Dodaj do ulubionych

Burmistrz chce budowę wodociągu w Kępie Kiełpińs..

14.03.14, 07:44
a oprócz tego wodociąg w Burakowie przy ul. Pancerz, modernizację 2 stacji uzdatniania wody na Fabrycznej i Trylogii niezbędnych do dalszego rozwoju sieci. Co na to radni dowiemy się wkrótce?

www.lomianki.pl/lomianki2/index.php?dc=3085
Obserwuj wątek
    • wolo_p Re: Burmistrz chce budowę wodociągu w Kępie Kiełp 14.03.14, 07:58
      "Burmistrz chce budowę wodociągu". A po Polsku nauczyć się nie chce?
    • jwc3 Re: Burmistrz chce budowę wodociągu w Kępie Kiełp 14.03.14, 09:50
      Przypomnę Panu Burmistrzowi, że SUW w Osiedlu Trylogia to nowa inwestycja, zrealizowana w jego kadencji. Z tego co mi wiadomo stacja ta nie pracuje. Może Burmistrz poinformuje Radę Miejską dlaczego?
      POzdrowienia
      • stefanprawo mieszkańcy chcą rozwoju naszej gminy 14.03.14, 13:52
        Mieszkańcy chcą wody i kanalizacji, chcą modernizacji ulicy Wiślanej,chcą S-7 skrajem puszczy...co na to radni? mieszkańcy chcą niższych diet radnych oraz niepłacenia za nieobecności na radzie miejskiej co na to radni? podsumujemy ich dokonania przy urnie wyborczej więc jak radni są zadowoleni ze swojej działalności na rzecz mieszkańców to przecież nie mają się czego obawiać i mogą być pewni wyboru jakiego dokonają mieszkańcy, a wybór będzie poprzedzony głęboką analizą działań radnych,która zostanie zapewne dokonana przez mieszkańców i potwierdzona przy urnie wyborczej....więc po co ta spinka?
        • bondi76 Re: mieszkańcy chcą rozwoju naszej gminy 14.03.14, 14:49
          Nie spinaj się również i Ty, stefan...

Ja tam nie wiem, czy mieszkańcy rzeczywiście chcą niższych diet radnych itd. Widocznie wiesz wszystko, pewnie czytasz w ich myślach. W tym moich, bo i ja mieszkańcem jestem.

Zapomniałeś tylko dodać, że mieszkańcy podsumują przy urnach również działalność władz wykonawczych, a więc Włodarzy i świty. A ten fakt nie wymaga umiejętności czytania w myślach...

Warto pamiętać o wszystkich stronach medalu.
          • stefanprawo Re: mieszkańcy chcą rozwoju naszej gminy 14.03.14, 15:59
            JA nie muszę się spinać. W odróżnieniu od niektórych nie jestem od nikogo zależny i nie pretenduję do żadnych urzędów więc totalny luz jest u mnie...nawet powiem więcej wasze spinki są czasami żenujące a my mieszkańcy czasami się z tego śmiejemy jak się niektórzy spinają...
            Mieszkańcy Łomianek chcą inwestycji a nie ich blokowania, niezależnie kto personalnie jest burmistrzem i tyle...chcemy modernizacji Wiślanej, chcemy S-7, chcemy wodociągów i kanalizacji zarówno w Dąbrowie jak i w Kępie Kiełpińskiej i w Łomiankach Dolnych, chcemy szkoły w Dąbrowie itd itp....więc spinki co poniektórych nas mieszkańców czasami śmieszą a czasami wnerwiają....tak to już jest....i żebyście nie wiem jak się spinali i tak to my mieszkańcy podsumujemy dokonania radnych tyle tylko że tym razem przyjrzymy się faktycznym dokonaniom radnych hehehehheehh
            • bondi76 Re: mieszkańcy chcą rozwoju naszej gminy 14.03.14, 16:34
              Ale kto Tobie, szanowny interlokutorze, daje prawo wypowiadać się w imieniu mieszkańców? I dlaczego, och oświeć mnie, sugerujesz, że np. ja należę do grupy "onych", stających naprzeciw mieszkańców?

Skąd masz takie informacje, że mieszkańcy chcą... no właśnie, podstaw sobie co tam uważasz. Np. szkoły na Dąbrowie? Jesteś naprawdę pewien, że przynajmniej większość tego chce? Musisz czytać w myślach, nie ma co...

I czemu ciągle wspominasz wyłącznie o radnych, jakby to od nich zależała faktyczna realizacja inwestycji???

Oprócz uroczego śmiechu, spróbuj nabrać trochę obiektywizmu.
              • e-cho Re: mieszkańcy chcą rozwoju naszej gminy 14.03.14, 18:38
                W wystąpieniu Pana Burmistrza na gminnym portalu jest szereg błędów - głównie w datach podpisanych dokumentów (umów) - strasznie niechlujny teks. Ciekawe czy uda się rozliczyć projekt??? Nie będąc spójnym w kreowaniu warunków a z zapisami posiadanych dokumentów?
                Korekta 20 % jak nic...
                Może uda się wybrnąć z galimatiasu po 16 listopada br.
              • stefanprawo do bondi76 15.03.14, 10:32
                Szanowna bondi76 domniemuję,że za tym nickiem kryje się jedna z radnych miejskich lub osoba związana z jakąś partią polityczną...więc powiem tak...jeżeli jest Pani Radną Miejską czyli osobą PUBLICZNĄ to winna się Pani przedstawić...jeżeli nie to przepraszam i cofam powyższe słowa.

Nas mieszkańców nie piastujących żadnych urzędów interesują wyłącznie efekty..więc pytamy radnych co z modernizacją ulicy Wiślanej? Co z 30tyszł na zmianę studium co do,którego sami podjęliście uchwałę? za co te 90% diety w przypadku nieobecności? za karę? w nagrodę? co ze szkołą w Dąbrowie i proszę konkretnie a nie jakieś gadanie o szkole w Sadowej, dlaczego radni związani z PO odrzucili wniosek o poszerzenie kompetencji mieszkańców Łomianek?...jest wiele pytań na które radni do dnia dzisiejszego nie odpowiedzieli a był zadane na PIŚMIE co jest niezrozumiałe....Burmistrz odpowiada na pisma, które do niego ślą mieszkańcy a Radni czy odpowiadają na pisma od mieszkańców?
                • bondi76 Re: do bondi76 16.03.14, 20:23
                  Przeprosiny przyjęte.

Jestem płci męskiej - to po pierwsze.
                  Po drugie, jak już często dawałem temu wyraz, NIE jestem żadnym radnym ani NIE należę do żadnej partii politycznej. Mi to po prostu lolo, ja wyznaję zasadę pragmatyzmu - niech wygra skuteczniejszy.

I dlatego właśnie nie zgadzam się z tak jednostronnym przedstawianiem sprawy, jak w przypadku postów stefanprawo. NIC Z NICH NIE WYNIKA, a można tylko odnieść wrażenie, że to radni są przyczyną wszelkich zaniedbań. A TO NIEPRAWDA.

NAJZWYCZAJNIEJ W ŚWIECIE CHOLERA MNIE BIERZE, JAK WIDZĘ POSTĘP W GMINACH NA KOMPLETNYM ZADUPIU POLSKI I PORÓWNUJĘ GO Z ŁOMIANKAMI.

My jesteśmy naprawdę w czwartym świecie.

Nie mylić z trzecim - wiele podróżowałem po Afryce i nie jest tam wcale aż tak fatalnie, jak może się wydawać.
      • e-cho Re: Burmistrz chce budowę wodociągu w Kępie Kiełp 15.03.14, 08:18
        Do jcw3...
        W kwestii przypomnienia i po prawdzie - to SUW Trylogia jest zadaniem rozpoczętym w 2009 roku od przejęcia infrastruktury Spółdzielni... Dlatego pytanie powinno brzmieć - dlaczego ten proces (uruchomienia stacji) tak długo trwa???
        • 11chwilka Re: Burmistrz chce budowę wodociągu w Kępie Kiełp 16.03.14, 22:25
          Wiadomo Pszczółkowski nie zostawił go w stanie który wymagał tylko kosmetyki przy wykończeniu jak Dom Kultury i Przychodnia, a Dąbrowski nie potrafi tego zrobić bo to coś więcej niż dokończenie.. Można się chwalić osiągnięciami w zakresie kolejnych dotacji, jeżeli na rozliczenie poprzednich brak jest szans, bo mieszkańcy nie podłączają się do wybudowanych rur. A to jest podstawowy warunek uzyskania dotacji!
          • oxygiant Re: Burmistrz chce budowę wodociągu w Kępie Kiełp 18.03.14, 21:22
            "Wiadomo Pszczółkowski nie zostawił go w stanie który wymagał tylko kosmetyki przy wykończeniu jak Dom Kultury i Przychodnia" -
            Po pierwsze nie burmistrz tylko prezes ZWiK za jego kadencji wybudował, a problem polegał na tym, że nie do końca inwestycję przemyślał. SUW to hasło dla ogółu niewiele mówiące, a przechodząc do szczegółów należy wziąć pod uwagę wydajność, a to już grubsza sprawa. Realizacja projektu wg założeń, jakie były w ZWiK za czasów Pszczółkowskiego byłaby tylko hasłem właśnie: Jest nowy SUW! Ale po co było myśleć o zwiększeniu produkcji wody, kiedy wiadomo było, że wniosek o dofinansowanie budowy wod-kan nie zostanie złożony. Dokończenie inwestycji wg założeń poprzedników nic by nie dało, a teraz kiedy wiadomo, że ilość odbiorców się znacznie zwiększy trzeba było temat przemyśleć i Łomianki dostaną o 100% więcej możliwości produkcji wody.
            A mieszkańcy się podłączają i podłączą. Jak tylko radni zrozumieją, że to już czas oddać pieniądze uczestnikom MKS, bo jak ktoś raz zapłacił, to trudno wymagać, żeby kolejny raz wydawał kasę na przyłącza... Tylko jakie są szanse kiedy dla radnego, który pracuje w ZWiK ważniejsza jest szkoła w Sadowej i głosuje przeciw przekazaniu środków na spłacenie zobowiązań z lat 90-tych? I trudno się dziwić skoro wśród radnych brak już chyba niezrealizowanych MKS-ów...
    • gray_ghost Re: Burmistrz chce budowę wodociągu w Kępie Kiełp 19.03.14, 18:50
      Jak burmistrz chce budowę, to niech mu Rusiecki Lego Citi kupi!!!

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka