Dodaj do ulubionych

ZAKŁADAM APARAT !!!

04.06.06, 14:36
Witam!
14 czerwca zakładam aparat. Proszę Was o opinie, rady i kilka słów jak
dajecie sobię radę z Waszymi cackami...
Bardzo się denerwuję jak to będzie, czy będzie bardzo boleć,czy nie będę
seplenić? Zakładam na razie tylko na górze, na dole dopiero za jakieś 6
miesięcy.
Im bliżej terminu tym częściej się zastanawiam czy dobrze robię. Ale w
chwilach zwątpienia wmawiam sobie, że za jakieś dwa latka będę świeciła
pięknymi, prostymi ząbkami... smile
Napiszcie jakie były Wasze pierwsze odczucia.
Pozdrawiam serdecznie smile
Obserwuj wątek
    • heca5 Re: ZAKŁADAM APARAT !!! 04.06.06, 15:06
      Coś Ty! Efekty będa widoczne juz pewnie po dwoch miesiacach! Warto, naprawde warto big_grin
    • pigulka1 Re: ZAKŁADAM APARAT !!! 05.06.06, 09:10
      Ja jestem świżo po założeniu aparatu, bo założyłam 31 maja(czyli niecały
      tydzień temu). Pierwsze kilka dni - koszmar, nie dałam rady nic zjeść, tylko
      budynie i jogurty, kanapki pokrojone na sto kawałków, chleb bez skórki i biały
      serek, żeby jak najmniej gryźć. A od wczoraj...rewelacja..... mogę jeść
      normalnie, tylko po każdym posiłku biegam myć moje nowe zęby. No i powoli moje
      policzki i język się też przyzwyczajają, bo przez kilka dni kaleczyłam sobie
      wszystko zamkami, a już od wczoraj nie czuję żadnego dyskomfortu. Trochę
      jeszcze nie mogę się przyzwyczaić do układania warg pray mówieniu, ale nie
      seplenię, tylko czasami gdzieś mi niewygodnie, ale to nie boli tylko tak
      troszkę przeszkadza. I ciagle myślę, że warto, bo w końcu na zdjęciach będę
      mogła uśmiechać się pełnym garniturem zębów, a nie jak dotychczas, chować moje
      krzywizny. Już teraz byłam na małej imprezie i na każdym zdjęciu mam uśmiech od
      ucha do ucha, i wszędzie widać mojego metalowca. Ale to chba nie jest wstyd, że
      sie dba o siebie, większym wstydem jest mieć powykrzywiany uśmiech. Pozdrawiam
      i życzę wytrwałości. Ja już chyba powoli się zaprzyjaźniam z moim nowym
      wyglądem....
      • magda8817 Re: ZAKŁADAM APARAT !!! 05.06.06, 22:40
        Witaj, nie masz się czego bać ja mam aparat już równy tydzień. Zakładanie
        trwało długo ale nie bolało specjalnie, może momentami- ale ani jednej sekundy
        nie żałowałam że założyłam to cudeńko- kryzys jest w pierwszych 3 dniach gdy
        sie budzisz i tak starsznie cie wszytsko boli teraz zreszta tez boli i nadal
        mam problemy z jedzeniem ale jest coraz lepiej
    • wisienka-w-likierze Re: ZAKŁADAM APARAT !!! 16.06.06, 19:51
      hej imienniczko wink
      Mnie bolało tylko na początku. W ogóle kiedy założono mi aparacik, jakoś
      "dziwnie" mi się usta układały ;D Nie mogłam ich domknąć (no, przesadzam - takie
      miałam odczucie po prostu). Ale kiedy zobaczyłam aparta w lustrze - jeszcze w
      gabinecie, tak strasznie mi się spodobał, że jadąc do domu, po prostu
      szczerzyłam zęby do wszystkich w autobusie wink Serio smile Byłam w niebowzięta, że
      wreszcie się zdecydowałam!
      W domu urwałam 24 cm z papierowego centymetra z Castoramy (w Ikei też takie są),
      przykleiłam do magnetycznej tablicy i w każdą "miesięcznicę" zamalowuję jeden
      centymetr. Zamalowałam już 8! Do prościutkich ząbków jeszcze 16 wink Czas leci,
      leci, a zęby się prostują! Nie żałowałam ani chwili! Oczywiście, nie mogę się
      doczekać zdjęcia aparatu, ale... już 8 miesięcy za mną ;P Tak się pocieszam wink
      Za 3 tygodnie zamaluję kolejny centymetr... smile))

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka