AID=/20130313/BIESZCZADY/130319854
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka