Dodaj do ulubionych

Do tych co właśnie emigrują

27.08.04, 21:09
Ostatnio dowiedziałem się o ofercie LOT-u dla emigrantów do Kanady. Bilet
Kraków-Toronto , cena 2250 zł można zabrać 3 sztuki bagażu - waga do 32 kg
każda plus bagaz podręczny do 5 kg. Oferta dotyczy tylko wyjazdów
emigracyjnych. Może ktoś wie czy inne linie lotnicze mają podobną ofertę a
może lepszą? Z góry dzięki za info.
Obserwuj wątek
    • luanaa Re: Do tych co właśnie emigrują 27.08.04, 22:11
      A czy z Polski lataja samoloty innych lini lotniczych niz LOT?

Pozdrawiam
      • momo16 Nie. Bezposrdnio z Polski lata tylko LOT... 27.08.04, 22:35
        ...i to tylko do Toronto. Czasem w sezonie lataly do Edmonton, ale z tego co
        wiem juz nie lataja sad
        • dradam1 Re: Nie. Bezposrdnio z Polski lata tylko LOT... 27.08.04, 22:58
          najtaniej zwykle wychodzi leciec do Kanady z Berlina lub Amsterdamy. Wiec jak
          dla kogos to nie robi roznicy to polecam wlasnie te opcje.

Choc moze akurat LOT miec jakas szczegolna oferte (bo lataja na pusto wiec
          obnizaja cene w jedna strone, na jesieni zwykle POlacy wracaja z Kanady, co
          jest zrozumiale). Nie radze przylatywac do Kanady pozniej niz w padzierniku czy
          gora listopadzie, bo szok termiczny moze byc okropny. Jak wyyjezdzalismy z
          Polski to bylo plus 20 stopni, a w Saskatoon czekalo na nas pol metra sniegu i
          minus 25 stopni (ktore w ciagu 2 tygodni spadlo o dalsze 17 stopni C).

Pozdrawiam

dradam1
          • kveldulv Re: Nie. Bezposrdnio z Polski lata tylko LOT... 28.08.04, 16:00
            Najlepszy jest wlasnie bilet 'emigracyjny' LOTu. Jest tanszy nie standardowe,
            wazny tylko z wiza imigracyjna, mozna wiecej bagazu zabrac - no i tylko w jedna
            strone. Poza tym oczywiscie lot jest bezposredni, wiec nie ma co sie bawic w
            przesiadki. Sam tak lecialem i uwazam, ze jest to najlepsze rozwiazanie.
            • polar_khan Re: Nie. Bezposrdnio z Polski lata tylko LOT... 02.09.04, 21:44
              Wszystkie firmy lotnicze Oprocze Charterowych oczywiscie pozwalaja na limit
              bagazu 2X32Kilo(lub 70lbs jak kto woli) Takze LOT ci daje Extra 32KG. Co do
              ceny jest ona w jedna strone? Czy w Obydwie? No i oczywiscie kiedy chcesz
              leciec. I skad dokad. Czasami warto jest zobaczec inne strony internetowe. I
              nawet te 32Kg mozna zaplacic powiedzmy jesli bilet jes o wiele tanszy. No i czy
              sam/sama lecisz czy z dziecmi?
              • polar_khan Re: Nie. Bezposrdnio z Polski lata tylko LOT... 02.09.04, 21:46
                polar_khan napisał:

> Wszystkie firmy lotnicze Oprocze Charterowych oczywiscie pozwalaja na limit
                > bagazu 2X32Kilo(lub 70lbs jak kto woli) Takze LOT ci daje Extra 32KG. Co do
                > ceny jest ona w jedna strone? Czy w Obydwie? No i oczywiscie kiedy chcesz
                > leciec. I skad dokad. Czasami warto jest zobaczec inne strony internetowe. I
                > nawet te 32Kg mozna zaplacic powiedzmy jesli bilet jes o wiele tanszy. No i
                czy sam/sama lecisz czy z dziecmi?

Jak pisalem:
                pozwalaja na limit bagazu 2X32Kilo(lub 70lbs jak kto woli) Chodzi mi o trasach
                Europa-->USA/Canada i z powrotem bo w Europie jest inny system bagazowy
      • marekd65 Re: Do tych co właśnie emigrują 29.08.04, 09:24
        Ja osobiście nie mam o LOT dobrego zdania. Dużo lepsze jest KLM a najtaniej
        leciałem CANADA 3000, niestety tylko do Duesseldorfu z Toronto za 330 CAN$
        • starypierdola To teraz wiem czemu Canada 3000 zbankrutowala! 02.09.04, 23:29
    • dzikusa Re: Do tych co właśnie emigrują 06.09.04, 02:28
      Cena wydaje sie bardzo atrakcyjna. Nawet jesli dostaniesz lepsza z
      Amsterdam czy Berlina to koszta dojazdu tam pochlona Ci roznice,
      a tylko sie nameczysz dodatkowymi polaczeniami.
      LOT nadal cieszy sie bardzo dobra opinia jesli chodzi o obsluge
      i zarcie.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka