Dodaj do ulubionych

garnitur do komunii

10.01.14, 18:54
ponieważ komunia zbliża się wielkimi krokami-już niecałe 5msc Pomału rozglądam się za garniturem dla Piotrka (komunia będzie w polskiej parafii w Bredzie) Piotr jest raczej niski i drobny (garnitur na 122-128/myślę że 3częściowy)
W jakich sklepach są wybór garniturów dla chłopców?
bardzo proszę o wszelkie sugestie
pzdrOla
Obserwuj wątek
    • tijgertje Re: garnitur do komunii 10.01.14, 20:29
      Mam ladny kremowy lniany garnitur z Kaspra. Marynarka na podszewce, kamizelka, spodnie, koszula i 2 krawaty. Rozmiar na 122 (mlody nosil wtedy na 128, ten wyszedl ledwie na styk, ale wiekszego rozmiaru nawet nie mieli) na szczuple dziecko (spodnie z regulowana gumka). Przymierzam sie juz 2 lata, zeby go sprzedac i dalej wisi w szafie, bo jakos sie zebrac nie moge. Mlody mial na sobie raz. Uparl sie, zeby isc do komunii pod krawatem i mialam niezly problem, gdzie mu garnitur kupic, bo tubylcze dzieci na galowo do komunii nie chodza. Jesli chcesz znalezc garnitur, to trafisz na nie wylacznie w sklepach ubierajacych dzieci na sluby. W Spijkenisse jest duzy i tani sklep, gdzie przy odrobinie szczescia ubierzesz dziecko lacznie z butami ponizej 100€. Rozgladalam sie w okolicy, ale cebybyly zabojcze, wybralam sie tam i trafilam na ostatni garnitur, ktory spasil idealnie. Sztucznego ja nie chcialam, mlody sobie ubzdural jasny. Butow nie kupowalismy, bo mlody ma tak waskie stopy, ze wszystkie mu z nog spadaly, kupilam po prostu jasne dziewczece polbuty bez ozdob, ktore potem caly sezon nosil i wyszly drozej niz cala reszta.
      • justyla Re: garnitur do komunii 10.01.14, 22:35
        W zeszlym roku mialam podobny problem.Znalazlam sklep www.hello4kids.nl mieszczacy sie w Kaatsheuvel.Mozna kupowac online,a takze bezposrednio u nich po kontakcie telefonicznym.Maja sporo klientow stad umawianie sie na konkretny termin.Duzy wybor,przystepne ceny.Ja bylam zadowolona.
    • aaola Re: garnitur do komunii 11.01.14, 19:04
      bardzo dziękuję Piotr chce ciemny garnitur (dziękuję Aniu za propozycje ale jak pewnie wiesz-dziecka nie przeskoczysz:P)
      Kaatsheuvel jest 40km ode mnie więc już wiem gdzie jechać:)
      dzięki raz jeszcze:)
      • tijgertje Re: garnitur do komunii 11.01.14, 20:21
        Hehe, ze tez sie tak dzieciakom dajemy ;)
        Tu jest ten sklep, o ktorym pisalam. Nie trzeba sie wczesniej umawiac, wybor maja ogromny i ceny bardzo przystepne, od ciebie chyba blizej niz do Katsheuvel?
        www.humpiedump.nl/
        Powodzenia w poszukiwaniach!
        • aaola Re: garnitur do komunii 11.01.14, 21:25
          bardzo porównywalna odległość Tu o 2km dalej (42km) Wielkie dzięki na pewno pojedziemy
          pzdrOla
    • nesla Re: garnitur do komunii 15.01.14, 15:54
      Bylam na kilku komuniach w Holandii i na zadnej nie widzialam jeszcze chlopca w garniturze.. Zastanawialam sie wlasnie kiedys jak jest w innych regionach w Holandii?
    • zochyl Re: garnitur do komunii 25.09.14, 22:32
      garniturki.pl/ polecam tą firme sama kupiłam dla synka garnitur cena przystępna i dobrze wszystko uszyte
      • lenkaaa Re: garnitur do komunii 27.09.14, 22:09
        o rany, znowu ten nieszczesny spam !

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka