laadylu 26.04.10, 15:51 gdzie w Świnoujściu mozna zrobic 3D??? i ile moze kosztowac?? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: :) Re: USG 3D,4D?? IP: *.uznam.net.pl 26.04.10, 17:10 Najbliższe z tego co wiem to w Sczecinie :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ff Re: USG 3D,4D?? IP: 217.97.193.* 26.04.10, 17:20 nie ma takiej możliwości w Świnoujściu Odpowiedz Link Zgłoś
aniatko Re: USG 3D,4D?? 26.04.10, 17:26 A ktoś może coś polecić w Szczecinie? :) też jestem zainteresowana. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja_gocha Re: USG 3D,4D?? IP: 188.33.132.* 26.04.10, 20:56 Rozumiem że o ciążowe usg chodzi? U nas w oddz. ginekologiczno-położniczym jest nowy aparat zakupiony z możliwością 3D <TUTAJ>, jednak musiałabyś zadzwonić na oddział i dowiedzieć się,czy jest możliwość wykonania takiego badania prywatnie. Ja osobiście zdecydowałabym się jednak na Szczecin, bylam TUTAJ, wprawdzie cena za wizytę pewnie droższa niż ewentualnie u nas, jednak tam lekarz ocenia też przepływy krwi w ważnych narządach (pępowina, mózg), badanie jest bardzo dokładnie wykonywane, lekarze mili, kontaktowi, odpowiadają bez problemu na pytania. Za 3D z oceną przepływów płaciłam 150 zł, teraz może jest już drożej? Jednak uważam, że warto było wydać te pieniądze, badanie trwało ok. 30 min a ja zyskałam pewność że jest w porządku :) A, no i na koniec płytkę z badania dostajesz do domu ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: :) Re: USG 3D,4D?? IP: *.uznam.net.pl 26.04.10, 21:31 ja polecam USG w Szczecinie na Unii Lubelskiej :) świetny jest doktor Sławomir Świderski tel.0 502 31 12 98 ( poczytaj opinie forum.gazeta.pl/forum/w,18090,12041995,16874327,Re_lek_med_Sla womir_Swiderski.html ) dużo osób chwali też sobie dr Węgrzynowskiego -też przyjmuje na Unii Lubelskiej Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aaa Re: USG 3D,4D?? IP: *.uznam.net.pl 26.04.10, 22:03 ja tez korzystała z usług de wegrzynowskiego i jestem bardzo zadowolona. Co do usg w szpitalu to posiadaja juz od roku ale nie maja przeszkolonych pracownikow aby robic usg na NFZ. wiec jak widac nie za bardzo sie znajom na tym i mysle ze nie jest sztuka wydac tyle kasy na usg i nie meic pewnosci. lepiej pojechac do lekarza ktory zna sie na tym i pracuje na takim sprzecie kilka lat a nie byc krolikiem doswiadczalnym Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja_gocha Re: USG 3D,4D?? IP: 188.33.132.* 26.04.10, 22:30 O właśnie, nazwiska lekarza sobie nie mogłam przypomnieć ;) Ja też u dr Węgrzynowskiego byłam Dziewczyny mają rację - sam sprzęt nie wystarczy jeszcze dobry specjalista jest potrzebny. No chyba że chcesz sobie tylko pooglądać maluszka ot tak, z ciekawości ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jola Re: USG 3D,4D?? IP: *.slowianin.pl 27.04.10, 08:02 Bylam u doktora Wegrzynowskiego 3 tygodnie temu w Policach. Usg 3D mialam bezplatne gdyz pojechalam ze skierowaniem. Prywatnie kosztuje 200 zl. Doktor mily i znajacy sie na rzeczy. Dla mnie osobiscie takie usg to zadna rewelacja, wiecej widac na normalnym - co zreszta potwierdzil sam doktor. Najwazniejsze jednak, ze wszystko z dzidziusiem jest ok. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aaa Re: USG 3D,4D?? IP: *.uznam.net.pl 27.04.10, 08:43 ja bylam na tym usg aby sprawdzil czy wszystkie parametry sa w porzadku i czy dziecko dobrze sie rozwijalo. Lepiej dmuchac na zimne niz potem miec wyrzuty sumienia a mała to se moge teraz po ogladac:) sa doktor mowil ze usg 4d nie jest w cale fajne i mozna sie dziecka przestraszyc bo ono nie wyglada dobrze przeciez jeszcze nie jest do konca rozwiniety i sam odradza usg 4d ze nie warto a dodatkowo kosztuje wiec jak widac nie na ciaga bynajmniej mnie nie chcial :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: USG 3D,4D?? IP: *.slowianin.pl 17.05.10, 12:04 Mało chyba wiecie.Otóż w Świnoujściu USG 3D mozna zrobić chociażby w szpitalu(wcześniej trzeba się umówić)Koszt to 200zł.Można tez było zrobić u dr Sztencela ale teraz nie wiem jak maja się sprawy Odpowiedz Link Zgłoś
laadylu Re: USG 3D,4D?? 27.04.10, 11:22 no nic,dzieki ..za odpowiedzi..to zostaje mi jechac na sz-cin Odpowiedz Link Zgłoś