12.09.13, 19:05
wafel -... Nie jest Zalozyciel. Jego tu prawie nie ma. Tak jak nie ma Kotwica na forum rozmowy.
Mamy taka narodowa przywarę, ze łatwiej znalezc winę u drugiego człowieka, niz u siebie.
Poniewaz ja juz jestem z boku tego rogardiaszu, Podzielę sie moja krotka refleksja.

Śmieszny argument. Założyciel jest, akceptując taką a nie inną politykę moderacji. Na przykład - podbijanie wątków rankingowych nie łamie netykiety ale już podbicie wątku o stracie banku łamie. To można mnożyc. Założyciel podobnie jak Ty zapisał się wyjątkowo niechlubnie na kartach historii tego forum.

wafel -rawde to, co zepsuło te Forum jest w kazdym z nas. Takie skłócenia Forum to cos najnormaniejszego w sieci. Ja przyznaje sie, ze popełnilem kilka bledow. Ale wiem, ze były one spowodowane tym, ze przyjąłem pewne złe zalozenia, emocjonalnie oceniłem niektore osoby, wierzyłem naiwnie, ze pewna presja spowoduje, ze Czlowiek sie zastanowi i zmieni swoje postepowanie. Ja reflektuje nad własnym postępowaniem, słucham slow krytyki i jesli czuje, ze ktos mowi z sensem, zastanawiam sie, czy nie ma racji a ja nie bladzę.
Nie jestem idealny, nie gloryfikuje siebie, nie stwierdzam iz jestem nieomylny, wiem, że ocena samego siebie graniczy z rozgrzeszeniem kazdego czynu.

Tak zauważyłem. Ciebie nie przekonują nawet liczby.

wafel- z Was przekraczało wielokrotnie granice pomiedzy zdenrwowaniem a chamstwem. Ktos odbierając nas, moze odbierać nas źle albo dobrze, mechanizm jest prostu: dobrze odbierają nas ci co sie z nami zgadzaja, a ci co nas nie lubią i z nami sie nie zgadzaja, odbierają nas źle.

Piszesz o sobie jak mniemam, jesteś znany z chamstwa i arogancji.
A propos - dlaczego kłamałem o stracie ?

wafel-ienie tylko jednej strony nie mowiac szczerze o własnych błędach jest tendencyjne i nieuczciwe. Oskarżać łatwo, ale udowodnic komus winę, opierając sie na wiekszosci statystycznej i tylko przekonaniu i zgodności opinii jest nieprawdziwe. Po to sa sady, niezależne, ktore majac pewien zasób wiedzy i narzędzi ma obowiazek subiektywnie ocenić dowody, racje i wydać wyrok. Tu stawia sie oskarzenia, potępial sie, zakłada i na podstawie tego, przy braku jakichkolwiek dowodow, na bazie tylko sugestii - wydaje sie sady?
Jesli tak, to sa one z gruntu fałszywe. U podstaw takich sądów jest fałsz.
Zalozyciel został bezpodstawnie oskarżony na bazie tylko czyichś podejrzeń opartych wylacznie na przekonaniach bez dowodow. Kto ma dowód, ze np. Zalozyciel to kobieta? Dowód, a nie poszlaki i to wyssane z palca? Na jakiej podstawie wini sie i wskazuje palcem Zalozyciela, ze to on odpowiada za cała sytuacje? A same grabie jest nipokalany? A inni nie?
Łatwo jest oskarżać innych, ale duzo trudniej jest przyznac sie do swojego złego lub nieuczciwego postępowania. Podejrzenia i oskarzenia sa bezpodstawne i przypominam tylko winny sie tłumaczy.
Łatwo tez oskarżać, tym bardziej, gdy ktos czuje sie bezkarny.
Dlatego niech kazdy najpierw zacznie od siebie, jak zaczyna sadzic innych.

Ale tu nikt nikogo nie sądzi, ludzie chcą po prostu rozmawiać.

wafel- Ps: Skuter44 ochloń prosze, bo to co wypisujesz, zaczyna byc nudne. Tu sa inteligentni ludzie i tłumaczenie im jak dzieciom, ze jest inaczej jest totalnym idiotyzmem, wiec zatrzymać sie ze swoimi tlumaczeniami i naciskaniem, by ludzie podjęli decyzje. Nikt nie chce zalozyc nowego Forum, bo samo zarejestrowanie sie na Zalozyciela to nie wszystko. Ludzie i tak beda w niego walic, Troubke, gdyby chciał, założyłby je dawno. Problem tkwi w tym, ze na tamte forum pojda ci co chca isc i tam pisac, ale problemy, jakich tu sie zalatwic nie umie, tam sie tez nie załatwi. Problem tkwi w kazdym z uczestnikow Forum. W kazdym, bez wyjątku. Takze we mnie. I w tobie tez. Wiec sie zreflektuj prosze.

Słusznie. Wasze tłumaczenia to obraza dla inteligencji ludzi.
Obserwuj wątek

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka