31.01.06, 07:51
Dziewczyny,
mam pytanie odnośnie nostryfikacji dyplomu licencjackiego i magisterskiego.
Czy któraś z Was to robiła? No i najważniejsze: JAK? Muszę się za to zabrać
bo po wakacjach chciałabym iść do pracy, więc czas najwyższy zacząć szkuać :(.
Pozdrawiam Agnieszka
Obserwuj wątek
    • tere_tere Re: Dyplom 31.01.06, 10:40
      ja nie robilam, ale moje doswiadczenie jest takie: nikt mnie o to nie prosil.
      raz owszem, ale samo tlumaczenie wystarczylo. ale to chyba od zawodu zalezy ( jo
      po "zarzadzaniu" jestem). wiem, ze sa firmy, ktore to robia, moja kolezanka
      (rosjanka) to robila. jesli chcesz, moge sie dowiedziec gdzie.
    • nesla Re: Dyplom 31.01.06, 10:57
      Poszukaj np pod www.nuffic.nl

Nie kazdy dyplom wymaga nostryfikacji, w wielu dziedzinach wystarczy uznanie
      dyplomu i porownanie go do holenderskiego systemu
      edukacyjnego. "diplomawaardering" robi IDW (internationale diplomawaardering)
      • zuzka71 Re: Dyplom 31.01.06, 11:56
        jak (jeszcze) nie pracujesz to diplomawaardering zrobisz przez CWI:

tnij.pl/rmo
    • tijgertje Re: Dyplom 31.01.06, 12:04
      JAk nie pracujesz, to zglos sie w CWI, bezplatnie zalatwia tlumaczenia i porownaja dyplomy. Uznawaniem dyplomow zajmuje sie nuffic, gorzej z tytulem,
      zalezy od kierunku studiow, zajmuje sie tym IBG w Groningen. Polskie studia czesto uznaja tu jako HBO i tytulu nie przyznaja. Zaby uznac dyplom, musza miec porownanie, wiec potrzebujesz z uczelni odpis wszystkich przedmiotow z ocena i laczna liczba godzin. Robia to na podstawie indeksu. W CWI powiedza ci wszystko co i jak. No i trwa to wszystko niestety miesiacami, wiec im szybciej, tym lepiej.
      • anitax Re: Dyplom 07.02.06, 22:07
        Dowiedz sie czy to konieczne, bo mnie nikt nigdy nie pytal o zadne dokumenty, a
        to juz moja trzecia praca w Holandii.
        • agnesandtomek Anitax 08.02.06, 12:32
          Ja jestem pedagogiem specjalnym i chcę pracować z dziećmi z
          niepełnosprawonością intelektualną. Myślę, więc, że będą chcieli zobaczyć
          dyplom.
          • anitax Re: Anitax 08.02.06, 13:52
            Pewnie masz racje, ale ja bym na wszelki wypadek spytala potencjalnego
            pracodawce czy wystarczy im tlumaczenie, moze beda chcieli miec dodatkowo
            tlumaczenie przedmiotow/indeksu. Zawsze to chyba latwiej niz nostryfikacja.
            Powodzenia!

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka