roman681 07.01.06, 11:15 co sądzicie o pracy naszych wspaniałych dzielnicowych? Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
krzysztof.jarzyna Re: dzielnicowi 07.01.06, 16:48 Dopuszczają do tego aby kryminaliści-recydywiści pałętali się bez nadzoru po ulicach. Wystarczy przejść się chodnikiem wzdłuż ulicy Żymierskiego aby usłyszeć na co i na kogo czeka zakapturzona młodzież. Może rewizja obszernych kieszeni przyniosła by rezultaty? Mamy radnych policjantów, jak widać o własne podwórko nie potrafią zadbać. Odpowiedz Link
ryszardochucki Re: dzielnicowi 07.01.06, 18:35 A co można zrobić? Bez nakazu nie przeszukasz gówniarza. Odpowiedz Link
roman681 Re: dzielnicowi 07.01.06, 22:31 ale wlepić mandat za picie piwa w miejscu gdzie wolno o czym policjznt radny powinien wiedzieć to są pierwsi.Dać im psa bo sami nie potrafią przeczytać co pisze w zezwoleniu które podpisał burmistrz Odpowiedz Link
roman681 Re: dzielnicowi 07.01.06, 22:33 a tak ogólnie .Kto wie kto jest twoim dzielnicowym? Odpowiedz Link
argos4 Re: dzielnicowi 08.01.06, 20:18 Mało tego miejscowi złodzieje nieżle sobie radzą przy takiej nie proobywatelskij postawie ,, naszych policjantów,,Pisząc naszych mam na myśli dzielnicowego i radnego celowo nie nazywając ich po imieniu bo by mnie chyba skręciło.Mandaty rzekomo na wezwanie szybciutko wypisują i zresztą za jakie wielkie wykroczena niemal przestępsto!.Tylko jak człowieka okradną to na wielmożną władze trzeba czekac kilka godzin aż raczą przyjechac .Przyjechac i to po co!Żeby w dzwiach oznajmic cytuję ,,za jakieś dwa tygodnie dostanie pan decyzje o umorzeniu śledztwa,,Budujące prawda.Nawet miejsce zdarzenia niechętnie oglądają bo po co,pies?-cytuję,,eeeeeeeeeeeeetam gdzie teraz panu po takim czasie pies trop znajdzie ,pogoda się zmieniła i wogóle,, A może oni celowo tak opóżniają interwencję żeby dac czas przestepcą?.Na koniec odjeżdżają z dziwnym uśmieszkiem na twarzy a człowiekowi płakac sie chce bo i od ,,władzy,, dostał kopniaka .No i co mamy sądzic o takiej policji.Dla uściślenia dodam ,że obaj ,,nasi,, byli RAZEM na służbie i RAZEM też odjechali pomagac obywatelom-tylko KTORYM??? Napisałbym jeszcze tylko szkoda nerwów. Odpowiedz Link
niepozorna Re: dzielnicowi 09.01.06, 12:52 Mhmhm.. Podczas wakacji byłam świadkiem pewnego incydentu w parku obok OSP, gdzie miała miejsce legalna libacja. Tak, tak LEGALNA ! Spacerujący po parku szanowny Pan Dzielnicowy nie zwrócił uwagi na spożywanie w miejscu publicznym alkoholu przez uraczonych trunkiem panów. Powiedział tylko "Panowie pijcie, tylko spokojnie ma tu być" I nie dziwię się ludziom, którzy unikają takich miejsc w godzinach wieczornych.. Odpowiedz Link
irys20 Re: dzielnicowi 09.01.06, 16:35 Warto dodać ,że to nie pierwszy i nie ostatni raz kiedy taka sytuacja miała miejsce. Pan O chyba nie do konca zdaje sobie sprawę z zakresów swoich obowiązków. Z tego co słyszałam to Jego ostatnie wystąpienie w gimnazjum to po prostu parodia. Odpowiedz Link
roman681 Re: dzielnicowi 14.01.06, 23:54 A może sami dzielnicowi skoro czytają forum a jeśli nie to na pewno wiedzą o jego istnieniu sami się wypowiedzą.Przecież to Oni mają utrzymywać kontakt z ludżmi.Jeśli jest inaczej to ich praca mija się z celem bo ludzie nie będą chcieli z Nimi rozmawiać. Odpowiedz Link
chester_74 Re: dzielnicowi 09.01.06, 16:36 Jakoś nie zauważyłem aby wieczorem i wczesnym rankiem ludziska się tam ze swoimi pupilami bali wchodzić... włażą i "srają tymi psami"(Dzień Świra)gdzie popadnie;) Odpowiedz Link
alif5 Re: dzielnicowi 15.01.06, 10:59 roman681 napisał: > co sądzicie o pracy naszych wspaniałych dzielnicowych? Właśnie znależli sobie nowe zajęcie:ochrona dobrego imienia E..... ,a to co dzieje się na mieście obchodzi ich już znacznie mniej.Jeżeli ci panowie szukają zajęcia to proszę bardzo: -wyłapać osoby wyrzucające gruz i śmieci do rowów,lasów na pola -opanować rozboje i pijaństwo na mieście -zatrzymać tych wspaniałych młodzieńców w swych gruchotach szalejących po ulicach i podpitych kierowców ,którzy nie boją się niczego -popatrzyć co u niektórych wylatuje z kominów i dlaczego to tak śmierdzi -zwrócić więcej uwagi na ulicę Cmentarną,nie zawsze z wiadomych powodów jest tam łatwo przejechać,ale policja 100 metrów dalej woli łapać na radar niż reagować na łamanie prawa przez budowlańców.A tak nawiasem czy oni mają pozwolenie na zajęcie drogi publicznej i parkingu przy cmentarzu? To tyle co spontanicznie wpadło mi do głowy,a że widać dzielnicowi interesują się forum to może zareagują na moje propozycje. Odpowiedz Link
roman681 Re: dzielnicowi 15.01.06, 21:09 nie mają na to czasu.W samochodzie jest ciepło a na dworze mróz.A tak między nami toco dwóch panów policjantów może zrobić dla Piechowic Michałowic Górzyńca Piastowa czy PakoszowA. Odpowiedz Link
czubb.1 Re: dzielnicowi 16.01.06, 10:30 I na dodatek większość czasu spędzając w komisariacie w Cieplicach. Zasługi jednego z dzielnicowych sa tak duże,że dostal nawet nagrode komendanta.Ciekawe czy dostał by nagrode ze swojej dzielnicy. Odpowiedz Link
ryszardochucki Re: dzielnicowi 16.01.06, 18:51 Ja uważam że osoba któa jest policjantem dzielnicowym w swoim okręgu wyborczym (tak to trzeba traktować, bo okręg można sobie wybrać) nie powinna w nim sprawować funkcji. Powinna być przeniesiona gdzie indziej, np. do Cieplic os.XX-lecia. Powinno się to wszytko odbywać poza wszelkim podejrzeniem. Ja niczego nie sugeruję, ale taki zapis by się przydał. Odpowiedz Link