Gość: leon IP: *.polski-cukier.pl 11.05.04, 08:57 Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: RENATA Re: Telefon przedemerytalny IP: 81.219.64.* 13.06.04, 16:22 Dzwoniłam do Urzędu Pracy w Lublinie. Pracownica tylko sie nam mnie wydzierała, ze zachciało mi sie wiedzieć co mnie moze czekać w przypadku podjecia ryzyka zwolnienia z pracy ( to zawsze z szefem mozna załatwić)i uzyskania świadczeń przedemerytalnych na dotychczasowych warunkach? Moje podatki na pracowników Urzędu Pracy w Lublinie idą na marne. Z dotychczasowych opinii wynik, że warto uzyskać świadczenia i znowu powrócic do pracy lub swiadczyć usługi dla byłego pracodawcy. W naszym kraju wszystko musi być popieprzone. Czy nie wystarczyłby staż pracy? Czym dłuzszy tym świadczenie większe. Stała kwota to zasiłek nie świadczenie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Marek Re: Telefon przedemerytalny IP: *.if.pwr.wroc.pl 28.06.04, 13:06 Jestem mechanikiem- spawaczem, ile lat pracy wg nowej ustawy uprawnia mnie do otrzymania zasiłku przedemerytalnego? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Janina Re: Telefon przedemerytalny IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.08.04, 18:26 Śledząc sytuacje Świadczeń emerytalnych, dowiedzialam się że od pierwszego wrześniea ZUS jest płatnikiem zasiłków przedemerytalnych . Istotne dla mnie jest to ze w ciągu roku zasiłki przedemerytalne ulegną dwukrotnej waloryzacji. Jestem ciekawa jakie czynniki będą miały wpływ na wysokość tej waloryzacji i ile ona aktualnie wynosi? Proszę o możliwie szybką odpowiedż. Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
tommy_b Re: Telefon przedemerytalny 27.08.04, 18:41 Od pierwszego września ZUS jest płatnikiem zasiłków przedemerytalnych, w związku z tym mam pytanie: Jakie czynniki wpływają na wysokość waloryzacji? Czy jest prawdą że w ciągu roku zasiłki będą ulegały dwukrotnej waloryzacji? Prosze o możliwie szybką odpowiedż. Odpowiedz Link Zgłoś