Dodaj do ulubionych

Jakie najlepsze konto studenckie???

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.08.07, 21:09
WITAM!!!
Mam zamiar założyć konto studenckie i prosze o rady w którym banku mogę je założyć na najkorzystniejszych warunkach. Dla mnie najważniejsze cechy konta bankowego to: bezpłatny dostęp do rachunku przez internet, bezpłatne przelewy przez internet (do kogo chce bez konieczności wpisywania go w banku)i możliwie najnisze opłaty za prowadzenie konta. Dobrze by również było, gdyby ów bank miał kilka bankomatów. Pozostałe usługi są dla mnie drugorzędne. Proszę o pomoc.
Pozdrawiam!
Obserwuj wątek
    • Gość: Az Re: Jakie najlepsze konto studenckie??? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.08.07, 21:18
      ING Bank Śląski - 0 zł za prowadzenie, 1 zł za kartę miesięcznie, bezpłatne przelewy

Polbank EFG - wszystko za darmo, darmowe wypłaty z bankomatów Polbanku i Euronetu
      • Gość: ... Re: Jakie najlepsze konto studenckie??? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.08.07, 21:45
        m-bank e_konto nie jest studenckie ale za to nie płacisz za konto i kartę Bezpłatne bankomaty euronet i wbk, cash for you
        • Gość: Az Re: Jakie najlepsze konto studenckie??? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.08.07, 17:11
          Jakbyś nie zauważył to jako jedną z najważniejszych cech podał bezpłatne
          przelewy, a mBank nie spełnia tego kryterium.
          • Gość: viridian Re: Jakie najlepsze konto studenckie??? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.10.07, 19:52
            ja sie długo zastanawiałem ale w końcu założyłem konto24 w wbk. tym co mnie
            skusiło najbardziej jest to że mam allekartę i mogę bez problemu realizować
            transakcje na allegro, a kupuję tam bardzo często. poza tym nie płace za
            prowadzenie konta, bankomat wbk mam na dole w bloku;P
    • efendi.pl Re: Jakie najlepsze konto studenckie??? 02.10.07, 20:08
      Ja osobiście wybrałem konto mBanku - eKonto. Również można założyć
      izzyKonto również w mBanku. Są tanie i wpełni funkcjonalne bez
      żadnych ograniczeń jak czasami się zdaża. Zresztą możesz sobie
      porównać konta na stronie www.bankinfo.pl. Zastanawiałem się również
      nad kontami w LukasBank. Chyba również są dobre i tanie.
    • Gość: Krzysiu konto studenckie??? IP: *.kos.vectranet.pl 20.01.08, 22:09
      Ja mam w Inteligo i polecam. Darmowe wplaty i wyplaty PKO BP, tanie przelewy,
      visa 0.99 na miesiac.

Polecam przejrzec porownania oplat i prowizji na www.konto-studenckie.pl
      • Gość: 666 Re: konto studenckie??? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.01.08, 02:50
        1zł za przelew to wg. ciebie tanio?!
        • Gość: fasolala Re: konto studenckie??? IP: *.chello.pl 01.02.08, 20:56
          0.99 to nie cena za przelew tylko za karte Visa. Jest to opłata miesięczna.

Za przelew do PKO i Inteligo nie płacisz, nie wiem jak do innych banków. Jeżeli
          masz chociaż przez chwile w miesiącu saldo pow 100zeta (czy jakoś tak) nie
          płacisz za prowadzenie konta. inaczej ok 5zł. Wypłacasz pieniądze z bakomatów
          PKO BP.
          Ja sobie chwale. (a też jestem studentką :)

• krzysztofsf Re: konto studenckie??? 02.02.08, 00:06
            > 0.99 to nie cena za przelew tylko za karte Visa. Jest to opłata miesięczna.
            >
            > Za przelew do PKO i Inteligo nie płacisz, nie wiem jak do innych banków.

To sprawdz i jak sprawdzisz napisz, ile kosztuje przelew do innego banku, jesli chcesz komentowac konto w watku ktorego autor podawal parametr bezplatnosci przelewow jako jeden z podstawowych.
            • Gość: fasola Re: konto studenckie??? IP: *.chello.pl 02.02.08, 12:02
              OK, rzeczywiście. przepraszam.

Niemniej jednak inteligo sobie bardzo chwale.
              • krzysztofsf Re: konto studenckie??? 02.02.08, 12:40
                Gość portalu: fasola napisał(a):

> OK, rzeczywiście. przepraszam.
                >
                > Niemniej jednak inteligo sobie bardzo chwale.

nie ma co przepraszac.
                Tyle, ze nalezy obiektywnie przedstawiac wady i zalety polecanego konta czy innego produktu.
    • Gość: stiudio Najbardziej popularne konta bankowe w portalu IP: 82.160.252.* 01.08.13, 15:17
      Zobacz najbardziej popularne konta bankowe w portalu konto-banki.pl

Ranking popularnych konta bankowych w Polsce na portalu konto-banki.pl

na pewno znajdziesz ciekawą ofertę ponieważ tam są oferty banków w jednym miejscu
      • Gość: małgorzata90 konto studenckie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.08.13, 19:00
        Ja mam konto dla młodych w PKO. Za przelewy,prowadzenie konta nic niepłace. No i wypłaty z bankomatów w Polsce i na świecie. Konto jest fajne dla studentów.
        • Gość: sylwek Re: konto studenckie IP: *.dynamic.chello.pl 04.08.13, 23:35
          Najlepsze jest konto dla młodych w PKO BP jedyna jego wada jest taka że jest do 30 roku życia.:-(
          Byłam właśnie na wczasach i wypłacałam gotówkę w bankomatach do woli. Moja koleżanka w innym banku płaciła ponad 15 PLN!!!
    • Gość: maradona Re: Jakie najlepsze konto studenckie??? IP: *.147.224.203.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 02.08.13, 09:28
      Che succeso, "Diego"?
    • mar-tal Re: Jakie najlepsze konto studenckie??? 05.08.13, 11:59
      Jak byłam studentką to miałam konto <30 (teraz to jest chyba <26) w BZ WBK. Spełnia wszystkie Twoje warunki. :)
      • dziekuf Re: Jakie najlepsze konto studenckie??? 27.10.15, 20:09
        Wejdź na porównywarkę cenową i sam sprawdź. Mnóstwo banków oferuje darmowe konta studentom. Można samemu wybrać Darmowe konto studenckie bez opłat - ProRank.pl wygodne i łatwe w obsłudze.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka