wojko112 27.05.08, 18:44 Mój labek dzisiaj rano zjadł foliową torebke jednorazową i teraz nie wiem co moze sie jemu stać od rana nie robił jeszcze kupki co moge zrobic zeby ten worek wyszedł z niego Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
tenshii Re: Labek zjadł foliowy worek 27.05.08, 22:25 a na przyszłość, gdy pies połknie coś czego nie powinien połknąć: lejesz do szklanki odrobinę wody utlenionej i zalewasz zwykłą wodą (proporcje jak woda z sokiem). Mieszasz. Dajesz psu do wypicia. Lecisz na dwór bo pies będzie wymiotował. Teraz też warto spróbować, może worek nadal w żołądku. Odpowiedz Link
joanna_poz Re: Labek zjadł foliowy worek 28.05.08, 11:42 nasz kiedys zjadł co prawda nie worek, a gumowy balon. poczekalismy i wydalił Odpowiedz Link
moonalisa Re: Labek zjadł foliowy worek 28.05.08, 13:08 to bardzo niebezpieczne,mojej koleżanki sznaucera własnie z powodu torebki foliowej nie udało się uratować.Myślę,że interwencja weterynarza i operacja może być nieunikniona..obserwuj co pies wydala i nie czekaj zbyt długo Odpowiedz Link
krechu Re: Labek zjadł foliowy worek 28.05.08, 14:05 żadnych wód utlenionych i zawracania worka z żołądka. Jeżeli się nie poddusił połykając worek to po co kusić los ciągnąc go w drugą stronę. Teraz czekać aż woreczek wyjdzie drugą stroną. Weterynarz chyba nie będzie konieczny. Pozdrawiam Krechu Odpowiedz Link
tenshii Re: Labek zjadł foliowy worek 28.05.08, 17:47 Kiedy to co napisałam to właśnie porada weta. Zależy jaki worek jest duży. Jeśli duzy to i w jedną i w drugą stronę może być problem bo jak się zbije to przez jelito może nie przejść. Moja połknęła worek, tyle że z kawałkiem kiełbasy w środku. Wet kazał mi podać wodę utlenioną bo podrażnia śluzówkę żołądka i powoduje wymioty, a rozrobiona nie wyrządzi szkody w organizmie. Powiedział również, że mam to robić za każdym razem gdy pies połknie coś co może realnie mu zagrażać. Z tym, że to działa jakiś czas po połknięciu. Reasumując wolałabym psu podać wodę utlenioną do zwymiotowania niż czekać i narazić psa na operację. Wiele razy nas to uratowało. Amen Odpowiedz Link
wojko112 Re: Labek zjadł foliowy worek 31.05.08, 20:24 Worek wyszedł tą samą drogą co wszedł Odpowiedz Link
lenalabradorka Re: Labek zjadł foliowy worek 22.12.08, 18:13 cześć nic sie nie martw haha, muj Labek zjadł skarpete i ją wydalił pio 3 dniach , martwiem sie bo znajomej Labek zjadł kawałek dywanu i miał rzołądek rozcinany. Ale foliowe woreczki to standart, nic sie nie martw, pozdrawiam Odpowiedz Link