Dodaj do ulubionych

Karma dla labradora

14.01.08, 16:28
Jaką polecacie karmę dla Labradorów (w przystępnej cenie)? Słyszałem że Royal
Canin jest bardzo dobra karmą, ale troszkę drogą...Znacie jakąś równie dobrą
ale tańszą ?
Obserwuj wątek
    • paenka Re: Karma dla labradora 15.01.08, 17:36
      poszukaj na forum bardzo duzo bylo w tym temacie
    • i.karol.zielinski Re: Karma dla labradora 17.01.08, 00:54
      royala można chyba spokojnie polecić, choć na przykład nasza psina po niej
      dostała nagle takiego powera, że nie szło je zatrzymać wink aż nam weterynarz
      poradził, żebyśmy zmienili na coś mniej energetycznego smile

ogólnie inne dobre karmy: acana, eukanuba, ewentualnie dog chow, ale z tego co
      kojarzę - psy różnie na nią reagują
      • labostas Re: Karma dla labradora 21.01.08, 14:48
        Mój pies je Purine Dog Chow Lamb&Rice i jest naprawde w świetnej formie tylko trzeba przestrzegać zalecanych dawek. To dobra karma i jest w przystępnej cenie.
        A tak na marginesie to karma ekuanuby dla labradorów jest przeznaczona dla psów pracujących jako przewodnik, czy w SG do wykrywania narkotyków ponieważ te psy mało biegają.
        • labradorek12 Re: Karma dla labradora/Odp.labostas 21.01.08, 15:09
          Tak. Właśnie zastanawiałem sie nad Puriną...Kosztuje mniej więcej 100 zł za 15
          kg (dowóz gratis) i z tego co słyszałem to jest naprawde dobra...
          • labostas Re: Karma dla labradora/Odp.labostas 21.01.08, 18:01
            Może mieć przez pierwsze dwa dni problemy żołądkowe więc chyba lepiej powoli wdrażać nową karmę
        • paenka Re: Karma dla labradora 22.01.08, 14:54
          labostas napisał:

> A tak na marginesie to karma ekuanuby dla labradorów jest przeznaczona dla psów
          > pracujących jako przewodnik, czy w SG do wykrywania narkotyków ponieważ te psy
          > mało biegają.

Nie sądzisz ze napisałes bzdurę?
          • labostas Re: Karma dla labradora 22.01.08, 15:46
            Odpowiem krótko: NIE !
            Widziałeś kiedyś jak wygląda życie laba w SG, bo ja TAK
            • labradorek12 Re: Karma dla labradora 22.01.08, 16:17
              Dobra..tylko sie nie kłucie !!! Zadecydowałem...wybiorę Purine Dog Chow

.......................................................................

Dziekuję za odpowiedzi i pozdrawiam smile
            • paenka Re: Karma dla labradora 23.01.08, 11:41
              Hmmm owszem widzialam no i co z tego? Mi tu nei chodzi o tryb zycia laba tylko
              o wartosc odzywcza karmy. Neiktore karmy sa mniej, niektore bardziej kaloryczne
              a jesli sa specjalne tzn np dietetyczne albo dla psow o mniejszym
              spozytkowywaniu energii to jest to wyszczegolnione w nazwie karmy. Otóż moj
              drogi znam labradora , który jadł karmę i był typowym psem domowym, nie jakims
              pracującym lub totalnie zaniedbywanym i powiem ci, ze tak spasionego laba to ja
              w zyicu nie widzialam. Odchudzono go poprzez zmiane karmy na inną dietetyczną.
              Chodzi mi o to, ze eukanuba jest normalna karmą chyba, że mowa o tych
              dietetycznych. Tak samo w drugą stronę. Karmy o podwyzszonej energetycznosci
              rowniez są opisane stosownie. I sie nie denerwuj czasem. Bo ja po prostu nigdzie
              nie widzialam na opakowaniu zalecenia ze standardowa eukanuba dla labradorow
              jest przeznaczona dla psow o ktorych mowisz.
              • labostas Re: Karma dla labradora 23.01.08, 16:31
                Oczywiscie że nie widziałaś bo tam takich informacji nikt Ci nie napisze. W ten sposób firma zmniejszyła by grono odbiorców, a co za tym idzie i zyski.
                • paenka Re: Karma dla labradora 24.01.08, 11:45
                  Labostas my żyjemy w gospodarce wolnorynkowej. Rynek "psiego żarcia" jest tak
                  nasycony, ze aby się utrzymać firmy muszą objąć nowe strategie. Jednym z
                  pewników sukcesu jest uderzenie w nisze. Specjalistyczna karma dla konkretnej
                  grupy docelowej jest jak najbardziej niszą. Nie ma sensu produkować kolejnej
                  uniwersalnej karmy a co gorsza sprzedawać ja pod takim hasłem a potem
                  odparowywać ataki niezadowolonych klientów bo coś nie było wspomniane na
                  etykiecie. Inna sprawa, że w przypadku "specjalistycznych" dóbr działa czynnik
                  psychologiczny na zasadzie "jestem taki wyjątkowoy, że ja tylko specjalne
                  produkty używam.
                  • labradorek12 Re: Karma dla labradora/ PRZESTAŃCIE !!! 24.01.08, 13:40
                    Oj przestańcie się kłucić (labostas vs. Paneka ) !!! Jak chcecie sie klucic to
                    na innym poscie albo forum ! Jak chcecie tu cos napisac to to o co prosilem !!!
                    • paenka Re: Karma dla labradora/ PRZESTAŃCIE !!! 24.01.08, 14:11
                      napisala ci zebys sobie poszukal na forum naprawde bylo kilka watkow o tym samym
                      temacie wiec nie dziw sie ze nic w tym watku nie znajdziesz
                      • labradorek12 Re: Karma dla labradora/ PRZESTAŃCIE !!! 24.01.08, 18:43
                        Paneka : A ja napisalem zebyscie sie przestali kłucić...a co do karmy to
                        przeczytaj sobie porzednie odowiedzi na post i dopiero pisz...
                        • paenka PANEKA :] n/t 25.01.08, 11:05

Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka