Dodaj do ulubionych

Skarbonka!

16.04.05, 20:28
Cześć !!

Skarbonka - to np. samochód.
- ubezpieczenie 2600 zł
- przegląd i drobne naprawy 950 zł
- naprawa lakiernicza 400 zł
- paliwo 200 zł/mc (mało jeżdżę).

Heh, mówią że komputer to też skarbonka.
Obserwuj wątek
    • zapalniczka Re: Skarbonka! 16.04.05, 20:31
      no to mi Cie zal...
      • md0512 Re: Skarbonka! 16.04.05, 20:36
        Cześć !!

Teraz sobie myślę że planowałem zakup większego i droższego samochodu... Prawdę
        mówiąc można część kosztów sobie darować (rezygnując z niektórych napraw) ale
        jak się nie zrobi czegoś za 80 zł to po pewnym czasie trzeba zrobić to i
        jeszcze coś za 800 zł.
        • zapalniczka Re: Skarbonka! 16.04.05, 20:37
          ale przynajmniej masz pasje smile
          • md0512 Re: Skarbonka! 16.04.05, 20:42
            Cześć !!

Powiedzmy - nietuzinkowy samochód, który cieszy oko... Ale to tylko rzecz
            materialna.
            Z drugiej strony - najważniejsi są ludzie, których łączy ta pasja smile
            • zapalniczka Re: Skarbonka! 16.04.05, 20:47
              i to sie chwali... ja szybko sie wypalam... pisalam juz wiersze, podobno dobre
              (juz mi przeszlo), spiewalam (kurcze nawet do Slaska probowalam zastartowac i
              przeszlo), tanczylam (przeszlo), gralam na gitarze (przeszlo), ostatnio
              malowalam (przeszlo) teraz fotografuje (przejdzie) ciekawe co jeszcze mnie
              czeka ahaaa... mam tez zdolnosci na snycerza, dlubie fajnie w lipie... smile
              • prawdziwyja Re: Skarbonka! 16.04.05, 21:27
                LOL, zapalniczka, to imponujące!
                • zapalniczka Re: Skarbonka! 16.04.05, 21:36
                  tak zebym ja jeszcze cos umiala do konca dociagnac... chociazby z jednym
                  jezykiem obcym... pozaczynam i zazwyczaj mi mija... ale za to jak musze to sie
                  sprezam z dobrym skutkiem, w dzialaniu jestem jak torpeda, w checiach to szkoda
                  gadac... nie wiem czy to dobre na dluzsza mete pewnie nie...
                  • md0512 Re: Skarbonka! 17.04.05, 00:30
                    Cześć !!

Tak czytam i odnajduję swoje cechy...
                    wink
                    • zapalniczka Re: Skarbonka! 17.04.05, 00:41
                      jak jestesmy podobni... to musimy byc absolutnie we wszystkim! ... sprezentuj
                      mi takie autko wink
                      • md0512 Re: Skarbonka! 17.04.05, 00:49
                        Cześć !!

A nie chciała byś nowej tigry (twin-top) ze składanym dachem?
                        • zapalniczka Re: Skarbonka! 17.04.05, 00:51
                          jasneeeeeeeeeee... podac Ci adres? wink
                          • md0512 Re: Skarbonka! 17.04.05, 01:00
                            Cześć !!

Podaj...
                            Może być kolor czerwony?
                            • zapalniczka Re: Skarbonka! 17.04.05, 01:01
                              czerwony jest idealny... to kiedy moge sie go spodziewac wink?
                              • md0512 Re: Skarbonka! 17.04.05, 01:26
                                Cześć !!

Wkrótce...
    • emzecik Re: Skarbonka! 17.04.05, 09:05
      heh, samochód to worek bez dna, skarbonka to mały pikuś smile
      mnie np. czeka wymiana 4 amortyzatorów (2*270+2*150), tylnich
      hamulcy (szczęki 30pln ale nie wiadomo czy na tym się skończy)
      uszczelki pod głowicą, paska rozrządu, termostatu, przekładni kierowniczej (kolejne 300)itd... big_grin Kosztów robocizny nie liczę bo sobie nie płacę big_grin
      Do tego paliwko 300-400/mc. Samochód to bardzo droga zabawka crying

A Trabi stoi od tygodnia bo przegląd się skończył i kaski brak.

• maraiss Re: Skarbonka! 17.04.05, 10:19
        emzecik napisał:

> A Trabi stoi od tygodnia bo przegląd się skończył i kaski brak.
        >
        trabi to zdrobnienie od trabanta?
        >
        • emzecik Re: Skarbonka! 17.04.05, 11:22
          maraiss napisała:
          > trabi to zdrobnienie od trabanta?

no ba!

• montezka Re: Skarbonka! 18.04.05, 09:07
      Wasze skarbonki i worki bez dna są niczym w porównaniu z dożywotnim kredytem,
      jakim jest dziecko. A ja zaciagnęłam takie dwa..... wink
      • herezja Re: Skarbonka! 18.04.05, 09:26
        Za to te kredyty powinny Ci się zwrócić na stare lata smile
        • montezka Re: Skarbonka! 18.04.05, 09:38
          już się zwracają, w taki "niefinansowy" sposób wink
          • herezja Re: Skarbonka! 18.04.05, 09:39
            No widzisz smile taki kredyt to czysta korzyść smile
      • thomix Re: Skarbonka! 18.04.05, 10:17
        a ja mam tylko jeden taki "kredyt" za to drugi kompensuje mi własnie samochód
        juz sam nie wiem co droższesmile))
        • montezka Re: Skarbonka! 18.04.05, 10:30
          też mam skarbonkę w postaci samochodu, na szczęście tfu tfu odpukać tankuję na
          razie tylko paliwo.... do tego dorzucam kredyt hipoteczny..... kto da więcej?
          hihihi
          • thomix Re: Skarbonka! 18.04.05, 10:47
            ja na szczęsice tez za duzo nie dorzucam do samochodu - ale w zeszłym tygodniu
            było ubezpieczeniesmile

a kredyt hipoteczny lada moment zaczne splacaćsmile
            i tak 25 latsmile))))
            • montezka Re: Skarbonka! 18.04.05, 10:52
              ubepieczenie dopiero w listopadzie, przeglad za jakieś 3 tys. km (mam trochę
              czasu smile), a kredyt powinnam spłacić w 2015 roku, buuuuuuu. Mam jednak cichą
              nadzieję, że uda mi się ten wyczyn wcześniej smile
              • thomix Re: Skarbonka! 18.04.05, 10:59
                no ja kwietniowy jestem - zarówno urodzinowo jak i samochodowo, tak więc
                składkę teraz placiłemsmile))

a kredyt to teoretycznie w 2030 spłacę i też mam nadzieję że wczesniej się uda.

no i dobrze, z kredytem jakoś tak pracodawce swojego zacząłem mocniej kochać:-
                )))))
                • anula001 Re: Skarbonka! 18.04.05, 11:01
                  juz miales urodziny czy jeszcze nie?
                  • thomix Re: Skarbonka! 18.04.05, 11:06
                    next weeksmile
                    • anula001 Re: Skarbonka! 18.04.05, 11:08
                      next week jest od 25. do 30. Jak rozumiem caly tydzien swietujesz?wink)
                      • thomix Re: Skarbonka! 18.04.05, 11:19
                        ach! czyli jeszcze ten weeksmile 23.04
                        i oczywiście będę świętowac cały tydzień albo i dlużejsmile))
                        w końcu to okrągłe 32 wiosnysmile
                        • anula001 Re: Skarbonka! 18.04.05, 11:20
                          no no, chyba do wawy przyjade, w koncu to nie lada okazjasmile))
                          • thomix Re: Skarbonka! 18.04.05, 11:37
                            zaliż prosiemy, prosiemy!smile
                            w nasze skromne progismile

w prezencie 32 pierniki poproszęsmile))
                            • anula001 Re: Skarbonka! 18.04.05, 12:11
                              a co - nie przyjade? nie przyjade??
                              haha
                              w ksztalcie Ratusza, Kaminicy pod Gwiazda, czy serca sobie zyczysz te pierniki?smile
                              • thomix Re: Skarbonka! 18.04.05, 12:30
                                przyjedź, zapraszamsmile

moga być w kazdym z wymienionych kształtów - troche się podkształcę
                                architektonicznie z zakresu Torunia a i serce w tym się przydawink))
                                • anula001 Re: Skarbonka! 18.04.05, 12:45
                                  troche mi glupio, bo wyglada na to ze sie wprosilamsad( a tego nie lubie...
                                  • thomix Re: Skarbonka! 18.04.05, 13:05
                                    No coś Ty!, 100-lyce wypada, wręcz to obywatelski obowiązek jest odwiedzićsmile))
                                  • ancia_m Re: Skarbonka! 18.04.05, 13:11
                                    Anula, obiecałaś, obiecałaś smile

A ja obiecałam ci przypominać, że obiecałaś, co własnie czynię wink
                                    • anula001 Re: Skarbonka! 18.04.05, 13:19
                                      pamietam, pamietam, do maja mam jeszcze chwilke czasusmile))
                                      • thomix Re: Skarbonka! 18.04.05, 13:43
                                        tylko nie w drugiej polowie maja bo mnie nie będzie!!!
                                        • anula001 Re: Skarbonka! 18.04.05, 13:45
                                          myslalam przyjechac kolo 10 maja wiec albo ten weekend 7-8 albo nastepny. ale
                                          nie wiem jeszcze. A potem kiedy bedziesz, dlugo Cie nie bedzie?
                                          • ancia_m Re: Skarbonka! 18.04.05, 13:46
                                            anula001 napisała:

> myslalam przyjechac kolo 10 maja wiec albo ten weekend 7-8 albo nastepny.

To koniecznie ten 7-8, powod jest poniżej smile)

nie to, żebym była egoistką, ale nie darowałabym sobie, że byłaś, a mnie to
                                            ominęło...
                                          • thomix Re: Skarbonka! 18.04.05, 13:49
                                            mam daleki służbowy wyjazdsmile))
                                            1 tydzień - pomiedzy 18 a 25 maja.

tak, że proponuje raczej wcześniej lub póxniej, choc oczywiście lepiej
                                            wczesniejwink
                                            • anula001 Re: Skarbonka! 18.04.05, 13:56
                                              OKsmile
                                              mam nadzieje, ze weekend 7-8 bedzie ok.
                                              I kurcze milo mi baaardzo, ze chcecie sie ze mna spotkacsmile
                                              • ancia_m Re: Skarbonka! 18.04.05, 13:59
                                                A wiesz jak nam miło? smile)

To chyba niebawem zaczniemy robić plan rozrywki na owy tydzień smile
                                                • anula001 Re: Skarbonka! 18.04.05, 14:18
                                                  suuuuuuupersmile))
                                                  • jeanne_n Re: Skarbonka! 18.04.05, 14:29
                                                    oo, właśnie się doczytałam, ze tu jakieś plany spotkaniowe powstają w takim
                                                    niewinnie wyglądającym wątku smile
                                                    a ja myślałam, że Wy grzecznie pracujecie tongue_out
                                                    co do spotkania, to ja też chcę! na razie nie wygląda na to, żeby coś miało mi
                                                    wypaść w majowe weekendy (chociaż z tym to nigdy nie wiadomo), więc może mi się
                                                    uda dołączyć...
                                                  • ancia_m Re: Skarbonka! 18.04.05, 14:36
                                                    Nio, na przyjazd Anuli już od dawna czekamy...

Ale oprócz tego możemy się spotkać jakoś w tygodniu jeśli będzie taka wola
                                                    ludu smile))
                                                  • jeanne_n Re: Skarbonka! 18.04.05, 14:44
                                                    ancia_m napisała:

> Ale oprócz tego możemy się spotkać jakoś w tygodniu jeśli będzie taka wola
                                                    > ludu smile))

jako przedstawiciel ludu oznajmiam, że wolę to ja owszem mam, tylko w tygodniu
                                                    to u mnie różnie bywa z wolnym czasem sad
                                                    ale się nie poddaję i myślę, że w końcu dam radę smile
                                                    >
                                                  • ancia_m Re: Skarbonka! 18.04.05, 14:53
                                                    Wiem, rozumiem, ale nie ma rzeczy niemozliwych smile
                                                    My się ostatnio spotykaliśmy ok 19, większośc przyszła ok 20, bo każdy
                                                    praktycznie był prosto z pracy... Tu zawsze chodzi o spotkanie, porozmawianie,
                                                    a nie o wielkie imprezowanie smile
                                                    ale mnie się rymneło wink

Wierzę w to, że w koncu dasz radę smile
                                                  • thomix Re: Skarbonka! 18.04.05, 15:14
                                                    dokładnie, dokładnie, tym razem potwierdzam co mówi ancia_m smile

chociaz zostawiam sobie jeszcze furtkę do zaprzeczeniasmile
                                                  • ancia_m Re: Skarbonka! 18.04.05, 15:34
                                                    thomix napisał:

> dokładnie, dokładnie, tym razem potwierdzam co mówi ancia_m smile

No, wkurzyłabym się jakbyś się nie zgodził wink

> chociaz zostawiam sobie jeszcze furtkę do zaprzeczeniasmile

A to akurat jest zbędne...

wink
                                                  • thomix Re: Skarbonka! 18.04.05, 16:31
                                                    ancia_m napisała:

> > dokładnie, dokładnie, tym razem potwierdzam co mówi ancia_m smile
                                                    >
                                                    > No, wkurzyłabym się jakbyś się nie zgodził wink

e tamsmile

>
                                                    >
                                                    > > chociaz zostawiam sobie jeszcze furtkę do zaprzeczeniasmile
                                                    >
                                                    > A to akurat jest zbędne...

e tamsmile
                                                • thomix Re: Skarbonka! 18.04.05, 15:17
                                                  najlepiej jest improwizować.
                                                  Ale wiadomo, że sukces gwarantuje wcześniej przetrenowana improwizacjasmile

tak więc proponuje spotkanie w knajpie i ktoś z nas będzie udawał że to wchodzi
                                                  Anula. Ewentualnie mozna wykorzystac fantomasmile
                                                  teraz tylko program, może jakoś na początek zagaić rozmowę? ma ktos pomysł na
                                                  pierwsze dialogi?
                                                  • ancia_m Re: Skarbonka! 18.04.05, 15:43
                                                    Haha, jak zwykle - dobry pomysł nie jest zły smile

No to się musimy spotkać i rozpisać co kto i w którym momencie ma powiedzieć wink

Nad pierwszymi dialogami pomyślę jak się uwinę z tym co robię, bo tak na łapu
                                                    capu to być nie może, przecież to poważne spotkanie, wsród poważnych ludzi więc
                                                    trzeba się przygotować wink
                                      • ancia_m Re: Skarbonka! 18.04.05, 13:45
                                        I nie 14-15, bo ja nie mogę!

Więc może 7-8, jeśli to ma być przyjazd na weekend?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka