05.01.07, 23:55
Właśnie dostałem z mbanku oferte ze mi otworza konto firmowe i kredyt, bardzo
atrakcyjne finansowo. Przed podjęciem decyzji spojrzałem tu i widzę mnóstwo
jobów pod adresem mbanku, że gubią dokumenty i generalnie, że mają bardzo
niski standard obsługi. Wręcz, że jeśli ktoś sobie tam otworzy konto, to ten
ktos ma problem, nie bank.

Czy tak jest w rzeczywistości ? Jak mi radzicie (cchodzi o obsługę klienta i
prowadzenie konta i tzw załatwianie spraw) ? Otwierać, czy nie ?
Obserwuj wątek
    • bwportal.pl Re: mbank ? 06.01.07, 10:40
      Ciężko powiedzieć na ile narzekanie klientów na forach jest reprezentatywne.
      Wiadomo, że jak komuś odpowiada obsługa, to nic nie napisze, a jak ktoś się
      nadzieje, to będzie wszędzie pisał źle. Dodatkowo mBank jest bankiem
      internetowym, więc wszyscy jego klienci mają dostęp do internetu i spora część
      z nich jest na jakichś forach. Więc więcej będzie narzekań na mBank niż PKO BP,
      gdzie gro klientów nie wie co to internet. Ponadto mBank ma młodą klientelę, a
      ta się często udziela na forach. No i ma dużo klientów - 1,2mln internautów.
      Czyli co ósmy internauta ma tam konto. Jak więc jest z tym mBankiem? Nie wiem.
      Jedno jest pewne, "załatwianie spraw" w banku internetowym jest trudniejsze niż
      w banku marmurkowym. W internecie nie ma kogo opieprzyć, nie można swoją osobą
      w banku wymusić, żeby obsługa ruszyła dupę po jakiś papier, albo wykonała
      telefon do centrali.
      • styloplume Re: mbank ? 06.01.07, 11:30
        z tymi oddziałami, to nie wiem. Ja mieszkam w centrum wawy i w okolicach mojego
        domu są chyba dwa oddziały mbanku, gdzie można normalnie pójśc.

Mi do tej pory sie tego robić nie chciało, ale ostatnio sobie policzyłem po p
        [rzeczytaniu rankingu banków że w moim dotychczasowym banku płacę 700 złotych
        rozcznie za konto oraz prowizje i opłaty. Tak to sprytnie przede mną ukrywali :-
        )że nie byłem tego świadom he he.

W zamian muszę przyznać ten bank ma bardzo dobrą obsługę zarówno przez
        internet/ telefonjak i w oddziale

Nie chcę więc wpaść z deszczu pod rynnę i za trochę niższe opłaty (mbank też
        nie jest darmowy) mieć do czynienia z jakimiś badziewiarzami, u których
        załatwienie czegokolwiek przypomina posiadanie wrzodu na d... (przepraszam za
        explicit lirycs :-) )

Mam więc dylemat i dlatego z taką uwagą czytam to forum

Pozdrawiam
        • pep-per Re: mbank ? 07.01.07, 19:41
          Piszesz o rachunku firmowym, więc nie mogę Ci niczego doradzić. Od ponad 5-ciu
          lat mam rachunek prywatny w mBanku i do tej pory nie miałem powodów do
          narzekań. Rzeczywiście, oczekiwanie na pełne otwarcie rachunku trwać zbyt
          długo, jednak - moim zdaniem - warto poczekać. Jeśli dowiem się czegoś więcej
          od osób, które posiadają w tym banku rachunek firmowy, odezwę się.
          Pozdrawiam
    • cobalt7x Re: mbank ? 06.01.07, 11:26
      Ja mam konto w mBanku od ok. 3 lat i nie narzekam. Jakości obsługi nie możesz tu
      oceniać, bo z założenia jest to bank internetowy więc wszelkie operacje powiny
      odbywać się "sieciowo". Jedyne co może denerwować to faktycznie czas otwierania
      rachunku, pełna funkcjonalność banku dostępna jest dopiero po dosłaniu
      dokumentów i umów. Może być też denerwujące pobieranie opłaty za przelew (0,50
      zł), ale w końcu muszą z jakiś opłat "żyć". No i dla mnie jest ogólnie nie do
      przełknięcia design stron po zalogowaniu. Ale może chcieli zrobić coś
      "prostackiego" aby największa gapa wiedziała jak się tam poruszać... Jeśli
      pasuje Ci bank do którego nie potrzebujesz chodzić osobiście to polecam właśnie
      mBank.
      • Gość: anka Re: mbank ? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.01.07, 09:08
        Konto w mBanku mam od ponad 2 lat (prywatne). Miało to być moje dodatkowe konto,
        a wyszło tak że jest główny rachunek (a dodatkowym zostało Inteligo). Jedyną
        wadą była długa procedura otwarcia (ponad miesiąc, a dla prównania w Inteligo
        trwało to niecałe 3 tygodnie).

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka