clicers87 28.07.09, 11:48 Koleżanka ustawiła opis na Naszej Klasie ..."Jestem w domku na jeziorem i wczoraj przybłąkał się młody piesek,wygląda jak labrador. Co robić"...Nie mam do niej telefonu,ale mogę przesłać wiadomość na NK. Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
tenshii Re: znaleziono labradora 28.07.09, 11:50 Zapytaj gdzie dokładnie, kiedy, jaki kolor, niech gdzieś wstawi zdjęcie tego laba i porozwiesza ogłsozenia w miejscowości, i da znać telefonicznie do najbliższego schroniska i większych ośrodków w danej miescowości. Odpowiedz Link
clicers87 Re: znaleziono labradora 28.07.09, 12:35 Wysłałem informacje i czekam na odpowiedź. Odpowiedz Link
clicers87 Re: znaleziono labradora 28.07.09, 15:56 Mam kilka informacji. Pies przybłąkał się w sobotę.Kolor brązowy,wysokość ok.50cm (mój ma 47cm i 4,5 m-ca).Szczupły,ma obrożę.Koleżanka nie bardzo wie co mu dać jeść,kupiła Chappi,bo tylko to mieli w sklepie. Aha, znalazła go koło Zaniemyśla (ok.30 km od Poznania). Nie dała ogłoszeń,bo w pobliżu są 2 pseudo-hodowle i boi się,że ktoś stamtąd się zgłosi.Ja zadzwoniłem do 4 schronisk i podałem informacje. Ania może przetrzymać pieska do soboty,ale nie dłużej,bo wraca do domu,a tam nie ma warunków-nigdy nie miała zwierzątka. Odpowiedz Link
kaha1 Re: znaleziono labradora 28.07.09, 21:08 do soboty to długo. Jeśli właściciele szukają na pewno zgłoszą się do schronisk. Niech będą dobrej myśli Odpowiedz Link
tequ-illa Re: znaleziono labradora 29.07.09, 07:16 Forum: Zaginione/Znalezione Opis: Ogłoszenia o zaginionych/znalezionych zwierzatkach na naszej klasie w ogłoszeniach nie ma takiego, gdzie Twoja koleżanka to zamieściła? możesz podać link. Odpowiedz Link
tequ-illa Re: znaleziono labradora 29.07.09, 07:35 Bo jak do soboty nikt po psiaka się nie zgłosi - to co ona z nim zrobi? Jeśli to młody lab i odda do schronu to stamtąd szybciutko trafi do pseudo. Czy na tej NK umieściła zdjęcia? A jeśli nie da rady, to czy może telefonem zrobić zdjęcie i wysłać? Napisz do niej szybciutko, niech zamieści ogłoszenie na www.labradory.info Odpowiedz Link
tomgregor Re: znaleziono labradora 29.07.09, 09:15 Witam. Proszę napisać kiedy piesek się zabłąkał? Wcześniej było wspomiane że jest brązowy - proszę o dokładniejszą informację. W nocy z 23/24 lipca zaginął mi labrador biszkoptowy i chciałabym być pewna czy to na pewno nie on. Co prawda odległość jest znaczna ale ... Proszę o ew. kontakt tomkami@interia.pl Odpowiedz Link
clicers87 Re: znaleziono labradora 29.07.09, 09:16 Informacje zamieściła przy swoim opisie.Na chwilę obecną nie mam żadnych wieści. Odpowiedz Link
clicers87 Re: znaleziono labradora 29.07.09, 09:28 Zapomniałem dodać,że koleżanka jest na wczasach i korzysta z kawiarenki internetowej.Nie wiem czy ma tyle czasu,aby dalej zamieszczać ogłoszenia.Ja nie moge tam podjechać,bo mam rękę w gipsie. Odpowiedz Link
tequ-illa Re: znaleziono labradora 29.07.09, 09:43 zrobię ogłoszenie, czy może mi mms-em przesłać zdjęcie? Odpowiedz Link
clicers87 Re: znaleziono labradora 29.07.09, 09:51 Właśnie zarejestrowałem się na podanej stronie i czekam na aktywację. Nie mam w tej chwili kontaktu z Anią ,ale proszę zrobić ogłoszenie z zaznaczeniem,że MOŻE znajdzie się właściciel. Gdyby się koleżanka odezwała to proszę o numer pod który ma wysłać zdjęcie. Odpowiedz Link
joanna_poz Re: znaleziono labradora 29.07.09, 11:39 niestety trzeba wziąć pod uwagę scenariusz, że zaden właściciel się nie znajdzie, bo pies został porzucony ostatnio własnie słyszelismy podobną historię. jeżdzimy na wycieczki rowerowe przez las, na finiszu jednej z naszych tras są podpoznańskie ogródki działkowe i mały bar - sklepik na świeżym powierzu, gdzie się zatrzymujemy, żeby coś wypić i wrócić do domu. bylismy tam z naszym labradorem, jako, że pies zmęczony i zziajany poprosiliśmy włascielkę baru, czy mogła by nam dać trochę wody w misce dla psa. pani wyszła, wodę dała i stwierdziła z uśmiechem, że od paru miesięcy ma takiego samego biszkoptowego labradora jak my. i że własnie przybłąkał się do nich, bo najprawdopodobniej ktoś go na tych działkach wyrzucił i pomimo ogłoszeń nie zgłosił się po niego. Odpowiedz Link
tequ-illa Re: znaleziono labradora 29.07.09, 15:02 to jest numer grzecznościowy koleżanki, bo nie mam kabla: 505967867, jak tylko dostanę mmsa ze zdjęciem psiuta zrobię mu ogłoszenie Odpowiedz Link
clicers87 Re: znaleziono labradora 30.07.09, 08:01 Witam, znalazł się właściciel.Mama zawiozła mnie wczoraj i dowiedziałem się,że mądre dziewczyny dały jednak ogłoszenie,ale bez szczegółów ("znalazłam małego pieska').Przez telefon kazały opisać psa i dość szybko przyjechała rodzina ze Śremu (25km) z zapłakanym chłopcem.Psiak podobno oszalał z radości na ich widok.Uff i hurrra. Odpowiedz Link
mta22 Re: znaleziono labradora 30.07.09, 09:38 to super!! oby wszystkie historie o zaginiontch pieskach tak sie konczyly!!!! Odpowiedz Link