semi-dolce 12.02.11, 22:20 Piszę artykuł o babeszjozie i poszukuję osób, których psy na nią chorowały (i wyzdrowiały lub też nie), chetnych do opowiedzenia swojej historii (jeśli ktos ma zdjęcia psa to też mile widziane). Kontakt ze mna na gazetowy - pomóżcie Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
dexterina Re: babeszjoza 30.03.11, 14:55 Witam, mój labrador jest właśnie w trakcie leczenia babesziozy choroba straszna, ale ten kto tego nie przeżył nie wie co to za koszmar zarówno dla właściciela jak i dla psa Mój pies naszczęście wyszedł z tego, ma prawidłowe wyniki i mam wielką nadzieję, że będzie wszystko dobrze i że nigdy więcej ta choroba nie wróci. Chciałam przy okazji ostrzec wszystkich Właścicieli psów - chrońcie swoje psy przed kleszczami na wszystkie sposoby - dobre krople, obroże, sprawdzajcie psy przynajmniej raz dziennie i bądzcie ,,uczuleni" na każde inne zachowanie swoich pociech - nie zwlekajcie z wizytą u weterynarza, ponieważ w tej chorobie każda godzina się liczy. Odpowiedz Link
dogopasja Re: babeszjoza 02.04.11, 17:11 Jeśli mogę polecić to obroże kiltix są bardzo skuteczne. Odkąd używamy problem praktycznie się skończył. Odpowiedz Link
granda1976 Re: babeszjoza 20.04.11, 12:06 Mam pytanie ja niestety dzis zauważyłam u mojego psa objawy babeszjozy i ciekawi mnie czego mam sie spodziewac w trakcie przebiegu choroby weterynarz powiedział i ze na wieczór pies bedzie w stanie krytycznym i ze tak ma być żałuje ze nie dopytałam o szczegóły takze jakbys mogła mi napisac jak twój psiak to przechodził.W tej chwili moj pies lezy jest bardzo słaby nei jest w stanie utrzymac sie na łapach dodatkowo sika krwia i bardzo duzo tego wycieka Odpowiedz Link