paenka 16.11.06, 18:24 Jak szybko męczą się wasze psy? Czy jak idziecie do weta to one dyszą? Czy na spacerze chodzą z otwartym pyskiem, szukaja czegos w trawie i wywalaja ozor troszke dyszac? Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
ddb2 Re: Zmęczenie laba 16.11.06, 22:29 U weta dyszenie nie jest oznaka zmeczenia, tylko silnych, negatywnych emocji. Bora , weszac w trawie, pysk ma zamkniety. Dyszy z radosnych emocji, gdy czeka, az rzuce jej pileczke. Po meczacym spacerze dyszy w domu dlugo, lezac na dywanie. Dyszy tez, gdy jej sie powie, ze idzie na spacerek. Odpowiedz Link
urbanchaos Re: Zmęczenie laba 16.11.06, 22:35 mój po 20 rzucie piłką zaczyna dyszeć a po 30 trochę jest zmęczony Odpowiedz Link
paenka Re: Zmęczenie laba 16.11.06, 23:04 Pytam bo sie martwie. Zawsze myslalam ze to ze moj Kaiser dyszy to nic zlego bo on zawsze dyszal no i nigdy nie mial dosyc. Nawet jak byl super zmeczony to i tak resztkami sil po aport i tak polecial. Ostatnio chodzimy do weta, który sugeruje badanie ekg bo cos mu nie podoba sie serducho Kaisera Pytali wlasnie czy on zawsze tak dyszy i tak rozdygotany jest. W zasadzie czego mozna sie spodziewac po 4 wizytach w ciagu tygodniach z zastrzykiem ? No ale tak czy siak bede musiala zrobic to badanie EKG bo jednak troche...troche bardzo jestem zaniepokojona. Odpowiedz Link
ddb2 Re: Zmęczenie laba 17.11.06, 09:32 Idz do innego weta, niczego mu nie sugerujac, popros o posluchanie serducha. Bora, tak jak juz pisalam, podczas wizyt w gab. wet. dyszy, trzesie sie i probuje sie przecisnac do poczekalni szpara pod drzwiami. Odpowiedz Link
mawgocha Re: Zmęczenie laba 17.11.06, 10:05 A ja bym nie zwlekala. Badanie ekg nic nie boli, a moze rozwiac nasze watpliwosci. Znam przypadek malej labki, ktora dziwnie sie zachowywala na szkoleniu, raz byla ospala a raz miala nadmierna energie. Pani trener zasugerowala pojscie i przebadanie psa. Wlasniciel nie zdazyl. Czarnulka zdechla, na serce. Odpowiedz Link
paenka Re: Zmęczenie laba 17.11.06, 10:23 uuuuu no u kaisera nie ma problemu zeby nie byl zwawy..on ciagle ma niespozyta energie na wszystko. Nawet jak byl chory to wariowal na dworze, biega z porozcianymi lapami...nic mu nie przeszkadza nawet metrowe zaspy. No ale na to EKG musz ejechac..tyle ze bedzie to wyprawa do innego miasta. Odpowiedz Link