Dodaj do ulubionych

USG 3D,4D??

26.04.10, 15:51
gdzie w Świnoujściu mozna zrobic 3D??? i ile moze kosztowac??
Obserwuj wątek
    • Gość: :) Re: USG 3D,4D?? IP: *.uznam.net.pl 26.04.10, 17:10
      Najbliższe z tego co wiem to w Sczecinie :)
      • Gość: ff Re: USG 3D,4D?? IP: 217.97.193.* 26.04.10, 17:20
        nie ma takiej możliwości w Świnoujściu
        • aniatko Re: USG 3D,4D?? 26.04.10, 17:26
          A ktoś może coś polecić w Szczecinie? :) też jestem zainteresowana.
          • Gość: aaa Re: USG 3D,4D?? IP: *.uznam.net.pl 26.04.10, 17:42
            ale usg czego??
            • Gość: ja_gocha Re: USG 3D,4D?? IP: 188.33.132.* 26.04.10, 20:56
              Rozumiem że o ciążowe usg chodzi? U nas w oddz. ginekologiczno-położniczym jest
              nowy aparat zakupiony z możliwością 3D
              <TUTAJ>,
              jednak musiałabyś zadzwonić na oddział i dowiedzieć się,czy jest możliwość
              wykonania takiego badania prywatnie.
              Ja osobiście zdecydowałabym się jednak na Szczecin, bylam
              TUTAJ, wprawdzie cena
              za wizytę pewnie droższa niż ewentualnie u nas, jednak tam lekarz ocenia też
              przepływy krwi w ważnych narządach (pępowina, mózg), badanie jest bardzo
              dokładnie wykonywane, lekarze mili, kontaktowi, odpowiadają bez problemu na
              pytania. Za 3D z oceną przepływów płaciłam 150 zł, teraz może jest już drożej?
              Jednak uważam, że warto było wydać te pieniądze, badanie trwało ok. 30 min a ja
              zyskałam pewność że jest w porządku :) A, no i na koniec płytkę z badania
              dostajesz do domu ;)
              • Gość: :) Re: USG 3D,4D?? IP: *.uznam.net.pl 26.04.10, 21:31
                ja polecam USG w Szczecinie na Unii Lubelskiej :) świetny jest
                doktor Sławomir Świderski tel.0 502 31 12 98 ( poczytaj opinie
                forum.gazeta.pl/forum/w,18090,12041995,16874327,Re_lek_med_Sla
                womir_Swiderski.html )

dużo osób chwali też sobie dr Węgrzynowskiego -też przyjmuje na Unii
                Lubelskiej
                • Gość: aaa Re: USG 3D,4D?? IP: *.uznam.net.pl 26.04.10, 22:03
                  ja tez korzystała z usług de wegrzynowskiego i jestem bardzo
                  zadowolona.
                  Co do usg w szpitalu to posiadaja juz od roku ale nie maja
                  przeszkolonych pracownikow aby robic usg na NFZ. wiec jak widac nie
                  za bardzo sie znajom na tym i mysle ze nie jest sztuka wydac tyle
                  kasy na usg i nie meic pewnosci. lepiej pojechac do lekarza ktory
                  zna sie na tym i pracuje na takim sprzecie kilka lat a nie byc
                  krolikiem doswiadczalnym
                  • Gość: ja_gocha Re: USG 3D,4D?? IP: 188.33.132.* 26.04.10, 22:30
                    O właśnie, nazwiska lekarza sobie nie mogłam przypomnieć ;) Ja też u dr
                    Węgrzynowskiego byłam
                    Dziewczyny mają rację - sam sprzęt nie wystarczy jeszcze dobry specjalista jest
                    potrzebny. No chyba że chcesz sobie tylko pooglądać maluszka ot tak, z ciekawości ;)
                    • Gość: Jola Re: USG 3D,4D?? IP: *.slowianin.pl 27.04.10, 08:02
                      Bylam u doktora Wegrzynowskiego 3 tygodnie temu w Policach. Usg 3D
                      mialam bezplatne gdyz pojechalam ze skierowaniem. Prywatnie kosztuje
                      200 zl. Doktor mily i znajacy sie na rzeczy. Dla mnie osobiscie
                      takie usg to zadna rewelacja, wiecej widac na normalnym - co zreszta
                      potwierdzil sam doktor. Najwazniejsze jednak, ze wszystko z
                      dzidziusiem jest ok.
                      • Gość: aaa Re: USG 3D,4D?? IP: *.uznam.net.pl 27.04.10, 08:43
                        ja bylam na tym usg aby sprawdzil czy wszystkie parametry sa w
                        porzadku i czy dziecko dobrze sie rozwijalo. Lepiej dmuchac na zimne
                        niz potem miec wyrzuty sumienia a mała to se moge teraz po ogladac:)
                        sa doktor mowil ze usg 4d nie jest w cale fajne i mozna sie dziecka
                        przestraszyc bo ono nie wyglada dobrze przeciez jeszcze nie jest do
                        konca rozwiniety i sam odradza usg 4d ze nie warto a dodatkowo
                        kosztuje wiec jak widac nie na ciaga bynajmniej mnie nie chcial :)
        • Gość: gość Re: USG 3D,4D?? IP: *.slowianin.pl 17.05.10, 12:04
          Mało chyba wiecie.Otóż w Świnoujściu USG 3D mozna zrobić chociażby w
          szpitalu(wcześniej trzeba się umówić)Koszt to 200zł.Można tez było zrobić u dr
          Sztencela ale teraz nie wiem jak maja się sprawy
    • laadylu Re: USG 3D,4D?? 27.04.10, 11:22
      no nic,dzieki ..za odpowiedzi..to zostaje mi jechac na sz-cin
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka