Dodaj do ulubionych

Lukas Bank - fajnie, ale...

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.07.05, 13:59
...zaraz mnie szlag trafi. Kolejny dzień nie działa e-bank. Wywala "serwer
zajęty, proszę spróbować później.". Ja rozumiem awarię na godzinkę, dwie, ale
dwa dni to już chyba lekka przesada. Nawet nie raczą poinformować na swojej
stronie że jakaś awaria jest. A na Lukaslinii powtarzają jak mantrę "trwa
rekonfiguracja systemu" i też nie są w stanie poinformować kiedy się skończy.
Pełen, ku.., profesjonalizm... :( A taki byłem zadowolony z e-konta pro :(
Obserwuj wątek
    • Gość: Czarny Lolo Re: Lukas Bank - fajnie, ale... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.07.05, 14:59
      Od wczoraj mam ten sam problem. Wkurza to nieprzeciętnie!!!
    • Gość: krzysiek Re: Lukas Bank - fajnie, ale... IP: *.aster.pl / *.aster.pl 02.07.05, 15:48
      a mnie to nie wkurza tylko wk.........!!!WSTYD wczesniej mialem inteligo i to
      bylo nie do pomyslenia nie musze chyba mowic ze nic nie mozna zrobic w takiej
      sytuacji np wyslac przelew z domu ZENADA!!!!!!!!!!!!!!!!
      • Gość: Xavier Re: Lukas Bank - fajnie, ale... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.07.05, 17:48
        Dalej nie działa... Grrrrrrrrrrrr...!!! Co za patafjany...
    • Gość: Krzysiek Re: Lukas Bank - fajnie, ale... IP: *.aster.pl / *.aster.pl 02.07.05, 18:31
      WSTYD WSTYD WSTYD

Sam nie wiem co mam napisac.
      • Gość: Xavier Re: Lukas Bank - fajnie, ale... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.07.05, 18:48
        Kolejna godzina za nami. I co...? Gów-no... Ciekawe czy ktoś w Lukasie za to
        beknie...
    • Gość: GAPA Re: Lukas Bank - fajnie, ale... IP: 80.51.194.* 02.07.05, 18:55
      Sprawdzałem wszystko działa.
      Logowanie przez TOKEN jest OK.
      • Gość: Xavier Re: Lukas Bank - fajnie, ale... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.07.05, 19:00
        Zalogować się można i owszem. Ale niewiele poza tym - nie można zaktualizować
        salda rachunku, przelewy puszczone rano wiszą jako "w trakcie zakładania",
        historia rachunku kończy się dwa dni temu...
        No i mój ulubiony napis "Serwer jest zajęty"

To Twoim zdaniem jest OK?!?!?!?!?!?!?!

Moim zdaniem to żenada...
        • Gość: Krzysiek Re: Lukas Bank - fajnie, ale... IP: *.aster.pl / *.aster.pl 02.07.05, 19:42
          u mnie to samo!!!!!!!!!!!!

ZENADA!!!!!!!!
          • Gość: Pupcyś Re: Lukas Bank - fajnie, ale... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.07.05, 19:48
            U mnie, do ch..a pana też!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
            Chyba czas na zmianę banku...
            • czuk1 Re: Lukas Bank - fajnie, ale... 05.07.05, 09:49
              NAJWYŻSZY CZAS
    • Gość: Krzysiek Re: Lukas Bank - fajnie, ale... IP: *.aster.pl / *.aster.pl 02.07.05, 20:42
      SWIETNIE ujęte CZAS NA ZMIANE BANKU ja mam konto od stycznie 2004 e-konto pro i
      takie akcje juz sie zdarzaly....ZENADA WSTYD I WSZYSTKO CO NAJGORSZE
    • Gość: Krzysiek Re: Lukas Bank - fajnie, ale... IP: *.aster.pl / *.aster.pl 05.07.05, 09:15
      Wczoraj bylo wszystko dobrze a dzis znow pokazal mi sie magiczny napis SERWER
      JEST ZAJETY....ITD

ZENADA!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
      Jak patrze na ich stronie ze e-konto pro zostalo uznane najnowoczesnieszjym
      kontem itd to ogarnia mnie zalosny smiech poza tym wczoraj babka mowila mi w
      placowce ze od wrzesnia ma wejsc jakis nowy system ale co z tego?!!mamy lipiec
      i jest zenada z calym tym e kontem pro
      • Gość: Ramzes data ostatniej aktualizacji IP: *.ip.nd.e-wro.net.pl 05.07.05, 09:26
        > Wczoraj bylo wszystko dobrze a dzis znow pokazal mi sie magiczny napis SERWER
        > JEST ZAJETY....ITD

przypomniał mi się dowcip o policjancie, który sprawdzał koguta na dachu
        swojego radiowozu: działa , nie działa, działa ...

Żeby nie tracić czasu, to zaraz po zalogowaniu ja sprawdzam datę ostatniej
        aktualizacji stanu konta. Jeśli jest z wczesnych godzin rannych, to jest szansa
        że "serwer nie będzie zajęty" ;)

Zauważyłem że około 3-ciej, 4-tej nad ranem puszczają automat do aktualizacji
        sald. Czy konsultanci z banku odpowiadają Ci sensownie na monity wysyłane przez
        opcję [Zadaj pytanie] ?

pozdrawiam
        Ramzes.
        • Gość: Kronos Re: data ostatniej aktualizacji IP: 62.87.128.* 05.07.05, 12:45
          Nie ma banków nieomylnych, ale rzeczywiście - ostatnimi czasy Lukas przegina.
          Baaaardzo przegina. Zwłaszcza że sytuacja nijak się nie ma do wielkich bannerów
          głoszących wszem i wobec że są najlepsi.
          No i jeszcze ten "pół-off-line" i wieczne oczekiwanie na aktualizację salda...

Z drugiej strony - jeszcze banku nie zmienię - nigdzie nie ma tak
          mało-restrykcyjnej polityki względem użytkowników. Zwłaszcza jeśli idzie o
          dokumentowanie dochodów itp. No i samo e-konto pro to dobre skrzyżowanie RORu,
          banku internetowego i "skarbonki" (bardzo wysokie %).

Jedna uwaga do Ramzesa - owszem czasem w ten sposób można rozpoznać "zawieszenie
          się" banku, ale nie jest to regułą. Tak jak dziś rano... Aktualizacja była (jak
          zawsze z okolic 3:00 nad ranem). A bank jak nie działał tak nie działał.

Jeszcze trochę u nich wytrzymam (nie widzę doberj kontr-oferty). A po zmianie
          systemu "sie zobaczy"

Pozdrawiam :)
          • Gość: Kronos Re: data ostatniej aktualizacji IP: 62.87.128.* 06.07.05, 11:46
            Kolejny dzień i kolejne rozczarowanie...
            Dziś nie działa znów. A zależałoby mi żeby działał.
            Chyba już nie lubię Lukasa...

Ma ktoś jakąś dobrą ofertę? Poza inteligo i mbankiem bo z jednym współpracuję a
            na drugi mam alergię... :)
            • Gość: Ramzes Re: data ostatniej aktualizacji IP: *.ip.nd.e-wro.net.pl 06.07.05, 11:56
              he, he, he <śmiech przez łzy>
              Trochę popadało w nocy i zamokły kable ? Też zgrzytam już zębami

pozdro
              Ramzes.
              • Gość: Kronos Re: data ostatniej aktualizacji IP: 62.87.128.* 06.07.05, 13:06
                Ehhhh... Aż komentować szkoda...
                A panie na infolinii "nic nie wiedzą..."

Pozdrawiam.
                M.
                • Gość: Krzysiek Re: data ostatniej aktualizacji IP: *.aster.pl / *.aster.pl 06.07.05, 16:50
                  W wiekszosci przypadkow to nie tylko panie na infolinii nic nie wiedza ale
                  takze w placowce nic nie wiedza,wiecej czesto pada zdanie U NAS DZIALA-bez
                  komentarza
    • Gość: contra Re: Lukas Bank - fajnie, ale... IP: *.aster.pl / *.aster.pl 14.07.05, 12:58
      Od wrzesnia maja wprowadzic niby lepszy system,pozyjemy zobaczymy, babka w
      placowce powiedziala ze wszystko ma byc online, ze juz nie bedzie klopotow
      serwerem hahaha:)

ZOBACZYMY
      • Gość: Kronos Re: Lukas Bank - fajnie, ale... IP: 62.87.128.* 14.07.05, 15:52
        Pożyjemy zobaczymy. Na razie mam poważne wątpliwości czy im się uda zrobić coś
        co będzie w pełni zasługiwało na przedrostek "E" w ofercie "E-KONTA".
        Aha, w ten wrzesień to nawet sami pracownicy nie wierzą. Ostatnio w banku pani
        mi powiedziała że "...wrzesień to może i owszem, ale nie gwaranatują że 2005 r."

Pozdrawiam upalnie.

Kronos
    • Gość: Krzysiek Re: Lukas Bank - fajnie, ale... IP: *.aster.pl / *.aster.pl 01.08.05, 09:48
      wlasnie bylem w Lukasie,wplacilem kase wracam do domu chce zrobic dwa wazne
      przelewy oczywiscie SERWER jest zajety i wracam wyslac przelew z
      placowki,oczywiscie mam konto PRO, fajnie nie??K...mać....ZNOWU...
      • Gość: Kronos Re: Lukas Bank - fajnie, ale... IP: 62.87.128.* 01.08.05, 13:17
        Jeszcze się dziś nie logowałem, ale to samo działo się w piątek rano. Oczywiście
        przy oczekwianiu na wypłatę... :/
        Daje im czas do końca września. Jeśli po (szumnie zapowiadanej) zmianie systemu
        bankowości on-line nic się nie zmieni to przyjdzie czas na zmianę banku.

Pozdrawiam i cierpliwości życzę.

K.
    • Gość: Krzysiek Re: Lukas Bank - fajnie, ale... IP: *.aster.pl / *.aster.pl 02.08.05, 08:57
      Ja wczoraj w e-banku w placowce zlozylem przelew o 10 rowno a wyszedl FIZYCZNIE
      po 12 dzieki czemu pewnie pieniazkow dzis nie bedzie tam gdzie je wyslalem
      tylko jutro,jak juz napisal moj poprzednik chyba tez sie od nich
      wyniose,wiadomo ze kazdy bank ma wady i zalety,jak mialem kiedys inteligo jakos
      wszsystko non stop dzialalo ale to lukas.....
      • grail Re: Lukas Bank - fajnie, ale... 02.08.05, 21:43
        > Ja wczoraj w e-banku w placowce zlozylem przelew o 10 rowno a wyszedl FIZYCZNIE
        >
        > po 12 dzieki czemu pewnie pieniazkow dzis nie bedzie tam gdzie je wyslalem
        > tylko jutro

Jeśli do innego banku to wszystko jest ok - tak są rozplanowane sesje Elixiru

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka