piotr.iwo 21.05.09, 15:02 Mój roczny labek jest agresywny do większych psów? Co robić? Również widzę, że szczeka na dzieci, takie 5-12 lat. Dziwne. Macie jakiś pomysł? Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
tenshii Re: agresja 21.05.09, 15:06 Omijać psy szerokim łukiem - tak jak psy w naturze. To na początek. Potem nagradzać za brak reakcji na innego psa lub reakcję dobrą. Powinno mu przejść Odpowiedz Link
olgap82 Re: agresja 21.05.09, 15:52 Ja nie mam pojęcia ale i tak życze wszystkim miłego dnia Odpowiedz Link
tequ-illa Re: agresja 21.05.09, 21:39 Omijaj na poczatek - a jak się zdarzy, że nie da rady - to od razu go "zagaduj". Ja tak mam z ptaszkami. Wtedy zaczynam swój monolog-gadam do niej jak najęta, w ręku mam oczywiście jakieś ciacho tudzież coś innego do zjedzenia. Gadam, gadam, gadam i jeszcze raz gadam jak nakręcona, odwracam uwagę, głaskam, wydaję komendę, częstuję ciachem - nieważne, że niedługo sąsiedzi uznają mnie za niepoczytalną Zacznę się martwić dopiero wtedy jak jej ptak wyląduje na karku a Tequila nic sobie z tego nie zrobi Odpowiedz Link