966ania 25.07.13, 23:53 Zapraszam chętnych do udziału w zagadce takiej oto treści: Dziś kupiłam sobie pewną rzecz, co to za rzecz? kosta Rubika książka wachlarz wahadełko Dla zwycięzcy nagroda niespodzianka Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
baba_potwor Re: Zagadka :) 26.07.13, 01:07 Kostka Rubika: rycerz monet Książka: 8 pucharów Wachlarz: 4 buław Wahadełko: 6 monet Stawiam na wahadełko, bo z tych kart 6 monet najsilniej kojarzy mi się z wydatkiem. Odpowiedz Link
966ania Re: Zagadka :) 26.07.13, 15:28 baba_potwor napisała: > Kostka Rubika: rycerz monet > Książka: 8 pucharów > Wachlarz: 4 buław > Wahadełko: 6 monet > > Stawiam na wahadełko, bo z tych kart 6 monet najsilniej kojarzy mi się z wydatk > iem. Podobnyt błąd popełniłam w interpretacji z zaginionym portfelem... pytanie jest co kupiłam, czyli co trzymam w ręku, domu itp - nie wydatku Rycerz denarów - kostka Rubika Odpowiedz Link
baba_potwor Re: Zagadka :) 26.07.13, 22:08 Ech, a w pierwszej chwili ten rycerz nie dawał mi spokoju. Kolejny dowód, że w tarocie intuicja jest lepszym doradcą od analitycznego myślenia. Odpowiedz Link
leda-is-one Re: Zagadka :) 26.07.13, 07:45 Co Ania kupiła? kostka Rubika-paż kielichów książka-papież wachlarz-król denarów wahadełko -3 buław Obstawiam wachlarz,chociaż zastanawia mnie książka-bo ten papież,ale on mnie ciagle przy zagadkach myli/karty RW/ Odpowiedz Link
966ania Re: Zagadka :) 26.07.13, 12:19 Podpowiem oczywiście to was kosztuje utratę głównej nagrody dla ułatwienia eliminuję jeden przedmiot, którego nie kupiłam i wogóle takowego nie posiadam i jest to... WAHADłO baba_potwór dobre karty błędna interpretacja pytania algaria dobre karty - tzn 2monet i as buław kita32 dobre karty błędna interpretacja kart leda - nie mogę udzielić informacji Odpowiedz Link
966ania Re:do leda is one 26.07.13, 15:31 leda-is-one napisała: > Co Ania kupiła? > kostka Rubika-paż kielichów > książka-papież > wachlarz-król denarów > wahadełko -3 buław > > Obstawiam wachlarz,chociaż zastanawia mnie książka-bo ten papież,ale on mnie ci > agle przy zagadkach myli/karty RW/ na podst. tych kart też wybrałabym wachlarz ... który kupiłam, ale dzień wcześniej Odpowiedz Link
kita32 Re: Zagadka :) 26.07.13, 08:31 Fajne pytanie Wyciągam 2 karty - co to jest i do czego służy? - As Kijów (-) i Paź Pucharów. Mam skojarzenia z wahadełkiem - z wyglądu przypomina odwrócony As Kijów i służy do pomocy w różnych sprawach - do Pazia Pucharów to pasuje. Na drugim miejscu stawiam wachlarz, bo też złożony przypomina Asa Kijów, macha się nim (ruch - Kije) i służy do polepszenia samopoczucia - co pasuje do Pazia Pucharów. Dopytuję jeszcze - główna zaleta? - Wisielec (-) - wprawdzie wiszenie wahadełka nie jest jego główną zaletą, ale stawiam na wahadełko, bo z wiszeniem bardziej mi się kojarzy niż wachlarz, chociaż też go można trzymać tak, ze wisi... Trzeba wybrać jedną z tych rzeczy - wybieram wahadełko. A kiedy podasz odpowiedź? za tydzień? , bo ciekawa jestem bardzo Odpowiedz Link
kita32 Re: Zagadka :) 26.07.13, 08:34 Dopiero teraz przeczytałam wcześniejsze odpowiedzi i uśmiałam się że tak podobnie nam wychodzi , ale znając przewrotność zagadek tarotowych nie zaskoczy mnie odpowiedź, na którą nikt nie trafi Odpowiedz Link
966ania Re: do kita32 26.07.13, 15:38 kita32 napisała: > Fajne pytanie > Wyciągam 2 karty - co to jest i do czego służy? - As Kijów (-) i Paź Pucharów. > > Mam skojarzenia z wahadełkiem - z wyglądu przypomina odwrócony As Kijów i służy > do pomocy w różnych sprawach - do Pazia Pucharów to pasuje. > > Na drugim miejscu stawiam wachlarz, bo też złożony przypomina Asa Kijów, macha > się nim (ruch - Kije) i służy do polepszenia samopoczucia - co pasuje do Pazia > Pucharów. > > Dopytuję jeszcze - główna zaleta? - Wisielec (-) > - wprawdzie wiszenie wahadełka nie jest jego główną zaletą, ale stawiam na wah > adełko, bo z wiszeniem bardziej mi się kojarzy niż wachlarz, chociaż też go moż > na trzymać tak, ze wisi... > > Trzeba wybrać jedną z tych rzeczy - wybieram wahadełko. > > A kiedy podasz odpowiedź? za tydzień? , bo ciekawa jestem bardzo bardzi mi się podoba sposób Twojej interpretacji, szłaś naprawdę w dobrym kierunku, karty masz świetne, choć nie odpowiedziałaś na postawione przez siebie pytania co to jest as - buław*, rzecz, którą można trzymać w ręce i odpowiednio nadawać lub zatrzymywać ruch do czego służy - paź kielichów - do gry, pobudzania wyobraźni, nauki główna zaleta? - Wisielec (-) - tę rzecz można postawić, ona stoi - nie leży odp. kosta rubika Odpowiedz Link
kita32 Re: do kita32 26.07.13, 18:08 Właśnie to najbardziej lubię w zagadkach - każda coś uczy. Dzięki, Aniu, za komentarz, fajna zagadka Odpowiedz Link
algaria Re: Zagadka :) 26.07.13, 11:52 > > kostka Rubika - 9 mieczy > książka - Słońce > wachlarz - 10 monet > wahadełko - 6 monet > Tu obstawie wahadełko ale dopytam Twoim systemem Na moje ogólne pytanie co sobie kupiłaś - 2 monet i as buław tu również wychodzi wahadełko > Odpowiedz Link
algaria Re: Zagadka :) 26.07.13, 12:38 kostka Rubika 2 monet i as buław kombinacja myślenie i raczkami pracowanie Odpowiedz Link
kashaa_35 Re: Zagadka :) 26.07.13, 12:45 Ja bez kart dzisiaj , mysle ze to ksiazka, taka praktyczna jestem co do kostki rubika, to dziwny zbieg Okolicznosci: dostalam w prezencie od corki !! Pozdrawiam ! Odpowiedz Link
freya_v Re: Zagadka :) 26.07.13, 13:28 Ja obstawiam że to książka. Trochę intuicja podpowiada bo karty nie wiele powiedziały: co to jest-4 mieczy czwórka skojarzyła mi się z czterema bokami książki i jako przedmiot nieruchomy (karta zazwyczaj nieruchomości pokazuje) do czego służy-9 buław z odpoczynkiem mi się skojarzyło.. Ale buława to aktywność przy 4 mieczy pasuje aktywność umysłowa przy czytaniu a przy okazji odpoczynek w obu kartach suma kart śmierć pasowała by mi do kostki rubika która się zmienia ale uparłam się na książkę więc może książka jest napisana o zmianach ogólnie? Lub o życiu jakąś taka mądra książka nie jakieś romansidło Odpowiedz Link
966ania Re: do freya 26.07.13, 13:37 Freya, a powiedz mi proszę po której stronie (w zagadce) byś się opowiedziała, gdyby sumą kart była karta nr 15 AW ? Odpowiedz Link
966ania Re: do freya 26.07.13, 13:46 966ania napisał(a): > > Freya, a powiedz mi proszę po której stronie (w zagadce) byś się opowiedziała, > gdyby sumą kart była karta nr 15 AW ? > chodzi mi o Twoją interpretację, Twoich kart z sumą kart jako Diabeł? Jaką dałabyś odpowiedź? Napisz proszę, dla mnie to info jest ważne Odpowiedz Link
freya_v Re: do freya 26.07.13, 15:10 Hm nie wiem dokładnie do czego zmierzasz.. Czy chodzi Ci o to że wtedy myślałabym o książce jako o kryminale czy o całej odpowiedzi na zagadkę-wtedy obstawiłabym wachlarz Odpowiedz Link
966ania Re: do freya 26.07.13, 15:25 freya_v napisała: > Hm nie wiem dokładnie do czego zmierzasz.. Czy chodzi Ci o to że wtedy myślałab > ym o książce jako o kryminale czy o całej odpowiedzi na zagadkę-wtedy obstawiła > bym wachlarz chodziło mi oto : 4mieczy + 9buław suma Diabeł , ale już nie ważne... podam odpowiedź Odpowiedz Link
966ania Re: Do Freya 26.07.13, 15:57 freya_v napisała: > Ja obstawiam że to książka. > > Trochę intuicja podpowiada bo karty nie wiele powiedziały: > co to jest-4 mieczy > czwórka skojarzyła mi się z czterema bokami książki i jako przedmiot nieruchomy > (karta zazwyczaj nieruchomości pokazuje) > do czego służy-9 buław > z odpoczynkiem mi się skojarzyło.. Ale buława to aktywność przy 4 mieczy pasuje > aktywność umysłowa przy czytaniu a przy okazji odpoczynek w obu kartach > > suma kart śmierć pasowała by mi do kostki rubika która się zmienia ale uparłam > się na książkę więc może książka jest napisana o zmianach ogólnie? Lub o życiu: > -P jakąś taka mądra książka nie jakieś romansidło 4 mieczy - bryła geometryczna 9 buław - chwilowe unieruchomienie, zatrzamynie, coś mnie kosztuje wysiłkiem śmierć - transformacja diabeł - gry po prostu odp. kostka rubika Odpowiedz Link
966ania Re: kashaa_35 26.07.13, 15:42 kashaa_35 napisała: > Ja bez kart dzisiaj , mysle ze to ksiazka, taka praktyczna jestem co do kostk > i rubika, to dziwny zbieg Okolicznosci: dostalam w prezencie od corki !! Pozdra > wiam ! kostka Rubika pozdrawiam również Odpowiedz Link
966ania Re: Zagadka :) 26.07.13, 15:41 algaria napisała: > kostka Rubika 2 monet i as buław kombinacja myślenie i raczkami pracowanie zgadza się to 2 den wyklucza wahadło bo to jest decyzja, a wahadło się kręci jak chce, my nie decydujemy czy ono ma iść w prawo czy lewo w przeciwieństwie do kostki rubika Odpowiedz Link
kashaa_35 Re: Zagadka :) 26.07.13, 15:58 Wychodzi na to, że jestem sceptykiem i tak na poważnie to dużo nauki przed sobą widzę Zdaje się, że czas nauczyć się korzystać z intuicji..... I nie tylko .... Jakieś cuda dzieją się w moim życiu Odpowiedz Link
966ania Re: Podziękowania 26.07.13, 16:01 Serdecznie dziękuję za udział w zagadce mam nadzieję, że ona coś wniosła pozdrawiam życzę trafnego odczytu z kart powodzenia Kita32 'spotkamy' się w wątku o Tarocie Odpowiedz Link