Dodaj do ulubionych

A mój Dawid nie chce cycusia!

24.04.06, 12:49
W piątek miałam chirurgicznie usuwany ząb mądrości. Dostałam dość silne
znieczulenie. No i oczywiście do wczoraj byłam na środkach przeciwbólowych,
dziś już tylko wzięłam paracetamol.
Przez te 2 dni odradzono mi karmienie piersią i dawałam DJ NAN hipoalergiczny
(istnieje podejrzenie alergii) no i mam problem bo Dawid nie chce wogóle
cycusia. Wczoraj chociaż dziamgnął parę razy a dziś już nic. Kompletnie zero,
nawet nie chce go wziąć do buzi!!!!
PO 2 godzinach prób, płaczu i lamentu ze strony Dawida - dostała flachę wypił
ze smakiem i śpi jak Aniołek.
Co mam robić? Za 2 tygodnie skończy 6 miesięcy ale i tak chcciałam jeszcze
troszkę pokarmić tym bardziej że mam pokarm.
Kurcze, czuję się normalnie odrzucona przez własne dziecko :-(((.
Obserwuj wątek
    • zuzka71 Re: A mój Dawid nie chce cycusia! 24.04.06, 13:23
      agnes, spokojnie, no sie odzwyczail i tyle, przeciez nadal ciebie chce;) tyle ze
      butelka latwoejsza i tyle. sporobuj jeszcz ena spokojnie, jak nie to nie, nic
      na sile, no zachcialo ci sie 'narkozy' to masz;) to wcale nie koniec swiata
      koniec karmienia. teraz mozesz pic na umow i na potege;PPPP glowa do gory;)
      pozdr.zuzka
    • lenkaaa Re: A mój Dawid nie chce cycusia! 24.04.06, 20:05
      Moze przy wieczornym karmieniu bedzie lepiej. Jak chcesz dalej karmic, to nie
      rezygnuj, warto poprobowac przez pare dni. Pewnie mu nie leci od razu, tak jak
      z butelki, a ssac "na sucho" mu sie niechce - moze odciagnij najpierw troche
      laktatorem, a jak mleko zacznie juz leciec, to wtedy podstaw Malego niech
      otwiera dzioba i pije...
      Moze Tijgertje tu wpadnie, to napewno Ci cos madrego poradzi, bo ona dobra jest
      w tej tematyce.

----------\\--//-----------
      --------(@ @)---------
      --o00o--(_)--o00o--
      • maxijo Re: A mój Dawid nie chce cycusia! 25.04.06, 15:07
        Aga, nie wiem na jak dlugim karmieniu zalezalo ci, ale zawsze bylaby mozliwosc
        ze bdziesz miala cycoholika i wysluchiwala swietnych rad wszystkich dookola jak
        ograniczyc/odstawic i zastanawiala sie czy to juz czy jeszcze nie koniec. A tak
        masz juz z glowy; sam Dawid zdecydowal, maz moze dac butelke, jestes mniej
        uwiazana; nowa sytuacja dla malego i dla ciebie oczywiscie, rozumiem cie, ale
        ja nie nalegalabym na ponowne karmienie piersia.
        • beba3 Re: A mój Dawid nie chce cycusia! 25.04.06, 23:41
          Ja bym walczyla ale nie jakos natarczywie. Cierpliwie i dlugofalowo. ;-)
          Szczegolnie jesli istnieje szansa, ze jest alergikiem. Cyc bezpieczniejszy.
          Jesli sie nie uda to tez nie dramat. Wybral chlopak szybsza droge karmienia i
          nie dziwei mu sie zanadtto. ;-) Smakuje mu proszkowe, prosze bardzo.
          A to ze Ty sie nie czujesz konfortowo to mnie nie dziwi. Ja lapalam poteznego
          dola! Ach te hormony! :-(
          Najwazniejsze, ze jestes kochana mama dla synka a nie to czy kamisz go cycuchem
          czy nie. Zreszta 6 mc to ladny wynik! :-)
          • agnesandtomek Re: A mój Dawid nie chce cycusia! 26.04.06, 02:43
            Próbuję jeszcze walczyć, ale widzę, ze im bardziej się staram tym bardziej
            Dawid nie chce cycusia. No cóż... zostaje mi noc - bo przed chwilą ładnie się
            przyssał i nie musiałam robić butli.
            A swoją drogą jeśli chciałby rzeczywiście tylko w nocy cycusia, to jak ja mam
            to zrobić, tzn. przetrzymać dzien bez karmienia i mieć w nocy pokarm? Macie
            jakiś typ?
            • kruszynka28 Re: A mój Dawid nie chce cycusia! 26.04.06, 09:19
              Pewnie, ze mozna karmic tylko w nocy!
              Przez kilka tygodni karmilam rano i wieczorem a od tygodnia tylko rano i
              mleczko wciaz jest :)
              Powodzenia!
            • tijgertje Re: A mój Dawid nie chce cycusia! 26.04.06, 09:59
              Mysle, ze powinnas sprobowac teroche powalczyc, ale nie namawiac zbyt usilnie,
              bo wowczas efekt jest zazwyczaj odwrotny. Sprobuj zaproponowac piers pomiedzy,
              tak jakby od niechcenia, moze uda sie mlodego prtzechytrzyc:-) Jak nie, to
              trudno, dziecka nie zmusisz, moj se nawet glodem nie dawal. Jezeli Dawid chce
              pic w nocy, to bardzo dobrze, liczy sie kazda kropla, piersi dosc szybko sie
              przystosuja i w ciagu dnia nie bedzie problemu, a w nocy mleczka tyle, ile
              trzeba. Na poczatku mozesz troche sciagac w ciagu dnia, zeby nie dopuscic do
              zastoju. W sumie to sie wkurzylam, ze ci tak przez narkoze zabronili karmic. Ci
              lekarze to naprawde czasem pojecia nie maja:-( Sama mialam operacje pod narkoza
              5,5 mies po porodzie i karmienie nic a nic na tym nie ucierpialo. Szkoda, jak
              bedziesz musiala calkiem przejsc na butelke, ale swiat sie na tym nie konczy.
              Bedzie dobrze.
            • lenkaaa Re: A mój Dawid nie chce cycusia! 26.04.06, 10:50
              Mozna karmic tylko raz dziennie i piersi sie dostosuja, ale widze po sobie,
              karmiac raz dziennie od kilku juz tygodni, ze pokarmu jakby coraz mniej - dlugo
              to trwa zanim poczuje, ze mleko leci i dziecko pije przy kazdym pociagnieciu.
              Na samym poczatku Mala ssie i ssie a czasem nawet sie niecierpliwi i puszcza
              piers. Nawet sie zdziwilam, bo myslalam, ze raz dziennie mozna by karmic w
              nieskonczonosc (jak by sie chcialo), ale widocznie w moim przypadku to nie
              dziala. Kiedys wystarczylo, zeby zassala dwa razy i juz mleko lecialo a teraz
              trwa to minute albo dluzej zanim mleko poplynie.
              • beba3 Re: A mój Dawid nie chce cycusia! 26.04.06, 22:27
                Wyplyw mleka to sprawa indywidualna, no i jesli dziecie chce od razu mleczko to
                moze sie zniecierpliwic. Tym bardziej, ze inaczej przyzwyczajone.
                W nieskaczonosc to nie wiem ale dwa, trzy, cztery a nawet gdzies wyczytalam ze
                i piec lat...! Moze sa i jakies inne rekordy a moze to przechwalki?
                Mysle, ze mozesz troche przekonac malego wlasnie przez noc skoro zalapal
                cucucha przed sem. Moze chwile wczesniej niz karmisz zazwyczaj go przystaw?
                Popieram rade Tygrysa: Jesli podajesz butle to podziel mleko na dwie butelki.
                Podaj jedna, potem piers a jesli sie nie przekona to potem druga butle...
                A karmic rano i wieczorem czy tez tylko wieczorem ew inne warjacje, mozna.
                Lepiej stopniowo redukowac karmienia a skoro Tobie poszlo to hurtem to musisz
                bardziej uwazac na mozliwosc zapalenia piersi.
                Jaga sobie zaczela kombinowac z piciem mleka. Raz tylko troche, raz bardzo
                duzo, potem znowu aby - aby, i mialam jak kilka dni po porodzie pekate piersi i
                zapalenie. Temperatore wysoka, bol niesamowity, guzek... Nie polecam. ;-)
                Scigaj mleczko ale nie do 'czysta' a tyle aby ulzyci poczuc sie 'lzej' lub do
                czysta jesli podajesz to mleka butla malemu. Tez sie wyregoluje popyt - podaz.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka