Dodaj do ulubionych

Świnoujście-poczatek

IP: *.7-1.cable.virginm.net 02.02.15, 18:28
Witam wszystkich, mam zamiar zamieszkać w Waszym pięknym mieście :-) w związku z tym mam kilka pytań :-) jak z pracą ??Interesuje mnie tylko praca legalna, na umowę-mam doświadczenie w handlu, więc nie pogardze i taką pracą. Drugie moje pytanie dotyczy szkoły dla dziecka, którą polecacie?? I jeszcze jedno-mieszkanie, jakie są ceny wynajmu?
Obserwuj wątek
    • Gość: inka Re: Świnoujście-poczatek IP: *.uznam.net.pl 02.02.15, 19:50
      witam
      w cenach wynajmu mieszkań mozesz sie zorientowac na iswinoujscie,o szkolach tyle opini co dzieci,moje dzieci uczeszczaly do nr1 nie bylo tragicznie,jezeli chodzi o prace w handlu to napewno znajdziesz,juz niedlugo w centrum bedzie otwarta Galeria , na promenadzie druga to o pracowników bedą sie prosić.jak ktoś chce pracowac to zawsz prace znajdzie.pozdrawiam
      • Gość: nowa Re: Świnoujście-poczatek IP: *.7-1.cable.virginm.net 12.02.15, 14:52
        Dzieki
    • Gość: dd Re: Świnoujście-poczatek IP: *.uznam.net.pl 12.02.15, 17:12
      Hej,

czemu wybrałaś nasze miasto i jakie miasto opuszczasz? Ze Ś-cia raczej ludzie wyjeżdżają.

Piszesz, że interesuje Ciebie praca legalna, tutaj większość pracodawców daje umowy, ale nie na cały etat i dużo też daje śmieciówki.
      • Gość: nowa Re: Świnoujście-poczatek IP: *.7-1.cable.virginm.net 14.02.15, 19:57
        Obecnie mieszkam w uk, planuje zjechac ok sierpnia, a do Swinoujscia dlatego poniewaz mam tam rodzine :-)
        • Gość: noemi Re: Świnoujście-poczatek IP: *.play-internet.pl 15.02.15, 10:11
          Witam. Ja od niedawna mieszkam w Swinoujsciu :-) wynajmuje mieszkanie, jezeli chodzi o ceny wynajmu to zazwyczaj sa od 1000 w gore, no ogolnie mowiac nie jest zbyt tanio.. Prace w handlu na pewno znajdziesz, jest tu troche ofert.. Moj syn chodzi do szostki, nie na tyle dlugo zebym mogla cos wiecej powiedziec, ale jak na razie jest w porzadku, slyszalam tez dobre opinie o jedynce.. Pozdrawiam i zycze zeby sie dobrze mieszkalo :-)
          • Gość: nowa Re: Świnoujście-poczatek IP: *.7-1.cable.virginm.net 15.02.15, 13:22
            Swinoujscie znam bardzo dobrze :-),jednak jest obawa,bo to nie bedzie na tydzien,czy 2 tyg tylko na stale.Rozejrzalam sie po ofertach wynajmu mieszkan ,wiec mysle ze nie bedzie trudno bo jest w czym wybierac,zostala praca,ale slyszlaam ze otwieraja centrum handlowe,wiec moze bedzie szansa na jakis etat :-).Ile mieszkasz juz,zadowolona jestes??
            • Gość: MK Re: Świnoujście-poczatek IP: *.globalconnect.pl 16.02.15, 15:07
              Mieszkam tutaj od urodzenia. Wyjechałam na parę lat do dużego miasta ale wróciłam. Jeśli chodzi jak któryś z poprzedników wspominać o tym że ludzie wyjeżdżają, to prawda wyjeżdżają, ale studenci bo nie ma tutaj dobrych wyższych szkół. Jeśli chodzi o szkoły podstawowe z doświadczenia swojego i znajomych nie polecam szkoły nr 4, ale to już dłuższa historia. Z mojej perspektywy i opinii szybciej tutaj znalazłam prace niż w owym dużym mieście. W sezonie jest dużo ofert pracy ale na zlecenia bo dużo firm otwiera się tylko i wyłącznie na sezon i po prostu nie opłaca im się zatrudniać inaczej. A po sezonie jak się poszuka to spokojnie można znaleźć umowę o pracę. Świnoujście się teraz trochę rozrasta, centrum handlowe a może nawet 2 duża nowa promenada z molo więc jestli chodzi o handlowca to wydaję mi się że nie będzie żadnego problemu. A jeśli chodzi o wynajem mieszkania- niestety nie orientuję się. Ja jestem zadowolona z mieszkania w Świnoujściu :)
              • Gość: noemi Re: Świnoujście-poczatek IP: *.play-internet.pl 20.02.15, 22:07
                Mieszkam tu krotko, ponad miesiac, ale kiedys juz tu mieszkalam i postanowilam sobie ze wroce... i oto jestem ;-) dobrze mi sie tu mieszka, zawsze podobalo mi sie Swinoujscie. I tak jak Ty -nowa, szukam pracy ale mam z tym troche wiekszy problem bo nie bardzo ma mi sie kto zajac synkiem wiec szukam czegos na pol etatu lub osiem godzin, mam nadzieje ze sie uda :-) i Tobie rowniez zycze powodzenia :-)
                • Gość: nowa Re: Świnoujście-poczatek IP: *.7-1.cable.virginm.net 22.02.15, 16:06
                  a jak z praca na caly etat??jest cos?? z opieka nad dzieckiem raczej nie bede miala problemu,syn ma 5 lat wiec pewnie pojdzie tez do szkoly,bo w pl chyba 5 latki juz zerowke zaczynaja,czy 6 latki??orientujesz sie??
    • Gość: Nowy Re: Świnoujście-poczatek IP: *.29.165.114.threembb.co.uk 01.03.15, 10:45
      Witam. Życzę powodzenia, ja rowniez zamierzam zjechać z uk do Świnoujścia we wrześniu
      • Gość: nowa Re: Świnoujście-poczatek IP: *.7-1.cable.virginm.net 01.03.15, 11:21
        A gdzie taraz mieszkasz I ile jestes w uk??? Masz juz nakrecona prace na wyspie??
        • Gość: Nowy Re: Świnoujście-poczatek IP: *.29.165.114.threembb.co.uk 01.03.15, 13:00
          Mieszkam w Manchesterze juz prawie 10 lat, a Ty??? Rozglądam sie za praca dopiero
          • Gość: nowa Re: Świnoujście-poczatek IP: *.7-1.cable.virginm.net 01.03.15, 15:20
            No ja Leeds- blisko :-),jestem w uk 8 lat o 7 za duzo hehe
    • Gość: Stach Re: Świnoujście-poczatek IP: *.uznam.net.pl 07.03.15, 20:03
      Polecam tu szukać inf. bez wróżenia Tekst linka
      • Gość: noemi Re: Świnoujście-poczatek IP: *.play-internet.pl 22.03.15, 09:03
        Tak, u nas juz 5-latki chodza do zerowki. Powodzenia zycze w szukaniu pracy i aby Ci sie dobrze mieszkalo :-)
    • jestemarta Re: Świnoujście-poczatek 01.04.15, 17:06
      Miasto jest wspaniałe. Negatywne opinie, pochodzą od potomków ukraińskiej części miasta – nacji, która nie tworzy, a wymaga. Jeśli pragniesz zdobyć pracę – zawsze zdobędziesz.
      • Gość: nowa Re: Świnoujście-poczatek IP: *.7-1.cable.virginm.net 04.05.15, 23:50
        DZIEKI Wielkie :-)
        • madzia283 Re: Świnoujście-poczatek 20.08.15, 16:29
          Ja tez ma takie pytanie mianowicie chce przyjechac do Świnoujcia i zaczac tam swoje zycie czy ciezko bedzie z praca i mieszakniem....obecnie mieszkam w niemczech i tesknota za krajem mnie dobija normalnie rozchorowałam sie i postanowiłam wrocic do Polski...jesli ktos ma czas niech odpisze.
          • Gość: crea Re: Świnoujście-poczatek IP: *.uznam.net.pl 20.08.15, 23:06
            A to zależy jakie masz doświadczenie, wykształcenie, jakie masz wymagania itp. Tutaj największy popyt jest na handlowców (praktycznie w każdym sklepie widzę kartkę, że szukają pracownika) ,w branży hotelarsko-gastronomicznej (kelnerzy, kucharze, pracownicy SPA) no i szeroko rozumiana budowlanka. Mieszkanie wynajmiesz bez problemu, w zależności od standardu od ok. 1 tys. zł wzwyż. Lepiej niż w NIemczech tutaj mieć nie będziesz, ale to zależy kto jakie ma priorytety...
            • madzia283 Re: Świnoujście-poczatek 22.08.15, 17:42
              Dziekuje za odpowiedz z wykształcenia jestem technik hotelarstwa wiec pewnie prace znajde a w handlu tez pracowałam ...w niemczech moze fajnie jak ma sie znajomych rodzine...ja nie mam nikogo tesknie za polakami zeby porozmawiac,wpasc na kawkę czy wyjsc do ludzi i postanowiłam ze czas juz wracac do kraju...
              • Gość: inka Re: Świnoujście-poczatek IP: *.uznam.net.pl 22.08.15, 22:57
                Świnoujscie jest bardzo dobrym mioejscem aby połaczyć prace w Niemczech i mieszkaniem w Świnoujściu.życze Ci powodzenia
    • Gość: Arek Re: Świnoujście-poczatek IP: *.dip0.t-ipconnect.de 02.01.16, 10:13
      Zapraszam do rozmowy na forum świnoujskie forum44wysp.pl
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka