15.08.05, 10:46
Mam pytanie do tych, ktorzy uzywaja irygatora.Czy mozecie mi jakis polecic
jest ich tyle ,ze nie moge sie zdecydowac.I napiszcie koszt tego cacka, bo na
razie spotkalam sie z tymi w okolicach 300 pln.Z gory bardzo dziekuje i
pozdrawiam.
Obserwuj wątek
    • indian-summer Re: Irygator 15.08.05, 12:41
      tez zastanawiam sie nad kupnem. z tego co sie orientuje to za mniej niz 270 zl.
      nie kupi sie irygatora, chyba ze na allegro lub w Stanach.
      tu mozesz zobaczyc info o irygatorze oral-b:
      www.oralb.com/pl/products/product.asp?tid=products&sub=power&cid=power&pid=irygator

a tu cennik z katalogu wysyłkowego:
      www.oralb.com/pl/wheretobuy/katalog_wysylkowy.pdf
      jesli ktos moze jakis polecic, to tez chetnie poczytam smile
      pzdr 4u all smile
      • lana82 Re: Irygator 15.08.05, 15:40
        czy ten irygator musi uzywac kazdy kto nosi aparat staly czy tylko kto chce, czy
        jest on konieczny?
        • indian-summer Re: Irygator 15.08.05, 16:27
          oczywiscie ze nie trzeba go uzywac!! jak ktos ma nadprogramowe ~~300 zl, to
          moze kupic. po prostu ulatwia pozbycie sie resztek jedzenia z miejsc trudno
          dostepnych dla szczoteczki.
          ja zawsze uzywalam nitki dentystycznej. ale teraz jak mam aparat, to bawienie
          sie nitka wcale nie jest zabawne uncertain i zajmuje mi pół godziny uncertain
          dlatego pomyslalam o zakupie irygatora.
      • iwonka.buziaczek Re: Irygator 15.08.05, 17:43
        Hexe to mnie zaskoczylas.Nie myslalam, ze na allegro bedzie az tak tani smile
        Dzieki bardzo za podpowiedz.Pozdrawiam
    • hexe25 Re: Irygator 15.08.05, 16:47
      po dwóch miesiącach noszenia aparatu zdecydowałam się na kupno irygatora. zapłaciłam 75zł kupując na allegro. jest nowy, niemieckiej firmy LIFETEC MUNDDUSCHE. a teraz widziałam nawet po 60zł indifferent no ale jak kupowałam ten, to tańszych nie było. w każdym razie - dobry ten wynalazek, bo nie muszę już siedzieć z wykałaczką i wydziubywać resztek jedzenia, którego nie mogłam wyciągnąć szczoteczką wink
      • lana82 Re: Irygator 15.08.05, 21:51
        i ile czasu trwa teraz u ciebie wymycie dobrze zębow po jedzeniu juz jak masz
        ten irygator, ile minut?
        • hexe25 Re: Irygator 16.08.05, 08:24
          woda przez irygator leci ok 5 min (w zależności od ciśnienia 5min do 10min), ok. 5min szczotkowanie, plus ok. 1min. płyn do płukania. wychodzi ok. 11min smile
          • lana82 Re: Irygator 16.08.05, 10:31
            dzieki za odpowiedz a porownywalnie wczesniej trwalo wszystko 30 min? tak?
            • hexe25 Re: Irygator 16.08.05, 13:31
              na samym początku (pierwsze 2-3tygodnie) zgadza się, aż 30 min! potem trwało to 15-20 (razem z siedzeniem i dziubaniem wykałaczką w paszczy wink) a teraz tylko te trzy rzeczy zajmują niecałe 15 min smile jeśli macie kasiorkę (i nie żałujecie wydać) to polecam irygator, jak macie trochę mniej kasiorki i chcecie kupić, to na allegro, bo w sklepach chyba taniej niż 200zł to się nie kupi.
    • koniec84 Re: Irygator 13.09.05, 03:45
      Kilka miesiecy temu rowniez bylem zafascynowany tym urzadzeniem.Do czasu az je
      kupilem i wtedy mina mi zrzedla.Kupielm je w Usa.Koszt okolo 50$.Moge dodac ze
      byl to irygator Waterpik jeden z lepszych na rynku i najlepszy model z oferty
      tej firmy.Niestety okazal sie on bardzo niepraktyczny.Przed zakupem wyobrazale
      sobie ze bede czyscil swoje zabki podobnie jak robi to stomatolog-
      ultradzwiekiem.Cisnienie w irygatorze jest bardzo duze strumien wody rowniez co
      powoduje ze woda lub plyn do plukania rozpryskuja sie gdzie popadnie.Kilka dni
      pozniej wlozylem to cudowne urzadzenie do opakowania i zwrocilem do sklepu.
      • hexe25 Re: Irygator 13.09.05, 11:10
        owszem, woda lub płyn rozpryskuje się gdzie popadnie, jeśli strumień jest nastawiony na maxa. a przeciez końcówki mają pokrętełka do regulacji ciśnienia. na początku tez miałam problem, ale jak pokrętło ustawiłam na połowie lub na min, to po paru dniach było ok i jak do tej pory jestem zadowolona smile
        • indian-summer Re: do hexe25 13.09.05, 11:41
          Hexe25, a powiedz proszę u którego allegrowicza kupiłaś swój irygator??
          Bo jak widzę jesteś zadowolona, więc może i ja się skuszę na zakup.
          Szczególnie, że cena atrakcyjna smile

pzdr.
          • hexe25 Re: do indian-summer 13.09.05, 15:10
            kupowałam u pana o nicku PRAISTON. z tego co widzę to na razie nie ma w swojej ofercie irygatorów. ale zawszemożna napisac do niego i zapytać/poprosic o wystawienie, albo poczekać na inne - tańsze (widziałam u kogoś innego po 60zł, ale w tej chwili tez nie widzę, żeby były)
    • ewik2005 Re: Irygator 14.09.05, 11:16
      Hej!
      Nosze aparat od 5 miesięcy i również zastanawiałam się nad zakupem tego
      urządzenia. Na razie radzę sobie z nićmi dentystycznymi OralB, przeznaczonymi
      dla osób noszących aparaty, mosty itp.
      Mają one sztywną końcówkę, więc łatwiej nimi manewrować, grubszą część, którą
      łatwo wyczyścić przerwy między zębami no i ok. 20 cm standardowej grubości nici.
      Polecam.
      Przy okazji. Jak znajdziecie atrakcyjną ofertę dot. irygatora na allegro,
      dajcie znać. dzięki.
      • hexe25 Re: Irygator 17.09.05, 08:44
        Taaa, ja też mam te nici i leżą sobie w pudełeczku. Owszem mogę wyczyścić przestrzenie tylko na dole i to tylko kawałeczek, bo nie przecisnę ich do góry sad
        A co do irygatora, to tu jest za 80zł
        www.allegro.pl/show_item.php?item=64321360
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka