Witam,
bylem tam dzis na "orientacyjnej" wizycie
Kilka uwag:
1.Czy ktos sie leczy u dr Kamili Borek?
2.Przynioslem wczesniej zrobione zdjecie panoramiczne (gdzie indziej).Za wykonanie odciskow + poinformowanie mnie jak wyglada leczenie- 100 PLN -normalnie?
3.Kiedys,za młodu (sic!)-teraz mam 28l.,mialem usuwana piatkę na dole.Wg niej zeby na dole przesunely sie w kierunku tej "dziury",i dolne jedynki nie pokrywaja sie z gornymi.Mam wszystkie cztery "ósemki".Wg niej mam dosyc dlugi łuk,i zeby ustawic zęby trzeba wyrwac dwie "czworki" z prawej i jedna z lewej...
Jestem laikiem,ale wydawalo mi sie ze sa mniej inwazyjne metody.Oczekiwalem,ze moze trzeba bedzie wyrwac ósemki...
Generalnie chodzi mi o to ze troche szkoda wyrwac 3 zdrowe zeby (chodze do dentysty na kontrole co pol roku,i wszystko (ponoc

mam wyleczone).
Proponowane leczenie to zwykly aparat metalowy na dol,i szafirowy(?) na gore.Mi tam wizerunek "metalowej geby" nie przeszkadza.
Ceny:1500 za metal i 2250 za szafir.Wizyty co miesiac po 100 PLN,przez 2 lata (+.-);potem jakis drucik na dolna szczeke i aparat na noc na gore.Jak to sie ksztaltuje na tle innych gabinetow,bo w necie ciezko znalezc cenniki i porownac...?
Ogolnie odnioslem dobre wrazenie,doktor byla cierpliwa,wszystko wyjasnila

Martwi mnie tylko jej wiek,ok.30-32...(doswiadczenie?) Ogolnie,takie me watpliwosci...
Czy ktos pomoze mi je rozwiac?

Czy ewentualnie inne adresy ortodontow zeby sie skonsultowac?
Gdyby ktos mial takowe,to zeby nie smiecic forum : macs1980@o2.pl
Bede wdzieczny za odzew.
Pozdrawiam.
M.