magda1039 12.03.07, 10:45 Witam Mój labuś od trzech dni ma czerwone oczka,najpierw jedno a teraz juz dwa.Czy wiecie co to i dlaczego? Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
urbanchaos Re: Czerwone oczy 12.03.07, 12:18 zaczęła się wiosna może już coś pyli i może to alergia ? a może zapalenie spojówek, bo zatarł sobie oko ? można kupić w aptece homeopatyczne krople do oczu Homeoptic są w wygodnych pojedyńczych pojemniczkach i zastosować, jak nie pomoże to dolekarza lub nawet wcześniej ! Odpowiedz Link
mekej Re: Czerwone oczy 12.03.07, 12:18 mój też od czasu do czasu ma zaczerwienione oczy i w jego przypadku to ma związek z nieprawidłową budową oka (coś zachodzi na coś i podrażnia - niestety nie przyswoiłam sobie fachowych określeń; w każdym razie jest to do zrobienia, ale dopiero jak piesek zakończyć wzrost), a może to po prostu zapalenie spojówek... mnie weterynarz polecił krople ze świetlikiem (żeby złagodzić zaczerwienienie)... ale może warto przejść się do weterynarza, żeby to On ocenił co dolega Twojemu labkowi Odpowiedz Link
agaaga001 Re: Czerwone oczy 15.03.07, 10:06 kup w aptece (4 zl) ziele swietlika i wg tego co pisze na opakowaniu stosuj , poprostu przemywaj oczka labkowi, moze miec zapalenie oczu to naturalny srodek wiec nie zaszkodzi to jest roslina nawet dla ludzi (jak maja zapalenie oczu) tak wiec polecam ja w chwili obecnej robie to mojemu labkowi pozdrawiam Agnieszka. Odpowiedz Link