Dodaj do ulubionych

Andrzej Lepper nie żyje.

05.08.11, 21:18
Został znaleziony martwy w swoim biurze.
Obserwuj wątek
    • tygryskidwa Re: Andrzej Lepper nie żyje. 05.08.11, 21:29
      ciekawe czy to rzeczywiście było samobójstwo wszystko sie okaże na dniach, jak myslicie jaki mógłby byc powód tej tragedii?
      • hersst Re: Andrzej Lepper nie żyje. 05.08.11, 21:49
        tygryskidwa napisała:

> ciekawe czy to rzeczywiście było samobójstwo wszystko sie okaże na dniach, jak
        > myslicie jaki mógłby byc powód tej tragedii?

ciekawostki z życia politycznego śp A.L www.youtube.com/user/janolsza?feature=mhee#p/a/f/0/dQD3Fqkf4LE
        • djmixer1 Re: Andrzej Lepper nie żyje. 05.08.11, 22:26
          Komentarz pisowskiego hersta taki jak cała jego ulubiona formacja:
          www.youtube.com/user/janolsza
          Trudno sobie wyobrazić coś bardziej prymitywnego.
          • hersst Re: Andrzej Lepper nie żyje. 06.08.11, 16:05
            djmixer1 napisał:

> Komentarz pisowskiego hersta taki jak cała jego ulubiona formacja:
            > www.youtube.com/user/janolsza
            > Trudno sobie wyobrazić coś bardziej prymitywnego.

Łatwo ci idzie przypisywanie komuś jego preferencji politycznych (kto nie z nami to pisowiec) - choć w stosunku do mnie to się chyba pomyliłeś. Jednak nie będę Ci dłużny - "KOMUSZY POMIOCIE"
            • kasjan007 Re: Andrzej Lepper nie żyje. 06.08.11, 17:22
              Adamogo. Skoro tak obstajesz przy tym,że p. Blida zbiła się sama, wytłumacz, mi, proszę dlaczego zostały starte ślady z broni, z której rzekomo się zastrzeliła, dlaczego brak jakichkolwiek śladów na kurtce agentki,która z nią była. Bo,że kurtka została podmieniona zostało udowodnione. Nie wątpię,że chciała zginąć, niż dać się zaszczuć. Ale przyznasz chyba,że w tej tragedii coś mocno cuchnie. być może podobnie było z A. Lepperem? To,że mógł zostać zaszczuty wydaje mi się bardzo prawdopodobne(vide afera gruntowa).
        • stereo160 Re: Andrzej Lepper nie żyje. 05.08.11, 23:15
          hersst napisał:
          "ciekawostki z życia politycznego śp A.L www.youtube.com/user/janolsza?feature=mhee#p/a/f/0/dQD3Fqkf4LE"

zadziwiająco wybiórcza pamięć, dla przypomnienia jeszcze jedna ciekawostka z życia A.L.
          www.youtube.com/watch?v=yF1lc9KEQ6M
    • makler4 Re: Andrzej Lepper nie żyje. 05.08.11, 22:36
      To kolejna ofiara po p. Blidzie działań pisowskich aparatczyków. CBA próbowało znaleźć haka na Leppera (wicepremiera w rządzie Kaczyńskiego) jak przestał być potrzebny. Tzw. afera gruntowa to właśnie nieudana próba, zdyskredytowania tego polityka. Ja go ceniłem, za to co robił. Może metody i sposób działania nie był idealny, ale chciał dobrze. I był o wiele bardziej wartościowym człowiekiem niż Kaczyńscy, Ziobro czy Macierewicz.
      Niech spoczywa w spokoju.
      • adamogo Re: Andrzej Lepper nie żyje. 05.08.11, 23:21
        Blida sama się zabiła, bo wiedziała, co ją czeka, jeśli doszło by do oskarżenia i procesu. Po prostu kobieta wybrała "prostszą" drogę.
        Lepper, jaki był, taki był. Miło go nie wspominam, głównie z tego powodu, że ni jak (jak duża część posłów) nie nadawał się do polityki. Był po prostu chłopem skandalistą z charyzmą, który dostał się na salony. Sodowa trochę mu odbiła, więc skończył jak skończył. Miał swoje 5 minut, podczas trwania egzotycznej koalicji z PIS-es i LPR-em, ale te czasy szybko się skończyły, i on, jak i cała Samoobrona, znaleźli się poza Polską sceną polityczną.
        Żal człowieka, nie żal polityka.

Jeśli chodzi o wartościowość, to Jarek i Macier odpadają, zwłaszcza za ostatnie teorie spiskowe, które zmieniają z dnia na dzień, bo nie potrafią przyjąć faktów. Ziobry mi szkoda. Chłop wartościowy, z potencjałem, ale w PiS-ie się zagubił i musi mówić tak, jak mówi PREZES, chociaż czasami się wyłamuje. Do tego kilka lat temu wyprali mu mózgsmile i jest teraz taki, jaki jest, mimo, iż w wyborach do PE uzyskał drugi wynik w kraju. Obecnie nie narzeka, zarabia około 40 tysięcy zł na miesiąc, więc źle nie jest.
      • lafare Re: Andrzej Lepper nie żyje. 06.08.11, 23:01
        makler4 napisał:

> To kolejna ofiara po p. Blidzie działań pisowskich aparatczyków. CBA próbowało
        > znaleźć haka na Leppera (wicepremiera w rządzie Kaczyńskiego) jak przestał być
        > potrzebny. Tzw. afera gruntowa to właśnie nieudana próba, zdyskredytowania tego
        > polityka. Ja go ceniłem, za to co robił. Może metody i sposób działania nie by
        > ł idealny, ale chciał dobrze. I był o wiele bardziej wartościowym człowiekiem n
        > iż Kaczyńscy, Ziobro czy Macierewicz.
        > Niech spoczywa w spokoju.
        lŻLE SIĘ BAWISZ makler4,czyli trzeba powiedzieć że Tusk zamordował M Rosiaka i Prezydenta Kaczyńskiego,puknij się w coś.
        • makler4 Re: Andrzej Lepper nie żyje. 07.08.11, 00:49
          Ciekawa koncepcja. Może wyjaśnisz mi w jaki sposób Tusk zabił Kaczyńskiego? Upił Błasika i kazał mu wymóc na pilotach lądować po omacku?
          • lafare Re: Andrzej Lepper nie żyje. 07.08.11, 17:54
            makler4 napisał:

> Ciekawa koncepcja. Może wyjaśnisz mi w jaki sposób Tusk zabił Kaczyńskiego? Up
            > ił Błasika i kazał mu wymóc na pilotach lądować po omacku?

Jakże ubogi jest raport Millera bez twoich tez,może było zgłosić się do tejże komisji z takimi rewelacjami a tak dalej jesteś tylko "makler 4"
    • jl-c Re: Andrzej Lepper nie żyje. 05.08.11, 22:53
      Pamiętam jak był u nas na placu pod przychodnią. Przyjechał Lancią, miały być kiełbaski a było tylko hasło "Balcerowicz musi odejść". Szkoda że dał się PiSowi wykończyć bo było wesoło.
      • librys Re: Andrzej Lepper nie żyje. 08.08.11, 14:41
        Przypominam sobie kilka takich podejrzanych samobójstw, jakie miały w więzieniach. Chodzi mi o sprawę Olewnika. Lepper jako wicepremier wiedział dużo.....
        Dla kogo był zagrożeniem w listopadowych wyborach? Dla PiSu, oni działają wśród mieszkańców wsi, szczególnie w Polsce B.
    • kat_jakub Re: Andrzej Lepper nie żyje. 10.08.11, 11:27
      Przyznam szczerze, że nigdy Leppera nie brałem na poważnie. Do łez bawiły mnie jego opowiadania o talibach. Chyba podobnie jak większość ludzi traktowałem go jak głupiego Ignaca z opowiadania. Nikt mu nie wie wierzył, że płonie stodoła, bo co taki może powiedzieć.

Dzisiaj z perspektywy ostatnich lat i tragicznej śmierci zaczynam pewne fakty łączyć. Wiem, że ulubionym zajęciem Polaków jest snucie teorii spiskowych, ale może warto sprubować.

Podczas obrad sejmu w 2011 roku nad odwołaniem Leppera z funkcji wicemarszałka miało miejsce sławetne przemówienie, a właściwie odczytanie materiałów służb specjalnych. aki był ubaw z tych kwot, Carringtonów, Pershingów. Sala sejmowa, dziennikarze i ludzie zaśmiewali się z tych "bredni" nawet wtedy kiedy mówił o przyjęciu we Wrocławiu przez niektórych polityków pieniędzy od biznesmena S. Właśnie wtedy nomen omen z tym S. obecny marszałek był na meczu.
      Trzeba było kilku lat żebyśmy się dowiedzieli o Zbychu, Rychu i Sobiesiaku.
      Jeśli w 2001 roku Lepper miał dokumenty na późniejszą aferę hazardową i sprawdzone informacje o ojcu Cimoszewicza to dlaczego nie przyjąc, że inne też mogą być wiarygodne.
      Wszedł w ich posiadanie i stanowił poważne zagrożenie, a jedyną metodą walki było obśmianie tych rewelacji i ich autora.

Kolejna sprawa, talibowie w Klewkach. Ależ to był ubaw. Dzisiaj okazuje się, że te Klewki to zaraz obok Kiejkut i lotniska na którym raczej na pewno lądowały samoloty CIA z jeńcami.
      Zauważcie takie informacje i dokumenty ponad 10 lat temu kiedy nikomu nawet to do głowy nie przyszło.
      Dlaczego nikt nie śmieje się teraz z filmu Skolimowskiego poruszającego ten sam problem.

Afera gruntowa. Sprawa nadal jest badana i też bardzo niewygodna dla wielu osób. Niewątpliwie i tutaj widza i dowody będące w posiadaniu Leppera mogły stanowić zagrożenie.

Najbardziej zagadkowe wydaje mi się ta chęć spotkania Leppera z Kaczyńskim. Czy chciał przekazać mu kwity na PO w zamian za wydobycie z politycznego niebytu, czy może chciał szantażować PiS. Dzisiaj się już tego nie dowiemy.

Zastanawiałem się co sam bym zrobił gdybym miał widzę i dokumenty zagrażające szczytom władzy w swoim kraju i do tego jeszcze kłapał dziobem na lewo i na prawo o tajemnicy obcego wywiadu. Jak żyć mając dzieci i rodzinę ze świadomością, że oni widzą że ja wiem.

Dzisiaj wiele można. Mało to byłych szpiegów czy dysydentów zmarło na tajemnicze choroby, zginęło w wypadkach, odebrało sobie życie, zginęło w dziwnych napadach chuligańskich.
      Pamiętacie Juszczenkę i podejrzenie o podtruwanie, albo tajemniczy mord rabunkowy na Jaroszewiczach. Niby bandycki i rabunkowy, a nic nie zginęło z wyjątkiem paru bliżej nieokreślonych dokumentów.
      Pewnie nigdy nie dowiemy dlaczego? Szkoda człowieka.

Oj napłodziłem bzdur i luźnych przypuszczeń. Najważniejsze, że będzie uroczysty państwowy pogrzeb.

• dogbono166 Re: Andrzej Lepper nie żyje. 10.08.11, 14:51
        Nie bzdur ale calkiem logicznych domyslow i przypuszczen. Ci co wierza w nieskorumpowana i wolna Polske powinni glebiej sie zastanowic nad tymi wszystkimi aferami itp.Z takim poziomem korupcji Polska gra w jednej lidze z krajami afrykanskimi, niestety w pilke nozna z wiekszoscia z nich bylyby problemy wygrac. Nawiasem mowiac sliczna siedzibe PZPN pan Lato buduje..
        Bylem ostatnio w tym przepieknym kraju na urlopie... Polska jest piekna, pachnie chlebem i lasem, ale wystarczy wlaczyc wiadomosci zeby czar natychmiasl prysl.
        Spoczywaj w spokoju Panie Lepper.
        • kasjan007 Re: Andrzej Lepper nie żyje. 10.08.11, 19:46
          Mam nadzieję,że zakłamany PiS po śmierci A.Leppera dostanie po obleśnych łapskach i odejdzie w niesławie w niebyt.
          • hersst Re: Andrzej Lepper nie żyje. 10.08.11, 21:12
            kasjan007 napisał:

> Mam nadzieję,że zakłamany PiS po śmierci A.Leppera dostanie po obleśnych łapska
            > ch i odejdzie w niesławie w niebyt.

Coś chyba trochę przeginasz kolego.
    • mono80 Re: Andrzej Lepper nie żyje. 10.08.11, 23:04
      na pogrzebie A.Leppera naszego umiłowanego premiera będzie reprezentował minister d/s osób wykluczonych - ciekawe czy to przypadek czy po to utworzono to stanowisko?
      • stereo160 Pogrzeb A. L. 11.08.11, 09:26
        Na dotychczasowy stan mojej wiedzy A.L. nigdy nie był idolem Donka, stąd jego nieobecność. Co do obecności p. Arłukowicza, dostrzegam nieprzypadkowość, bo co by nie mówić po tzw. aferze gruntowej autorstwa ówczesnych tuzów CBA, A.L. mógł czuć się osobą wykluczoną ... z polityki. Nie kto inny jak p. Zbigniew Z. na głośnej konferencji wszem i wobec prezentował swój "... klucz do trumny politycznej Andrzeja Leppera ...". Zatem nie spodziewałbym się obecności na pogrzebie byłego Ministra resortu Sprawiedliwości w Rządzie PiS. Natomiast bardzo liczę na p. Jarosława K., jako byłego szefa A.L., w końcu to on wprowadził Śp. A.L. na salony i utorował mu drogę do godności Wicepremiera i Ministra Rolnictwa. Ponadto będzie miał okazję do "kupienia" tej części elektoratu wiejskiego, który był i pozostanie zwolennikiem Samoobrony. Panie Andrzeju niech Ci ziemia lekką bedzie.
    • poodzian Re: Andrzej Lepper nie żyje. 11.08.11, 13:46
      Ciekawy jestem, kto będzie na pogrzebie Leppera? Obowiązkowo powinien być jego kolega Kaczyński, który Go powołał na swojego zastępcę, w swoim rządzie.
      • hersst Re: Andrzej Lepper nie żyje. 11.08.11, 15:10
        poodzian napisał:

> Ciekawy jestem, kto będzie na pogrzebie Leppera? Obowiązkowo powinien być jego
        > kolega Kaczyński, który Go powołał na swojego zastępcę, w swoim rządzie.

Głupie pytanie, ale innego po Tobie nie można się spodziewać. Według mnie na pewno powinien być Leszek Miler- co o tym sądzisz ?
        • kasjan007 Re: Andrzej Lepper nie żyje. 11.08.11, 18:10
          Niestety, ale to Kaczyński wprowadził Andrzeja Leppera na rządowe salony. Dzięki niemu był wicepremierem. A jak zaczął przeszkadzać zmontowało się aferę gruntową i zaszczuło się powoli. A teraz po prostu przyjaciele z PiS-u, szkoda,że tylko w bajkach jest szczęśliwe zakończenie.
          • hersst Re: Andrzej Lepper nie żyje. 11.08.11, 20:54
            kasjan007 napisał:

> Niestety, ale to Kaczyński wprowadził Andrzeja Leppera na rządowe salony. Dzięk
            > i niemu był wicepremierem. A jak zaczął przeszkadzać zmontowało się aferę grunt
            > ową i zaszczuło się powoli. A teraz po prostu przyjaciele z PiS-u, szkoda,że ty
            > lko w bajkach jest szczęśliwe zakończenie.

Widzę, że nie rozumiesz podstawowych zasad demokracji.
            Kaczyński miał prawo tak zrobić bo wygrał wybory a samoobrona uzyskała (chyba na równi z SLD) trzecie miejsce (lepiej jak PSL). I to nie chodzi głównie o Lepera ale szacunek dla elektoratu który głosował na tą partię- to są tacy Polacy jak ty ja i on...i trzeba ich wybór szanować. A ty starasz się na siłę zawracać kijem... Twoje podejście to jest zwykła ignorancja ludzi myślących inaczej niż TY. Piszesz że chcesz aby PIS zniknął ze sceny politycznej ? A może oprócz ciągłego narzekania na innych napiszesz kto jest Twoim idolem politycznym, kogo popierasz i za co?. Moim zdaniem jesteś klinicznym przykładem wypranego mózgu- same slogany, żadnych konkretów. Może Ci za to płacą ?

• makler4 Re: Andrzej Lepper nie żyje. 11.08.11, 22:26
              Na pogrzebie było wielu znanych ludzi (prezydent Wałęsa, ambasador Białorusi, przedstawiciele prezydenta Komorowskiego i premiera). Jedni ze względów politycznych inni chrześcijańskich. Skoro nie było Kaczyńskiego (tego, który powołał Leppera do swojego rządu na ministra rolnictwa z rangą wicepremiera, to znaczy, że jest małym zakompleksionym człowieczkiem. Nie wie, jak ważne jest być u kogoś na pogrzebie. Choć cyklicznie 10 każdego miesiąca robi happeningi przy pałacu prezydenckim. Takich ludzi trzeba izolować i przebadać psychicznie.
    • 2uboot2 Re: Andrzej Lepper nie żyje. 11.08.11, 21:26
      Żeby było śmiesznej, to PO wepchnęło Samoobronę i LPR do koalicji rządowej. Umowa przed wyborami parlamentarnymi dotyczyła wspólnej koalicji "PoPisu", jednakże po (wtedy z lekka niespodziewanym) bardzo dobrym wyniku PiS-u w wyborach parlamentarnych i wygranych wyborach prezydenckich przez L. Kaczyńskiego, "platforma" całkowicie wypięła się na PiS, stając się wiekszym antagonistą Kaczyńskich niż ideologiczne ideowo, skrajnie różne - SLD. Koalicję z kimś trzeba było tworzyć, bo rząd miejszościowy nie wchodził w rachubę. PSL, miało wtedy żenująco niski wynik, SLD nie brano w ogóle pod uwagę. Pozostały Samoobrona i LPR.
      • soeinmyst Re: Andrzej Lepper nie żyje. 12.08.11, 10:14
        "...dobrym wyniku PiS-u w wyborach parlamentarnych i wygranych wyborach prezydenckich przez L. Kaczyńskiego, "platforma" całkowicie wypięła się na PiS ..."
        - taak ? no popatrz, a ja bylem pewien, ze to pislam calkowicie wypial sie na PO ...kurcze jak to czlowiek zyje w blogiej nieswiadomosci wink smile smile
    • djmixer1 Re: Andrzej Lepper nie żyje. 12.08.11, 07:46
      Dwóm Białorusinom nie wpuszczono na pogrzeb Leppera. To skandal.
      • stereo160 ??? 12.08.11, 11:01
        Przy okazji dyskusji nt. pogrzebu A.L. dowiedziałem się (!! „mądrych „to i warto posłuchać!!!), że wszyscy inaczej myślący niż wyznawcy PiSoideologii to po pierwsze – „KOMUSZE POMIOTY” z „wypranymi mózgami” , po drugie – „nie rozumiejący podstawowych zasad demokracji” i po trzecie wreszcie – każda ich wypowiedź w jakiejkolwiek kwestii to „przeginanie”.
        Szanowni miejscowi giermkowie p. Jarosława K. i zwolennicy tzw. IV RP wasz stosunek do inaczej myślących, terminologia którą się posługujecie, wasze rozumienie tolerancji ni mniej ni więcej kojarzy mi się z programem prezentowym po zachodniej stronie Odry przez „Rechts Radikale” (NPD). Ulubione przez nich słowo to „Raus …” Czy przez analogię wszyscy inaczej myślący niż wy mogą się spodziewać w najbliższej przyszłości „zaproszenia” do opuszczenia Polski, w rodzaju np. „Won …” Jeśli tak to rzeczywiście zrozumienie waszej „demokracji” może nastręczać trudności.
        • laluna11 Re: ??? 12.08.11, 15:01
          Prościej jest wyznaczyć granicę wzdłuż Wisły,na prawym brzegu Pisowcy i mocherowcy,czytelnicy niezależna.pl,nasza polska oraz słuchacze RM a na lewym (bliżej europy ci z "wypranymi mózgami".Tacy jak lafare czy hersty ze swoimi lękani i kompleksami byliby tam kimś na kształt immama w talibanie.Kto myśli inaczej ten wróg i eksmisja do Polski zachodniej.
          • mono80 Re: laluna i podobni 12.08.11, 17:25
            moi drodzy przeczytajcie sobie swoją charakterystykę, a wtedy przekonacie się kto ma wyprany mózg i kompleksy, chociaż nie wierzę w to abyście mogli samodzielnie myśleć więc trudno będzie wam wyciągnąć wnioski bez szkła kontaktowego czy tvn lub wyborczej

zezem.salon24.pl/332649,lud-antypisowski
            życzę przyjemnego czytania
    • petit7 Re: Andrzej Lepper nie żyje. 12.08.11, 12:21
      Co do dyskusji z "giermkami PiSu" to podobne spostrzeżenia. Żadna inna grupa społeczna nie jest tak trudna do przekonania i zaślepiona jak zwolennicy tej partii. Zastanawiam się dlaczego?
      • laluna11 Re: Andrzej Lepper nie żyje. 12.08.11, 15:25
        Giermek PiSu-ha ha bardzo dobre!!! a tak na poważnie to nie jest do smiechu.Są nawiedzeni jak japońscy kamikadze,/klapy na oczach i wykonać rozkaz wodza, a wódz na prochach więc ....
        • lafare Re: Andrzej Lepper nie żyje. 12.08.11, 15:46
          Czy naćpałeś(aś) się księżycówki i poprawiłeś(aś) prochami, zdaje się że przeszkadzają ci klapki na twoich oczach? Proś swego wodza o pozwolenie zdjęcia klapek.
          • stereo160 Re: Andrzej Lepper nie żyje. 12.08.11, 16:05
            Lafare polecam ci ten artykuł, a w szczególności słowa wypowiedziane przez brata A.L. (słyszał to obecny na pogrzebie wicemarszałek Sejmu Kuchciński, pewnie podzielił się wiedzą ze swoim partyjnym liderem)
            wiadomosci.gazeta.pl/Wiadomosci/1,80271,10104627,Pogrzeb_Andrzeja_Leppera__Salwa_honorowa_i_tysiace.html
            ... czy wg ciebie brat A.L. też był "naćpany" ... po "księżycówce" ... na "prochach" ... ?
            • soeinmyst Re: Andrzej Lepper nie żyje. 12.08.11, 17:14
              Ooo ostre slowa brata, ale jak dla mnie trafne, w koncu to cytat. Moze zostanie czlowiekiem roku tak jak Henryka Krzywonos wink. A w zasadzie to ciekawe jakimi slowy obszczekaja go jedyni normalini wink i takoz myslacy wink
              • laluna11 Re: Andrzej Lepper nie żyje. 14.08.11, 18:49
                Słowa są bardzo trafne.Pisowska nagonka na Leppera przyniosła efekt.Teraz taki mół jak Rysio Czarnecki wszystko zrzuca na inne partie, a lafujary powtarzają głupoty na forum.To są dopiero wyprane mozgole.
            • lafare Re: Andrzej Lepper nie żyje. 12.08.11, 18:57
              Nie pisałem o Lepperze tylko o księżycu chyba laluna,na marginesie,robiliście z niego buraka a teraz to taki zacny człowiek skrzywdzony.Brat A. L.ma prawo mówić co chce ale nie Ty.
          • laluna11 Re: Andrzej Lepper nie żyje. 14.08.11, 18:45
            To twoj wodzuś zarzuca proszki,ulega podszeptom pisowskich lizusow i tłumaczy popełniane głupstwa niepamięcią.Nie bierz zniego przykładu bo błądzisz.
            • djmixer1 Re: Andrzej Lepper nie żyje. 16.08.11, 20:09
              Pan Andrzej wielokrotnie chciał popełnić samobójstwo, tylko Go w domu nie mogli zastać...
    • tlk115 Re: Andrzej Lepper nie żyje. 05.08.14, 10:27
      https://bi.gazeta.pl/im/5/10071/z10071515Q,Andrzej-Lepper.jpg

Czas mija bardzo szybko i w dniu dzisiejszym mijają już trzy lata od śmierci Andrzeja Leppera. Szkoda, że ten człowiek tak szybko odszedł z tego świata i nie ma Go już wśród nas.
      • djmixer1 Re: Andrzej Lepper nie żyje. 05.08.14, 10:56
        Zgadza się, umiał nazwać sprawy po imieniu, nie zgadzał się na torturowanie obcokrajowców w naszym kraju. Tacy są niewygodni...
        • proszenieregulowacodbiornikow Fanom obciachu 05.08.14, 16:00
          Lepper = obciach.
          Nawet po śmierci.
          • djmixer1 Re: Fanom obciachu 05.08.14, 16:59
            Może jakieś argumenty?
            • proszenieregulowacodbiornikow Re: Fanom obciachu 05.08.14, 21:00
              Uczestnictwo w rządzie Kaczyńskiego, prostactwo, seksafera.
              Trzeba więcej?
            • proszenieregulowacodbiornikow Fanowi obciachu djmixerowi argument nr 1 05.08.14, 21:12
              https://fotozrzut.pl/zdjecia/140157f9e5.jpg
    • tlk115 Re: Andrzej Lepper nie żyje. 06.08.14, 07:41
      Jeśli chodzi o CBA, to głosując za jego powołaniem w 2006 roku Platforma Obywatelska, Polskie Stronnictwo Ludowe, Samoobrona oraz Liga Polska Rodzin wierzyły, że zgodnie z tym o czym zapewniał PiS głosują za utworzeniem instytucji apolitycznej, traktującej wszystkich po równo, nie zajmującej się szukaniem haków na politycznych przeciwników. Niestety, dość szybko okazało się, że w opinii wielu osób CBA stało się narzędziem PiS do walki politycznej, wręcz policją polityczną. Przekonała się o tym w maju 2009 roku była członkini PiS i była wicestarosta powiatu oławskiego, niżej widoczna Ewa Leszczak.

https://fotoforum.gazeta.pl/photo/6/bg/va/rdzg/ev5tfztnrZZv9BoC4X.jpg

Będąc wieloletnią i zasłużoną dyrektor Państwowej Szkoły Muzycznej w Oławie, startowała w wyborach samorządowych 2006 roku jako kandydatka PiS na burmistrza miasta Oława, przechodząc do drugiej tury, w której przegrała rywalizację z dotychczasowym burmistrzem Franciszkiem Październikiem. Została jednak radną Rady Powiatu Oławskiego i w wyniku uzgodnień koalicyjnych PO, PiS i PSL wicestarostą. Jednak poznając bliżej środowisko PiS, zawiść niektórych jej kolegów partyjnych z powodu ich niespełnionych wybujałych stanowiskowych ambicji, stopniowo zaczęła dystansować się od tej partii i w końcu zrezygnowała z członkostwa w partii. Mimo, że jej współpraca z ówczesnym starostą Markiem Szponarem układała się bardzo dobrze, powiat w końcu zaczął ostro iść do przodu i nie raz potrafiła się przeciwstawić złemu zachowaniu swoich podwładnych, np. pewnej urzędniczki - inspektor, na którą narzekali mieszkańcy powiatu, dawni koledzy z klubu PiS nieustannie naciskali na nią, aby podała się do dymisji z funkcji wicestarosty powiatu oławskiego i zaczęli ostro krytykować Zarząd Powiatu (na tle obecnego, tworzonego przez Wspólnotę Samorządową - PiS - SLD ideał). Ostatecznie, Ewa Leszczak nie wytrzymała napięcia i zrezygnowała z funkcji wicestarosty, jednak na jesieni 2008 roku targana konfliktami od początku 2008 roku koalicja PO z PiS oficjalnie się zakończyła i PiS znalazł się w opozycji. Mimo, że Leszczak rezygnując z funkcji wicestarosty, spełniła żądania PiS, w maju 2009 roku dotknęły ją działania CBA. Przypadek? Zresztą sami poczytajcie: gazeta-olawa.pl/artykul-594-cba-w-starostwie.html

• djmixer1 Re: Andrzej Lepper nie żyje. 24.02.15, 21:42
        Proponuję pooglądać ten filmik i inne z tej serii www.wiocha.pl/1201190
        • przebudzonyx Re: Andrzej Lepper nie żyje. 26.02.15, 22:15
          Mocne.
        • proszenieregulowacodbiornikow Re: Andrzej Lepper nie żyje. 26.02.15, 23:27
          podsumowując: jednego idiotę mniej
          są tu jeszcze jego wyznawcy, ale na szczęście w mniejszości
          • librys Re: Andrzej Lepper nie żyje. 27.02.15, 06:01
            To wszystko składa się w zgrabną całość. Jak przypomnimy sobie co mówił o Starych Klejkutach i to jak zginął.
            • proszenieregulowacodbiornikow Re: Andrzej Lepper nie żyje. 27.02.15, 07:42
              natura działa rozsądnie
              najgłupsze osobniki zdychają
              lub wegetują na marginesie
              na przykład Janushek Palikotek
              teorie spiskowe są dla paranoików
              • djmixer1 Re: Andrzej Lepper nie żyje. 27.02.15, 10:15
                "Natura działa rozsądnie najgłupsze osobniki zdychają"
                Dziwnie to brzmi przed kolejną rocznicą katastrofy smoleńskiej.....
                • proszenieregulowacodbiornikow Re: Andrzej Lepper nie żyje. 27.02.15, 11:00
                  Z pokorą chylę głowę przed faktem, że w Polsce żyją jeszcze osobniki na tyle nieogarnięte, że myślą iż mleko powstaje w kartonach, Facebookiem kopią studnie w Afryce, mając polskie obywatelstwo kibicują ruskim, popierdywanie planktonu politycznego biorą za wolę większości i mylą naturę z technologią
                  Niekompatybilnych z realiami wyjątkowo dużo w wirtualnym świecie. Mi to nie przeszkadza bardzo. Żal mi tylko ich, że świat pokazuje im środkowy palec. I nie mogą zrealizować swoich wizji.
                  • librys Re: Andrzej Lepper nie żyje. 03.03.15, 06:08
                    Lepper za dużo wiedział i stał się niewygodny. To on pierwszy opowiedział o więzieniach amerykańskich w naszym kraju.
                    • proszenieregulowacodbiornikow Re: Andrzej Lepper nie żyje. 03.03.15, 07:31
                      bajki z mchu i paproci.
                      Lepper dostał doktorat honoris causa od ruskiej akademii w moskwie
                      zobaczył, kto ją prowadzi i jaki ma ranking
                      i depresja mu sę pogłębiła
                      • 2uboot2 Re: Andrzej Lepper nie żyje. 03.03.15, 16:23
                        www.youtube.com/watch?v=aMojMTboGGE - jak ktoś jeszcze drąży temat, trochę minimalnych danych.
    • tlk115 Re: Andrzej Lepper nie żyje. 05.08.15, 09:34
      Choć od śmierci Andrzeja Leppera minęły już 4 lata, wydaje się jakby to było zupełnie niedawno. Doskonale pamiętam tamten dzień (5 sierpnia 2011) i to jak wielkim szokiem była dla mnie wiadomość, że nie żyje. Wracając do osoby Andrzeja Leppera to był On, w przeciwieństwie do obecnych dwulicowych polityków, autentyczny i uczciwy w tym co robił. Ewidentnie brakuje tego człowieka.
      • proszenieregulowacodbiornikow Re: Andrzej Lepper nie żyje. 05.08.15, 09:47
        Nic, tylko odkop i przygarnij.
    • j.laskowice Re: Andrzej Lepper nie żyje. 25.08.15, 06:24
      Wszystko to jest bardzo zastanawiające.
      • itakmamracje Re: Andrzej Lepper nie żyje. 12.09.15, 01:16
        Cytat
        j.laskowice napisał:
        > Wszystko to jest bardzo zastanawiające.

Faktycznie. W końcu Andrzej Lepper, to jedyna osoba, która popełniła samobójstwo w samoobronie.
        • petit7 Re: Andrzej Lepper nie żyje. 12.09.15, 16:26
          Jeśli społeczeństwo w najbliższych wyborach 25 października nie pójdzie gremialnie na wybory i wygra PiS, to takich dziwnych samobójstw będzie więcej.
    • tlk115 Re: Andrzej Lepper nie żyje. 13.09.15, 20:29
      https://www.osp.krzepice.pl/test/images/leper/IMG_0014.JPG

Trzeba przyznać, że Andrzej Lepper (na powyższym zdjęciu podczas obchodów stulecia istnienia jednostki Ochotniczej Straży Pożarnej w Krzepicach w maju 2006 roku, już jako wicepremier oraz minister rolnictwa i rozwoju wsi) był dobrym wicepremierem oraz ministrem rolnictwa i rozwoju wsi. Zabiegał o dobro i rozwój polskiego rolnictwa oraz o to, aby polscy rolnicy mieli równe szanse w porównaniu z rolnikami z Europy Zachodniej. A trzeba pamiętać, że okoliczności zewnętrzne w jakich przyszło mu rządzić, nie były łatwe. Jedną z pierwszych trudności, z jaką niedługo po objęciu rządów musiał się zmierzyć Andrzej Lepper, była rekordowa susza połączona z falą upałów, jaka nawiedziła Polskę latem 2006 roku. Zresztą wystarczy porozmawiać z dowolnymi rolnikami, aby przekonać się, że Andrzej Lepper jest najlepiej ocenianym ministrem rolnictwa spośród dotychczasowych ministrów rolnictwa w Polsce po 1989 roku.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka