Dodaj do ulubionych

mamy z leiden

30.05.12, 20:31
Witam,
Szukam mam z Leiden i okolic. w najbliższym czasie zamierzamy przenieś się do męża z dzieciakami i zamieszkać właśnie w Leiden. Dzieci mają 8, 7 i 5 lat.
Chętnie nawiąże kontakt. Napiszcie jak tam się mieszka, są jakieś ciekawe miejsca dla dzieci, jak ze szkołami, służbą zdrowia.
Jesteśmy w trakcie urządzania się. Czy ktoś może wie gdzie można w Leiden kupić tanio meble, mogą być używane.
Za wszelką pomoc będę wdzięczna
Obserwuj wątek
    • mamabeauty Re: mamy z leiden 31.05.12, 09:48
      Czesc Julia,mieszkam blisko Leiden (5km) i mam dwoje dzieci w podobnym do Twoich wieku (9 i 7 lat ).Mozemy sie spotkac jesli bedziesz miala ochote.Jesli chodzi o wybor szkoly to musisz najlepiej pojsc do gemeente i poprosic o jakis spis szkol w najblizszej okolicy,pojsc zobaczyc jak szkola wyglada,porozmawiac z dyrekcja.Nie wiem na pewno,ale mozliwe,ze skieruja Twoje dzieci najpierw do szkoly jezykowej,jest taka w Leiden,a pozniej jak juz dzieci opanuja jezyk beda mogly pojsc do normalnej szkoly holenderskiej.Sluzba zdrowia,jak sie juz przyzwyczaisz do ich systemu nie jest najgorsza.Ciekawych miejsc jest duzo,zalezy co dzieci lubia (muzea,basen,nad morze macie blisko)Jest taka fajna stronka uitmetkinderen.nl.Znajdziesz tam wszystkie interesujace Cie miejsca i informacje o tym ,gdzie mozna z dziecmi fajnie spedzic czas.Pozdrawiam serdecznie.
      • andevi Re: mamy z leiden 08.06.12, 00:10
        Mój mąż jest rodowitym Leidenaar:) Mieszkaliśmy w Leiden przez pierwsze trzy lata, teraz mieszkamy na wsi 7 km dalej. Zapraszam swoją drogą:) Mam też troje dzieci, 6,2 i 1miesiąc.
        Leiden lubiłam, wolę jednak te małe protestanckie miasteczka w okolicy. Spokojniejsze, bezpieczniejsze, dzieciom bardziej przyjazne.
        • julia1131 Re: mamy z leiden 08.06.12, 22:01
          Dzięki dziewczyny, zjedziemy w wakacje to będziemy poznawać okolice i wogule.
          • meliloti Re: mamy z leiden 09.06.12, 21:19
            Czesc, to jeszcze ja sie zglosze. Dzieciaki troche mlodsze od Twoich, 3 lata i 3 miesiace, ale mieszkam w Leiden i chetnie Was poznam. Ja chcesz pogadac, napisz na maila, asiaczersk@hotmail.com. pozdrawiam
      • julia1131 Re: mamy z leiden 06.08.12, 20:34
        hej, odezwij się do mnie na priva julia1131@gazeta.pl
        julia
      • julia1131 Re: mamy z leiden 06.08.12, 20:41
        hej chyba posty pomyliłam i nie umiem go usunąć. mamabeauty odezwij się do mnie na priva julia1131@gazeta.pl.
        julia
        • maggdat Re: mamy z leiden 26.02.13, 23:48
          hej, podbijam temat - jesteście tam jeszcze? czekam właśnie na przeprowadzkę do leiden i trochę liczę na to, że ktoś mnie podniesie na duchu, bo nie powiem - boję się nowego miejsca
          • julia1131 Re: mamy z leiden 02.03.13, 11:42
            hej, coś faktycznie ostatnio forum jest wymarłe, ja zresztą też rzadko tu zaglądam. A wracając do tematu to my od paru miesięcy mieszkamy w Leiden. Bardzo ładne miasto i sympatyczne , juz powoli się tu zadomowiamy. Jak coś to pisz do mnie na priv julia1131@gazeta.pl.
            • maggdat Re: mamy z leiden 03.03.13, 19:57
              o dziękuję, na pewno do ciebie napiszę :)
              • miodowa102 Re: mamy z leiden 30.07.14, 18:14
                wiem, że to stary wątek, ale temat dla mnie bardzo nowy :) niedługo przeprowadzamy się do leiden i spodziewamy się dziecka. będę wdzięczna za jakieś porady dla początkujących tam rodziców; z góry dziękuję :)
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka