Dodaj do ulubionych

Kolejna impreza 700-lecia

13.04.05, 20:47
Czy ktoś był na kolejnej imprezie w POK z okazji 700-lecia osady Piechowice?
Jakie wrażenia?
Obserwuj wątek
    • iskra16 Re: Kolejna impreza 700-lecia 13.04.05, 20:50
      Co to za impreza? Napisz więcej.
    • syfon11 Re: Kolejna impreza 700-lecia 13.04.05, 20:56
      Nie byłem, ale słyszałem, że zaproszono byłych włodarzy miasta. Obecnej władzy
      nie było. I właśnie chciałbym się czegoś więcej dowiedzieć.
      • tu.recki Re: Kolejna impreza 700-lecia 13.04.05, 21:22
        Na dzisiaj planowana była impreza "Migawki z życia Piechowic" w POK-u.Ale jaki
        był jej scenariusz-nie wiem
      • z.michalek Re: Kolejna impreza 700-lecia 13.04.05, 21:58
        Ciekawe kto był mistrzem ceremonii na tej imprezie?
        To ładnie by nawet wyglądało,gdyby aktualna władza nie raczyła spotkać się ze
        swoimi poprzednikami.Ale cóż w Piechowicach dobro zaczęto czynić dopiero za
        panowania Ekipy!
      • queenfan1 O wystawie Migawki Piechowic 13.04.05, 23:53
        z tego co wiem to najpierw było wielkie halo i fanfary:: ""O yeah- Dzis
        niesamowity dzien, kolejna wsytawa!!! Migawki Piechowic"" - mega shit .
        Okazja do reklamy dzialnosci POK-u przed burmistrzem, zostali zaproszeni
        najstarsi mieszkancy Piechowic, "VIP-y", pogadała coś Pani Kalisz, potem jeden
        z tych radnych, Gasz i jacys zaproszeni goscie i kilku mieszkancow, Na koniec
        wszyscy co wytrwali do konca (a trzeba bylo jeszzce przetrwac przedszkolakow z
        ich show) zrobili sobie pamiątkowe zdjecie do kroniki miasta. zostala wylozona
        ksiega gosci, Wystawa ogolnie do dupy jak kazde przedsiewzięcie.
    • chester_74 Re: Kolejna impreza 700-lecia 14.04.05, 01:24
      syfon11 "Czy ktoś był na kolejnej imprezie w POK z okazji 700-lecia osady
      Piechowice?"
      syfon11 "Nie byłem, ale słyszałem...."
      tu.recki "....Ale jaki był jej scenariusz-nie wiem"
      z.michalek "Ciekawe kto był mistrzem ceremonii na tej imprezie?..."
      queenfan1 "z tego co wiem..."

Jak to rozumieć??? Nikt nie był???Wszyscy..."GDZIEŚ" słyszeli...

queenfan1.... ale to zdanie... "a trzeba bylo jeszzce przetrwac przedszkolakow z
      ich show"(pisownia oryginalna) gdybym był rodzicem to by mnie zabolało....
      dlaczego Ty się dzieci czepiasz???
      • urzednik13 Re: Kolejna impreza 700-lecia 14.04.05, 08:41
        Nikt nie był...ja byłem.Kazdy mógł dowiedzieć się o tej imprezce z plakatów z
        parkanów,więc nie dziw się,że ludzie o nia pytają.
        Co do dzieci,to rozumiem syfona11.Czy maja one zapychac wszystkie imprezy
        piechowickie?Dlaczego animatorzy piechowickiej kultury zamiast sami cos
        zainicjować w zakresie kultury masowej, wysługują się dziećmi i praca
        nauczycieli?Czy chodzi o to,aby wszystkie niedoróbki organizacyjne tuszować
        zachwytami nad rozkosznymi wystepami przedszkolakow albo jakichś tam nutek?
        • ga3 Re: Kolejna impreza 700-lecia 14.04.05, 11:52
          A którzy to nauczyciele się tak napracowali?
          Dla dzieciaków jest to jedna z nielicznych okazji ,żeby się pokazać .A wiesz
          jak one to przeżywają?Z jaką trema występują.
          A kto z was- tej niepokornej "opozycji" wystąpił z jakąkolwiek inicjatywą? Może
          się zapiszecie do komitetu obchodów 700 lecia/nikomu się nie odmawia/i
          spróbujecie realizować swoje pomysły?Z tego co się orientuję nie zmieniła się
          wysokość środków na kulturę od czasów Adama Spolnika( można go zapytać ile tego
          było),a jednak coś się dzieje w P.Krytyka ma sens wtedy ,gdy jest
          konstruktywna,tzn.gdy wytkniemy komuś konkretne błedy i niedociągnięcia ,a
          jeszcze lepiej jak zaproponujemy inne rozwiązanie .Wpisy na tym forum świadczą
          tylko o chęci negowania wszystkich i wszystkiego co nie jest związane z krytyką
          i opluwaniem.Nie zauważyłem dotychczas w P. polowania na czarownice,co było by
          wytłumaczeniem niechęci osób tu występujacych do współpracy i tworzenia
          nowego ,lepszego obrazu Piechowic.Poprostu brak chyba Państwu pomysłów.W
          dalszym ciągu pokutuje pogląd jak za komuny:"Nam się należy"
          Życzę miłego dnia.
          • loonapark brawo, brawo, brawo 14.04.05, 11:59
            Opozycja przez duże O ma też strażnika wartości jedynie słusznych myśli :))))
            Na razie będzie usuwał posty
            • inferno_m Takie jak Twoje posty które nie wiem jaki maja cel 14.04.05, 12:14
              jak Ci się tu niepodoba. Załóż inne forum, w czym problem.
              Ile dni nas będziesz atakować? 3,4,5,.. i znikniesz?
              Argumenty!!!
              • loonapark Argumenty na co???? 14.04.05, 12:36
                Na śmieszność ciągle i tylko narzekalskich????? Podaję je cały czas.
                • queenfan1 Re: Argumenty na co???? 14.04.05, 13:57
                  Piechowice to jeden wielki syf - moze mamy sie patrzeć na to wszystko
                  spokojnie?? - to, że starszyzna jest wpatrzona w księdza i mysli, że sprawy
                  piechowickie w urzędzie są czyste jak łza to ich sprawa - niewiedza tamtych
                  niezmusza pozostałych świadomych tego, do milczenia ale dzieki może takim
                  forum grono uswiadomionych się poszerzy. Wszelkie narzekania są przejawem
                  czystej świadomości działań instytucji na terenie Piechowic.Gdyby było dobrze
                  to by raczej mało ludzi narzekało.......A na tym 700-leciu to był mój znajomy
                  stąd wiem co było.
                  • ga3 Re: Argumenty na co???? 14.04.05, 14:19
                    Młody człowieku,nikt chyba nie myśli ,nawet z grona tych ,którzy maja nieco
                    odmienne zdanie od 90% tu obecnych ,że wszystko jest kryształowe w P.Moje posty
                    mam taka nadzieje ,że zmuszą co niektórych do działań na rzecz dobra ogółu, nie
                    tylko do wypisywania kalumni i pomówień.Podpierasz się wiedzą znajomego na
                    temat wystawy ? Chyba jeszcze nie należysz do grona tych uświadomionych,
                    narazie próbujesz zaistnieć,Zacznij działać,pomóż innym,zorganizuj coś- nie
                    zaczynaj swojej działalności od narzekań na wszystkich i wszystko. I zawsze
                    opieraj się na swoim zdaniu i swoich obserwacjach a z wypowiedzi innych
                    wybieraj to co najlepsze i zawsze podparte dowodami.Powodzenia
                    • mgr5 Re:czysta demagogia 14.04.05, 15:26
                      ga3 opisz no ty swoje zasługi dla Piechowic,bo z tego ,jakich udzielasz rad
                      wynika,że to TY jesteś Wielkim Wodzem Piechowic.Tyle juz się na forum
                      namoralizowałeś,że pora na udowodnienie,że jesteś KIMŚ komu warto wierzyć,bo na
                      razie "deszczyk pada,pada,pada,ga trzy gada ,gada,gada"!
                • omega_7 Re: Argumenty na co???? 14.04.05, 14:23
                  Według loonapark-a na śmieszność zasługują ci, którzy narzekają na sytuację w PECHOWICACH (to nie błąd). To znaczy, że powinni być zadowoleni z:
                  - życia w mieście z gigantycznymi, jak na warunki Pechowic długami, w związku z tym bez perspektyw.
                  - często "nawalonego" burmistrza, którego głównymi cechami sa arogancja i wiara w swą nieomylność.
                  - brudu i syfu w mieście.
                  - rządów kadrowej bez wymaganych kwalifikacji w Urzędzie Miasta.
                  - atmosfery strachu panującej wśród pracowników urzędu
                  - radnych wazeliniarzy, reprezentujących wyłącznie racje burmistrza
                  - coraz większej rzeszy niezadowolonych, w związku z tym narzekających z rządów władzy
                  - itd, itd, itd
                  Nie wiem jak wiele osób uważa to wszystko za śmieszne, ale można domyślać się z jakich kręgów pochodzą zadowoleni.
                  -
                  • loonapark może powtórzę - CIĄGLE I TYLKO NARZEKAJĄCYCH!!! 14.04.05, 14:32
                    • omega_7 Re: może powtórzę - CIĄGLE I TYLKO NARZEKAJĄCYCH! 14.04.05, 15:13
                      Może powtórzę - uśmiechniętych, zadowolonych gęb coraz mniej
                  • wscibski1 Re: Argumenty na co???? 14.04.05, 14:37
                    ga3 a jakim prawem ty krytykowałeś Księdz Proboszcz?Tobie wolno wyrażać swoje
                    opinie a innym nie?Dlaczego ty nic nie zrobiłeś ,aby kościół był otwarty a
                    Ksiąz postąpił tak ,jak ty i inni by chcieli.Bronisz władzę świecką a nie
                    oszczędzasz Kościoła!Panie ga3-więcej przyzwoitości,a przynajmniej nie
                    pouczaj,bo sam robisz to samo! Może nie?
                    • ga3 Re: Argumenty na co???? 15.04.05, 10:23
                      Stwierdzałem fakty, a to jest różnica pomiedzy krytyka.
                      Oczywiście wszystkim mozna wyrażać swoje opinie,ale ideaklnym by było by były
                      to ich opinie a nie jaklieś plotki czy pomówienia powielane przez wielu.
                      Nie bronie władzy swieckiej i nie krytykuje wiery katolickiej ,lub
                      jakiejkolwiek innej.Krytykuję postępownie niektórych przedstawicieli tej wiary.
                      Jeżeli ,ktoś przyjmuje moje wpisy jako pouczanie a nie jako forme dyskucji
                      tzn.że poczuł się urażony.Przepraszam nie to jest moim celem.Dyskutujmy ,nie
                      dajmy się ponieść emocjom- wtedy dyskusja może być konstruktywna.
                      • maximuss Re: Argumenty na co???? 15.04.05, 14:26
                        ga3 piszesz teraz bardzo okrągłe zdania,a nie odpowiedziałeś na żadne pytania
                        mgr5.Czy jest w tym ziarnenko prawdy,że ty jesteś tym Wielkim Wodzem Piechowic?
                        Uchyl rąbka tajemnicy i napisz co ty robisz dobrego dla Piechowic,bo inaczej
                        niestety ja tez uznam,że tylko dużo gadasz gadasz,gadasz...
                        • loonapark tu każdy tylko dużo gada na czele z wodzem PiS 15.04.05, 14:32
                          może zamiast zajmować się problemami miasta na forum niektórzy mogliby
                          wymieniać przepisy kulinarne. Będzie z tego więcej pożytku. Ja np też chętnie
                          skorzystam.
                          • maximuss Re: forum tylko dla loonaparka! 15.04.05, 14:43
                            Moim zdaniem ,aktywnie udzielajacy się od kilku dni loonaparku, forum spełnia
                            rolę,jaką załozyli sobie piszący-inaczej ani ty ani inni,którym sie ono nie
                            podoba, by tu nie zaglądali , z przejęciem go nie czytali i co wiecej na takie
                            niepotrzebne posty odpowiadali.
                            W czym widzisz problem,zamiast na to forum kliknij forum kulinarne? Podać adres?
                            • loonapark dziękuję, sam znajdę 15.04.05, 14:51
                        • omega_7 Re: Argumenty na co???? 15.04.05, 16:50
                          ga3 pisze -
                          "A kto z was- tej niepokornej "opozycji" wystąpił z jakąkolwiek inicjatywą? Może się zapiszecie do komitetu obchodów 700 lecia/nikomu się nie odmawia/i spróbujecie realizować swoje pomysły?"
                          Otóż żaden pomysł nie będący autorstwa E-kipy nie ma szans na realizację.
                          Z prostej przyczyny. Tylko pomysły władz są najtrafniejsze i godne realizacji.
                          Zaakceptowanie "obcego" pomysłu jest niemożliwe, bo świadczyłoby o słabości władzy. Jak coś, lub ktoś może być lepszy od "najlepszego".
                          ga3 dobrze o tym wie, a "bajeruje", mentoruje.
                          Styl ga3, (dużo ogólnej, nic nie wnoszącej gadaniny,)kogoś przypomina.
                          Może to On.
                          • inferno_m Re: Argumenty na co???? 15.04.05, 21:08
                            Ja uważam, że brak postów z konkretnymi rozwiązaniami ich irytuje. A to,
                            dlatego że niewiedzą, czego mogą się spodziewać, po opozycji. Przecież nikt
                            teraz wam nie powie, jaki ma plan dla Piechowic, poczeka do wyborów i
                            przedstawi go mieszkańcom.
                            Mieliście już swój czas, najłagodniej jak tylko można określić – nie
                            sprawdziliście się.
                            Zachodnie uczelnie medyczne przysyłają swoich studentów do Polski, aby
                            zobaczyli niespotykane już u nich choroby i schorzenia, tak gminy z całej
                            Polski będą przysyłać samorządowców, aby zobaczyli jak nie powinien na
                            przykładzie Piechowic.
                            Może to ga3 pozwoli Ci zrozumieć, dlaczego tak przez was poszukiwanych postów
                            nie ma.
                            Mieliście 2 kadencje+ kawałek, i co?
                            I nic.
                            Szukacie głupszych od siebie, uważacie, że ktoś wam poda gotowe rozwiązania.
                            Zastanówcie się czasem i docencie przeciwnika.
                            • chester_74 Re: Argumenty na co???? 17.04.05, 02:58
                              Opozycja w postaci dwudziestoparolatka... daj mi przykład miasta w tym kraju
                              gdzie społeczeństwo zaufało młodemu i go wybrało.
                              • z.michalek Re: a jednak są tacy 17.04.05, 10:11
                                Karpacz-A.Pawluszek,zaszedł juz bardzo wysoko,a b.młody!
                                chester_74 twoim zdaniem piszący na forum to jedna wielka opozycja ,ma czele
                                której stoi młody działacz PIS-u? Gratuluję błyskotliwości tobie i twoim
                                pryncypałom!
                                A swoją drogą znasz ostatnie prognozy przedwyborcze? PIS prowadzi!
                                • chester_74 Re: a jednak są tacy 17.04.05, 15:32
                                  Zobaczymy za jakieś trzy lata jakie notowania będzie miał PiS :)
                                  • z.michalek Re: a jednak są tacy 17.04.05, 18:42
                                    Ale kto za te trzy lata będzie miał władzę niezależnie od notowań?PIS!
                                    A przecież to wedlug ciebie /a może was/najważniejsza sprawą jest zdobycie
                                    władzy,co w swoich postach bardzo wyraźnie akcentowaliście.
                                    A ponato;zadałeś pytanie,ja ci odpowiedziełem,dlaczego nie skomentowałeś swojej
                                    niewiedzy?
                              • inferno_m Re: Argumenty na co???? 17.04.05, 20:09
                                A wiesz chester_74 gdzie jest część dwudziestoparolatków z Piechowic?
                                A z tym co pozostali rozmawiałeś? Wiesz co myślą? Ja wiem.
                              • docent333 Re: Argumenty na co???? 18.04.05, 16:35
                                Ja też o jednym takim słyszałem. Nazywa się toto Warszawa i wybrali
                                Piskorskiego na Prezydenta, a chłopak nie miał jeszcze 30-tki. Ale my będziemy
                                brać przykład z antycznej Grecji, gdzie w Atenach na Aeropagu zasiadała geruzja.
                                • inferno_m Re: Argumenty na co???? 18.04.05, 17:11
                                  Do 60 daleko wielu z nas.
                                  Nie wiem jak mam rozumieć dyskusję na mój temat.
                                  Przecież różne ruchy były wykonywane dużo wcześniej.
                                  Jakie chester_74 masz obawy?
                          • mgr5 Re: Argumenty na co???? 15.04.05, 23:32
                            Też uważam,że ga3 należy do "ścisłego kierownictwa"i ma za zadanie
                            ukierunkowywać dyskusję.Przeszedł jednak pewną metamorfozę od
                            czasów"frustratów",nieco złagodniał , stara się być uprzejmy i ma bardzo dobre
                            o sobie mniemanie.
                            • inferno_m Re: Argumenty na co???? 15.04.05, 23:42
                              Moim zdaniem on jest kobietą. I to samicą alfa w kurniku.
                            • omega_7 Re: Argumenty na co???? 16.04.05, 10:35
                              Prawdopodobnie ga3 tutaj na forum szuka pewnej rekompensaty. Sformułowanie "ma za zadanie" sugerowałoby, że działa na zlecenie. ga3 działa raczej z własnej woli. Tu usiłuje wyrazić swoje zdanie, bo gdzie indziej, na przykład poprzez swoją podległość i brak odwagi nie może tego zrobić. Może tak poprawia sobie samopoczucie i usiłuje dowartościować. Ma dobre mniemanie o sobie, jak większość osób które są, lub były na kierowniczych stanowiskach.
    • inferno_m Migawki 17.04.05, 20:44
      A co to za migawki w POK-u?
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka