IP: *.man.poznan.pl 12.08.03, 07:30
Witam! Czy orientujecie się może, które banki dziś wydają jeszcze czeki do
rachunku? Wiem, że to archaiczny już gadżet ale ostatnio byłem na takim
zadupiu gdzie znajdowała się tylko poczta i właśnie czek przydałby mi się
bardzo. Chciałbym uniknąć podobnej sytuacji w przyszłości. Pozdrawiam!
Obserwuj wątek
    • Gość: gość Re: Czeki. IP: *.pkobp.pl 13.08.03, 16:31
      Gość portalu: Mar napisał(a):

> Witam! Czy orientujecie się może, które banki dziś wydają jeszcze czeki do
      > rachunku? Wiem, że to archaiczny już gadżet ale ostatnio byłem na takim
      > zadupiu gdzie znajdowała się tylko poczta i właśnie czek przydałby mi się
      > bardzo. Chciałbym uniknąć podobnej sytuacji w przyszłości. Pozdrawiam!
      Kochany. Archaiczne , ale tylko w temacie czeków, jest PKOP BP SA. Choć
      odbieram jednocześnie - po Twoim pytaniu - że fakt utrzymywania czeków w PKO
      BP świadczy o dostosowaniu jego oferty do potrzeb klientów. Usługa ta - czek-
      kosztuje w tym banku jednak 2 zł.
      • Gość: Mar Re: Czeki. IP: *.man.poznan.pl 14.08.03, 12:14
        Tak też myślałem, iż pozostanie mi tylko najprawdopodobniej PKO BP SA.
        Chociaż "wynorałem" jeszcze Bank Przemysłowy. Kredyt Bank też ma je w ofercie
        ale po wizycie w oddziale odechciało mi się. Raz, że pracownik zainteresował
        się mną dopiero po dłuższym czasie i to z łaską (trochę sobie pochodził potem
        pogadał sobie z kierowniczką - takie śmichy chichy)a dwa, iż już ich raczej nie
        wydają no chyba, że dla starych, dobrych klientów. Dziś idę do pozostałych
        dwóch w/w i wygra ten gdzie obsługa będzie lepsza.
        • Gość: stach Re: Czeki. IP: *.pkobp.pl 14.08.03, 20:20

> Tak też myślałem, iż pozostanie mi tylko najprawdopodobniej PKO BP SA.
          > Chociaż "wynorałem" jeszcze Bank Przemysłowy. Kredyt Bank też ma je w ofercie
          > ale po wizycie w oddziale odechciało mi się. Raz, że pracownik zainteresował
          > się mną dopiero po dłuższym czasie i to z łaską (trochę sobie pochodził potem
          > pogadał sobie z kierowniczką - takie śmichy chichy)a dwa, iż już ich raczej
          nie
          >
          > wydają no chyba, że dla starych, dobrych klientów. Dziś idę do pozostałych
          > dwóch w/w i wygra ten gdzie obsługa będzie lepsza.
          Ciekawy jestem który bank wygra Twój przetarg. Moja przepowiednia: w PKO BP
          nie spodoba Ci się kolejka na stanowisku dysponentów kont osobistych, a w
          Kredyt Banku założą Ci konto - wydadzą jeden czek, który będziesz mógł
          zrealizować w każdym banku, ale nie na poczcie i nie w Banku Spółdzielczym - bo
          nie ma /chyba/ ten KB umowy na rozliczenia czekowe z pocztą i BS.
          Nie chcę być złym prorokiem. Tak to jest, a mamy ok.100-tkę banków, setki
          banków spółdzielczych i SKOK-ów. Tak momentalnie wszyscy "bankowcy" wycofali
          się z czeków... w trosce o klientów.
          • Gość: Mar Re: Czeki. IP: *.man.poznan.pl 15.08.03, 08:28
            Niestety z braku czasu "przetarg" muszę przłożyć na następny tydzień. KB już
            odpadł. Akurat tak się składa, że przechdziłem niedawno parę razy obok nowo
            otwartej filii PKO BP i nie było w tym czasie tam żadnego klienta. Jakaś
            anomalia chyba :-) Przedtem jednak jeszcze wstąpię do wspomnianego wcześniej
            Banku Przemysłowego.
            • Gość: Mar Re: Czeki. IP: *.man.poznan.pl 15.08.03, 08:34
              A-ha. Zupełnie nierozumiem dlaczego tak nagle wiekszość powycofywała czeki. Jak
              nauczyło mnie życie można być "uzbrojonym po zęby" w plastiki i zostać bez
              pieniędzy. Mam tylko nadzieję, że te pozostałe nieliczne nie wpadną na
              ten "genialny" pomysł w "trosce o dobro klienta" bo ta troska wynika w moim
              przekonaniu tylko i wyłącznie z własnej wygody banku.
              • Gość: mariusz Re: Czeki. IP: *.zamosc.mm.pl 15.08.03, 20:27

> A-ha. Zupełnie nierozumiem dlaczego tak nagle wiekszość powycofywała czeki.
                Jak
                >
                > nauczyło mnie życie można być "uzbrojonym po zęby" w plastiki i zostać bez
                > pieniędzy. Mam tylko nadzieję, że te pozostałe nieliczne nie wpadną na
                > ten "genialny" pomysł w "trosce o dobro klienta" bo ta troska wynika w moim
                > przekonaniu tylko i wyłącznie z własnej wygody banku.

Zgadza się.Asortyment usług podstawowych w każdym powinien duży, ba... zasadą
                powinno być dostosowywanie usług i stawek do potrzeb klienta i jednocześnie w
                interesie banku. Powinna być też możliwość wykonywania usług na indywidualne
                życzenie /potrzeby/ klienta, jak ubranie u krawca. Już do tego standardu doszły
                niektóre banki w Polsce , np. BRE czy d.Handlowy.
                pzdr mariusz

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka