Dodaj do ulubionych

beznadzieja

IP: *.adsl2.static.versatel.nl 13.06.11, 16:26
jak to jest? Wyjezdzam z polski bo czuje sie ponizana pracujac za 1200zl jako pracownik biurowy z srednim pokrwenym wyksztalceniem. Przyjezdzam do Holandii i tutaj przez pierwsze lata dobrze zarabiam. Juz jestem jakis czas zadowolona, stawiam pierwsze kroki w doroslosc, pierwsza praca, pierwszy wlasny kat. Ładne duze mieszkanie i stylowo urzadzone. Jednak znow czuje sie ponizana bo nie pracuje zgodnie z moim wyksztalceniem. Nie za biurkiem, wykonuje ciezka fizyczna prace. W tej samej firmie inni z gorszym wyksztalceniem i kompetencjami maja duzo lepsze stanowiska niz ja. Szansa ktora do zadnego awansu nie prowadzi. Po poluniami wracam do swojego domu i czuje sie jak smiec. Mam ochote wszystko rzucic. Jednak jak wroce do polski to tam znow bede pracowac za te 1200zl i nic nie odloze na swoje mieszkanie.
Obserwuj wątek
    • Gość: dcio Re: beznadzieja IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.06.11, 17:19
      Ja jestem mgr ekonomii z doswiadczeniem, technik mechanik i dorywczo pracuje w magazynie, ale juz nedlugo bo firma ma coraz mniej zamowien, typowe jedzenie to ziemniaki z jednym jajkiem bo na wiecej mnie nie stac.
      Na co narzekasz dziewczyno?

Napisz jak udalo Ci sie zalapac do Holandii.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka