sibeliuss 10.04.07, 22:21 Każdy wie, że jest niezbędna. Terminów rozpoczęcia budowy było już wiele, wszystkie minęły. Czy trzeba blokady ulic, aby ktoś zauważył, że tranzyt przez Stargard jest delikatnie mówiąc uciążliwy? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
sibeliuss Re: Obwodnica 10.04.07, 23:12 kasiulek_nr1 napisała: > Jedna jest już w budowie... Policz, ile to trwa i na jakim jest etapie. Odpowiedz Link Zgłoś
buka007 Re: Obwodnica 10.04.07, 23:14 tak, to obłęd, najpierw latami własciciele gruntów (a raczej brak odpowiedniej ustawy) blokowali jej budowę, a teraz Bóg raczy wiedzieć co ją znowu opóznia Odpowiedz Link Zgłoś
sibeliuss Re: Obwodnica 10.04.07, 23:19 Musi być dokończona do 2009 r. Do 2015 ma być przebudowana trasa aż do Bydgoszczy. Odpowiedz Link Zgłoś
buka007 Re: Obwodnica 10.04.07, 23:23 > Do 2015 ma być przebudowana trasa aż do Bydgoszczy Taaa.. to nic nowego, trasa do Bydgoszczy jest ciągle w przebudowie, kto tam jeździ, ten wie - to koszmar! Tranzyt do krajów nadbałtyckich . Odpowiedz Link Zgłoś
buka007 Re: Obwodnica 11.04.07, 06:56 Aha! Uchyliłeś rąbka tajemnicy :) Ale czym? Jeżdżeniem do Bydgoszczy?? :)) Odpowiedz Link Zgłoś
dmj1 Re: Obwodnica 11.04.07, 11:33 sibeliuss napisał: > Ja się tym zajmuję zawodowo :) Mam nadzieję, że emotka jest uzasadniona bo w przeciwnym wypadku oznaczałaby Twoją zupełną ignorancję w temacie. Wywołując ten wątek warto było najpierw sprawdzić terminy realizacji i oddania do użytku inwestycji, o ile mi wiadomo 29.04.2007 jeszcze nie minął i na ten dzień przypada termin zakończenia robót. darek Odpowiedz Link Zgłoś
buka007 My tu wszyscy ignoranci w temacie :) 11.04.07, 12:53 No ale to znaczy, ze 30.04 bedziemy pędzić nową obwodnicą :) Trzymamy za słowo Odpowiedz Link Zgłoś
dmj1 Re: My tu wszyscy ignoranci w temacie :) 11.04.07, 16:10 buka007 napisała: > > No ale to znaczy, ze 30.04 bedziemy pędzić nową obwodnicą :) > Trzymamy za słowo Nie. To jak podałem termin zakończenia budowy a nie termin przekazania do eksploatacji, ten o ile dobrze pamiętam mija w połowie roku i dotyczy jednej jezdni. Jednocześnie rozpoczyna się budowa II etapu inwestycji: węzeł Lipnik - węzeł Święte (przecinającej miasto pomiędzy Pyrzyckim a Kluczewem), który obejmował będzie również budowę 2giej jezdni do obwodnicy Kobylanki i Morzyczyna. Całość prac ma zakończyć się w 2009. darek Odpowiedz Link Zgłoś
sibeliuss Re: My tu wszyscy ignoranci w temacie :) 11.04.07, 21:05 Należy mieć nadzieję, że rozwiązany zostanie problem budowy 2 jezdni w Kobylance. Odpowiedz Link Zgłoś
sibeliuss Re: Obwodnica 11.04.07, 21:04 Zanim mnie ukrzyżujesz napisz wyraźnie - jakie prace mają być zakończone do 29 kwietnia 2007 roku. Odpowiedz Link Zgłoś
dmj1 Re: Obwodnica 11.04.07, 22:52 sibeliuss napisał: > Zanim mnie ukrzyżujesz napisz wyraźnie - jakie prace mają być zakończone do 29 > kwietnia 2007 roku. Piszę wyraźnie a właściwie cytuję za GDDKIA: ZAKRES ROBÓT (tenże ma być planowo zakończony do wspomnianej daty 29.04.2007) Długość całego odcinka objętego budową wynosi 10 km, w tym droga główna: 8.8 km i łącznica nr 4: 1,2 km. Zakres robót: część drogowa - budowa drogi głównej o długości 8.772 m - przebudowa 1.397 m dróg bocznych krzyżujących się z trasą obwodnicy - korekta trasy istniejącego ciągu pieszo - rowerowego - budowa odwodnienia - kanalizacja deszczowa wraz z przepustami - budowa zbiorników odparowujacych, separatorów i osadników - budowa oświetlenia drogowego - budowa ekranów akustycznych część mostowa - budowa węzła drogowego typu WB - 'Motaniec' (wiaduktu WD1 wraz z łącznicami nr 1, nr 2, nr 3) - budowa węzła drogowego typu WB - 'Lipnik' (wiaduktu WD5 wraz z łącznicami nr 4, nr 5, nr 6) - budowa wiaduktów drogowych: WD2, WD3, WD4 - budowa dwóch przepustów gospodarczych część branżowa - przebudowa napowietrznych linii energetycznych 220 KV, 110 kV, 15 kV i 0,4 kV - przebudowa kablowych linii telekomunikacyjnych - przebudowa podziemnych linii gazowych w/c i s/c - przebudowa kanalizacji tłocznej - przebudowa kanalizacji sanitarnej - wykonanie zespołu obiektów podczyszczania ścieków opadowych darek Odpowiedz Link Zgłoś
sibeliuss Re: Obwodnica 11.04.07, 22:58 Ok, nie zrozumieliśmy się, zatem według Twojej wersji masz rację. dla mnie zadanie zakończy się dopiero po zakończeniu pełnej przebudowy również na terenie Powiatu pyrzyckiego. Odpowiedz Link Zgłoś
dmj1 Re: Obwodnica 11.04.07, 23:43 sibeliuss napisał: > Ok, nie zrozumieliśmy się, zatem według Twojej wersji masz rację. dla mnie > zadanie zakończy się dopiero po zakończeniu pełnej przebudowy również na tereni > e > Powiatu pyrzyckiego. A co ma być na terenie powiatu pyrzyckiego? Omawiana inwestycja nie wkracza na teren tegoż powiatu, chyba że masz na myśli budowę nowej S3 ale nie ma to żadnego związku z tematem wątku. Reasumując, 1 częścią jedno-jezdniową obwodnicy pojedziemy jeszcze w tym półroczu, w całości ominiemy centrum jadąc z z/do kier. Bydgoszcz dopiero w 2009. darek Odpowiedz Link Zgłoś
sibeliuss Re: Obwodnica 11.04.07, 23:55 > Reasumując, 1 częścią jedno-jezdniową obwodnicy pojedziemy jeszcze w tym > półroczu, w całości ominiemy centrum jadąc z z/do kier. Bydgoszcz dopiero w > 2009. Dokładnie tak. Dla mnie to będzie data zakończenia prac. ps. liczę, że będziesz stałym uczestnikiem tego forum, zapraszam. Odpowiedz Link Zgłoś
buka007 Re: Obwodnica 12.04.07, 07:43 To gdzie ta obwodnica, czy tez jej część, która ma być oddana w 2007 się konczy?? Jeśli centrum ominiemy w 2009 to w 2007 wjedziemy z obwodnicy do miasta?? NIc nie rozumiem. Mozna to gdzies obejrzec? (Tzn plany, czy projekt) > Reasumując, 1 częścią jedno-jezdniową obwodnicy pojedziemy jeszcze w tym > półroczu, w całości ominiemy centrum jadąc z z/do kier. Bydgoszcz dopiero w > 2009. Odpowiedz Link Zgłoś
dmj1 Re: Obwodnica 12.04.07, 09:08 buka007 napisała: > To gdzie ta obwodnica, czy tez jej część, która ma być oddana w 2007 się > konczy?? Jeśli centrum ominiemy w 2009 to w 2007 wjedziemy z obwodnicy do > miasta?? NIc nie rozumiem. Mozna to gdzies obejrzec? (Tzn plany, czy projekt) W tym półroczu ma być oddana I część projektu obejmująca obwodnicę Kobtlanki i Morzyczyna, kończącą się na węźle w Lipniku wiaduktem nad obecną 10. II etap obejmuje - finalne zakończenie w 2009 ( ściśle nie ustalone bo przetarg się jeszcze nie odbył): - budowę dwujezdniowej obwodnicy centrum, tzw. południowej obwodnicy miasta, łącznie 13km, od wezła w Lipniku do m-ci Święte, przecinajaącej miasto tuż za os. Pyrzyckim - dobudowanie 2-giej jezdni do I części projektu, czyli oddanej już w tym półroczu obwodnicy Kobylanki i Morzyczyna www.gddkia.gov.pl/article/informacje/archiwum_2006/article.php/id_item_tree/5b17b92ffc316ed672bcd5a223c53944/id_art/4fdb6eb8924acc7cb1bb22712fb72fdc www.iue.pl/?load=inwestycje&id=2 www.skyscrapercity.com/showthread.php?t=181632&page=6 darek Odpowiedz Link Zgłoś
buka007 Re: Obwodnica 12.04.07, 10:26 dmj1 napisał: > II etap obejmuje - finalne zakończenie w 2009 ( ściśle nie ustalone bo przetarg > się jeszcze nie odbył): No, to jak przetarg jeszcze sie nie odbył, to jest to raczej optymistyczna wersja. Odpowiedz Link Zgłoś
dmj1 Re: Obwodnica 12.04.07, 10:45 buka007 napisała: > No, to jak przetarg jeszcze sie nie odbył, to jest to raczej optymistyczna > wersja. Na całość inwestycji są już przyznane środki z harmonogramem na odp. etapy. Kończy się etap wykupu i wywłaszczania najbardziej "chciwych" włascicieli gruntów. Do tego zmiana prawa, zgodnie z którym wykonawca sam przedstawia projekt inwestycji znacznie przyśpiesza tempo całości. Jeśli przetarg na projekt i wykonastwo wygra NCC, czego mu bardzo życzę terminy nie powinny być zagrożone tak jak przy I etapie, gdzie od chwili wejscia NCC ( po plajcie pierwotnego wykonawcy) wszystko idzie zgodnie z planem. darek Odpowiedz Link Zgłoś
buka007 Re: Obwodnica 12.04.07, 12:20 bardzo wyczarpująca odpowiedź, darku :) Może wiesz, czy znany jest już termin przetargu?? Odpowiedz Link Zgłoś
dmj1 Re: Obwodnica 12.04.07, 13:05 buka007 napisała: > Może wiesz, czy znany jest już termin przetargu?? Nie wiem, w przytoczonych linkach pojawił gdzieś się termin, w IIkw. br przetarg powinien być rozstrygnięty. darek Odpowiedz Link Zgłoś
buka007 Re: Obwodnica 29.05.07, 09:24 no i jak sprawy sie maja, czy roboty zakonczono w terminie (29.04)?? Odpowiedz Link Zgłoś
dmj1 Re: Obwodnica 29.05.07, 12:42 buka007 napisała: > no i jak sprawy sie maja, czy roboty zakonczono w terminie (29.04)?? Źle się mają. Chciałem być optymistą ale się nie udało. Nie ma nawet wierzchniej warstwy jezdnej. :-(((((((((((((((( darek Odpowiedz Link Zgłoś
buka007 Re: Obwodnica 29.05.07, 13:00 no to pięknie... a wiadomo z jakiej przyczyny to opóźnienie? domyslam sie, ze przetarg tez jeszcze nie rozpisany?? Odpowiedz Link Zgłoś
dmj1 Re: Obwodnica 29.05.07, 13:58 buka007 napisała: > no to pięknie... a wiadomo z jakiej przyczyny to opóźnienie? Hmm. jak nie widaomo o co chodzi to zapewne chodzi ... wiadomo, o co. > domyslam sie, ze przetarg tez jeszcze nie rozpisany?? Akurat to ( o ile pytasz o 2-gą część inwestycji) jest zrobione i to wg mnie na sensownych zasadach: www.gddkia.gov.pl/article/oddzialy/gddkia_szczecin/zamowienia_publiczne/powyzej_60_000_eur//index.php? pr25_x=0&pr25_menu=przetargi_pokaz&pr25_przetargi_range=&pr25_przetargi_type=&pr 25_przetargi_law=&pr25_przetargi_id=5707&futix=-14684000 pozdrawiam, darek Odpowiedz Link Zgłoś
maggy76 Re: Obwodnica 29.05.07, 15:56 Zaraz, zaraz w/g informacji ze strony GDDiA wynika, ze został ogłoszony nowy przetarg. Odpowiedz Link Zgłoś
dmj1 Re: Obwodnica 29.05.07, 17:55 maggy76 napisała: > Zaraz, zaraz w/g informacji ze strony GDDiA wynika, ze został ogłoszony > nowy przetarg. O nowym właśnie wspomniałem, obejmuje II etap inwestycji. O innym mi nie wiadomo, proszę o odp. link źródłowy. darek Odpowiedz Link Zgłoś
debest3 Re: Obwodnica 29.05.07, 18:41 ja na waszym miejscu to raczej bym sie modlił zeby tej obwodnicy nie budowała firma Strabag ,bo poprawianiom usterek nie będzie końca Odpowiedz Link Zgłoś
maggy76 Re: Obwodnica 30.05.07, 08:55 Hej Darek, Z tego co wyczytałam na podanej przez Ciebie stronie wynika, ze pierwszy przetarg został uniewazniony: Termin składania wniosków o dopuszczenie do udziału w przetargu II odcinka Lipnik", "Osiedle Pyrzyckie", "Święte - minał 25/05/2007. Ale postępowanie było obarczone wadą i zostalo uniewaznione. Podstawa prawna unieważnienia - art. 93 ust. 1 pkt 7 ustawy Pzp. Ogłoszono więc nowy przetarg na budowe tego odcinka. Termin składania wniosków o dopuszczenie do udziału mija: 18/06 /2007. Pozdrawiam Maggy Odpowiedz Link Zgłoś
dmj1 Re: Obwodnica 30.05.07, 11:44 maggy76 napisała: > Hej Darek, > Z tego co wyczytałam na podanej przez Ciebie stronie wynika, ze pierwszy > przetarg został uniewazniony.... Tak tak ale jeśli ja wszystko dobrze rozumiem, bo zasdniczo mamy problem z niezakończoną inwestycją I etapu, to tu nie było nowego przetargu na dokończenie inwestycji, NCC najzwyczajniej w świecie nie dostała kolejnej transzy pieniedzy na finalizacje inwestycji i sobie poczekamy. darek Odpowiedz Link Zgłoś
maggy76 Re: Obwodnica 30.05.07, 13:25 Tak, masz rację - z zainteresowaniem śledzę informacje dot. budowy obwodnicy, ponieważ mieszkam przy Szczecińskiej, a to chyba wszystko tłumaczy :) To jest po prostu koszmar. serdecznie pozdrawiam, jakbys miał jakies nowe info. nie zapomnij o forum. Dzięki Maggy Odpowiedz Link Zgłoś
buka007 Re: Obwodnica 08.07.07, 07:54 czy po uniewaznieniu przetargu cos sie ruszylo? Odpowiedz Link Zgłoś
sibeliuss Re: Obwodnica 08.07.07, 15:53 buka007 napisała: > czy po uniewaznieniu przetargu cos sie ruszylo? > Ogłoszono nowy. Odpowiedz Link Zgłoś