goga_arnis 16.04.09, 13:41 zastanawiam się czy Arni nie ma czasem problemu z pęcherzem, czy to normalne że sika średnio co 20 minut?? podkreślam że przy tym dużo pije Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
tenshii Re: pęcherz 16.04.09, 13:48 Ciężko ocenić - jak dużo pije to powinno być normą. On ma maleńki pęcherzyk Niewiele się tam zmieści. Ale jak pójdziesz do weta to niech sprawdzi czy nie ma zapalenia pęcherza Odpowiedz Link
annietess Re: pęcherz 17.04.09, 11:50 Pepper strasznie dużo siusia po rosole! tak jak piszesz co 15-20 min! teraz, przez to ze zauważyłam u niego łupież, zmieniłam mu dietę, miedzy innymi odstawiłam rosół (na razie) i przestał tak dużo siusiać Odpowiedz Link
a_me_lka Re: pęcherz 18.04.09, 11:07 A ile może trwać nauka wstrzymywania?? Są przecież psy, które przesypiają całe noce albo czekają same w domu 8-10 godzin i wytrzymują. Moja jak się tylko budzi to często nie zdąży nawet dojść tych 2 metrów do drzwi na taras. Amelka Odpowiedz Link
tequ-illa Re: pęcherz 18.04.09, 21:50 Ja moją wzięłam jak miała 3 m-ce. Hodowczyni oczywiscie poinformowała mnie, że psiut nie jest nauczony czystości. I najpierw tęskniła, potem szły zęby, potem szczepienia - zawsze było coś żeby od psa nie wymagać. Ale obserwowałam, jak zaczęła się kręcić to na ręce i na dwór. Spacer dosłownie co chwila. Dosłownie co godzina, dwie. Jak nie zdążyłam to sikającą mi po rękach wynosiłam. Dosikiwała na dworze za co był bonus Zdarzyło się to dwa razy-i jak ręką odjął. Teraz ma 5 m-cy zostaje od 6-9 godzin sama i nigdy nie załatwiła się. Nie wiem ile ma Twój psiak, ale może jeszcze nie wie - sikającą po rękach na tarasik - po wysikaniu mega-bonus U mnie jak ręką odjął. powodzenia. Odpowiedz Link
tenshii Re: pęcherz 18.04.09, 22:00 Zbyt wiele od niej wymagasz jak na ten wiek. Niektóre psy mają wpadki nawet do 8 meisiąca. Odpowiedz Link
kuen Re: pęcherz 19.04.09, 08:08 Jeśli twój pies dużo pije to znak żebyście jak najszybciej poszli do lekarza może mieć grączke dlatego dużo pije Odpowiedz Link
tequ-illa Re: pęcherz 19.04.09, 09:25 Moja Tequilla czasami wypija tyle, że zastanawiam się czy spała w domu czy czasem nie wypuściła się na jakąś nocną balangę z tańcami i alkoholem Jak dużo pije to i dużo sika. A jak karmisz suchą - to będzie dużo pić. No i moczopędna jest pietruszka. Duże znaczenie ma też temperatura w domu. Labiszony to zimnoluby - może ma za ciepło. Z resztą małe piesiutki dużo sikają. Moja na spacerze nieraz kilka razy przykucnie i siq - zrobiłam mocz i próby nerkowe (nie wiem czy to się tak akurat nazywa - badanie z krwi). Pęcherz i nery ok, brak temperatury. To mnie uspokoiło. Więc chce chlać niech chleje byle by to była woda Teraz posikujemy bo zaznaczamy teren Odpowiedz Link
szwecja23 Re: pęcherz 23.04.09, 12:49 szczerze to każdy mówi że pies musi mieć ciągle picie w misce to prawda ale tylko wtedy kiedy pies będzie już mógł kontrolować swój pęcherz czyli jako szczeniak powinnaś dawać mu 3 razy dziennie pić najlepiej po jedzeniu tak jak ja to robię bo miałam taki sam problem moja labradorka ma dopiero 4miesiące daje jej jeść o 10 00 , 14 00 i 18 00 i przy tym pić po każdym jedzeniu i piciu odczekaj 20 do 30 minut i wyjdź z pieskiem zobaczysz pies się przyzwyczai i będzie wiedział kiedy się załatwiać Pozdrawiam Paula Odpowiedz Link
tenshii Re: pęcherz 23.04.09, 13:06 A już szczególnie o tej porze roku! Najłatwiej ograniczać psu wodę dla własnej wygody I to jeszcze maluszkowi.... Odpowiedz Link
tequ-illa Re: pęcherz 23.04.09, 18:55 o rany.... Pies nie może nie mieć wody - a jeśli karmisz suchą karmą to już niedopomyślenia, z resztą czymkolwiek nie karmisz - psiuty muszą mieć wodę - ZAWSZE. Odpowiedz Link