anuszka_ha3.agh.edu.pl 10.06.16, 13:58 A to znacie? Światowe Dni Młodzieży: Pielgrzymi zobaczą, jak ginęli niewierni Odbywa się nieustająca rywalizacja, kto kogo strolluje: papież Polaków, czy Polacy papieża? :D Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
mary_ann Re: Husaria na ŚDM 10.06.16, 18:06 "Kosztem 1 mln zł ma się odbyć akcja pod hasłem ?Wojsko Polskie jako wielopokoleniowy orędownik służby wartościom chrześcijańskim". " Ja bym poszła dalej. - Panel dyskusyjny: Rola polskiej artylerii w szerzeniu zasady "nie prawuj się, oddaj też i płaszcz". - Prezentacja: Zasługi polskich czołgistów w świeceniu przykładem w zakresie nadstawiania drugiego policzka. - Wykład min Macierewicza pt. "Wojsko polskie - wkład w realizację zasady "Ochrona życia od poczęcia do naturalnej śmierci". A tak serio. Nie zazdroszczę papieżowi. Przyjeżdża do dziwnego, ni to chrześcijańskiego, ni to pogańskiego kraju w środku Europy. I musi zapewne co chwila decydować, które z dwóch przedstawianych mu (diametralnie odmiennych) objaśnień polskiej rzeczywistości jest prawdziwe. Odpowiedz Link
anuszka_ha3.agh.edu.pl Re: Husaria na ŚDM 10.06.16, 23:59 > I musi zapewne co chwila decydować, które z dwóch przedstawianych mu (diametralnie > odmiennych) objaśnień polskiej rzeczywistości jest prawdziwe Zaraz, zaraz - a ktoś w ogóle przedstawi mu to drugie? Odpowiedz Link
mary_ann Re: Husaria na ŚDM 12.06.16, 00:39 anuszka_ha3.agh.edu.pl napisała: > > Zaraz, zaraz - a ktoś w ogóle przedstawi mu to drugie? > Nie wiem. Niektóre jego dotychczasowe decyzje personalne (np. cześć nominacji biskupich) wskazywałaby na to, że słucha nie tylko źródeł radiomaryjnych. Odpowiedz Link
anuszka_ha3.agh.edu.pl Re: Husaria na ŚDM 13.06.16, 08:56 Rzeczywiście, chyba świadomość problemów z polskim Kościołem wydostała się na świat, bo np. w wywiadzie z La Stampa kard. Nycz jest - zanadto delikatnie, ale jednak - przepytywany ze złego stosunku polskiego duchowieństwa do papieża. www.m.deon.pl/religia/kosciol-i-swiat/komentarze/art,2467,polscy-duchowni-a-franciszek-to-skomplikowane.html Odpowiedz Link
beznickova Re: Husaria na ŚDM 10.06.16, 23:02 > Odbywa się nieustająca rywalizacja, kto kogo strolluje: papież Polaków, czy Pol > acy papieża? Podejmuję się zbierać zakłady ;) Ktoś obstawia? Odpowiedz Link
anndelumester Re: Husaria na ŚDM 12.06.16, 18:41 Nie pamiętam, czy już tu pisałam, jak się powtórzę = bardzo przepraszam. Otóż, jako mieszkanka Krakowa bardzo duzo sobie obiecuję po ŚDM. Mam nadzieję, ze to będzie jak z terapią behawioralną typu nażreć się, nażreć, popić, spektakularnie wyrzygać i utrwalić na wieki wieków odruch wymiotny na sam widok. Zapowiada się mega bajzel w mieście, taki mega, że zmurszały w kruchcie i oczadzony kadzidłem Krakówek wstanie wreszcie z kolan raz a dobrze i się skończy era Kapciowego i jego przydupasów. Zaprawdę powiadam Wam, że może być to kuracja oczyszczająca - wiem, co mówię, pochodzę z Częstochowy i tam lud miasta przeszedł taką kurację. Odpowiedz Link
anuszka_ha3.agh.edu.pl Re: Husaria na ŚDM 12.06.16, 19:45 A co w Częstochowie zorganizowano, że ludzie tak mieli dosyć? Odpowiedz Link
anndelumester Re: Husaria na ŚDM 12.06.16, 21:20 Światowe Dni Młodzieży jakoś w 1991 roku, plus w kółko pielgrzymkowe hocki-klocki. Przejadło się, ulało i od lat w samorządzie wygrywa lewica i centrum lewoskrętne. Kościół coś tam brzęczy - ostatnio jak wiosną br. miasto przeznaczyło więcej miejskich pieniędzy na invitro, ale raczej nie ma szans na powrót do zawłaszczania przestrzeni publicznej jak to było kiedyś. Odpowiedz Link